Отговори
# 240
Честито на всички с поводи!   bouquet
Хипо Честита месечинка на твоя младеж   newsm67 и честити първи крачки.Ние стоим сами прави, но не се престрашаваме да пуснем ръката на мама.
За срещата сме там с Вики, че ми домъчня варненки,хич не можем да се засечем напоследък.
Ще се опитам да почета,иначе по темите които попрочетох:
- храненията ни са още 5, сутрин 7 ч.  мляко, 10 ч. каша или кис. мляко с бисквити, 2 ч. второто от кухнята (ако благоволи) или готово пюре, 5 ч. крема от кухнята, по някое време малко плод, 8,30 ч. мляко.
Къпем се в кухнята, че банята ни е тясна, в корито на стойка, но скоро ще ходим на душа в банята, че много буйни станахме и мокрим навсякъде.
Приятен ден на всички newsm51 Чао, отивам да взема кухнята на Вики!

# 241
Мишанка, добре завърнали се! Вече си мислех, че си ни забравила, щото нали обеща да пишеш, а никаква те нямаше! Ей, как се радвам! Hug Искам СНИМКИ!  bouquet

Жана, не знам моят малечко колко е сега, защото сме на конс. на 16-ти, а не сме ходили от 1.07 Rolling Eyes

# 242
Добро утро Wink
Мишанка, добре че се разписа, тъкмо вчера си мислех, че отдавна не си писала.
Jana, Ник горе долу по мои измервания е към 75 см. Ние сме на консултация на 26ти, днес тъкмо записах час. Последната му беше на 6 месеца и оттогава не сме ходили, не ни се полага.
Ние си прекарваме много добре с Ники. Детето ми е страхотно, ако нямаше проблема с яденето направо щеше да е идеален.
Утре ще ходим за пръв път на градината за 2 часа, започва периодът на свикването, да видим как ще ни се отрази.

# 243
  • В сърцето на моите съкровища...:)
hailie, как ще ви забравя бре?!  Mr. Green Heart Eyes Просто нямах интернет там,но за сметка на това всичко останало беше супер. Малкият се научи да пълзи и да плува. Сега вече ходим като се държи за ръце. Малко по-късно ще пусна и снимки!  Hug
Мнооого ми се искаше да ви следя,но сега вече ще наваксвам  Hug

# 244
честита месечинка на голямата ми лиУбов Влади  Hug

по въпроса с манджата:
05-06ч-но не всеки ден-кърма(понякога се събужда в  08,00 ама пак гледам да дам да сучи и после меся попарата към 09,00 )
08,30-попара
12,30-13,00-зеленчуково/месно  пиуре
16,30-17,00ч-каша ,плод с грис,от няколко дни домашно кис.млекце с бисквити или плод  и т.н-следобедна закуска
19,30-супичка ,но около 100ина грама или ако не съм правила -1/2 пиуренце
20,30-21,00-кърма-и двете цомби се изсукват до дупкааа

Чудих се дали не е рано за супичката, ама педи отдавна беше казала да давам, ако яде месно на обед,зел. супа вечер.Не мисля , че е кой- знае колко повече от без супата, но пък сигурно суче по- малко вечер, защото заспива на цомбата.Ама взе и да  ми ака повече, преди по два пъти на ден , а сега и до 4 стига(съвсем нормална консистенция.)
Момичета будят ли се децата ви нощем.Алекс винаги си е спал по цяла нощ, но от месец и половина може би се буди мн често през ноща -по 3-4 пъти,в просъница се завърта по корем , после се изправя,като го сложа да легна и дам бибата си заспива веднага.Но от няколко дни като се събуди в 03,,30-04,00 и не ще да спи , не реве , само се кокори,залиУшквам го тъкмо се унесе и пак се кокори , река да го сложа в кошарата и явно защото е вече буден почва да ревтуни.Като не заспи дълго време , давам цица и няма такова стъргане и чесане -протрива ме направо ви казвам.Я река да я извадя , я е ревнал.А той не бил такъв като бебе, егати-тогава си спеше здравата.А през деня го няма този проблем ,заспива си като ме е хванал за ръчичка , няма гушкане , няма нищо, няма будене ,спи си по 2 часа и нещо след обеден сън.Верно че вадим зъби , дали е от това-вече сме с 7 и здраво продължава да търка и да хапе.Знам че е възможно и да е от  натрупаните през деня емоции, а тези които го познават знаят , че е мн емоционален наистина.може би е въпрос на време и просто трябва да мине ,ама като не съм го преживявала досега и имах едно от най- спокойните деца  Rolling Eyes
Яна- Алекс преди месец беше 11 кг-77 см

# 245
  • София
Нинче, а всички продукти от магазина ли ги купуваш? И как ги избираш?

Има ли мами, които още не са вкарали жълтък? И по колко дадохте първоначално като количество?

