Идеи за бизнес 15

• 106 593
  • 699
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, това пристигна тази сутрин на мейла ми.
Не познавам фирмата, но става въпрос за микрокредитиране. Ако се интересувате, ето инфо. Аз се чудя дали да ходя, защото не знам около тази дата дали няма да ми изскочи нещо друго...

Българска стопанска камара има удоволствието да Ви покани на семинар "Европейски механизми за микрофинансиране на микро предприятия и МСП", който ще се проведе на 16 ноември, сряда, от 14:00 ч. до 16:30 ч. в сградата на БСК, ул. „Алабин” 16-20, София. Регистрации за участие се приемат до 14 ноември, понеделник, или до изчерпване на местата.

Ще бъдат разгледани основните механизми, чрез които ЕС предоставя финансиране на микро предприятия и МСП за суми до 25 000 евро. Акцент в програмата ще бъде европейския механизъм за микрокредитиране „ПРОГРЕС”. Програмата ще включва следните основни теми:

1. Общо представяне на Европейските механизми за микрофинансиране и по-специално програма „ПРОГРЕС”;
   2. Видове финансови лизинги предоставяни на микро предприятия и МСП по програма ПРОГРЕС: според вида на актива, според валутата на лизинга, според лизингоискателя, според състоянието на лизингования актив;
   3. Видове кредити предоставяни на микро предприятия и МСП по програма ПРОГРЕС:
          * кредит оборот
          * кредит микрофикс с фиксирана лихва
          * заем за студентски бизнес
          * заем за стартиращ бизнес
          * заем за развитие на туризма

Лектори на семинара ще са представители на МФИ ДЖОБС и МИКРОФОНД – единствените за България, избрани на Европейско ниво институции, предлагащи микрокредити по програма ПРОГРЕС.

Участниците ще бъдат запознати и с конкретната дейности условия на работа на финансиращите институции.

С оглед оптимален ефект броят участници е ограничен. Регистрации за участие се приемат до 14 ноември, понеделник, или до изчерпване на местата.

Такса за участие за един представител от фирма е 60 лв. с включен ДДС. За втори участник от същата фирма, таксата е 36 лв. с включен ДДС. За членове на БСК, таксата е 36 лв. с включен ДДС. Таксата се заплаща в срок до 14 ноември, след наше потвърждение на регистрацията на посочен от Вас e-mail.

Заплащане на място не се предвижда, поради невъзможност за подготовка на материалите. Фактурите се получават на място при регистрацията.
За информация и записване: Теодора Сотирова, тел: 02/ 932 09 34; E-mail: ierc2@bia-bg.com

# 496
  • най-шареното място
Това за сметките е вярно, но и за предлагането също... аз не знам за едно хубаво място в обсъжданата Варна. Може да ми пратите идеи на лични Simple Smile
Да не са Пфое, Рая, Вики, Елитис, мускетарите или мястото до Вик, както и в моловете... или под земя... И сега остана ли нещо? Много бих искала, но май не,,,

Нямам идея да правя реклама или антиреклама на някого, но изброените места определено не са такивам където бих отишла, а търся друго и няма. Най-уажсното е че наистина повечето неща се правят без понятие за същността им. Неможе да натикаш деца под земята и да го броиш добро място - ни светлина, ни въздух... Произволен пример,..

# 497
  • Варна
Ерин, извинявай, но какво ще предложат на   детето ми за 17лв, което не може да ми бъде предложено за 7лв? Защото за мен и 7лв са много, особенно ако детето е 1-2 год. А и някак си е нелепо да искаш 200лв за 2 часа, защото няколко 1-годишни деца, ще ти позлват съоръженията-  пързалка с топки и къщичка (говоря за съществуващ детски  център). А и не знам какви разходи има такова място при положение, че освен осветление, друго не се изисква.  Не се заяждам, просто найстина съм възмутена.

# 498
  • Варна
happy, много е неправилно да правим сметка на чуждите приходи, особено като не сме от тяхната страна. Казваш - освен осветление друго не се изисква. Ами наем на помещение, заплати на персонала, ток, вода, амортизация на оборудване, първоначална инвестиция и накрая - някаква печалба за започналия бизнеса. Разходите далеч не включват само това, което виждаме отвън - няколко съоръжения и осветление. В крайна сметка, за да работи един бизнес, то той трябва да не е на загуба, в противен случай нямаше да е бизнес, а благотворителна организация.

Нямам все още опит в посещенията в детските центрове /отскоро съм майка/, но и на мен 7 лв. не ми се струва, че ще покриват разходите, или ако ги покриват, ще е за сметка на качеството на предлаганата услуга.

# 499
happy А въпросните 'пързалка с топки и къщичка' от къде се вземат? Помисли колко струват те и за колко време ще ги изплатиш (ако са хубави предполагам са адски скъпи!)? + първоначален ремонт на помещението, разни такси и данъци и т.н. И това само за зпочването, после идват и други неща Simple Smile

# 500
  • Варна
 Мария, съжалявам,че така си разбрала, но ничия сметка не правя. Какво значи качество в този бизнес. Не за друго, но какво трябва да е качеството за 7 и 17лв, ще се радвам да ми изясниш. Благодаря!
  Въпросните  съоръжения се взимат от Китай и струват около 2000-2500лв (говоря за малки съоръжения). Съответно си има и вносители за БГ. Аз не знам защо обаче се хванахте за това, колко дават собствениците, но това си е ваша работа.При стартиране а какъвто и да е вид занимание или бизнес, всички сме наясно че има инвестиция.

# 501
Не знам за какви 200 лева мечтаете.
Такива цени няма отдавна.

# 502
На последния рожден ден на който бяхме, за моите два деца майката на рожденничката е платила 28 лв само за тях, това за два часа игра (по-малката изобщо не се откъсна от мен), четвърт пица (бяха 4 деца, доставчик донесе малка пица от Годзила и им я разделиха на 4) и по едно сокче в малка кутийка. плюс 7 възрастни, плюс торта, като най-евтината беше 35 лв, задължително само от детския кът може да се поръчатова са средностатистическите цени във Варна.И тази майка мина "тънко" заради 4-те деца.

# 503
арт мама, била съм на детски рожден ден  в Бизнес хотела - бяха около 10-12 деца и 10 възрастни. Имаше и клоун ( през цялото време занимава децата + купища балони) - излязло е около 400 лв. Имаше много храна, чак после освен те ( семейството на брат ми) и нашите дояждаха останалото. Тортата беше поръчана отделно.

happy, ако мислиш, че е лесно, ей помещения бол можеш да се развихриш. Но не, така от страни наистина всичко изглежда просто и елементарно. А колко скрити разходи има, идея си нямаш. А колко безсънни нощи. Освен за наем съоръжения, консумативи, собствениците плащат и заплати, осигуровки и каквото ти дойде и не дойде на ум.

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 16:39 от Titina

# 504
 От пловдивска майка, която скоро е била на рожден ден в Тон бонбон- около 10 възрастни, 2-3 малки деца и около 6 по-големи, с аниматори и консумация- 280 лв. Колко по-евтино да е?

# 505
  • Варна
Титина, благодаря за идеята  bouquet

# 506
Абе вие какво се нахвърлихте на жената? То човек да не сподели намерение, веднага ще се намерят сто човека да му кажат че нищо няма да стане както го е намислил.

Хайде сега малко сметки. 10 деца по 7 лв. са 70 лв. за 2 часа. за 8 часа =280. За 20 дена = 5600 лв. Смятам че поне половината от тях са чиста печалба.

# 507
  • Варна
Мария, съжалявам,че така си разбрала, но ничия сметка не правя. Какво значи качество в този бизнес. Не за друго, но какво трябва да е качеството за 7 и 17лв, ще се радвам да ми изясниш. Благодаря!

Просто като човек, който е работил в сферата на услугите, ми става ужасно криво, когато някой реши, че видиш ли, тази услуга не струва толкова, защото не изисква кой знае какви материали да речем. А никой не се замисля, че трябва да се покрие и труд, режийни разходи, осигуровки, данъци и какво ли не още. Когато в магазина поискат 7-8 лв. за килограм сирене, в което дори няма мляко, никой не спори и плаща, но когато стане дума за някаква услуга, все ни се струва, че много сме платили Sad.

Както и да е, отклоних се. Както казах, не съм ходила много по детски центрове, но за 7 лв. не очаквам да се предложи нещо повече от консумация и прилична обстановка + някое друго съоръжение. За 17 лв. бих очаквала в допълнение повече и по-разнообразни съоръжения и аниматор.

# 508
Той само въпроса с покупката на парцел е достатъчно хумористичен и показателен  Wink

# 509
Той само въпроса с покупката на парцел е достатъчно хумористичен и показателен  Wink

Това съм съгласна че изби рибата. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт