Кой е егоиста в случая?

• 23 799
  • 528
  •   1
Отговори
# 90
Всичко ни държавата втасала закон за съгласие при аборт на предполагаемият баща да се взима #Crazy Абсурд. На мен ми е интересно дали има жени,които дори на казват на мъжете си и си действат сами-ако мъжете им са като описания татко в темата

# 91
По едно време беше забранено жена с 1 дете да прави аборт.  За да й разрешат се искаше не само мнението на бащата , а и на кварталната ОФ организация.
Shocked
Какво е ОФ?

# 92
  • София
Хубаво де, мъжът да вземе майчинството, да си остане у дома да гледа бебето и голямото дете. Като толкова го иска.
Те ултиматумите вървят в двете посоки.

# 93
По едно време беше забранено жена с 1 дете да прави аборт.  За да й разрешат се искаше не само мнението на бащата , а и на кварталната ОФ организация.
Shocked
Какво е ОФ?

Отечествен фронт. Имаше такива организации, които следяха за реда и морала.

# 94
  • София
Така е, баба ми е правила нелегален аборт по тази причина.
Отвратително време.

# 95
  • София
Не знам кой е егоистът, но аз не одобрявам аборта като начин на семейно планиране. Бебето вече е факт, семейството явно не умира от глад, защо това дете да не се роди? Заслужава ли си заради едната работа една жена да се откаже от това да роди детето си? Утре като я натирят най-безцеремонно от тази фирма или се наложи да си смени професията, каква е щяла да е ползата от аборта?

# 96
  • София
Не знам кой е егоистът, но аз не одобрявам аборта като начин на семейно планиране. Бебето вече е факт, семейството явно не умира от глад, защо това дете да не се роди? Заслужава ли си заради едната работа една жена да се откаже от това да роди детето си? Утре като я натирят най-безцеремонно от тази фирма или се наложи да си смени професията, каква е щяла да е ползата от аборта?
АБсолютно си заслужава, всичко, което тя е решила.
Без никакво значение какво мислиш ти, или аз или свекърва и.
Тя решава. Изцяло и без никакъв коментар.

# 97
  • Galaxy 13197853088
Защото ще го ражда тя.
Но това не означава, че взетите решения са адекватни.

# 98
....Аз исках да направя аборт, съпругът ми побесня /не ме е заплашвал с развод/. И двамата бяхме доста егоистично настроени. Аз отстъпих. Радвам се, че го направих, а съпругът ми, че имаше мнение, защото вече на няколко пъти съм свиделет на ситуации, в които съпругът няма такова или не му се дава правото да има.
Мъжете имат по-правилна оценка в подобна ситуация.

Това често е така. Моят мъж не веднъж и дваж ме е докарвал до бяс със съветите си как да постъпя или да не постъпя. Случвало се е да отстъпя пред него и в последствие да съм трижди благодарна! Все пак нали затова сме партньори (което включва и да се насочваме, да си поправяме взаимно грешките), а не просто другарчета за секс и съквартиранти.
Затова и моят съвет в конкретния случай - поговорете сериозно, открито, откровено. И пак. И пак. Не е важно кой е егоиста в случая. Важно е да се вземе най-доброто решение според приоритетите - за тях лично, за семейството.

# 99
....Аз исках да направя аборт, съпругът ми побесня /не ме е заплашвал с развод/. И двамата бяхме доста егоистично настроени. Аз отстъпих. Радвам се, че го направих, а съпругът ми, че имаше мнение, защото вече на няколко пъти съм свиделет на ситуации, в които съпругът няма такова или не му се дава правото да има.
Мъжете имат по-правилна оценка в подобна ситуация.

Това често е така. Моят мъж не веднъж и дваж ме е докарвал до бяс със съветите си как да постъпя или да не постъпя. Случвало се е да отстъпя пред него и в последствие да съм трижди благодарна! Все пак нали затова сме партньори (което включва и да се насочваме, да си поправяме взаимно грешките), а не просто другарчета за секс и съквартиранти.
Затова и моят съвет в конкретния случай - поговорете сериозно, открито, откровено. И пак. И пак. Не е важно кой е егоиста в случая. Важно е да се вземе най-доброто решение според приоритетите - за тях лично, за семейството.

Именно! А човек, често подвластен на емоциите, е неспособен да вземе адекватно решение.

# 100
  • София
Защото ще го ражда тя.
Но това не означава, че взетите решения са адекватни.

Не е затова, Лабрадор.
А защото законът, ако е демократичен е предвидил правото на избор да бъде изцяло нейн.
Отговорностите за житейските решения се носят от конкретния индивид, който ги взима и съответните последици от тях също за негов гръб.
Дали е адекватно или не, не е твое правото да преценяваш за нейния живот.
И понеже касае именно нейния живот, на нея е предоставено това решение.
Казах вече, че убеждаване, аргументация и подобни демикратични форми ги намирам нормални, но изнудване и издевателство няма как да приема за нормални.

И е крайно време да се разбере, че качеството на живот на майката е не по-малко важно като аргумент за раждане на дете.

# 101
  • София
АБсолютно си заслужава, всичко, което тя е решила.
Без никакво значение какво мислиш ти, или аз или свекърва и.
Тя решава. Изцяло и без никакъв коментар.
Далеч съм от мисълта да оспорвам нечие друго решение. Лично за мен никоя работа или кариера не си заслужава да абортирам детето си, особено ако вече имам едно родено, имам семейство и не съм умряла от глад. ОСтаналото е суета.

# 102
  • Galaxy 13197853088
Житейските въпроси относно семейството се решават от семейството.
Не едностранно.
Не, че не може. Но не семейно ....

# 103
А не касае ли и животът на бебето? Или то не е бебе всъщност?

# 104
Житейските въпроси относно семейството се решават от семейството.
Не едностранно.
Не, че не може. Но не семейно ....

Житейските да. Но когато става дума за медицински интервенции по тялото само на единия, другият няма думата.

... Или то не е бебе всъщност?

До определен етап не е бебе.

Общи условия

Активация на акаунт