Мъничко остана вече, през АВГУСТ да си имаме човече

• 42 172
  • 632
  •   1
Отговори
# 225
irigy, да сте живи и здрави и много да те слушка малката !!! newsm32 1stroller

Към Доктор Ла - извинявай, че пак ще те тормозя с моите въпроси, ама така сме ние неуките  Simple Smile. Беше ли с платен избор на екип или без ?

# 226
Забравих да помоля Irigy, разкажи като имаш време повечко за раждането, къде, как и т.н.

# 227
И аз имам въпроси към ЛЛЛ, че дойде педиатър ката и ми разказа играта - трябвало да се храни само 7 пъти по 60мл ( Shocked ) и да се спре нощното хранене. Да си меря кърмата чрез изцеждане и тн. Бая ме посдуха... Та ето въпросите

1. При нас цица и от двете гърди по 20мин, разбира се със заспиване, като го сложа в легълцето се буди и будува кротък около 30 мин (значи ли това, че е гладен или напротив), след което е разплаква и най-бързия начин за успокоение е пак гърда. Правилно ли е така?

2. Мисля да започна да го храня само от едната гърда на хранене, защото като ги редувам той докато цока сменената гърда продължава да сълзи, което означава, че явно не я изпразва. Ще е нужно ли изцеждане или само ако има напрежение?

3. Казаха да си мия гърдите при всяко хранене, за сега освен всекидневния душ рядко мия зърната преди кърмене. Предполагам така му е по силен аромата.

4. Нужно ли е да му плакна устата с вода? За сега не съм го правила?

5. Не винаги се оригва, предполагам, че не е проблем, че педито пак ме наплаши, а той просто спи и 20 мин прав да го държа.

6. Не знам дали за това мога да ви питам вас, трябва да пие по 50мл глюкоза на ден - между храненията мога ли да го правя, че педито каза да я давам вместо нощно хранене.

# 228
Честито на Irigy!!!

isepise,

късмет и стиснати палчета от мен! Убедена съм че всичко ще е наред!

lunna pateka,

може пък и да станат нещата до петък по естествен път, има още 2 денонощия, ако ли не: секцио-то си го знаеш, все пак май и аз като теб, предвид историята с първо секцио, бих предпочела планирано секцио вместо предизвикано нормално раждане. Аз се учудвам за тези инжекции, щото ти беше писала че имаш контракции нали, предполагам инжекцията се отнася до окситоцин, а ти и имаше и някакво разкритие, ако не се лъжа?

estelitka,

ти направи ли си контролно кърмене? ако нямаш везна вкъщи, педиатърът ти ще ти осигури такава. За броя на изхожданията по голяма нужда: нашата кака акаше по-веднъж на денонощие, но солидно, а от друга страна има бебета, които акат след всяко кърмене, обикновено по-редичко. Индивидуално е пак, както виждаш. Но за 5 минути сукане, надали се нахранва. Колкото до това имаш ли кърма или не, се усеща по напрегнатостта на гърдите с наближаването на кърменето (макар че за да се настрои и твоя организъм му е нужно малко време и тренинг), а даже и обикновено, когато бебето суче добре, ще усетиш слизането на кърмата като болка, при мен се усещаше като болка която трягва някъде отстрани на гърдата между подмишницата ареолата....
но при всичките теории и съвети: най-важното е резултатът: бебе, което се храни добре и поема необходимото му количество храна. Така че: поизчакай ден два, направи няколко контролни кърмения, и ако се окаже че кърмата е малко или по някаква причина бебето е твърде мързеливо или слабичко за да я стимулира, е, решението е ясно.

# 229
Позволявам си да донеса последните щъркелови вести от фейсбук:

На 07.08 dididonev стана мама на бебе Росица, 3250гр, 51 см
а ivaleta се сдоби със син Борислав, 3250 гр, 50 см

От днес

vanilalilia стана мама на бебе Елица, тежи 3300 гр и е дълга 48 см

isepise вече има син Алекс с мерки 3150 гр., 49 см,

а Медуза Горгонова е мама на малката Ема,  2650 гр., 48см

Честито на момичетата, да са им живи и здрави бебенцата и бързо възстановяване!

