Идеи за бизнес 15

• 106 591
  • 699
  •   1
Отговори
# 90
Подкрепям. Много точно казано.

# 91
Markrit, Малко мишленце, явно сте прави. Все пак Мишленцето е доста напред в този вид дейност. Да, в малкия град тези неща, които съм написала си вървят доста успешно, но предвид, че Бургас е по-скоро голям такъв, вероятно сте по-запознати. Ние имаме Лидл и Пени, но никъде не предлагат този тип услуги. Има една рекламна агенция, която съвместява горе-долу това, което съм написала и е доста успешна. Преди 6 месеца, откриха още едно помещение с тези услуги. Но пак казвам - разликата между малкия и големия град!

# 92
  • Бургас
Markit, абсолютно не съм съгласна с теб  Naughty това, че си проследила постовете ми назад, не ти дава право да правиш такива изводи  Naughty няколко пъти написах, че за дрехи ВУ магазинът изобщо не е подходящ. Това, че съм питала какво се прави с ненужни дрехи и дали ще ми ги вземат в някой магазин, не означава, че си осигурявам началното зареждане  Laughing
идеята на въпроса ми тогава беше съвсем друга  Rolling Eyes

Хайде стига сте ме захапвали мен , то ще стане така да съжали човек, че е попитал нещо....та макар и неподходяща /според някой потребители/ да е била идеята му  newsm78 Аз не се сърдя и на по-острите мнения, все пак в спора се ражда истината  Peace

Апропо, имам няколко приятелски семейства, занимаващи се със самостоятелен бизнес и никой от тях не продава злато  /наемите са им подобни на споделеният от мен/- едните продават дрехи, другите имат производство и продажба на закуски и още едни ще дам за пример - имат магазин за плодове и зеленчуци. А някой си имат и съдружници / значи печалбата е достатъчна за две семейства/.

И на Markit искам да напиша, че не ми е светнала лампата като съм видяла помещение и бла-бла-бла , искам да сменям бизнеса и това е  Naughty

# 93
Магаре , някъде да съм писала че искаш да го правиш магазин ВУ ? Rolling Eyes newsm78

Верно си инатеста като магаре.Даваме ти съвет , че този наем е доста висок за 40 кв.м. , а ти пак почваш да обясняваш колко твои приятели имали супер проспериращ бизнес в къде по скъпи помещения .
Ей на това му казвам аз доброволно набутване.
В крайна сметка прави каквото искаш , похарчи едни пари .. разработвай нещо си и след 5 месеца максимум ми се обади да споделиш.Ако имаш желание разбира се.

# 94
  • Бургас
Ако изобщо не си имала намерение да правиш някаква дейност , не виждам смисъл да търсиш , гледаш и т.н. помещения.
Няколко страници по назад Магарето е питала дали може да остави някакви нейни дрехи да и ги продават .Сега изведнъж и светна лапата , че видиш ли имало една кутийка от 40 кв. която плаче някой да я вземе за едни нищо и никакви 1300 лв.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=579656.555
Просто логиката е нямам думи..

Да, ето тук така ми звучи, нищо че не си го написала в прав текст.
За ината , не съм чак толкова ината, аз му казвам упорита  bowuu
И ти пресилващ много нещата - нито съм казвала, че приятелите ми имат "супер проспериращ бизнес", нито пък , че помещенията са "къде по-скъпи"  Rolling Eyes
Ще поживеем, ще видим и естествено, че ще пиша как се развиват при мен нещата  Peace

# 95
Виж magare верно,че нещо те взеха тука да се заяждат май с теб,но ти не се връзвай особено - всеки има право на мнение,Незнам до сега какъв ти е бил бизнеса ,но понякога наистина по едни или други причини човек има нужда от промяна,Аз десет години се занимавах с интереиорен текстил,но преди 2 години и половина спрях щото имах много здравословни и лични проблеми,Сега искам да започна и аз на чисто с нещо ново,В интериорния текстил има хляб и ако предложението ти допада ми пиши на лични ще ти помогна с каквото мога,Имам и едно друго предложение за теб - аз дълго обмислях идеята за  това,но ме изпревариха -ако в Бургас нямате Шекер дюкян може да действаш и в тази насока,Важното е да не губим вярата в себе си и да правим всичко с желание,

# 96
  • Варна
Здравейте от 2-3 теми насам ви чета и ми е  приятно във вашата компания. Занимавала съм се със бизнес, но сезонен  и освен че успях да си покрия ненормалния наем, друго не направих, но тогава бях  значително по - млада и мога да кажа че се поучих. По повод на наемите, ами наистина са изключително високи в морските градове.  за сравнение само мога да кажа че в търговски център в Русе (до общината), цената на кв. м. беше 10евро. Другото, в което съм убедена  е, че като  се предлага стока на нормални цени, магазините имат обороти (за дрехи и обувки), имам впредвид. 

# 97
Magare - нце мисля, че не си справедлива с Markit. Не забравяй, че тя даде идеята за златото, която те заинтригува. В бизнесът е много важно да оцениш някого или нещо, което наистина ти помага дори и ако не ти е допаднала някоя реплика или личностни качества. Без да звучи нескромно, но когато съм работила за дадена фирма е била в разцвета си и малко след това, но после става една жална гледка...В бизнесът има някаква справедливост ми се струва, въпреки старанията на много хора, да не се признават истински стойностните неща. И така sorry за отклонението, имам предвид, че признателността и благодарността са важни и в бизнеса не само в църквата някакси. Peace 

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 15:03 от Tortaa

# 98
Айде и Tortaa....
Магаре, може и благодарствени писма да напишеш.
Добрият тон в темата не е нещо излишно.

# 99
А аз да допълня нещо последно към Магаре , че съветите ми /ако могат да се нарекат така / са съвсем добронамерени.
Въпреки понякога да звуча грубо и го казвам съвсем добронамерено.А тя какво ще си реши си е нейна работа. Peace

# 100
  • Бургас
Благодаря ви още веднъж на всички, да погледнем от добрата страна - раздвижи се някак си темата  Whistling
йови, мерси за споделеното от теб, пожелавам ти успех и в твоите бизнес начинания  Heart Eyes
Маркит   friendship

# 101
Еййй, колко сте изписали.
Аз пък най се радвам когато чета някой спор в темата (разбира се, когато е добронамерен и премерен, както мисля се получи в момента). Тогава се дават най-много идеи и се разискват въпроси, които не са били намесвани до сега, или просто нещата вече са се променили.
Вчера изчетох книгата "Богат татко, беден татко". На мен лично много ми допадна, не знам има ли други от темата, които са я чели (не вярвам да съм единствена).
Човек трябва постоянно да се развива и да се учи. А бизнеса според мен е задължително да се променя с времето или да се смени с друг. Просто сега живеем в такива времена където всичко се мени толкова бързо.

По на зад някой попита за семинара "Лидерство без титла: Новият начин за успех в бизнеса" с РОбин Шарма (http://robinsharma.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0/), но никой не обърна внимание. Не знам на този дали ще отида, още не ми е съвсем по джоба, но за напред мисля да започна да посещавам подобен род семинари, смятам, че няма да са ми излишни  Peace

А за Магаре не знам дали пък би било изгодно там да има офис примерно на ИзиПей или нещо подобно, или SDI. А защо не излезеш 1-2 дена на улицата и не направиш запитване сред минаващите какво им липсва?

# 102
  • Бургас
Tsvetito, викаш да започна като един репортер Simple Smile
Книгата "Богат татко , беден татко" на Робърт Кийосаки съм чела, но мисля, че съветите му не са приложими изцяло за България  Peace /лично мнение/
Тези дни ще се разходим и до Варна, да поогледаме за нещо ново, което го няма все още в Бургас, признавам си, че ние сме мааалко по-назад  bowuu

# 103
Tsvetito, за мен този вид книги са полезни единствено за техните автори, защото им носят добри доходи. Никой, който чете този род литература "как да ...откажа сладоледа, да бъда успешен, да имам много приятели, да намаля негативните мисли...", не е постигнал това, за което е чел. Или поне аз не познавам такъв, а познавам хора, които четат различни самоучители.
Признавам обаче, че не съм чела книжката, и то нарочно - беше ми презентирана по доста тъп начин от Амуей дистрибутор, включена им е в традиционното бла-бла-бла.

Но абсолютно си права в това, че човек трябва да се развива и да се учи.В бизнеса - задължително. Но толкова е лесно на думи и колко е трудно да се приложи на практика. Уж всички го знаят, но рядко някой го прави.

Напоследък няма нито един, писал в темата, който да е започнал собствен бизнес, май.
Преди време честитяхме редовно нов такъв.
Което ще рече, че хората са стопирали и най-малките инвестиции. Липса на средства, страх от загуба или предварително и дълго обмисляне на всеки детайл?
За съжаление, в макроикономически аспект нещата не вървят на подобряване, визирам и скорошното силно червено по борсите. Което не води до добро здваве и бълг. икономика. Кризата в потреблението ще се засили и това няма как да не се отрази и на нашите мънички дейности.

# 104
  • В голямото море...Живот
Tsvetito, викаш да започна като един репортер Simple Smile

Това е една от първите стъпки - проучване на пазара  Peace

lady_Blu  нещата наистина отиват на риене в калта /това от онова - като стигнеш дъното, тръгваш нагоре/. Всичките ни закони са в полза на големия бизнес, малкия да го.....то и среден не остана май вече  Confused Как да посмее човек да инвестира в разширяване или в ново нещо  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт