Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се съхранява изцедената кърма в бутилка?
Колко грама трябва да яде едно бебе на 10 дни?
Колко кърма трябва да приема едно 10-дневно бебе?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се съхранява изцедената кърма в бутилка?
-
Колко грама трябва да яде едно бебе на 10 дни?
-
Колко кърма трябва да приема едно 10-дневно бебе?
-
Как да избегнем объркването с биберона при хранене с изцедена кърма?
-
Какви са различните мнения относно използването на спирт, йод и сулфатиазол в грижата за пъпчето на бебето?

На всички мами,честити бебоци,а на очакващите леко и безпроблемно раждане

След около час започнаха и контракциите,първите две на час,след това на 20 мин,и в рамките на два часа станаха на 7-8мин.В 21.40ч тръгнахме към болницата,в 22 ни приеха.Настаниха ме в пред родилна стая,включиха ме към апарат за тоновете на бебо и контракциите,след половин час ми провериха разкритието и то беше само 1,5см,акушерката каза че е още рано и едва не ни върна,но контракциите бяха вече на 4мин и ставаха все по-болезнени.Реши да ме провери след още час и половина,тогава разкритието ми стана 3см,а болките
,контракциите бяха вече на 2мин,а бях толкова далеч от 10см.Питаха ме за упойка,първо отказах,но после като станаха на 1мин,не издържах и поисках,все пак ми трябваха още 7см разкритие,а аз се мъчих от 4 часа.Сложиха упойката и аз си мислех че едва ли не нищо няма да усетя,да ама не ,усещах си.В 6ч сутринта имах вече 6см разкритие,сложиха ми окситоцин,след два часа бях с 8см,акушерката дойде и ми засили окситоцина(беше в системата),но тъкмо излезе от стаята и напъните започнаха.Извикахме я обратно,а тя съвсем не очакваше,даже ме попита дали мога да изчакам 15мин да дойде лекарката ми и да се подготви залата.Както и да е дойде лекарката приместиха ме в родилното,много съм горда от мъжа ми беше до мен през цялото време,дори помогна да ме преместят на магарето
.Това беше наистина най-хубавият момент в живота ми,нямам думи да го опиша.

.Аз лека по-лека се възстановявам,шевовете още ме придърпват,но болката е по-малка.

да ви е жив и здрав малкия Ивчо!! Как мина секциото? Надявам се всичко да е минало добре, и сега да свиквате един с друг!