Отговори
# 225
  • Stavanger,Norway/ Varna
Момичета, много благодаря за прекрасните пожелания.

Празника прекарахме в домашна обстановка. Ако намерим начин да отделим средства този месец, ще направим и парти с приятелчетата й.
Мила беше обсебена от тортата и не миряса докато не си опшита, голяма борба беше. Сега децата спят и трябва и аз да лягам, че ме чака работа утре.  Tired

Лека вечер   bouquet

# 226
  • София
Здравейтеееееееееее! Hug
За съжаление моренцето за нас свърши още в петък и от тогава пък се наслаждаваме на почивка на село пак  Flutter не е много почивка, че съм се захванала да разтребвам малко, докато мама е на санаториум и да не вижда какво изхвърлям )))) че пък и трябва да се готви и подобни за татко, братко и кандидат снахата  Mr. Green ава се справяме - като се прибера в софия ще си почина  Mr. Green
Мъчно ми е и за Калинчо, че е на гости на едно приятелче цяла седмица в Бобов дол, но пък той си изкарва страхотно там, дивеят по цял ден - да са живи и здрави бабата и дядото на другото детенце, че сигурно са им побелели косите за два дни вече  Laughing

Честито на месечинковците, рождениците, озъбилите се и проходилите  Party

Мартини все иска да я държа да ходи и направо кръст не ми остана, та и аз съм се замислила за един уолкър и едни колани  Whistling А знаете ли къде продават бебешки наколенки в София?? Иска ми се да я пускам в градинката до блока да пълзи, но пък не ми се ще да си нарани коленцата... newsm78

Бобче, стархотна торта, както винаги!  Hug Да ти е жива и здрава сладуранката!

Спокойна нощ на всички! Heart Eyes

# 227
Здравейте и честито на всички, имали поводи  Simple Smile
Ние сме добре, още сме в Банско, тук има Джаз фестивал ))) Днес бяхме на консултация при моята бивша лична лекарка 9700 е и 74 см )))
Лека вечер!!!

# 228
Днес много сте писали, а на мене хич не ми остана време за четене.
Чакай да видим какво съм запомнила newsm78
Бобче, ЧРД на твоята принцеса, да е много жизнерадостно и щастливо дете и много добра кака!  Gift
Бърди, честито и на твоето синче! Да расте много отговорен и послушен батко! nbirthday
Честити месечинки днес и специално на Влади. Хипо, честити ходещи крачета, Владко не бързаше да излезе, но пък сега как си навакса, страхотен е Heart Eyes
Pashic, ами какво да ти кажа, май няма нещо, което наистина да му харесва. Той си отваря устата, но само за няколко лъжички и дотам. Доскоро работеше следния номер, пюрето, което не иска да изяде го разлеждаме с вода и той си го пийва като сок, ама сега и това не действа. Абе все някой ден ще прояде, за сметка на това пък сега му харесва да суче, абе бебешка му работа.
Марвина, да не забравиш да качиш снимки от морето да ви се порадваме. Hug
Briksi, аз си мисля, че е много рано за 4 кратно хранене, та аз самата ям по повече пъти, какво остава за такова малко бебче, коремчетата им са малки, не побират кой знае колко много, според мен е хубаво по малко и начесто да хапват.
Miriams, страхотен е Дени, как хубаво си хапва самостоятелно. Heart Eyes
Ние се къпем иначе най-често във ваната, ваничката я ползвам само като съм сама и няма кой да ми помогне.
Хайде аз отивам да спинкам Hug

# 229
  • София
МАрвина - в ДЖЪМБО има  наколенки - по 3лв са.

Мириамс - колко сладко си похапва Дени.  Heart Eyes Георги яде само ако му даваш в устата. Бърка по купичките, но не се сеща после да си лапа ръцете. Коричка хляб като му дам я гледа, гледа и я хвърля.

Брикси - и Георги няма белег от БЦЖ. Педиатърката каза, че ще ни прати в тубдиспансера за проба и евентуално ваксина, ама ще е най - рано другия месец.
 Аз си готвя на Гого. Той никога не е ял пасирано. Сега режа на ситно и ако се наложи донамачквам с лъжицата. Оставям да си изври водата, за да не се налага да слагам хляб в яденето. Не че е проблем ако сложа - по - скоро ми е навик още да готвя гъстичко. В зависимост от настроението готвя - с чушка, картофи, спанак, тиквички, ориз, морков, магданоз, лук, домат, чубрица.

НЕ знам на колко храненета е дребния. Нощно време не мога да преброя колко пъти суче. Иначе:
 между:  7:00 - 8:00ч     - суче солидно, но на сън
             12:00 - 13:30ч   - готвено, след това кърма
             15:00 - 16:30ч  - кърмене за приспиване
             19:00 - 20:00ч - т.нар. следобедна закуска  Rolling Eyes
   след   22:00ч - кърмене за приспиване.     
между 22:00 - 7:00ч - губя бройката на кърменето - спи при мен и след третото будене спирам да ги броя.  Laughing   

скорпионче - добре си изкарвате Вие на Банско. Чист въздух, музика, при баба...какво повече да иска човек. Освен да отскочиш до Добринище да се поразкиснеш в минералната вода вместо мен, а?  Whistling Flutter Blush

хипо - браво на Владкиша.

# 230
  • София
Мая яде по 4 пъти, сама някак си си го нагласи - ама тя си хапва добре и явно й стига - закуска към 7, обяд в 11-11:30, следобедна към 15:30-16 и вечеря към 18:30-19.
Вчера бяхме на консултация - 8400 Simple Smile Уж фина мадама, ама като седне и коремчето й като топчица  Laughing
В супи за сгъстяване слагам понякога 1 с.л. кус-кус, все едно е фиде Wink Но ми става все по-трудно да я храня с течна храна с тоя мерак да яде сама парченца, направо в чудо се виждам - все трябва да има нещо на табличката да яде сама и между това да я храня.

# 231
Добро утро! Hug

Марвинче, със сигурност в Джъмбо има или в по-голям Хиполенд.
И аз искам снимкииии Mr. Green

Бърди, кои от тези хапвания са мляко?

Нинче, а всички продукти от магазина ли ги купуваш? И как ги избираш?

Има ли мами, които още не са вкарали жълтък? И по колко дадохте първоначално като количество?

Хубав ден!

# 232
Здравейте Wink Вчера бяхме на консултация: 7,700 и 69см. Laughing Нашият режим е: 8ч. закуска; 12ч. манджата от кухнята;15.30 крема, по някое време давам плод (банан, пъпеш..) и след това 8 млякото.
 Искам да попитам някой консултант по кърмене или ако някоя мама знае. НЕ кърмя от 4 месеца и кърмата ми беше спряла напълно от самосебе си. Вчера обаче почувствах гърдите си много тежки и като стиснах излезе кърма. Това нормално ли е?

# 233
  • София
Хейли, сутрин и вечер яде кисело мляко с бисквити Закуска. След като се отби миналия месец и категорично отказа да пие АМ, с педито решихме да давам така. Общо едно кисело мляко на ден изяжда.
Следобедната закуска пък я правя с прясно мляко - кремче от нишесте ванилия, овкусено с пасиран плод.
Дано си получава достатъчно мляко, че просто нищо повече от това не мога да направя с тоя дребен инат  Laughing

# 234
  • София
Добро утро, милички  Hug
Irinopolis, ох, и аз ти завидях че НЕ живееш в София. Ние живеехме в широк център и благоразумно се оттеглихме в Люлин, но сега си мислим за някое софийско село, че тук не се издържа. Явно не е вярно, че остаряваме, щом и други мами не харесват шумната и мръсна столица  smile3521

Лурдес, не аз а Орхидейка търсеше телефон на Барбалетка за нейното Еве.

miriams28, голяма скица е твоят Дени. Как посмя да му дадеш кренвирш?  ooooh! И аз не смея да ги ям, като знам какви неща има вътре. Ама май му се е усладило, като гледам как си хапва  hahaha

Ей Хипооо, честита месечинка и честити крачици!  Tada  costumed034  ura Владенцето е страхотен, а какъвто е любознателен ще е и доста умен. Да го нацелуваш от мен  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Марви, видях ги в Джъмбо наколенките и се чудехме дали да купим на Ева.

Ева още се къпе в бебешката си ваничка в банята седнала и много си играе и се забавлява. Засега няма да я сменям, защото е на нивото на изправен човек и е мноооооого удобно шкафче за къпане. На долните рафтчета са пампите, дрешките за пране, пак там са и шампоанчето и мазилата - страшна е!  После мисля на обикновено детско пластмасово столче или правичка, ще видим. Не мисля да купувам повече мебели за баня.

Ева има 5 хранения през деня и още половин доза мляко през нощта. Ще и давам докато си иска, после тя сама ще си спре това, което и е излишно.

# 235
Здравейте!
Ева вече е на кухня. Някои неща й харесват, други - не.
Закусва - обикн. каша или мляко с бисквити и плодове, обядва, следобед - кърма към 3 ч., после към 5 - десерта от кухнята, и към 8-8,30 ч. вечерта кърма. Все още имаме две кърмения плюс през нощта още 1-2 понякога.
От по-едрите парчета много се дави, не ги преглъща, а се стреми да ги повърне. Вече няколко пъти ми изкара акъла, така се беше задавила. Аз пасирам. Искам вече да давам по-едри, но изпитвам ужас да не се задави.  Sad Дайте някакъв съвет!

# 236
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Ехоооооо,

Ети ни и нас... Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Само набързо минавам да се запиша и да кажа,че вече сме си у дома!

Изкарахме прекрасноооо,но по-късно ще пиша,че малкият иска внимание,а багажа още е в куфарите!  Crazy

Мноого на всички!  Hug

# 237
  • София
Ноел, Мая се научи да дъвче с бебешки бисквитки, давани отделно на парченца. Също и хляб на парченца.
Когато имаше по-големи парчета в храната също се давеше, не се сещаше, че трябва да дъвче. Като започна да хапва разни парченца храни, започна да узрява за идеята Simple Smile
Сега пак яде много неща на парченца, варени картофи, обезсолено сирене, варени моркови, хляб, бисквити, праскова, пъпеш, домат ... всичко й слагам на табличката.

# 238
Здравейте,момичета!
Аз както винаги нямам много време за писане покрай децата, но Ви чета!
Бихте ли ми казали колко см са вашите деца в момента, т.е. на 10 месеца. Ние сме 72см и ни казаха,че сме много малки Rolling Eyes

# 239
  • Русе
Здравейте момичета
Днес е прохладен ден ,дано само не вали че да излезем с бебо
jana.tihomirova ние сме 76 см ,незнам много ли е малко ли е но педито нищо не е казала.Все пак има и високи и ниски хора не виждам поводи за тревога ,пък и може бебо да дръпне по нататък по бързо

Общи условия

Активация на акаунт