Идеи за бизнес 15

• 106 593
  • 699
  •   1
Отговори
# 150
така де Simple Smileсега ще ви питам тук има ли някоя мама със склад за бельо - сериозно обмислям това с пижамите и може би от септември ще го стартирам

# 151
така де Simple Smileсега ще ви питам тук има ли някоя мама със склад за бельо - сериозно обмислям това с пижамите и може би от септември ще го стартирам
ИмаШЕ.
Обмисляш го, защото:
- Имаш достъп до качествени платове;
- Имаш дистрибуторска мрежа предвид;
- Защото можеш да правиш кройки или имаш човек, който е моделиер-конструктор;
В цялата тази работа най-скъпо струват моделите и занапред ще трябва да правиш количества;
- Друго?

Пиши по-подробно.  Simple Smile

# 152
  • най-шареното място
Люлин странна работа е при нас. Аз помня, че вие поръчвахте да ви се изработи стоката и поста ти не ме изненадва, Но си мисля, че по-нормалния вариант е д аима производство. А това, което съм виждала е доста бозаво и малко наистина.

Йови, в нашия град има няколко склада, но да ти кажа, в магазин ми е по-удобно и май на същата цена да пазаря. Е, верно аз винаги пазаря на дребно, но пижамите направо си ги няма на пазара... независимо как купуваш.

# 153
  • София
Я, стана ми интересно за дрехите - пижамите. Люлин ти какво разбираш под моделите - самото измисляне ли? Скъпо ли е да си измислиш модел и конструктор да ти го направи на кройка?

Аз имам идея за производство на дрехи, но е толкова далечно от сегашната ми работа, че не знам дали ще стигна до там. Но защо пък да не пробвам с няколко модела, които са ми в главата. Как според вас става производството на дрехи?
В моят роден град има малки цехове с по 10 жени и се чудя дали ако отида с идеята с при тях, те ще могат да ги направят в серийно производство. Пръвите дрехи ще са по-свободни, да кажем нещо като пижами, т.е не е сако да е излято по теб.

# 154
абе момичета вие превърнахте това тука в бойно поле #2gunfire
нали говорим за идеи за бизнес?

Че кога е било аз да напиша нещо и Лейди да не се изкаже след това.  Laughing Нали тя трябва да знае най-много и всичко.

Пуканка, не бива с лошо. Когато реши да започниш този бизнес, ти дадох цялата основна информация. Плюс доста инфо за фирмите в чужбина, плюс предупреждението да внимаваш, че си е мафия и лесно могат да си изчистят склада с теб. Което се и случи със Стрибел-а, ако помниш. Както и да е. Не съм и очаквала да ми благодариш.

Нямам намерение да воювам с никого, Йови, прекалено много съм се раздавала, и то чистосърдечно в тази тема. Някои от пишещите тук са едни "измислени героини" и дано не ви се случва да си имате наистина бизнес отношения с тях. Темата отдавна не е идеи за бизнес, защото едва ли има някакъв генератор, който да бълва постоянно печеливши и супер оригинални решения за започване на нещо.
Дори обсъждахме дали да не се отдели на две теми.

Таня, по напред в темата писах, че май ще започвам производство. Точно за ишлеме, и за дрехи ставаше въпрос. Дори и с някои фирми проведохме разговори и след августовските отпуски ще имаме доста сериозни обсъждания. Оказа се, обаче, че заради кризата доста фирми са намалили персонала до критичния минимум. Така, че може да се окаже проблем с количеството, макар, че аз лично предпочитам да започна с малки количества, докато не навляза по-навътре в нещата. Все още опипвам нещата с цени, платове и качество. Не зная дали изобщо няма да махна с ръка и да изоставя идеята, засега обаче е на дневен ред.
Относно моделите - май е на договорка. Или поне аз договорих моделите да са мои идеи, а начертаването и кройката да е на фирмата, с която говорих. Фирмата е с малко персонал, но е една от известните. Продава в цялата страна и съм доволна от качеството на шева й /работя вече 2 години с тях/ и недоволна от моделите им.

# 155

Нямам намерение да воювам с никого, Йови, прекалено много съм се раздавала, и то чистосърдечно в тази тема. Някои от пишещите тук са едни "измислени героини" и дано не ви се случва да си имате наистина бизнес отношения с тях. Темата отдавна не е идеи за бизнес, защото едва ли има някакъв генератор, който да бълва постоянно печеливши и супер оригинални решения за започване на нещо.
Дори обсъждахме дали да не се отдели на две теми.

Може ли малко по конкретно и с имена ? Rolling Eyes

# 156
# 157
  • Варна
Пуканка ще е , кой да е?

# 158
Пуканка ще е , кой да е?
Е що  де , много кодово говорите ? Crazy
Другите трябва да гадаем , къде кво е станало , кой и защо е некоректен ? newsm78 Rolling Eyes
Давайте по същество , хем ще ви олекне. Wink
Пуканка , ти пък гузен негонен бяга .. веднага се вкарваш в кюпа.  Laughing
Признаваш си без бой с две думи. Joy

# 159
  • Варна
Ще довършим на лични с Лейди надявам се. Не искам да занимаваме темата с нашите си отношения. Всъщност незнам дали мене визира. Просто понеже атаката беше към мене и се сложих на мишената сама. Laughing
Да споделя сега. Разгледах на Дором галерията, много ми харесаха нещата. На 25ти август на гости ще ми идва италианец, който се занимава и с изкуства разни. Ще му покажа това онова , той ще си даде мнението и дай боже форума и темата помогнат за един общ форумски бизнес с Дором, пък и с други.

# 160
Markrit, съмнява ме, да им тежи на сърце  Laughing

Лейди, прочете ли книгата? И аз я четох онлайн, но формулите както бяха описани простоооо  ooooh! (видях снимана книгата точно на едни формули....е няма такова описание, пък са толкова лесни за направа в word...). А, че не може да се използва 1 към 1 написаното по книгите, спор няма, но обогатява човек по един или друг начин, дори и да не се съгласи човек с автора в нищо, все пак дава една друга представа Simple Smile

Така. Аз бях споменала за поръчката на дрехи и обувки и превоз от Англия. Смятам от септември да стане факт, но трябват още доуточнения с превозвач, дали ще започна от самото начало, или пък ще купя друга фирма (всяко си има свойте предимства и недостатъци). Но така или иначе не съм в София и всичко ще се доизяснява края на месеца, началото на новия. Ако започна сама ще ми трябва нов сайт. И за това се чудя, дали в началото нещо елементарно, докато понавляза, или да се захвана с направата на "голям" сайт, т.е. с всичко това, което искам да може да се прави през него (от там да минават поръчките, и въобще всичко с поръчките на клиентите да минава от там, без да им се налага да ми се обаждат, да ми пишат на мейл или скайп), което според мен е най-добрия вариант, но пък ще ми струва по-скъпичко, а и може би няма да съм се сетила за абсолютно всичко, което ми е необходимо.
Всъщност има вече доста подобни фирми, но мисля има хляб за всички, или поне за находчивите. Вие как мислите (знам, че има хора във форума пазаруващи от англ сайтове, няма начин да не са ползвали подобни посредници)?

Пуканка, има според мен много производители на подобни неща, а българина си е и талантлив. Ако успееш да направиш такъв канал ще има много благодарни, хем работа и пари за тях,  хем и за теб. Успех в начинанието!

# 161
  • В голямото море...Живот

Toва само на ЛС ли?

Ние 2 дни обикаляме по рекламни агенции и копирни центрове  ooooh! Няма такъф филм - къде сменят шрифт, къде резолюция, къде размера на А3 е с 1см по-малък   newsm78   #Cussing out За едни снимки на самозалепваща хартия платихме 5 пъти  Close Замислям се сериозно за собствено студио със щанд за сувенири  Twisted Evil

# 162
Люлин,да имам достъп до доста качестевни платове,имам и най-важното човека с моделите и кройките,Мама е невероятен моделиер-конструктор Simple SmileПроблема е дистрибуторската мрежа - повечето от складовете искат да оставиш стоката напред и да чакаш,аз нямам възможност за някакво огромно произовдство,Искам дето се казва за начало два склада да намеря,но да работя сериозно,И не на последно място имам и техника за производството им,но за начало смятам да ги работи някой на ишлеме,

# 163
  • Варна
Йови, тъй като скоро ми се наложи да купувам  мъжка пижама за подарък, мога да ти кажа че на пазара почти нищо не струва. Това което е качествено и хубаво е скъпо(40-45лв), а другите  по мое мнение  бяха от ужасни материи , дори и с изкуствени, грозни, нищо което да те грабне. Ако не си гледала какво се предлага(като платове), разгледай внимателно, и ако можеш да си направиш отсега калкулация на себестойност ще е  добре, за да видиш в кои ценови коридор  ще се движиш. Със сигурност ги знаеш тия неща, но исках да споделя мнение като клиент, какво ми направи впечатление ти пожелавам успех.

# 164
арт мама,пробвах да ти пиша на лични,но кутията ти била препълнена,кажи от кой град си и ако може дай координати на тези складове,

Общи условия

Активация на акаунт