Мъничко остана вече, през АВГУСТ да си имаме човече

• 41 416
  • 632
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Здравейте момичета,и аз вече мога да се похваля с прекрасно момченце-Светослав,роди се на 14.08,2750кг и 49см,и вече имам въпрос,има ли детенце което кара тежка жълтеница,защото имам чувството че с всеки изминал ден става все по жълт,има ли ли сте такива проблеми.Надявам се че сте ми разбрали въпроса. Embarassed
Нали даваш глюкоза между храненията?
Давам преварена вода със захар,защото глюкозата я повръща.

Кърмиш ли или е на изкуствено хранене? Ако кърмиш, предлагай гърдата по-често, важно е да изака това, което е в червата му. Ако продължи да пожълтява се обърни към педиатъра, може да се наложи да му направят изследване на билирубина, за да се разбере какво е състоянието му.
Може да правите и слънчеви бани, на непряка слънчева светлина.
Имах проблеми с големия ми син, но се установи още в болницата и 2-3 дни постя на фототерапия. накрая го изписаха още по-жълт, отколкото беше, но ме уверяваха, че положението е овладяно.

# 436
Velv, благодаря за отговорите.

За проблема с гърдата - и аз започнах това да правя - или го изправям малко да почине и пак го слагам или му давам другата гърда, където тече повече и по лесно. Но така не се засища за много.

Когато не спи, както сме от няколко дни - му давам гърда по често, лошото е, че той повръща и после пак иска, та не знам дали и не преяжда. И в един момент стигаме до там че той плаче и аз незнам гладен ли е или корем го боли. А и с това повръшане - ензнам като какъв сигнал да го приема.

Ние се кърмим главно в една поза, опитахме и легнали, но след като ми повърна на фонтан спряхме.

И наистина ли се установява режим при бебета на поискване след първия месец?

За капките - педиатър ни ги предписа.

И ето ситуация от днес - от 5.30 сутирнта до към 11ч беше на гърда горе долу през 20-30мин - през останалото време или будува до плач или спи леко и пак плаче. В 11ч заспа, с едно пробуждане и малко поцица (около 5мин) и пак се унесе. И сега още спи - почти 4 часа. И пак основните ядения са 3 до момента (като не броим слаганията на гърда, където пак се чуваше засмукване).

Последна редакция: пн, 22 авг 2011, 15:27 от o_fortuna

# 437
Момичета за какво е тази глюкоза?
Мойто бебче и то е с много силна жълтеница. Днес ставаме на 22дни , а все още е доста жълтичка.Миналата седмица ни изпратиха на иследвания и казаха , че всичко е ок няма нужда от нагрявки , просто някои деца я карат по тежко. Иначе и ние сме само на кърма и се храним на пойскване-всеки 2-3часа, а понякога и по-често.

# 438
Аз тука съвсем забравих да се впиша Mr. Green

# 439
  • добрич
За сега сме само на кърма,давам му на интервал от 2,2:30 ако мога да го сабудя,и нас ни слагаха на лампа и уж беше се пооправил,но от вчера ми се струва много жълт.

# 440
Здравейте момичета,и аз вече мога да се похваля с прекрасно момченце-Светослав,роди се на 14.08,2750кг и 49см,и вече имам въпрос,има ли детенце което кара тежка жълтеница,защото имам чувството че с всеки изминал ден става все по жълт,има ли ли сте такива проблеми.Надявам се че сте ми разбрали въпроса. Embarassed

Ние сме с малко по - силна жълтеница , за която тук в Бургас веднага педито ни прати на фототерапия само от едно изследване на билирубин , но като направихме консултация с педиатъра , които го е изписал от родилното и отново ни пуснаха изследване се оказа , че стойността спада и ни предписаха 5% разтвор глюкоза , като ако имаме възможност всеки ден да отваряме нова банка от нея , за да избегнем евентулна инфекция. Така сме от миналата сряда и детенце вече е доста по -розовичко , казаха ни да наблюдаваме ако стане по-сънлив или отказва да папка , веднага пак да пуснем изследване. Надявам се да съм ти помогнала  Hug

