Мъничко остана вече, през АВГУСТ да си имаме човече

• 42 174
  • 632
  •   1
Отговори
# 210
Честито бебче на Радос и всички мами ако пропускам някого, че нещо не мога да си събера акъла тази вечер Crazy
Момичета, стиснете и за мен едни палчета Hug утре ме приемат в болницата а в сряда ми е секциото и ме е яко шубе Crazy няма да ви казвам колко съм изтрещяла, дано всичко мине добре. Ще пиша при първа възможност. Успех на всички мами запътили се към родилното Hug

Hug Hug Hug

# 211
Wella, stiskam ti palci i uspeh v sriada!!!!!

Az da se otcheta - dnes biah pri doki i toi reshi - sekcio na 12.08. Kaza mi, che ima 3 varianta - parvia da chakam da tragne bebka sama, na koeto mu kazah, che tozi variant otpada... Mr. Green Ne iskam da prenosvam poveche i tova chakane me iznervia, oshte poveche, che sega imam i strahoteh zaduh i nedostig na vazduh... napravo ujas... Ne e ot vremeto, zashtoto tuk e mnogo studeno i vali i e okolo 14-15 gradusa prez denia....Pri vas ima li go tova nerazpolojenie??? Rolling Eyes
Vtoria variant bil predizvikano rajdane s indjeksia /ne mi kaza tochno s kakvo/, no poneje predi tova me pregleda i mi kaza, che shiikata na matkata e mnogo izdaljena i niama nikakvi simptomi na blizko rajdane, tozi variant ne e za predpochitane, shte se zabavi i protochi dosta.....
Tretia variant e sekcio s mestna upoika i taka stignahme do data 12.08., zashtoto togava ima svobodno miasto spored grafika im..... Ako razbira se bebka ne ni iznenada predi tova.....
No sega sam veche niakak si po-spokoina kato znam kakvo mi predstoi, zashtoto neizvestnoto mnogo me pobarkvashe.... A i tova normalno rajdane sled sekcio mi e oshte kato edno goliamo neizvestno....
I chestno malko me e strah... No da vidim kakvo shte stane do petak.....

# 212
  • Германия
Отново имам въпрос към ЛЛЛ:
Днес цял ден малката Йоана суче по много малко (като времетраене) 5, максимум 10 минути. Понякога по често но имаше периоди и на 3-4 часа. Не мога да я събудя, мъча се по 1 час и не мога. Притеснявам се дали яде достатъчно...Гърдите ми са добре за сега, няма напрежение но от този дълбок сън не може да яде...

Естелитка, има разни малки и големи трикове за разбуждане на поспаливче. Може би ще намериш подходящите, за да може Йоана да се задържи по-дълго будна и да посуче повечко.

- Може да се опита да се разбуди бебето за кърмене, когато е в REM фаза на съня си (бързите движения на очната ябълка, потрепването на ръце или крачетата, сукателни движения на устните, гримаси на бебето)
- кърмене на приглушена светлина; ярката светлина кара бебето да затвори очи
- разкопчаване на спалното чувалче (ако спи в такова) или се маха завивката
- при топла стайна температура, може да се съблече бебето по пеленка; при температура над 27° намалява сукателната активност
- говорене на бебето и опит за привличане на погледа
- държане в изправено положение (доколкото е възможно при едно новородено; като при куклите- като ги наведеш, си затварят очите, като се изправят- отварят очи, на този принцип и бебенцата, изправянето е сигнал да отворят очи и се разбудят)
- леко движение на детето нагоре-надолу, докато се държиш в скута на майката. При това се повдигат главата, раменете и телцето му и се сгъва при хълбоците. Никога не се "сгъва" бебето за талията, заради риск от нараняване!

За повишаване на стимулацията:
- потъркване или потупване по гърба на бебето или се "разхождат" върха на пръстите по гръбначния стълб;
- смяна на пеленката
- лек масаж на ръцете и стъпалата на бебето
- увеличаване на контакта кожа-до-кожа; масаж или къпане
- раздвижване на ръцете и крачетата на бебето
- потриване на челцето и бузките с навлажнена хладка кърпа
- кръжене с върха на пръстите около устата на бебето (при доста бебета работи гъделичкане по долната уста- така инстинктивно продължават да сучат)
- капване няколко капки кърма върху устните на бебето

Задържане на интереса на бебето за ефективно сукане:
-ръката, която придържа гърдата, трябва да отнеме тежестта на гърдата от брадичката на бебето;
- смяна на гърдата, щом бебето престане да суче;
- между смяната на двете гърди бебето се оригва или се сменя пеленката, за да се задържи интереса му;
- смяна на позата, вместо люлчина, може да се опита футболна топка

Към всичкото това бих добавила и компресия на гърдата, така се подпомага ефективното сукане и бебето получава кърма, дори и да не смогва самó да си я изтегли.
Издебва се момента, в който не преглъща и се компресира леко гърдата. Ето :клипче, за по-нагледно Целта е бебката да получава достатъчно манджа, за да има енергия да суче и съответно да расте.   

Peace

# 213
Добро утро милички,
Днес влизам за секцио и към обяд ще си гушна бебошан,само Бог да е с мен Praynig ,защото.....голямо шубе,голямо нещо ме е подгонило Sad
Искам да ви благодаря за всичко и да ви кажа,че се радвам,че ви има Hug  bouquet

# 214
Добро утро и от мен !
isepise Късмет и дано всичко мине гладко!Стискам палци  newsm10 !!!
Аз от днес се водя че преносвам за съжаление!Ако до петъка не се роди мързеланчо   ще предизвикат раждането!Обясниха ми петък сутринта с багажа 20 лева за някакво лекарство (но какво въобще не знам  дали не е за да предизвикат раждането newsm78  ) и ще чакаме нашия малък чочко! Аз предпочитам да е в петък цялата работа да си призная защото ще знам окончателно кога ,но ако живот и здраве малкия реши друго няма проблем!Много се притеснявам че преносвам   защото не знам дали на малкия е добре само го дебна да мръдне да се успокоя малко baby_neutral

# 215
  Добро утро , как сте сладуранки ...

Късмет и спех на всички , които днес им предстои секцио  Hug

# 216
Добро утро и от мен! Първо, успех на всички мами, които след една година ще правят торта за първия рожден ден на рожбата си!  Wink
Angel5, аз пък специално благодаря от името и на двете ни (как си присвоих правата само...) и добавям заявка за следваща среща с бебоците през някой по-мургаво летен септемврийски ден.  Sunglasses
Инак и аз пожелавам на всички да им мине толкова бързо съществената и безболезнено основната част от раждането.  Grinning И за да ви досадя още малко, ще продължа да разказвам.
От отношението в болницата съм доволна, особено отчитайки факта, че бяхме напълнили родилното и докторите се шегуваха, че нямало да приемат повече майки, докато не изпишат някоя и друга.  Laughing Персоналът просто нямаше време да обръща някакво по-специално внимание на който и да е, но мисля, че направиха всичко по силите си да сме добре. Даже последната сутрин ми позволиха да им вися на главата, докато къпят Роско. Стана ми странно, че само аз съм била изявявала желание за подобно нещо... Но откликнаха веднага.
Относно обстановката - чисто, отремонтирано. Разбира се, не е като вкъщи, но мисля, че определено е доста добре откъм условия. Въпреки пълното отделение не ми се е налагало да чакам за баня/WC (освен в 10-те минути между закуска и визитация  Mr. Green ). Абе, ок са нещата като цяло. Peace Ако няма промени, пак натам ще се запътя и с второто някой ден. (Дай Боже!)
Пък сега, вече вкъщи, всеки ден си е за него си. Режим нямаме и не мисля да се тормозя с такъв поне още месец. Къпането е когато сварим вечерно време, при това не всяка вечер, понеже пък яденето е в разнообразни часове, количества и т.н. Има си някакви си негови моменти на нервност от известни и не толкова известни причини, но като цяло си е поспаливко като мама и тати.  Mr. Green Пъпчето вече падна и сега само чакаме и раничката отдолу да заздравее и сме готови да преоткрием СПА-то, т.е. къпането във вана.  Heart Eyes В добавка, татко му си е вкъщи и е супер участник (вчера се разсърди, че не бил помагач щото това значело, че аз съм вършела основното, пък все пак заедно сме го гледали малкия...и е прав май Rolling Eyes). Купон!2  baby_neutral
Стига досада от мен... засега. Следващия път и за кърменето ще докладвам. Целувки, мамчета! Успех на който с каквото се е захванал - раждане, гледане и т.н.

# 217
Исеписе, успех и от мен! Пожелавам ти всичко да мине леко и скоро да ни пишеш хубавата новина!

Доктор ла, голям образ си! Много настроение и позитивизъм излъчваш, което е радостно, предвид особеностите, съпътстващи отглеждането на бебе, особено в началото.
На Ивайло пъпчето снощи падна!!! Ура, за което, че на баткото го чакахме двайсет и кусур дни!
И аз си имам помощник вкъщи, голямото синче е в еуфория да помага и иска да се включва във всичко, което не винаги е възможно... ooooh! Добре, че майка ми е в отпуска още няколко дни, та ще ми помага с него, иначе ми идва малко нанагорно с двамата.
За къпането - и ние не го къпем всяка вечер, но задължително правим тоалет на дупето, ама то покрай това малко дупе, с една шепа вода, цялото тяло е мокро Laughing
Айде, хубав ден на всички!

# 218
  • Бургас
Палчета и от мен за ИсетоПисето Praynig И  bouquet за хубавия разказ на Докторицата! И  Hug за новите бебочета в темата!

# 219
Успех на всички мамчета които чакат беб4етата тея дни било секцио, било с нормално раждане  Simple Smile
doctor_la направо действаш успокоително с твоя разказ което на такива паники като мен им е от голяма полза. На нас също ни казват голяма глава. Ще си позволя да те питам колко шева имаш /знам че е индивидуално ама да питам аз/
айде приятен ден на всички

# 220
Стиснати палчета и от мен за Вела и Исеписе. Praynig Дано всичко мине добре и при двете днес.

Към Доктор Ла отново - кажи моля с какво са облечени бебенцата докато са в родилния, трябва ли да им се носят някакви дрешки ? Благодариме ти отново за споделената информация, много помага. Желая ти всичко най най!!!   bouquet

# 221
Veni много си права! Додето само дупето да се измие и то половината гръб е готов.  Laughing Добре, че е кротушка повечето пъти при къпане.
Silvena така и не питах докторите, но като ходих да ми свалят външните, мацката направи 5 кръцвания с ножицата, та толкова предполагам са били и шевовете. Но колкото и да са били, наистина по време на самото раждане не се усеща нито срязването, нито каквото и да е. Толкова се мъчех да се сетя, че "Напъвай" трябва да е за долната част на тялото ми, а не за въздуха в бузите (кой знае как съм изглеждала отствани, поела въздух и издуваща го в бузите със стисната уста  Mr. Green ), че хич не знам какво друго е ставало. Пък и Малчо толкова неочаквано се пръкна (поне за мен), че съвсем не ми пукаше. А пък после, както вече споменах, имах щастието да спя, докато ме шият. И ми беше едно такова жълто, музикално и странно весело и отнесено като на лунапарк, а после при събуждането си припомних понятието "тежко пиянство", та съвсем заформих букета от емоции и усещания. Та, като цяло, страшно няма и минава някак неусетно. На мен най-тегаво ми беше после придърпването на конците, но ги махнаха още на седмия ден, та си отдъхнах.  Peace
Stoj малчовците ги обличат с техни си дрешки - камизолка с дълъг ръкав и гащеризон тип ританки, ако мога така да го опиша. Моя калпазанин обаче още на втория ден му хвана цаката как да си измъква ръката, че явно му беше жега. Освен това ще ти е полезно (поне на мен ми беше) да си имаш 1-2 пеленки. И от там дават, но основно за плота за преповиване. Пък аз моята си я ползвах хем да го завивам леко да не му е жега (там имат само одеалца за тая цел), хем и като си изплаквах гърдата преди кърмене, ако няма 5 минутки да си изсъхне така, да се подсуша с нея. Те накрая май чак се изненадаха, че си имам и собствена пеленка там, но поне за това не са ми правили забележка ( както за халата, за който си отнесох мъмрене). Общо взето, политиката им е да има минимален брой внесени отвън неща, независимо, че ти си убедена в хигиената им. Което си е правилно донякъде...
Радвам се, че съм от полза, защото и всички тук сте ми от полза на мен. Даже преди малко се зачудих какво ли са правели майките ни, "зазидани" 40 дни вкъщи, без форуми и само с ПОЛЕЗНИТЕ съвети на съответната майка/свекърва... newsm78 Късметлийки сме си, ей! smile3521
 Hug на всички и питайте, пък кой каквото може и знае - да отговаря! Само с питане става!  Wink

# 222
  • София
Отново имам въпрос към ЛЛЛ:
Днес цял ден малката Йоана суче по много малко (като времетраене) 5, максимум 10 минути. Понякога по често но имаше периоди и на 3-4 часа. Не мога да я събудя, мъча се по 1 час и не мога. Притеснявам се дали яде достатъчно...Гърдите ми са добре за сега, няма напрежение но от този дълбок сън не може да яде...

Естелитка, има разни малки и големи трикове за разбуждане на поспаливче. Може би ще намериш подходящите, за да може Йоана да се задържи по-дълго будна и да посуче повечко.

- Може да се опита да се разбуди бебето за кърмене, когато е в REM фаза на съня си (бързите движения на очната ябълка, потрепването на ръце или крачетата, сукателни движения на устните, гримаси на бебето)
- кърмене на приглушена светлина; ярката светлина кара бебето да затвори очи
- разкопчаване на спалното чувалче (ако спи в такова) или се маха завивката
- при топла стайна температура, може да се съблече бебето по пеленка; при температура над 27° намалява сукателната активност
- говорене на бебето и опит за привличане на погледа
- държане в изправено положение (доколкото е възможно при едно новородено; като при куклите- като ги наведеш, си затварят очите, като се изправят- отварят очи, на този принцип и бебенцата, изправянето е сигнал да отворят очи и се разбудят)
- леко движение на детето нагоре-надолу, докато се държиш в скута на майката. При това се повдигат главата, раменете и телцето му и се сгъва при хълбоците. Никога не се "сгъва" бебето за талията, заради риск от нараняване!

За повишаване на стимулацията:
- потъркване или потупване по гърба на бебето или се "разхождат" върха на пръстите по гръбначния стълб;
- смяна на пеленката
- лек масаж на ръцете и стъпалата на бебето
- увеличаване на контакта кожа-до-кожа; масаж или къпане
- раздвижване на ръцете и крачетата на бебето
- потриване на челцето и бузките с навлажнена хладка кърпа
- кръжене с върха на пръстите около устата на бебето (при доста бебета работи гъделичкане по долната уста- така инстинктивно продължават да сучат)
- капване няколко капки кърма върху устните на бебето

Задържане на интереса на бебето за ефективно сукане:
-ръката, която придържа гърдата, трябва да отнеме тежестта на гърдата от брадичката на бебето;
- смяна на гърдата, щом бебето престане да суче;
- между смяната на двете гърди бебето се оригва или се сменя пеленката, за да се задържи интереса му;
- смяна на позата, вместо люлчина, може да се опита футболна топка

Към всичкото това бих добавила и компресия на гърдата, така се подпомага ефективното сукане и бебето получава кърма, дори и да не смогва самó да си я изтегли.
Издебва се момента, в който не преглъща и се компресира леко гърдата. Ето :клипче, за по-нагледно Целта е бебката да получава достатъчно манджа, за да има енергия да суче и съответно да расте.   

Peace
Благодаря pepelyashka отново но нищо не помага. Днес е по зле положението, буди се през два часа и суче 2-5 минути и заспива, не мога по никакъв начин да я събудя. Дори да се разбуди като я сложа на гърдата заспива. Педиатърката ми ми препоръча да пробвам да се изцедя защото според нея може да няма кърма и Йоана да се измаря бързо и за това да заспива. И с цеденето нямам успех..нищо не излезе не знам от помпата ли е или аз не успявам или наистина нямам кърма. Междувременно Йоана пак се събуди, искаше да яде и пак я сложих на гърда и за 2 минути заспа. Нааканите памперси също намаляха...Много ми е притеснено и не знам какво да правя

# 223
Честито на всички обебили се мами newsm32.
isepise- имаше едни стиснати палчета и от мен Hug, чакаме някоя вестителка да съобщи че вече си родила.
Ние сме добре и бузанчо расте...малко режима ни куца, деня е нощ и явно ни почнаха коликите...за тях давам Ентерокинд- хомеопатични...много съм доволна. Много се радвам че успявам да кърмя без да дохранвам. Със съветите на моята сестра, кърмила и кърмеща успешно и в момента...ще и се съберът има/няма 3 години, за двете деца. Mr. Green
estelitka- няма да се предаваш...при нас в един момент се получи същото...ако не го будех аз да го кърмя, сигурно нямаше и де се сети че трябва да яде. Като го сложех на гърдата и заспиваше моментално, а като се цедях кърма бол... , но той категорично отказваше да се храни. Започнах да му запушвам нослето като го сложа на гърдата и да го пощипвам по ушичките и по рамото...при нас това имаше ефект и постепенно започна да се храни нормално.

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 16:20 от *blizoo*

# 224
  • София
 Hug  bouquet Hug Честито на всички мами  ,да са ви живи и здрави бебенцата и много ,много да ви радват !!!
 И аз да се похваля - на 04.08.2011г. в 09.30ч се роди нашата принцеска Андреа -3020гр. ,50см.  Grinning
Сега много се гушкаме и вече сме си вкъщи и сме много щастливи
Пожелавам ви много щастие ! Чувствата и емоциите са неописуеми  Party Tada  ura family

Общи условия

Активация на акаунт