Краси - почти всичко ми е от село - домашно. Ако нещо ми е свършило една приятелка тук ми къса от тяхната градина. Случва се и да купувам /моркови например/ - не избирам - кавито - такива.

Жълтък сварен не съм давала. Ял е яйца в кексове - сладки и солени, в крем карамел.

jana.tihomirova - защо пък да е малка? Добре си е Еличка. По въпроса - Георги е 75 см, 9,200кг /от миналата седмица са мерките и теглилките/

# 246
Нинче, а всички продукти от магазина ли ги купуваш? И как ги избираш?

Има ли мами, които още не са вкарали жълтък? И по колко дадохте първоначално като количество?

Краси - почти всичко ми е от село - домашно. Ако нещо ми е свършило една приятелка тук ми къса от тяхната градина. Случва се и да купувам /моркови например/ - не избирам - кавито - такива.

И аз искам да готвя, но трябва всичко от магазина да купувам, а грам доверие нямам!! Просто не искам да си помислям колко е блъскано всичко с всякакви препарати, то аз не искам да ги ям, камо ли на беб да дам. Ох, ще трябва да го преборя това, че не може все пюрета да яде...
Благодаря ти за отговора Hug

Тини, какво да ти кажа... Симеон винаги ми е заспивал сам, най-късно е заспал в 20:30-21, няма истерии, няма ревове. От едно известно време заспива много късно, всяка вечер все по-късно ( снощи заспа в 11 без 10 ooooh! Tired ), да не ти казвам с какви драми е придружено, защото от 20ч. започва да търка очите. И ни сам да го оставя, ни да го гушкам, ни в кошарата... Всичко е точно за 2 мин и вече не му харесва. Преди няколко вечери го слагах в кошарата да си поиграе, а аз на спалнята си чета книжка, сега и така не става. Има вечери дето заспива в шезлонга, друг път на спалнята. Направо в приключение се виждам докато го приспа. Снощи сме се прибрали в 21:20 с надеждата навън в количката да заспи, ама да не е луд! От как спрях да го кърмя през нощта се буди веднъж за водичка, малко гуш и заспива, ако пък се събуди след 5 давам да суче. Моля се да е период, защото ще откача иначе!

# 247
Хелоуууу
Благодаря ви момичета за отговорите по повод храненията, мислех си, че се храним мн. пъти на ден, но така като ви чета виждам, че всяко дете се храни различно и все пак някои вече са минали на хранене по 4 пъти на ден. Други пък още са на 100 кратно хранене, хи-хи hailie вие в това отношение май водите класацията, направо ме разби tooth
Hailie и аз не съм вкарала още жълтък и не бързам, всъщност много неща не съм въвела, но и с диагнозата, която ни поставиха - атопичен дерматит и много неща са ни забранени и се чудя как да разнообразявм храненията на Преси. Опитах се да въведа и кисело мляко и сякаш се прие добре добре първите 2 дни, но след това започна да го повръща и имахме разстройство поне 3 дни от него.
Бърди, чудих се като каза, че слагаш кус-кус като фиде в супите, дали не мога да си сложа истинско фиде Thinking
Tini и Преси беше най-спокойното дете на света и все още е(пу-пу, да я урочасам), но вечер също започна да се буди. И при нас се започна с това будене от около месец и половина. Отдавам го на жегите-давам и водичка и биберон и заспива. Понякога обаче се буди готова за игра и пак и давам вода и оставям сама да си играе в кошарата, аз си лягам и тя по някое време пак си заспива.
Но така 3, 4 пъти на вечер.
Кат88, не че съм кърмила много - даже почти не съм, но когато спрях с кърменето и все пак имах някакви остатъци от кърма, за да не получа мастит пих хапчета за спиране на кърмата, които ми изписа докито, който ви водеше бременността.За два дни всичко спря.
 Между другото светнете ме как да си сложа снимка за аватар Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 13:13 от briksi

# 248
  • София

Бърди, чудих се като каза, че слагаш кус-кус като фиде в супите, дали не мога да си сложа истинско фиде Thinking

Абсолютно може според мен, аз слагам кус-куса, че се прекарах да купя една кутия от бебешкия на Плазомон и да не отива зян  Mr. Green

Хейли, според мен в момента плодовете и зеленчуците по пазара са супер, сезонните са си сезонни, няма с какво да са блъскани. Аз бях същата като теб да ти кажа, в началото голяма паника. Ама сега си купувам от кварталния магазин и хич не се замислям. Като взема нещо от градината на нашите, разбира се, е най-добре, но това става рядко. 1-2 пъти като сготвиш и видиш, че е ОК, ще се успокоиш  Hug

# 249
Радо се буди по 7-8 пъти на нощ, на всеки час горе долу. Виждам му зъба се подава, ама още не се усеща пробил. Направо ми иде да се гръмна нощем като се разплаче.
Отделно заради това отказва и да яде, та напоследък храненията са около 15-16 ама кърмене.  Tired

Като ядеше добре и беше ок, режима беше -
закуска - попара,
преди обед кърмене за заспиване или разходка,
обяд - зеленчуково месно/жълтък,
следобед - мляко/плод с бисквити,
късен следобед кърмене за заспиване или разходка,
вечеря -  млечна каша,
кърмене за нощно приспиване и от там на татък нощни кърмения около 2-3.

Дрехите и обувките пращаме в дом "майка и дете" тук в Търговище, както и някои играчки, плюшки, шишета останали от Симона и т.н. Активната гимнастика и въртележката над леглото и те там отидоха. Сега са на ред да се махат бънджито и проходилката, но незнам дали ще ги вземат.

Брикси, фиде, звездички, кус-кус, макарони, все едно и също е. Не виждам защо да не може да дадеш.

Жана, не се вкарвай във филми бе жена. Деца всякакви, родители разни, едно с едно няма. Те мойте дето под един покрив живеят не растат еднакво. Не знам колко е Радо в момента, ама ще да е около 75-6 см.

Хипо, Владкин започва да ходи, ти започваш да тичаш, нали знаеш?  Отидоха излишните килца Joy

Хейли, а тези зеленчуци, които са на пюре в бурканчето защо ти вдъхват повече доверие?

Пухи, дано мине леко аклиматизирането в яслата.  Hug

# 250
Аз също готвя на моя мъник, но отделно без подправки и с масло. И си хапва доста добре и обожава зеленчукова супа  Mr. Green, аз сгъстявам с царевично нишесте.

Ядем 5 пъти.
Сутрин и вечер АМ
10 часа - попара или кус-кус
13 - нещо готвено
17 - каша, кисел или кис. мляко с бисквити

Жълтък вкарах за около 2 седмици и спрях да давам, че нещо в тези жеги ме достраша и сега май ще трябва да го вкарвам пак.

И честито на всички с поводи - месечинки, крачета, зъбчета, кой каквото си има.   bouquet  bouquet

# 251
Мирче, от вирус е, не от зъб. За щастие се оправихме за няколко часа след като дадох едно хомеопатично  Praynig. И нашата ваничка е супер удобна и не си я давам.

Еве яде по 7-8 пъти, като новородено е, минат ли 3 часа, а понякога 2 започва да мрънка супер много. Пробвах да давам по-големи количества за да яде по-рядко, но не иска изяжда си нейното количество и спира. Педиатърката каза да я караме така.

Тини, Ев не само се буди, но й яде, а понякога като се събуди през ноща и не иска да спи и си играем  Rolling Eyes.

Краси, аз не съм дала жълтък. Май след годинка ще е при нас.

# 252
  • София
Радо се буди по 7-8 пъти на нощ, на всеки час горе долу. Виждам му зъба се подава, ама още не се усеща пробил. Направо ми иде да се гръмна нощем като се разплаче.
Отделно заради това отказва и да яде, та напоследък храненията са около 15-16 ама кърмене.  Tired

най-искрено ти съчувствам.и при нас положението е същото.  #Cussing out

# 253
Напоследък не съм много активна в писането...но то е защото се занимавах с това :http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1974347194663&set=a.1 … ype=1&theater, сега е готов вече и почнах следващия... Party, просто не мога да спра Party Party Party

Яна, Йоана е 69 см и 7,450 кг, няма за какво да се притесняваш излишно, всички деца са толкова различни.

Храненията при нас от доста време са следните:
6-7- кърма
9-    попара
12.30- зеленчуково пюре( от вчера- манджичка от кухнята- доста добре се прие и вчера, и днес) и после кърмене за приспиване
16-16.30- кис. мляко с бисквити или каша с плод
19-19.30- супичка
21 кърмене  и заспиване
+ още 2 кърмение през нощта- около 1 и 4 часа

Жълтък бях дала един-два пъти преди около 2 месеца  и повече не съм, сега ми донесоха пресни яйчица от село и ще почна пак да давам, като начало по 1/4

Фиде
слагам и аз като правя домашни супи за беб, понякога ориз, понякога фиде, а от този кус-кус на Плазмон и на мен ми се намира една кутия и е добра идея да го сложа и аз така из супите, че иначе не е много вървежен...

Нинка, Рая завърна ли се от моренцето, няма ли да дойдеш насам да си я прибереш?( хи-хи, пък и да се видим де Hug)

flufffy , стискам палци първият ден на градинка да мине леко и спокойно за малкият ти мъж Hug

# 254
Здравейте мами,
ние се върнахме от странство, но още не съм имала възможност да дочета дотук!
Само да се отчета - одисеята с акото и леката температура приключи с два чисто нови зъба Mr. Green И защо никой не ми е казвал колко остри са бебешките зъби, та белким малко по-подготвена щях да бъда за болката от ухапване! Crossing Arms
Честито на всички с поводи. Ще пиша пак като прочета останалото!

Общи условия

Активация на акаунт