Мъничко остана вече, през АВГУСТ да си имаме човече

• 41 524
  • 632
  •   1
Отговори
# 165
Момичета,то тази енергия ме навежда на мисълта,че момента наближава.Одеве имах няколко ужасни контракции,по-силни от обичайното,но сега затихнаха,кръста обаче яко ме е хванал и не ме отпуска.И още има,досега коластра нямах,но днес ми текна,та явно тялото ми се подготвя за чодото  newsm30,очаквам изненади вече всеки момент,то не са симптоми и чудо.Все пак се надявам да го откарам до края на другата седмица,но да видим,залаганията продължават Mr. Green

# 166
Миленита,права си някои хора и това броят,някъде даже четох,че се сравнявало с оргазъм Joy hahaha

# 167
Neshto foruma zamria, kade ste momicheta????????  Thinking

Az dhes sam s edni probodni bolki nisko dolu kato che li vav vlagalishteto, mnogo gadno, sriazva te kato noj i otminava, no stavat samo kato sedia prava ili varvia.... Nepriatno useshtane, dobre che e momentno...  Inache bebka i tia ne se spira, osobeno kato se oblegna na divana i zapochva edno ritane i namestvane.... Pri vas kak e, osobeno za tezi maicheta deto sa blizo de termina si??? newsm78

# 168
Здравейте,
и аз съм с такива болки, даже вчера имах и леко розово зацапване сутринта.
Така се надявах че е започнало нещо и бебе ще се завърти, но явно не е било писано Sad
Утре ме приемат в болницата и ще видим какво ще се прави.

# 169
  • Варна
Мами от Варна,къде ходите (ходихте) да слушате тоновете на бебето,аз до сега не съм ходила,но днес ми е много притеснено и искам утре да отида,та някоя ако може да помогне ,мерси

# 170
  • София
Привет, момичета и от мен Hug
И тук да честитя новите попълнения на всички мами  baby_neutral.
Ние спинкаме, кърмим се, засега е кротък и се държи добре Party.
Да видим до кога ще сме така Whistling.
Целувки на всички Hug.

# 171
Момичета здравейте! Simple Smile
Аз съм от октомврийските майки Simple Smile ВлЯЗОХ Малко при вас да ви почета....толкова малко ви остава..направо настръхвах като чета всеки ваш пост. Така се развълнувах че все едно на мен до няколко дни ми предстои раждане! Simple Smile
Съпричастна съм с вашите чувства и емоции (нали и на мен ми предстои след 10 седмици )
Ами както казах за малко се отбих при вас , ПОЖЕЛАВАМ ВИ ЛЕКО РАЖДАНЕ , ЗДРАВИ БЕБЕНЦА И МАЙЧЕТАТА ДА СЕ ВЪЗТАНОВЯВАТ БЪРЗО ЗА ДА ИМ СЕ РАДВАТ ПЪЛНОЦЕННО! Simple Smile
УСПЕХ!!!

П.С : ЧЕСТИТО НА ТЕЗИ КОИТО ВЕЧЕ СИ ИМАТ СВОИТЕ МИШЛЕНЦА !!! Simple Smile  Hug Hug Hug Hug Hug

# 172
  • София
Здравейте и от мен!
Не успявам да проследя всички събития в темичката ни и всички нови бебоци закоето се извинявам.
Искам да честитя на всички нови бебчета и на техните мами! Желая ви само послушни и много здрави бебчета които да ви радват безкрайно!
Вече сме трети ден вкъщи и вече влизаме в ритъм. Общо взето Йоана е послушна, кърмим се на поискване (нощем е поспалива и я будя) и с всеки следващ ден става по интересно малкото човече. Много ми е любопитно дали се храни добре и дали наддава защото нали се роди по мъничка (2550г.) и ми е важно. Яде по 8-10 пъти и ака доста често което мисля че е добър признак. Надявам се по нататък да имам повече време и да се включвам в темата както беше преди Simple Smile
Имам въпрос към ЛЛЛ:
Докато бяхме в болницата ни носеха бебетата на 3 часа за по 1 час през който едва успявахме да се събудим. Когато захапа за първи път гърдата от радост я оставих за по дълго и ми разрани зърната жестоко. Освен това те са много мънички общо взето нямам зърно. Купих си силиконови зърна и кърмя с тях надявам се успешно но така и не ми се оформи моето зърно и мисля че ще си продължим със силиконовото. Та въпросът ми е ще се оформи ли моето зърно изобщо или така ще си караме със силиконовото? Това има ли някакво значение за поемането и производството на кърма?
Другия ми въпрос е следния: Т.к в болницата теглото на Йоана спадна с 200 гр за 2 дни и ми казаха, че ако продължи така няма да ни изпишат на третия ден, аз и давах от адаптираното мляко. В следствие на това гърдите ми станаха твърди и на бучки. (т.к ме боляха много не се цедих). Това се нормализира като се прибрахме вкъщи и се кърмехме + топли компреси. Сега  пък ми се струва че са много меки (днес ни е трети ден вкъщи и постоянно се кърмим). Това добър знак ли е? Означава ли, че се е нормализирала кърмата според потребностите на бебка или е признак за намаляло количество кърма? За информация бебка ака доста често - по най малко 8 пъти на денонощие.
Благодаря предварително!

Последна редакция: нд, 07 авг 2011, 16:10 от estelitka

# 173
Привет!

Този уикенд много тих? Очакваме утре да завалят вести за бебета  Grinning
fentazi,

Хайде, късмет, стискаме ти палци Simple Smile определено вече чудото трябва да се случи всеки момент Simple Smile
При мен имам чувство че бебето е слязло още по-ниско, контракции през деня имам чат-пат безболезнени, а пред нощтта имам някакви болки, и по-ниско вляво, като че ли в яйчника, не знам...
Обаче тази пуста тапа не пада и не пада....абе възможно ли е да нямам тапа?!?  newsm78

estelitka,

аз не съм от ЛЛЛ, но само една бърза вметка, която не знам дали ще съвпадне с мнението на съветниците по кърменето, но е от педиатъра на дъщеря ми, когато се роди, ме посъветва, че кърменето не трябва да продължава повече от 30-40 минути...иначе за раздразнени зърна можеш да ползваш някакво кремче между кърменията...също така по въпроса за оформянето на зърната не мога да кажа с положителност, но от личния ми опит мога да те успокоя, че определено стават по-големи след кърменето...за второто ще са ти един номер по-големи  smile3503

lunna pateka
Болките които имаш във влагалището сигурно са от натиска, който бебето оказва вече върху тъканите, ако е слязло ниско. Аз такива имам също, но когато се размърда, няма значение дали съм права или седнала, но не са постоянни де...А колкото за мърдането, снощи така се беше размърдала, че целият ми корем подскачаше и заемаше причудливи форми... #Crazy Трябва да излизат вече тези диванета  Laughing

Хайде приятна вечер и късмет на очакващите!

# 174
Здравейте кукли,

да поднеса щъркеловата вест от преди час и половина:

Мама радос има страхотен бебешор появил се днес с мерки 3,450 кг. и 52 см, на име НИКИ.
Да са живи и здрави и бързичко да се приберат вкъщи  smile3525

Честито и на всички станали мами, да са им живи и здрави дечицата и много да ги радват!!!

# 175
  • Германия

Имам въпрос към ЛЛЛ:
Докато бяхме в болницата ни носеха бебетата на 3 часа за по 1 час през който едва успявахме да се събудим. Когато захапа за първи път гърдата от радост я оставих за по дълго и ми разрани зърната жестоко. Освен това те са много мънички общо взето нямам зърно. Купих си силиконови зърна и кърмя с тях надявам се успешно но така и не ми се оформи моето зърно и мисля че ще си продължим със силиконовото. Та въпросът ми е ще се оформи ли моето зърно изобщо или така ще си караме със силиконовото? Това има ли някакво значение за поемането и производството на кърма?
Другия ми въпрос е следния: Т.к в болницата теглото на Йоана спадна с 200 гр за 2 дни и ми казаха, че ако продължи така няма да ни изпишат на третия ден, аз и давах от адаптираното мляко. В следствие на това гърдите ми станаха твърди и на бучки. (т.к ме боляха много не се цедих). Това се нормализира като се прибрахме вкъщи и се кърмехме + топли компреси. Сега  пък ми се струва че са много меки (днес ни е трети ден вкъщи и постоянно се кърмим). Това добър знак ли е? Означава ли, че се е нормализирала кърмата според потребностите на бебка или е признак за намаляло количество кърма? За информация бебка ака доста често - по най малко 8 пъти на денонощие.
Благодаря предварително!
Привет Естелитка,
8 пъти ароматични бомби!!!!! Mr. Green Уау! Laughing За да ака толкова прилично, значи явно поема и прилични количества мляко. thumbsup
Отпускането на гърдите и разкаралите се бучки е добър признак, вероятно производството на кърма се регулира според нуждите на бебката и на теб ти се спестява препълването и напрежението. Можеш спокойно да се ориентираш по Йоана, когато покаже ранните признаци на глад, би могла да се възползваш от тази възможност и да я сложиш на гърда. През първите седмици все пак е добре да предлагаш и двете гърди, пък тя ако откаже втората, значи няма нужда от десерт в този момент.

Спадането на рожденото тегло е съвсем нормално през първите дни и затова и в идеалният случай се подкрепя редовното кърмене, за да може мъничето да наваксва. От 7-ми , най-късно 10-ти ден след раждането би трябвало теглото да се е възстановило или поне да има започнало качване. При бебенцата с по-ниско рождено тегло понякога е нужно да бъдат разбуждани, за да сучат редовно. Както пишеш, имате 8-10 кърмения, това е приличен брой хранения Flutter Сега остава да помъдруваме над правилното слагане  Thinking 
Вариант ли е за теб да опиташ да сложиш Йоана без силиконовите зърна? Или раничките все още те притесняват да я слагаш без силиконките? Как и къде точно е разраненото?
Идеята е, че формата или големината по-скоро не оказва влияние на кърменето, а правилното слагане на гърдата е ключовият фактор. Бебката трябва да е обхванала достатъчно от ареолната тъкан, да е на нивото и точно пред гърдата ти. Можеш да подложиш за по-удобно възглавница, навита хавлиена кърпа или каквото ти е най-удобно на теб,  за да я повдигнеш така, че не ти да се навеждаш към нея, а тя към теб.  Съдейки пак по споменатите количества наакани пеленки, явно тя успява да изсуче доволно количество кърма. И все пак, чрез правилното поставяне имаш с един удра 3 заека Mr. Green - спестява се разраняване на зърната ти, бебката може да суче ефективно и чрез ефективното сукане има и добра стимулация на гърдата да произвежда необходимото количество мляко.

Зърното може да опиташ да оформиш, като с чисти пръсти се "търкаля"  и изтегля съвсем лекичко, преди да се сложи бебето. Някои майки успяват чрез това придържане на гърдата, да помогнат на зърното да изпъкне напред. Но, само се придържа леко, без да се притиска силно, за да може млякото да минава свободно през каналчетата. Или тази техника също може да се окаже полезна за изтегляне на зърното.
Един друг трик, който евентуално би свършил работа, е да се използва силата на гравитацията. При слагането си наведена над бебето, с гореспоменатия C-обхват се подпомага засукването и като засуче добре, тогава леко си нагласяваш бебето (и себе си) в удобната за вас поза. Надявам се, че го обясних що годе разбираемо, ако ли не, дай знак и ще потърся графика или дори клипче, за по-нагледно.

И накрая, като привърши сукането, ако бебето не пусне самичко зърното, винаги се разваля вакуума с пъхване на чисто кутре  в ъгъла на бебешката устна и тогава се сваля от гърдата.
И..по-често кърмене и за кратко, но достатъчно за бебето време е щадящо за разранените зърна, отколкото дълго кърмене, но с голям интервал между отделните хранения. Също така, може би е по-поносимо, да се започва кърменето от тази страна, която е по-малко или неразранена.

Дотук с теорията  Laughing сега ти си наред с практиката  Wink Flutter

# 176
Честита радост на радос! Живи и здрав да е Ники!   bouquet

# 177
Хайде да се похваля и аз! И нашето бебе Максим се роди на 3 август с планирана операция, тежи 3100 и е 50 см. дълъг.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Всичко мина добре и бързо, без усложнения, единствено поставянето на епидуралната упойка отне половин час на една бременна стажнтка, която така и не успя да се справи. Накрая сестрата извика доктора, която ми я сложи. Като резултат сега си имам болки в кръста и крака, но ще мине. Тук слагат освен това доста обезболяващи (морфини и пр.) та аз мисля, че преживях всичките им странични гадни ефекти. Освен от това .. от друго няма какво да се оплача Simple Smile Таткото беше постоянно до мен, бебето ни го взеха за 2та дена в болницата само веднъж за 15 мин. От операционната ме изкараха с него на ръце и от тогава не сме се разделяли.
Батко му Вали е много щастлив и заинтересуван от братчето си. Май го възприема повече като играчка и трябва доста да внимаваме с радостта му.

Поздрави на всички нови мами от мен и успех и късмет на още очакващите щастливото събитие.
Маринела

# 178
  • София
Честито на мама Радос и Melie5 за сладките бебоци!
Миленита, благодаря за съвета!

pepelyashka, благодаря много за бързият и изчерпателен отговор. Ще пробвам веднага триковете без силиконовото зърно т.к вече не са разранени зърната ми. Храним се обаче само от една гърда, т.е редувам ги. Необходимо ли е да предлагам втората ако първата и е достатъчна?
Имаме и проблем с оригването (ако това е проблем изобщо)- доста рядко го прави. Всеки път я изправям и потъпвам след ядене но не се оригва. Това проблем ли е?
Кога мога да започна да я храня когато се събуди, т.е да не я будя? Има може би около 2 пъти в денонощието когато спи непробудно 3 часа, но аз я будя. До кога е хубаво да го правя това.
За наддаването ми е притеснено и смятам да я претеглим конролно другата седмица. Тогава ще е на 10-12 дни
Пак те затрупах с въпроси..извини ме Simple Smile
В заключение бих искала да кажа, че вие от ЛЛЛ сте страхотни. Докато бях в болницата имах притеснение какво ще се случи с кърменето но постоянно си повтарях, че ви има и бях 100 % сигурна, че като се приберем вкъщи ако имам проблем ще бъде разрешен с ваша помощ! Благодаря ви!

# 179
  • Германия
Честито на мама Радос и Melie5 за сладките бебоци!
Миленита, благодаря за съвета!

pepelyashka, благодаря много за бързият и изчерпателен отговор. Ще пробвам веднага триковете без силиконовото зърно т.к вече не са разранени зърната ми. Храним се обаче само от една гърда, т.е редувам ги. Необходимо ли е да предлагам втората ако първата и е достатъчна?
Имаме и проблем с оригването (ако това е проблем изобщо)- доста рядко го прави. Всеки път я изправям и потъпвам след ядене но не се оригва. Това проблем ли е?
Кога мога да започна да я храня когато се събуди, т.е да не я будя? Има може би около 2 пъти в денонощието когато спи непробудно 3 часа, но аз я будя. До кога е хубаво да го правя това.

За наддаването ми е притеснено и смятам да я претеглим конролно другата седмица. Тогава ще е на 10-12 дни
Пак те затрупах с въпроси..извини ме Simple Smile
В заключение бих искала да кажа, че вие от ЛЛЛ сте страхотни. Докато бях в болницата имах притеснение какво ще се случи с кърменето но постоянно си повтарях, че ви има и бях 100 % сигурна, че като се приберем вкъщи ако имам проблем ще бъде разрешен с ваша помощ! Благодаря ви!

Естелитка,
добре би било да предложиш, както ти писах и в предният отговор- ако е заситена, сама ще си покаже. Ако има нужда от десерт, ще засуче. Води се по Йоана, тя ти е най-верният ориентир.

При някои бебета не е проблем, ако не се оригнат. Може да се поноси след кърмене изправена и облегната върху твоите гърди или таткото да я поноси, ако е под ръка. Друго, което ми сподели майка за оригването е, да се погали по главичката около фонтанелата, така бебето се изпъва инстинктивно назад и се улеснявало излизането на въздуха. Току виж Йоана прави идеален вакуум на гърдата и при сукането не влиза въздух, който да я притеснява после.

Кога да минете на поискване, може би Йоана ще ти покаже най-вярно. Може да си регулира режима така, че след 3-4 седмици да се обажда самичка и няма да се налага да я будиш. Добре би било обаче да се запази нощното кърмене (което ще рече, че не е задължително да е в 2 ч. през нощта, но нощната пауза да не е по-дълга от 4-5 часа. Все пак и ти си човек и ти е нужен сън Wink
Сега, тези 3 часа сън може и да не са фатални, вероятно преди или след тази пауза тя ще си навакса нужните количества. Ето може би още един повод да предложиш и двете гърди, в случай, че и е нужно повечко за наваксване или предварително "зареждане на батериите" Wink

Питай смело, ако не се пита, няма да има отговори  Hug

Общи условия

Активация на акаунт