Като жена и майка зная какво е да си изправен пред едно такова решение. То, само по себе си, е драматично. А тук за жената има само една драма - не дали да запази детето си, а как да убеди мъжа си да се отърве от него.
Имаме семейство. Двама равноправни родители и едно човешко същество,което за някои може да е прост ембрион, но си е човешко същество за мен. И наистина трябва да има много, ама много сериозни причини да му се отнеме правото да живее.
И, както вече казах, те са в доста широк диапазон, няма спор. Не съм за раждането на всяка цена. Кометирам конкретна ситуация.
Ако тук приятелката на жената застане и каже, че тя има финансови проблеми, емоционални проблеми, не иска и не вярва, че бракът й ще продължи, няма доверие на съпруга си като баща и партньор, има здравословни проблеми, бременността ще я хвърли в безработица и недоимък, чувства се психически нестабилна да отглежда дете, ще приема.
Никого не наричам убиец аз. Това с аборите е доста деликатна тема, ако тръгна да наричам жени, правили аборт, убийци, ще трябва да се откажа от почти всичките си приятелки и да ги пъхна зад решетките.

Ама пък да приемам, че абортът е като да реша дали да си татуирам задника или не, щото си е мой и да приемам едно човешко същество, което е в мен като някакво чуждо тяло, което мога да се съглася да износя, но и да изхвърля от себе си, щото нещо не ми се ражда, няма как да стане, просто.
И аз не разбирам, тази жена не страда ли от идеята, че ще премахне детето си, не се ли колебае поне, ами се тръшка, че мъжът й "не я разбира" в този неин порив да се освободи от детето му???
Тя само този "проблем" ли има - мъжът й си иска детето??? Не я ли терзае някаква друга мисъл???
Имам приятелки, правили аборт на 18 години, много преди да станат майки и всичките изпитваха дълбока печал, колебания, терзания, морални дилеми...а след като станаха майки, нещата съвсем се задълбочиха.