Идеи за бизнес 15

• 106 591
  • 699
  •   1
Отговори
# 600
Аз пък познавам прекалено много хора, на които им изсипаха едни пари, дадоха им ги в ръцете, но какъвто и да беше бизнеса, който захванаха, всичко загубиха.
Въобще не само до пари.

Lizet33, пишеш доста категорично, дай някакъв пример с твой собствен бизнес.
Peace Peace Peace

Прави сте за наемите,но на този етап не бих продала нищо за да закупя ново ..а пари наготово толкова много за инвестиране нямам.Но  пък
   Относно наемите - във Варна детски кафе сладкарница от 650 кв м оборудвана се дава под наем за 4500 ЕВРО. Ха сега да видим кое е по добре? Да купим или да вземем под наем.  По-добре почни с 2 стаи, ама твои и като потръгне продай, купи 4 и т.н. В противен случай може следващите години да изплащаш загубеното и да нямаш никакъв шанс за ново начинание. Така разсъждавам аз.Вместо да правиш големи разходи под наем и ремонти си смени твоето жилище с нещо по-голямо на центъра и го направи лукс с няколко бани и тоалетни.
newsm78 се замислям над писаното от меца...

# 601
Лизет има езикова школа. Нали напоследък съм чукча-читател, та да кажа  Grinning

Lizet33, никой успешен бизнес не е толкова елементарен, колкото изглежда отстрани. Дори и най-обикновения магазин. Даже бих казала, че е по-трудно да имаш магазин, отколкото инженерингова фирма в отрасъл машиностроене и строителство. Имам ги и двете и пиша от опит. Но понеже почти съм си забранила да пиша в темата, няма да обяснявам повече.

# 602
 Laughing Добре че има клюкарки. Да не решиш да помогнеш на някой. Лизет има не само езикова школа.

zarapn, първи бизнес с инвестиции НЕ СЕ ПРАВИ!!! Ако не държиш да загубиш пари разбира се. Wink

Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 15:10 от Lizet33

# 603
Лизет, отново си груба и обиждаш. Защо? На никого не помагаш досега, освен, че нагруби почти всички в темата.
А за школата - сама си го написа преди някоя и друга страница. Или си излъгала и не помниш, а? Много обичам измислените героини.

# 604
.

Последна редакция: ср, 24 юли 2013, 21:55 от zarapn

# 605
  Относно наемите - във Варна детски кафе сладкарница от 650 кв м оборудвана се дава под наем за 4500 ЕВРО. Ха сега да видим кое е по добре? Да купим или да вземем под наем.  По-добре почни с 2 стаи, ама твои и като потръгне продай, купи 4 и т.н. В противен случай може следващите години да изплащаш загубеното и да нямаш никакъв шанс за ново начинание. Така разсъждавам аз.Вместо да правиш големи разходи под наем и ремонти си смени твоето жилище с нещо по-голямо на центъра и го направи лукс с няколко бани и тоалетни.
Е, какво жилище трябва да имаш, че за го замениш за нещо хем по голямо, хем в центъра, хем ремонт да направиш, и всичко това без големи разходи?
Обикновено се заменя или нещо в скъп район за такова в по евтин, или по голямо за по малко. Иначе си е нужно доплащане.
Изобщо въпросът покупка vs, наем или външна услуга срещу собственоръчно извършена се решава с конкретно сравнение между 2 възможности. И задължителн се отчитат всички парични потоци/разходи/приходи, свързани с всяка алтернатива. Прим. при покупка има 5-10% разходи при придобиването, данъци ежегодно, освен покупната цена.

# 606
Лизет33 е писала, че от месец е в България и като гледам основното й занимание е да обижда де що види потребители в разни теми. Освен това вече на 2 пъти я виждам как си противоречи много.
Нищо, то самочувствието е най-важно.
Уважението към събеседника няма значение. Stop
На мен идеята на меца впрочем ми се вижда възможна за изпълнение. Peace Точно пасва и на вероятните клиенти, за които писа зарапн.
накита,  Hug

Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 17:02 от Люлин

# 607
Вече 5 страници й се обяснявате, а тя продължава да ви обижда само и да ръси бисер след бисер.
Защо го правите?   

Маца, за примера даден от теб
Винаги най-достъпни са абсурдните наеми, които са неизбиваеми
Купуваш 2 стаи и след една година са ти тесни, ще плащаш наново комисиони, такси нотариуси, напълно е възможно да ги продадеш на загуба
Бизнес, който не ти е ясен от А до Я и не си сигурна в абсолютния му успех, не рискувай да инвестираш в помещение
Когато поработиш и си напълно наясно какво и колко ще ти трябва, знаеш, че има пазар за услугата ти, купи си точно това, което ти трябва
Но да продаваш 2 стаи и купиш 4 и после друго, замисли се само как звучи?

# 608
ерин, наложи ми се да настанявам в София един познат чужденец.
Оказа се, че към един културен център си има изградена мрежа от баби реститутки, с точно такива апартаменти на пъпа на София. Схемата им работи много добре. Затова казах, че идеята според мен става. Разработеното може да не се продава.

# 609
Аз съм разработвала идеята ( за сега само на хартия ) за такива апартаменти. В разходите съм вкл обзавеждане и консумативи ( това което виждам по нета за София, не съвпада с изискванията на чужди сайтове) - там например има изискване дори за марката на спалното бельо. Та разработките ми са съобразени с изискванията на вторите. За едностайни апартаменти ( разбирай около 70 квадрата - хол, спалня, кухня) според калкулациите  ми първоначалната инвестиция ( говоря само за мебели и оборудване е над  25 000 Евро). Посочената сума е за един апартамент. От там нататък се изисква почистване, смяна на спално бельо, ток, вода, парно, интернет, такси, данъци и още доста неща. Сумата наистина доста набъбва и искренно се съмнявам ако сега започваш от нулата може ли да си го позволи човек

# 610
Вече 5 страници й се обяснявате, а тя продължава да ви обижда само и да ръси бисер след бисер.
Защо го правите?   

Маца, за примера даден от теб
Винаги най-достъпни са абсурдните наеми, които са неизбиваеми
Купуваш 2 стаи и след една година са ти тесни, ще плащаш наново комисиони, такси нотариуси, напълно е възможно да ги продадеш на загуба
Бизнес, който не ти е ясен от А до Я и не си сигурна в абсолютния му успех, не рискувай да инвестираш в помещение
Когато поработиш и си напълно наясно какво и колко ще ти трябва, знаеш, че има пазар за услугата ти, купи си точно това, което ти трябва
Но да продаваш 2 стаи и купиш 4 и после друго, замисли се само как звучи?

Съгласна съм, но по-добре, отколкото да си дадеш парите за наеми. Както разбирам тук има идея за хотел, но парите са проблем. Затова си мисля, че това е правилния вариант.Може да излезе по-скъпо, но е по-сигурно .

# 611
Взехте много да любопитствате- аз безплатни бизнес-идеи не раздавам и от вашите бизнеси не се интересувам.

Не разбрах защо тогава пишеш в темата? Не сме се събрали тук да си мерим каквото и да е, така че тонът ти и изобщо цялото ти поведение е малко... Аз лично не бих искала съвет и идеи точно от теб.

# 612
Лизет, трудно се свиква тук - в нашата страна, но не е невъзможно. Ако си добронамерена и търсиш начи да си независима, то това е темата. Виж колко много хора  разработват планове, търсят изход , съвети, спорят- само в името на това да се насочат към правилното решение, което им предстои да вземат. Аз като си направя бизнес ще се гордея, а не да се обиждам.  Благодарна съм на всеки, който е писал писимистично и на онези, които ме подкрепят, защото  вече аз сама ще си разсъждавам и решението, което взема ще си е мое, грешките мои и имаме си глави, ще му мислим после сами. Според мен това е най-интересната тема, защото можем да научим за успехи и неуспехи, които да ни помогнат в бъдеще.
           По темата за реклама - какъв сайт да си направя? Какви са разходите?

# 613
  • В Балкана

Пак да попитам за повече информация за бизнес ангелите, знам им сайта, нещо по от първа ръка.

За бизнес ангелите от първа ръка нищо не знам, но съм чувала че се ползват с добро име.

Знам за Empower United.
Моя близка кандидатсва с проект при тях. На първи кръг беше отхвърлена, като бяха посочени забележки и защо не се допуска до последващо участие. В момента друга близка пише проект за участие за догодина.
И аз се замислям по този въпрос.  
 http://www.empower.bg/?ln=2

# 614
  • София
Попаднах на обява за безплатен еднодневен курс на тема възможностите за финансиране и привличане на инвестиции за развитие - http://www.ogra.bg/index.php?section=pages&pages_id=80

Общи условия

Активация на акаунт