# 441
Здравейте, да ви се похваля, на 15.08.2011г в 13:40 часа родих бебе Ралица с перфектните мерки 50 см, 3650 кг. Вече сме си в къщи Simple Smile))) когато имам повече време ще пиша пак. Целувки за всички, а за тези които все още не са родили, желая леко и безпроблемно раждане. Когато имам време ще разкажа за моето раждане.  Hug

# 442
Още мъничко остана и се прехвърляме в родили Hug

# 443
  • добрич

Ние сме с малко по - силна жълтеница , за която тук в Бургас веднага педито ни прати на фототерапия само от едно изследване на билирубин , но като направихме консултация с педиатъра , които го е изписал от родилното и отново ни пуснаха изследване се оказа , че стойността спада и ни предписаха 5% разтвор глюкоза , като ако имаме възможност всеки ден да отваряме нова банка от нея , за да избегнем евентулна инфекция. Така сме от миналата сряда и детенце вече е доста по -розовичко , казаха ни да наблюдаваме ако стане по-сънлив или отказва да папка , веднага пак да пуснем изследване. Надявам се да съм ти помогнала  Hug
Благодаря много за отговора,все повече почвам да се замислям дали да не занимая докторката ни с нас. Sad Hug

# 444
Ние май имаме колики дадохме инфакол преди малко , надявам се да подействат  някой ползва ли ги е и има ли ефект

# 445
  • Sofia
Много рано са ви почнали  Confused
Ние също имаме от 2 дни, също давам инфакол, с баткото много помогнаха.
Предупреждавам, че действат с натрупване, т.е ефектът ще е по-осезаем след 2-3 дни. Аз давам от 3 дни и днес вече спи спокойно, без да се превива и да пищи. Давам го преди хранене на всяко следобедно и вечерно хранене.

# 446
Много рано са ви почнали  Confused
Ние също имаме от 2 дни, също давам инфакол, с баткото много помогнаха.
Предупреждавам, че действат с натрупване, т.е ефектът ще е по-осезаем след 2-3 дни. Аз давам от 3 дни и днес вече спи спокойно, без да се превива и да пищи. Давам го преди хранене на всяко следобедно и вечерно хранене.

а да питам защо само на 2 хранения го даваш защото чета опаковката  и пише на всякоп хранене и доктора каза така newsm78

# 447
  • Германия
Имам въпрос към ЛЛЛ от снощи  усещам лека болка като почна да кърмя и отминаваше след 1 мин а сега се позасили и като си пипна зърната  ме наболява ! искам да кърмя но с тази болка ако се влоши не знам как  някакъв съвет?!
 newsm12
kivity, заболява те при засукването на бебето или кога точно? Правилно ли разбирам, че самОто зърно боли при пипане? Някаква промяна в цвета или формата веднага след сваляне на бебето от гърдата забелязваш ли? Опитвала ли си след кърмене да слагаш охлаждащ компрес?

# 448
CHESTITO NA VSICHKI NOVI MAMITA.... DA SA VI JIVI I ZDRAVI BEBCHETATA I DA VI SLUSHKAT.... Hug

SEGA KATO GLEDAM OT MAMITE S EDNO SEKCIO I JELANIE ZA VTORO NORMALNO RAJDANE - NISHTO NE SE POLUCHI... RODIHME SI PAK SEKCIO.... NO NISHTO ZDRAVE DA E.... VAJNOTO E CHE SI IMAME EDNI SLADKI BEBCHETA... Peace

# 449
палчета за тези като мен,които са в очакване. Hug
Мерси,миличка Hug Късмет и на теб Hug Моят термин е на 25-ти. Да видим какво ще стане. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт