Идеи за бизнес 15

• 106 593
  • 699
  •   1
Отговори
# 585
[

Последна редакция: ср, 24 юли 2013, 21:54 от zarapn

# 586
С магазин не е същото. Защото тръгвайки си от там наемателят си взима всичко и го оставя на голи стени. Обикновено не прави някакъв капитален ремонт който да повиши себестойността на недвижимия имот. Докато една сграда да стане пригодна за хотел, се правят големи капитални вложения в ремонт, които остават и след наемателя. Наемодателят може по всяко време да прекрати договора и да си остане с ремонта, а ти на минус.

# 587
да Lizet33 така е,но пък не мисля да подписвам договор без да съм се подплатила добре.При това вече говорих с моя позната,която е адвокат .Каза ми,че може да се изготви договор,който ще ми даде гаранции и сигурност .

# 588
zarapn, написах го точно защото съм имала проблеми от такъв характер с магазин. Peace
Знам през какво минах, за да не ми го вземат.

Мисля, че naneto отдава апартаменти под наем за краткосрочен престой, дано тя каже повече.

тигре
, уважавам много цитираната от теб личност, но той е от един рядък вид хора, които успяват да виждат много напред в страхотни мащаби. Окрилява хората, това е чудесно.

# 589
  • най-шареното място
Не знаех тази кисела история. Единият разчитал на ред и здрав разум, другият на лични контакти и резултата до тук по български предвидим...

# 590
А как мислиш по 20-40 лв./нощ за стая? Сигурно е по-добре от без хич и при това без почти да си мръднат пръста. Единствената работа е да предадеш стаята чиста. Повечето от стаите им са резервирани още преди сезона а много от клиентите им са постоянни всяка година.

Хм, интересни сметки, имайки предвид, че хората разполагат със собствена сграда, пристройка към къщата им или каквото е там. Постоянните клиенти всяка година се трупат с години и съветът ти за такъв тип бизнес едва ли е подходящ за хора, които:
- нямат собствена къща в курорт
- не живеят постоянно или сезонно там
- нямат средства за ремонт и реновиране на имот, ако имат такъв
- не са предвидили средства за реклама

Хубаво е да даваме примери с успешни бизнеси, но нека имаме предвид, че сравненията между круши и ябълки не са много полезни на стартиращите. Иначе аз също съм на принципа, че всеки трябва да опитва, а не да се отказва преди да е стартирал. Но и като стартира, да си е написал първо домашното, а тогава да се хвърля с главата напред. Защото и такива мечтатели срещам все по-често, дето с години изплащат кредити за "много перспективни бизнеси", които са фалирали до втората година.

# 591
Еее ...4ак сега открих тази тема,има да 4ета. Моми4ета може и да сте писали ве4е...но много ми се иска да споделя с вас моята идея и да ми дадете съвети.
От много време ми се мъдри идеята за едно семейно хотел4е със 5,6 стаи.Живеем в голям град ,идват много туристи тук и т.н.Но...нямам нищо свое,ще търся някакво помещение под наем,ще се наложи да го ремонтирам за да има във всяка стая баня ,трябва да купя мебели,телевизори и др.Нямам си и идея колко ще ми струва вси4ко,мисля си да персонализирам  стаите с мои идеи и малко пари,пове4е фантазия.Моля ви дайте ми съвети и ме питайте каквото ви дойде на ум newsm78 .Напишете ми вси4ките отрицателни страни,за които знаете.Надявам се,4е моята идея и ме4та ще превърне в реалност.Благодаря на вси4ки за вниманието  Money

Мисля, че е по-добре да се огледаш за нещо, което да купиш, като малка къща. Аз не бих взела нещо под наем, да го ремонтирам и да вложа куп пари, да изкарвам куп разрешителни, да го подържам, да го разработвам и да не е мое. Какъвто и договор да направиш, има риск. Един хотел, макар и малък, не се разработва за ден и два. А при теб ще има и голям период преди да го пуснеш като такъв, ако ще е легално. През това време ще си плащаш наем, а приход няма да имаш. След това ще три трябват година, две, три, а може и повече, докато го разработиш така, че след като си платиш всички разходи да остава нещо и за теб. Ако си под наем трябва да предвидиш някакъв период и то голям. А и в това си има риск. Трябва всичко да обмислиш много добре и най-вече да изчислиш колко би ти струвало при всякакви възможни сценарии, защото нищо не е толкова просто, колкото звучи на думи. Иначе ти пожелавам успех!

# 592
А как мислиш по 20-40 лв./нощ за стая? Сигурно е по-добре от без хич и при това без почти да си мръднат пръста. Единствената работа е да предадеш стаята чиста. Повечето от стаите им са резервирани още преди сезона а много от клиентите им са постоянни всяка година.

Хм, интересни сметки, имайки предвид, че хората разполагат със собствена сграда, пристройка към къщата им или каквото е там. Постоянните клиенти всяка година се трупат с години и съветът ти за такъв тип бизнес едва ли е подходящ за хора, които:
- нямат собствена къща в курорт
- не живеят постоянно или сезонно там
- нямат средства за ремонт и реновиране на имот, ако имат такъв
- не са предвидили средства за реклама

Хубаво е да даваме примери с успешни бизнеси, но нека имаме предвид, че сравненията между круши и ябълки не са много полезни на стартиращите. Иначе аз също съм на принципа, че всеки трябва да опитва, а не да се отказва преди да е стартирал. Но и като стартира, да си е написал първо домашното, а тогава да се хвърля с главата напред. Защото и такива мечтатели срещам все по-често, дето с години изплащат кредити за "много перспективни бизнеси", които са фалирали до втората година.

Всъщност, съвети не съм давала. Това дадох като пример че този бизнес е ЕЛЕМЕНТАРЕН. Стига човек да има парите за хотел. А относно средствата и възможностите на авторката, мисля че няма по какво да съдим какви са те.

Колкото до "домашното" то винаги се пише на практика. Първият бизнес винаги е учебен и човек трябва да мисли какво рискува.

# 593
Аз пък съм на друго мнение за бизнесите - няма лесен или елементарен бизнес.Уважавам бизнеса на обущаря, който в малката си клетка 2х2 е успял  с годините да натрупа клиенти и два квартала да ходят само при него, уважавам бизнеса на бабата пенсионерка, която продава прежди, куки, чорапи, покрай тях и пижами, дрехи и каквото и попадне.На хората от баничарницата, които се задържат вече шести месец, а над пет други закусвални не издържаха и по два. Уважавам всеки незначителен бизнес, или работно място, че си е осигурил, както биха казали някои тук, а да не говорим за средните и големи предприятия със сложната си организация и контакти. Човек има какво да научи от всеки друг предприемач. Аз се имам за отракана, но всеки от тях е по-добър в нещо от мен и е най-лесно да кажа, че техните бизнеси са елементарни.

Пак да попитам за повече информация за бизнес ангелите, знам им сайта, нещо по от първа ръка.

# 594
Аз пък познавам прекалено много хора, на които им изсипаха едни пари, дадоха им ги в ръцете, но какъвто и да беше бизнеса, който захванаха, всичко загубиха.
Въобще не само до пари.

Lizet33, пишеш доста категорично, дай някакъв пример с твой собствен бизнес.

# 595
Пак да попитам за повече информация за бизнес ангелите, знам им сайта, нещо по от първа ръка.

Бях писала назад някъде в темите, защото проучвах дейността им в България. Мрежата е създадена от няколко много успешни предприемачи в България. В медиите също имаше няколко интересни предавания за тях. От съвсем първа ръка нямам информация /т.е. не съм търсила финансиране/, но си струва да опиташ, защото хората са читави и имат много добър имидж и като предприемачи, и като хора. Казвам го, защото някой беше питал дали просто не събират идеи, които да си реализират сами. На повечето интересите им са в IT сектора, тъй като самите те са работили в този сектор, така че го имай предвид, ако ще кандидатстваш.  Има също и една много хубава книга /май я имаше на сайта им препоръчана/, прочети я. Дава отговор на всички въпроси - как трябва да се представиш, къде в чужбина можеш да търсиш бизнес ангели, каква е практиката им, когато избират проекти, какво гледат в човека като човек /все пак говорим за хора без опит, които трябва да ги впечатлят повече с лични качества, защото нямат бизнес история/ и т.н. Надявам се да съм ти била полезна.

Lizet33, всъщност ти какъв бизнес имаш?

# 596
   Относно наемите - във Варна детски кафе сладкарница от 650 кв м оборудвана се дава под наем за 4500 ЕВРО. Ха сега да видим кое е по добре? Да купим или да вземем под наем.  По-добре почни с 2 стаи, ама твои и като потръгне продай, купи 4 и т.н. В противен случай може следващите години да изплащаш загубеното и да нямаш никакъв шанс за ново начинание. Така разсъждавам аз.Вместо да правиш големи разходи под наем и ремонти си смени твоето жилище с нещо по-голямо на центъра и го направи лукс с няколко бани и тоалетни.

# 597
Взехте много да любопитствате- аз безплатни бизнес-идеи не раздавам и от вашите бизнеси не се интересувам.

nakita, с толкова ниско самочувствие и вяра в себе си, че да се възхищаваш от бабите-плетачки, нкакъв бизнес не се прави. Самочувствие и увереност е първото нужно условие и после всичко останало. Второто- не мисли на ниво "квартална баничарница"! Това не е бизнес.

# 598
Съжалявам, възпитанието ми е такова - да уважавам всичко, което някой прави с честен труд.Както писах по-горе, се имам за доста отракана, всмисъл разбирам от доста неща, мога да правя доста неща, основно защото попивам всяка информация, тоест самочувствие не ми липсва.За мен кварталната баничарница е бизнес.Ако е една не е ли бизнес, а ако имат четири?

Бизнес според тълковния речник: 1.Покупко-продажба като начин за спечелване на пари.
2. Стопанска или търговска дейност.
Бизнес е съвкупност от дейности с цел задоволяване на потребност.

# 599
nakita, с толкова ниско самочувствие и вяра в себе си, че да се възхищаваш от бабите-плетачки, нкакъв бизнес не се прави. Самочувствие и увереност е първото нужно условие и после всичко останало. Второто- не мисли на ниво "квартална баничарница"! Това не е бизнес.
Shocked Confused ooooh! Crazy

Общи условия

Активация на акаунт