Идеи за бизнес 15

• 106 593
  • 699
  •   1
Отговори
# 555
.

Последна редакция: ср, 24 юли 2013, 21:57 от zarapn

# 556
Еее ...4ак сега открих тази тема,има да 4ета. Моми4ета може и да сте писали ве4е...но много ми се иска да споделя с вас моята идея и да ми дадете съвети.
От много време ми се мъдри идеята за едно семейно хотел4е със 5,6 стаи.Живеем в голям град ,идват много туристи тук и т.н.Но...нямам нищо свое,ще търся някакво помещение под наем,ще се наложи да го ремонтирам за да има във всяка стая баня ,трябва да купя мебели,телевизори и др.Нямам си и идея колко ще ми струва вси4ко,мисля си да персонализирам  стаите с мои идеи и малко пари,пове4е фантазия.Моля ви дайте ми съвети и ме питайте каквото ви дойде на ум newsm78 .Напишете ми вси4ките отрицателни страни,за които знаете.Надявам се,4е моята идея и ме4та ще превърне в реалност.Благодаря на вси4ки за вниманието  Money

Взето под наем, нямаш право да го преотдаваш под наем. Това се вписва обикновено в договора. Можеш да даваш само свое. А иначе на хотелския бизнес не виждам кое му е трудното. Още повече на подобен тип семейно хотелче.

# 557

А иначе на хотелския бизнес не виждам кое му е трудното. Още повече на подобен тип семейно хотелче.

дойде време и аз да използвам тези икони  ooooh! Shocked

# 558
Не подкрепям горното твърдение, че  е лесна работа, да не говорим пък за човек, който нито има място, нито си е набелязал такова,нито има идея колко е наема на един такъв хотел и всичко всичко друго, Освен ако няма сериозна петцифрена сума на страна, която би рискувал. Работих няколко години в такъв семеен хотел. Започнаха от една барака, в която правеха скара, от там заведение, от там по-голямо и направено както трябва заведение, години наред доволни клиенти, от там хотел над ресторанта. Плюсовете в случая - собствен парцел на супер място  с панорама, оправна собственичка. Минусите - никакво време за семейството, накрая се принудиха да се лишат от едното от двете - хотела или ресторанта и да го дадат под наем, защото просто е много изтощително.Но да оставим ресторанта на страна.Ако искаш семеен хотел,трябва или да живееш там, или да имаш доверен човек.То не е просто да им дадеш ключовете и да им вземеш парите.Чистене, контрол, ще идват по всяко време, ще са във всякакво състояние. А и днешните почиващи не искат просто да легнат някъде.Повечето искат вечеря, закуска, басейн.Ако разгледаш в сайтовете за колективно пазаруване Далавера, Колектива, Грабо...), ще ти направят впечатление цените, които се поддържат там, с включени доста екстри, така че конкуренцията е сериозна.Не погледнах в профила, но за кой град става въпрос?

# 559
По мои наблюдения в малки хотелчета с малко екстри отсядат работници, обикновено строители. Т. е. и за такъв тип хотел има бизнес, но целевата група е друга.

# 560
Не подкрепям горното твърдение, че  е лесна работа, да не говорим пък за човек, който нито има място, нито си е набелязал такова,нито има идея колко е наема на един такъв хотел и всичко всичко друго, Освен ако няма сериозна петцифрена сума на страна, която би рискувал.

Та не разбрахме петцифрената сума ли е трудното?

Членове на семейството ми от години държат семеен хотел в Созопол в пристройка към къщата им. 10 стаи. Нямат никакви работници- двама пенсионери. Не са се претрупали с работа хич.

# 561
А печелят ли?

# 562

А как мислиш по 20-40 лв./нощ за стая? Сигурно е по-добре от без хич и при това без почти да си мръднат пръста. Единствената работа е да предадеш стаята чиста. Повечето от стаите им са резервирани още преди сезона а много от клиентите им са постоянни всяка година.

# 563
Не знам на колко възлизат разходите им. Така само по приходи няма как да сметна Simple Smile

# 564
Не знам на колко възлизат разходите им. Така само по приходи няма как да сметна Simple Smile

Не съм ги питала, но приблизително можеш да си представиш и сама. Заплати не плащат, ток и вода...Препарати за пране...какво друго? Данъци. При пълна заетост на 40лв. са 12 000 доход месечно. Колкото и да са ти тока и водата, печалбата пак е добра. Във всеки случай не живеят като български пенсионери хич.

# 565
Пенсионери ли са?

Аз как взех да те разпитвам  Laughing

# 566
Пенсионери ли са?

Аз как взех да те разпитвам  Laughing

Цитат
Членове на семейството ми от години държат семеен хотел в Созопол в пристройка към къщата им. 10 стаи. Нямат никакви работници- двама пенсионери. Не са се претрупали с работа хич.

# 567
Изявления от сорта "И ти можеш сам да прецениш разходите им или приходите им, или данъците им" е несериозно. Браво на бабата дядото, ама тук рисковничето е семеен бизнес от години, и пристройка към къщата им, както и курортен град ( съмнявам се заетоста да е целогодишна).А жената пита да вземе помещение под наем.Само началния капитал както писах по-нагоре е петцифрена сума, за някои може да не са проблем, за някои са.Наемане на цяла сграда или хотел, депозит, ремонт по вкуса на наемащата, легла, гардероби, матраци, чаршафи, обзавеждане на санитарните помещения.След години може да е като примера от Созопол, да си има редовни клиенти,с които да се уговаря предварително по телефона, но дотогава ще и трябва реклама, ще идват всякакви хора, по всяко време, във всякакво състояние.Има си изисквания за дезинфекцията, всекидневни купища мръсно пране и още още неподозирани от нас разходи.

# 568
Приходите им официално ли са декларирани?
(не ми казвай, Lizet33, вече се шегувам  Laughing, няма да обсъждам хората как си допълват доходите над пенсията)

# 569
Изявления от сорта "И ти можеш сам да прецениш разходите им или приходите им, или данъците им" е несериозно. Браво на бабата дядото, ама тук рисковничето е семеен бизнес от години, и пристройка към къщата им, както и курортен град ( съмнявам се заетоста да е целогодишна).А жената пита да вземе помещение под наем.Само началния капитал както писах по-нагоре е петцифрена сума, за някои може да не са проблем, за някои са.Наемане на цяла сграда или хотел, депозит, ремонт по вкуса на наемащата, легла, гардероби, матраци, чаршафи, обзавеждане на санитарните помещения.След години може да е като примера от Созопол, да си има редовни клиенти,с които да се уговаря предварително по телефона, но дотогава ще и трябва реклама, ще идват всякакви хора, по всяко време, във всякакво състояние.Има си изисквания за дезинфекцията, всекидневни купища мръсно пране и още още неподозирани от нас разходи.

Никой не обсъжда инвестицията а само бизнеса като такъв. В който бизнес няма НИЩО сложно. Принципно, в огромна част от бизнесите няма нищо сложно- сложното е да направиш началния капитал. За помещението под наем, аз казах по-горе. Не можеш да вземеш помещение и да го направиш на хотел. Става със свое- не с чуждо.
Друг е въпроса че понякога изпадат много изгодни предложения за недвижимост, която купена на кредит би се изплатила за нищо време ако се направи на хотел. Аз гледах преди време една такава сграда в центъра на Габрово, тогава скочиха разни "доброжелатели" да ме убеждават че Габрово била загубена кауза.

Принципно, всеки тръгнал сега да прави нов бизнес трябва да е наясно че такива "доброжелатели" ще се намират непрекъснато. Но трябва да свикне с мисълта че те не го правят за негово добро, а най-често от завист защото на тях самите не им стиска.
Аз винаги съм казвала "по-добре да съжаляваш че си направил нещо, отколкото да съжаляваш че  не си направил". Wink Успява онзи, който си върши нещата без да слуша хорско мнение.

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 12:11 от Lizet33

Общи условия

Активация на акаунт