П.П. Извинявам се, ако съм пропуснала някого, но вече не мога да ви хвана спатиите.  Mr. Green

# 230
  • София
Миленита,
Днес в 5,40 ч. се предадох и изцедих 35 мл.(олкова ми каза педиатърката) и ги дадох и ги изяде за отрицателно време. Следователно кърма има и от шишето по лесно явно...Знам, че ако продължа така ще се научи на шише и после изобщо няма да иска гърда но какво да правя ooooh!
Утре вечер ще вземем везна и ще видим какво е положението и контролно кърмене ще направим. До тогава не знам ако не яде какво ще я правя, страх ме е да не се обезводни т.к и вода не иска ...
Честито на dididonev, ivaleta, vanilalilia, isepise  и Медуза Горгонова! Да са им живи и здрави бебоците и много да ви радват!

# 231
  • Оранжевата стая
И аз имам въпроси към ЛЛЛ, че дойде педиатър ката и ми разказа играта - трябвало да се храни само 7 пъти по 60мл ( Shocked ) и да се спре нощното хранене. Да си меря кърмата чрез изцеждане и тн. Бая ме посдуха...
Оф, тези педиатри, да вземеш да ги  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire
Само объркват кърменето - вместо да помагат, се месят с безумни съвети.
Ще изчакам да ти отговорят от ЛЛЛ, че ще ти го обяснят по-компетентно, но моят съвет е да не я слушаш изцяло твоята педиатърка и винаги да си търсиш и допълнителна информация.
Както сега за кърменето, така и за захранването по-нататък. Вече има съвсем нови световни стандарти, а тя явно е по старата школа .  #Crazy  Sick

# 232
Xlora, тъкмо щях да напиша същото...  ooooh! Tired

# 233
  • Германия

Благодаря pepelyashka отново но нищо не помага. Днес е по зле положението, буди се през два часа и суче 2-5 минути и заспива, не мога по никакъв начин да я събудя. Дори да се разбуди като я сложа на гърдата заспива. Педиатърката ми ми препоръча да пробвам да се изцедя защото според нея може да няма кърма и Йоана да се измаря бързо и за това да заспива. И с цеденето нямам успех..нищо не излезе не знам от помпата ли е или аз не успявам или наистина нямам кърма. Междувременно Йоана пак се събуди, искаше да яде и пак я сложих на гърда и за 2 минути заспа. Нааканите памперси също намаляха...Много ми е притеснено и не знам какво да правя

Еstelitka, буденето на 2 часа е съвсем естествено, през първите седмици бебето трябва да се храни редовно. Възможно е Йоана наистина да се изморява бързо от сукането,  и ако има как да хванеш моментът преди да се унесе за сън, тогава да опитваш отново и отново разбуждане, за да посуче още малко. Компресията на гърдата е помагала при доста майки, за да насърчат бебенцето си да продължи да суче. Склонна ли си да опиташ и нея?
Предложението на педиатърката също е добра идея, НО не за да видиш дали и колко кърма имаш, а по възможност да изцедиш колкото успееш, във времето когато бебката спи и не си под стрес и изцеденото да и се даде с малка лъжичка или мека чашка. Целта е, ако Йоана не суче дълго време на  гърдата, поне по алтернативен начин да си получи нужната порцийка храна и вече останалото е да я разбуждаш редовно за кърмене.
Ще е добре да се избегне ползването на залъгалка и даване на изцедената кърма с биберон, за да се намали вероятността, да настане объркване на сукането. Даването на (подсладена) вода и чай само заемат мястото на кърмата в стомахчето и не носят калории, от които бебката има нужда сега, за да заякне. Много бебета задоволяват сукателния си рефлекс на залъгалката и после не сучат ефективно на майчината гръд.
Би могла да си улесниш цеденето с топло-влажни компреси преди цеденето; за кърменето важи също. При цеденето при много майки сработва ритъмът 7-5-3, което ще рече 7 мин. цедене, лек масаж на гърдата, 5 мин. цедене, масаж и 3 мин. цедене. Това се отнася за всяка гърда. В ранните сутринни часове нивото на добрият хормон пролактин е най-високо и е чудесна възможност да се използва да се сложи бебето да суче или да се цеди. Много майки споделят, че сутрин усещат гърдите си по-пълни. Именно редовната стимулация чрез кърмене предният ден и нощта носят такава "реколта"  Wink
Времеемко изглежда, но пък носи добри резултати в повечето случаи. После Йоана като заякне ще може сама да си изсуква нужното.
И не забравяй, ти си майката и ти познаваш най-добре своята рожба и майчиният ти инстинкт ще ти подскаже, кой е оптималният начин за вас да се справите с всяко предизвикателство. Hug

# 234
Здравейте мами и честито на всички с бебенца!!! Да са ви живи и здрави и много щастливи!

Аз не съм писала от месеци, но беше доста напрегнато при нас. Сега искам само да ви се похваля, че си имаме вече още една малка принцеса. Казва се Виктория и се роди на 25.07.2011 - 2850г и 53см. Раждането беше нормално, но се наложи да го предизвикват, тъй като имаше вече риск за бебето. Но в крайна сметка то е добре, аз почти се възстанових и сега се гледаме  Simple Smile

На всички, които още чакат - леко раждане и не се плашете, всичко минава, болките отшумяват и остава най-ценното - нашите съкровища!!!

# 235
Честито на всички мами! Много да ви радват дечицата, да са ви много здрави! Бързо възстановяване на мамите!

Сега е мой ред да се похваля. На 05.08 се роди дъщеря ни Дияна, 3050 г, 52 см. Нормално и много бързо раждане, без никакви системи и упойки. Изписаха ни на следващия ден.

Кърмим се вече успешно на всеки 3-4 часа, както дойде. Не я будя, тя сама си дава сигнал, че иска да похапва. Имахме 2 кошмарни нощи /първата бяхме още в болницата, а втората беше първата нощ у дома/, но явно тя ми е стимулирала кърмата и сме пушка вече. Търпение му е майката, както се казва.

Аз ще се връщам да ви чета, че съм изпуснала доста...

# 236
И аз имам въпрос към ЛЛЛ

Ние сме на кърма от шише, просто отказва категорично да суче от гърда. Слагам го всеки път на гърда и след няколко минутна борба и изнервени писъци, давам шишето. До сега имах имах кърма и сама си течеше. Даже докато изцеждам едната другата сама капеше, но от вчера следобяд забелязах, че ми тече по-малко. Със усилие изцедих 100мл., а преди това не ми беше проблем и 120мл. да изцедя. Тази вечер също ми беше доста трудно и успях да изцедя само 50мл.(да отбележа, че малкия не се буди вечер, но аз реших да се изцедя, че да имам във фризера, но уви...), тази сутрин пак имах затруднения, но успях да се изцедя. Силно съм притеснена дали това не е сигнал за намаляне на кърмата или е просто временно явление. Във болницата ме предупредиха, че към края на първия месец кърмата намаляла, но не спирала та да не се стресна и да се откажа. Обаче ние сме едва на 20 дена мисля, че е рано още.
Ще съм Ви безкрайно благодарна, ако може да ме успокоите  Sad

# 237
E-e-e 4estiti novi bebenca na tehnite mami i tatkovci!!!!! Da sa im jivi i zdravi i mnogo radost u doma.....

Milenita blue, s tebe gledam sme na edin termin - 13.08. No tozi termin mi e ot BG smetnat po menstruaciata, a tuk v Belgia mi go smeniha na 7.08. ... Rolling Eyes
Ti kak si s kontrakciite i imash li predvestnici za blizko rajdane? Ti normalno li shte rajdash, a ako ne tragne do 13.08. kakvo shte pravite s tvoia lekar?
Na men samo vednaj mi zapisaha tonovete na 8.08. i me pregleda za razkritie, no nishto - mnogo izdaljena shiika, a si imam vremenni bolki i stiagane na korema... Daje vecherta sled tozi pregled mnogo silno me bolia nisko korema ot dvete strani, no posle mina.... Taka che za sega si chakam sekcioto na 12.08.
Oh, goliam zor sa tezi posledni dni i edno netarpenie me e obhvanalo... Thinking

# 238
Edin vapros kam mamite, koite ne karmiat - kakvo adaptirano mliako /kakva marka/ vi preporacha vashia pediatar da davate na bebchetata i po kolko grama na denonoshtie triabva da iziajda bebko?

Zashtoto az moje bi pak niama da imam karma i shte se hranim s AM.... ooooh!

# 239
              ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ОБЕБИЛИ СЕ!ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СА ВИ ДЕЧИЦАТА!

Аз в крайна сметка не постъпих в болница,док ме върна вчера и утре влизам окончателно (уж   Praynig  ).Това чакане много ме изнервя вече,иначе съм доста спокойна по отношение на раждането.Бебо е доста високо,шийката не е изгладена въобще и ще се опитаме да го предизвикаме с гелче и система и ако нещо се заинати и неиска да излезе ще играе ножа,макар хич да не ми се иска,ама явно си клоня натам   Sad  Това е от мен,стиснете ми едни окончателни палци за утре.Сутринта влизам в 8:30 и до довечера ще се гушаме с бебко   newsm44 newsm44 newsm44 Хубав ден ви желая и успех на всички,на които им предстои среща с бебоците   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт