Отговори
# 255
  • Русе
Здравейте мами,
ние се върнахме от странство, но още не съм имала възможност да дочета дотук!
Само да се отчета - одисеята с акото и леката температура приключи с два чисто нови зъба Mr. Green И защо никой не ми е казвал колко остри са бебешките зъби, та белким малко по-подготвена щях да бъда за болката от ухапване! Crossing Arms
Честито на всички с поводи. Ще пиша пак като прочета останалото!
много са остри  hahaha

# 256
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Здравейте!  Hug

На мен Георги ми се разболя, вече като хората - от 3-4сутринта, та до обяд не спря да повръща горкото, а за да не му се скучно има и разстройство и главоболие. Само Т не е вдигнал.  Crazy Сега съм го натъпкала с вомитусхил и спи, а трябва след малко да тръгваме към поликлиниката, че имам час за гинеколог, ама дали да го помъкна горкото или да си останем в къщи още не знам.  Rolling Eyes Ако е по-добре може и да отидем, все пак ни е близо, а и съм с кола, ще видим.

За режима, нашият е много хаотичен:
- към 6-7 кърма
- 9 кърма
- към 10 (или по-късно зависи кога сме станали) мляко с бисквити, филийка със сиренце, някакви макарони или 1 готово десертче на хумана или нестле (тия с банан са уникално вкусни, та си ги делим със Стоян - 1 за него и 1 за мен  Mr. Green)
- после следват многократни кърмения, понякога повече, понякога по-малко
- към 14 давам манджа, каквато съм готвила или ако не съм готвила давам от готовите пюрета за над 1 годинка (на парченца са) и евентуално плод
- следва кърмене когато и колкото поиска, понякога и вечер давам нещо за хапване или ако сме на вън парченца кашкавал и др подходящи.

За спането - тия дни и Стоян много се буди и много иска да суче нощем, но докторката вчера откри, че му пробиват горните резци, та вероятно е от това, по принцип не ме тормози толкова.

В супите и аз слагам фиде, ориз, кус-кус или каквото ми скимне.
 Hug
Флъфи, стискам палци!  Peace

Хайде стига толкова, отивам да си нагледам драйфуна!

# 257
И нашата е от нисичките 69 и 8460 бе миналия месец точно на 9м.

6ч-АМ 120мл
9ч-попара с 1л.каша
13ч- пюре 190-220гр(жълтък)
17ч -каша Ганчев/кис.мляко с бисквити
21ч-21:30ч АМ 160мл

Неуспявам да давам плодове,за което се упреквам.С парченцата беше започнала да се справя ,обаче няколко пъти ми повърна точно на последната лъжица цяло пюре и започнах да пасирам.На нас солетите мн ни помогнаха.
Вчера направих бананова каша на милупа и добавих пасиран пъпеш .Беше отвратена ,после ние вкусахме  и имапе ужасен горчиво-тръпчив вкус... Sick  не си обяснявам от какво е ,а виждам че и вие смесвате каша с плод???

в голяма чуденка съм за частната кухня.... newsm78

Не съм,чакаме резултата от прегледа Praynig
Дано баткото е по-добре !
Ле-ле как ги въведе тези храни макарони,манджи...все едно две годишно храниш браво!

Честити зъбчета на Алтай!

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 15:25 от pashic

# 258
  • София
Пашик, да не би пъпеша да не е бил свестен?

Не съм, ако идеп на лекар - стискам палци на Точко  Heart Eyes

# 259
Пашик, да не би пъпеша да не е бил свестен?
И аз в него се съмнявам,но тъкмо го отрязах ...
Кажи ми как да направя нишесте крем ,купих едно пакетче на Биосет с ябълка и не ми е ясно АМ да слагам ли ?

# 260
  • София
ПАшик - аз ги правя с обикновено прясно мляко.

# 261
а купешко ли ?Аз не съм давала още и се притеснявам,защото нямам от къде да взема домашно!в частната кухня видях в менюто ,че ги правят със сухо мляко.

# 262
Значи не сме само ние-успокоихте ме,аз и в нета като че виждам , че горе долу около тази възраст става неспокоен сънят им.Ние си заспиваме без проблем и до към 3 някъде е ОК.Той не се буди за ядене,даже в 5- примерно като му дам, не яде толкова колкото само стържи със зъбки по цицата.Проблем с яденето през деня пък абсолиутно нямам-пу пу.Лакомник ми е , само от време на време като му вкарам лъжичката и той стиска със зъбки, за да почеше сигурно венчето.
За плодове и зеленчуци давам и купешки ,но сега съм се заредила с доста домашни от село и гледам това което може да се яде сурово, не му го правя на пара.
Пашик -аз не съм давала прясно мляко и всичко което е като кремче го правя с вода и добавям АМ като е готово.Нямам време и нерви за кремове да се цедя

# 263
а.
Пашик -аз не съм давала прясно мляко и всичко което е като кремче го правя с вода и добавям АМ като е готово.Нямам време и нерви за кремове да се цедя
Още докато е горещо ли или като изстине?

# 264
а.
Още докато е горещо ли или като изстине?
ми няма значение, то ще се разтвори така или иначе

# 265
  • Русе
Значи млякото се слага сухо направо не се разбива така ли  newsm78

# 266
Чеситити зъбчета на Алтай! Да са здрави и бели!
Честита ви 11-та месечинка! Party

Честита 10-та месечинка и на Габриел!

Не съм, стиснати палци за прегледа! Пиши после Praynig Hug

Я кажете, мога ли слагам в пюретата бланширам ориз, че за нас такъв купувам?

Беболе, вярвам им щото нали уж имат разни тестове, контрол... Или поне се надявам, а тези на пазара кой ги следи? То вече не знам и аз на кое вярвам и на кое не Tired

# 267
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Внимание - кофти пост!
Ей ме и мен. Пропуснахме доктора, Георги не е по-добре, като лежи, горе-долу, ама като стане и веднага му става мн лошо.  Tired Ей сега преди малко пак повръща. На всичкото отгоре, за да ни е още по-гадно се оказа, че вчера докторката като е дръпнала пишката на Стоян май после не е върнала кожичката докрай и сега ужасно му се е подула. Аз още сутринта и на обед видях, че е леко надута и сложих риванолов компрес, но сега следобед като махнах памперса се втрещих и си изкарах акъла - направо ужасно се е подуло, та викнах мъжо по спешност от работа и сега пътуват към Пирогов да го оправят, горкото ми бебенце, кой знае колко го боли! Ама как не сме видели, че не е дръпната докрай, аз поне доколкото видях си я дръпна, а и си беше прибрана и снощи и сутринта, просто недоумявам.  ooooh!

Абе, много гаден ден, също като времето. Не стига, че децата не са добре, ами и дали има точица и всичко наред ли е не можах да разбера!  Tired Абе всичко наопаки върви.

# 268
  • София
  Не съм - Hug

Ох, моето диване е спало днес само 30 мин. Сега отивам пак да се пробвам да го приспя.

# 269
Пашик, банановите каши са ужасни на вкус.  Sick
И Мила и Нико това просто отказват да го ядат.
А смесена с пъпеш - направо не ми се мисли, хаха.
Аз, ако пасирам плод, прибавям бисквита.

Нико си яде парчета, без проблем.
Давам му вече какво ли не да гризе сам.
Яде от нашата храна, снощи вечеря пресен сафрид с парчета варен картоф.
Пюрета не купувам. В последно време и плодовите отказва, иска си парченца. Laughing

И ние сме с неспокойни вечери. Не знам, зъб ли е, ама е топъл един, плаче яко,
буди се...Абе ужас! А ни чакат концерти и парти, та искам да е послушен с баба си.  newsm78

Ей, Буболеченце, хайде честити зъбки!

Цвети, къде си? Оправи ли се Мишелката?

Не съм,  Hug Дано се оправи Стоян, абе тук сериозно лекарите са се заели с това забелване.  Confused
А Георги какво е пипнал? Някакъв вирус ли? Давай му течности, че с подобно повръщане да не се обезводни.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт