Отговори
# 375
Maria_I точно същият набор от думи имаме и ние  Grinning  явно на какъвто и език да им говориш винаги започват с едни и същи. интересно!

# 376
Сядам на бързо аз. Четох преди малко, позабравих какво ще пиша, но видях че съм ви "впечатлила" с това сокче.  Joy

Ами в предната анкета за захранването имаше такъв отговор "Ще се водя по детето" - та така реши майката на Максим, да му даде сокче Simple Smile (щото е от лошите Joy Joy Joy шегичка). Наистина просто така реших, че му дойде времето. Не смятам да го отбивам или нещо такова. Той си е на кърма и така ще си бъде докато има

Айде сега  #2gunfire на мушенцето  Grinning

И септември към средата ще пробвам и пюре.   chef baby_neutral

Пускам линк към темичката за варненските срещи, да почнем там да се уговаряме за другата седмица да измисляме ден, място и час.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=562991.new#new

Айде пишете там! Да не ни баМнат тук  #2gunfire

# 377
Добър ден и от мен и Дани, който сладичко си хапва. Макар и с една ръка използвам да се включа. Днес няма кой да ни заведе до морската градина и въпреки, че пак сме навън малкия е доста нервен.
Заглавието - аз съм за някое от морските, защото наистина не остана много от лятото, а най ми допада "2.Лятото горещо, много е добре МАЙ-чето на плажа дупето пече!"
Обръщането - като го сложа по корем, явно не го кефи много и ако е на леглото се обръща по гръб, ако е на повивалника се спира отстрани. Обратното не го е правил, но заради повръщането по гръб лежи само когато го преобувам и обличам.
Говоренето - казва ау, уа, га и генг. Говори много и пее винаги когато е в добро настроение.
Стъпването - на пръсти или на цяло стъпало, понякога изкривява стъпалцето, но винаги се изтласква на горе.
Изпъването - като е нервен много се изпъва на дъга без значение дали лежи или е на ръце, пищи и мята юмруци. Много се стряска и като е буден и като спи. Често се буди с рев или изпищява на сън. Докторката каза, че е по-нервен заради рефлукса и затова и правел всичките тези неща.
Хващането - много е доволен като си хване играчката, говори и, но почва да я мята безразборно и като си удари главата я пуска. Ако не успее дая хване бързо се изнервя.
Въртенето по време на хранене - до скоро нищо не можеше да откъсне вниманието му от цицата или биберона и не помръдваше докато не приключи, но от няколко дни, ако някой му говори почва да се върти, пуска биберона и после се сърди.

Абе то май много се сърди напоследък това дете, вчера една приятелка, чието бебе е на 8 месеца ме "успокои", че и по-зле щяло да  става Mr. Green.
Хайде отиваме пак да се разхождаме, че като свърши храната, доброто настроение не го държи твърде дълго.

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 15:20 от djidjonka

# 378

5. Хайде МАЙ-че напъни се- по коремче обърни се!(jenajena)

това ми е фаворит на мен! Heart Eyes

за гукането: Еди преди 20 дни, че и повече гукаше страшно много, то не беше Ауу, то не беше Агууу, то не беше Ггггг, обачеееее от 10 дни насам като каза, че няма да гука и това беше, новия му номер бе Бррррр с уста, като моторетка и се плюнчи, ама от известно време и това спря, чакаме новия номер  Heart Eyes

Бубкаа, браво на Ралфи и на резултатите!!! Бъди спокойна и вярвай, че детето е добре!!!! 
Hug

Показаха ни разни упражнения и ни пуснаха на море:)

Какви упражнения ви показаха?  Simple Smile сподели с нас  Simple Smile
Браво на детето, хапва си добре!!!  Heart Eyes

Майчее, дано бързичко ти мине крачето, егати гадното! Надявам се не си се уплашила, как е кърмата? Confused  Praynig  Hug

Ей, Мушенцееее, да не мислиш че ще ти се караме... това си е твоето дете, разбира се, че ти ще си решиш кога и какво ще му дадеш на детето  Hug
Какво сокче му даде на Максито, а и честно казано не се и съмнявам в него, че ще го пренебрегне нито сокчето, нито млякото  Mr. Green Heart Eyes
Сега ще се водим по тебе, какво даваш, какво му харесва на детето  Heart Eyes Mr. Green
С какво пюренце ще почнеш?  Simple Smile

Аз като гледам Еди и той налита на други неща... преди време му бутнах една близалка в устата, е мъничко де, доста му се ослади  Blush, ама ревеше и аз се почудих и айдеее близалката, но съвсем мъничко, онзи ден пък доматче, съвсем мъничко си близна детето и то му хареса  Mr. Green Heart Eyes. Смятам обаче към края на септември да му предложа пюренце от морковче, но имаме време до тогава.  Grinning

За протягането към играчки
, това Еди си го прави... залъгваме го даже отвреме на време с тях, но не винаги върви номера.

Сега смятаме да отскачим до Пловдив, затова приключвам и отивам да храня малкия, че се размрънка...

# 379

да почерпя и аз за РД-то малко на патерица  Blush ама не остана време а за подарък съм и болна с температура Tired

честито на Шени и Марта   bouquet

Габче е добре - люля се и спи Simple Smile хапва по много малко но на често - сигурно сме единствените дето ядат по 8-9 пъти дневно  #Cussing out ама какво да го правя малкото диваче Simple Smile

за говоренето - много бърбори и пее и въобще ... шумничка е  Crazy и се хили като луда понякога а друг път като заеме сериозна поза и до там Simple Smile
за изправянето - постоянно се набира да се изправя ... само не знам къде ще иде Simple Smile
и ние се въртим по време на хранене - да не говоря че сме с претенции - кога ще ядем кърма кога АМ кога от шише кога от гърда ... полудявам чат пат с нея ...
за захранването - хем нямам търпение хем мисля че ще е трудно - много е злояда  Crossing Arms
за протягането - има един заек дето като му хване ушите и като си ги напъха в устата и ела виж  Mr. Green

МАйче бързо оправяне ти желая  Peace

# 380
  • До морето :)
За заглавието - аз съм за номер 2  Grinning
За гукането - много гука, голямо говорене ще е, голямо нещо, ама Близнаци, няма как  Mr. Green Като се сърди (както в момента) вика "ГЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ! ЙЕЕЕЕЕЕЕЕЕ"
За играчките - ние сами им говорим и им се караме, нищо друго. Един ден риташе играчките на активната гимнастика, рита ги, радва се, ама после заспа и забрави за способностите си  Laughing
За обръщането - въртим се на една страна, ама не ни идва на акъла за по-нататък. Ама аз като й помагам й харесва
МАЙЧЕ, БЪРЗО ДА СЕ ОПРАВЯШ! МНОГО НЕПРИЯТНА СЛУЧКА. ПРЕГРЪДКИ ОТ НАС  Hug
Ч.Р.Д., Къщичке! Да си жива и здрава!

# 381
Като се сърди (както в момента) вика "ГЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ! ЙЕЕЕЕЕЕЕЕЕ"
За обръщането - въртим се на една страна, ама не ни идва на акъла за по-нататък. Ама аз като му помагам му харесва
МАЙЧЕ, БЪРЗО ДА СЕ ОПРАВЯШ! МНОГО НЕПРИЯТНА СЛУЧКА. ПРЕГРЪДКИ ОТ НАС  Hug
Ч.Р.Д., Къщичке! Да си жива и здрава!

Нелкаааа,използвам почти изцяло твоя пост Mr. Green Виж кво нещо е....мързелешката яко Joy

# 382
  • Варна
Къщичке, ЧРД, да си жива и здрава, много обичана и много да те слуша малката принцеса! Не сте единствените с 8-9 хранения на ден. Нашето диване, макар че прави дълги паузи нощем и чат-пат следобед, през останалото време наваксва с често хранене. Ето, днес стана в 6 да яде /след като си беше легнал в 10 снощи/, после заспа и откърти до 12 Shocked, обаче оттам нататък яде през час Laughing. Не мога да му хвана спатиите и това е Laughing.

# 383
  • Айтос/Бургас
Здравейте от нас! Hug
Момичета,чета ви редовно и ми изникнаха много въпроси. Embarassed
Калоян още нер хваща играчки,не стои по корем-мрази,не се върти само два пъти до сега от корем по гръб,но то от зор,защото хич не му харесва горкия... Rolling Eyes,като се опитам за ръце и да го вдигна до седнало положение главата му виси назад отпусната,вече си мисля,че нещо му има,като гледам вашите бебоци колко са напред. newsm78

ТЕДИ,моля те,кажи как свали тези килограми,че и аз качих повече от 25,а в болницата свалих само 9 и не съм мръднала от тогава... Sad

За режима-Калоян яде последно към 20.30-21.00 и после към 5.30-6.00 и така през 3.30-4 часа,като прави 5 хранения за ден,което ми се вижда малко....,но не мрънка,спокоен е.

Нещо,което ме притеснява: от близо две-три седмици когато се сетя Embarassed му меря температурата,защото понякога ми се струва топличък и все е 37.3,до 37.5.Водих го при педи,те изобщо не отрази температурата-може би,защото тогава му бяхме били ваксината преди 5-6 дни и тя каза,че може да е от това,но явно не е...и сега мисля пак да ходя.

Друго нещо-Калоян акаше редовно допреди седмица -две.Сега започна на 2-3 дни обаче се напъва и мъчи,не е спокоен,проревава,като се изака,не е твърдо,а нормално. newsm78. Купих лактолоза при поредния 3-дневен застой и сега след половин доза ака вече 3 пъти,но е някак си леко жълто-зелено на цвят и по- рядко.Чудя се дали не е настинка или някаква чревна инфекция. Rolling Eyes

Да попитам и нещо мамите със секцио-мажете ли белега за заличаване и с какво? На мен ми препоръчаха Скарекс,но не мога да го открия.

# 384
  • на североизток
Бубе, радвам се за добрите новини! Hug Кажи какво ви казаха и в терапията. Сигурна съм, че с Ралфи всичко е наред!!! Прегръщам ви!!! Hug

За стъпването - стъпва на цяло ходило, но бързо се уморява и й омекват краката.
За гукането - не мога да й затворя устатата - агу, викане, баб, мам и разни други Crazy Тя ми е най-гукащото бебе Grinning
За обръщането - обръща се на една страна и хич не си дава зор да продължи. И кака й беше така. Даже и не пълзя. Направо се изправи и се опитваше да ходи. За разлика от младежа, който не спираше да се върти, обръща, пълзи и така.... Но както и Марта е написала - децата са толкова различни.

Хоупи, прегръщам те. Знам как се чувстваш Hug

Луси, прегръщам те и теб! Разбирам те напълно. И на мен ми предстои ходене по институции и отсега ми призлява Sick

Ч.Р.Д., Къщичке! Да си жива и здрава и много обичана!

Честити празници на Шени и Марта/макар и на патерици/ Embarassed

Още щях да пиша, но забравих какво newsm78 Embarassed

Накрая да ви почерпя за здравето на нашия батко, който днес става на цели седем години/ не е честно как лети времето/.

И да се похваля, че за тази неделя планираме кръщенето на малката Ния Heart Eyes

# 385
  • София
Ето ви един виц, че да се посмеете малко:
Влюбил се момък в девойка.
Девойката веднага му задала няколко въпроса
- Имаш ли 2 мерцедеса?
- Не!- отговорил момъкът.
- Имаш ли вила на два етажа?
......- Ами ... не! - пак измънкал младежът.
- Тогава няма за какво да си говорим!
Огорченият влюбен отишъл да поиска съвет от баща си.
- Не знам какво да ти кажа, сине. Щом толкова я харесваш, можеш да продадеш Бентлито и Ламборгинито и да купиш 2 мерцедеса, но да бутам два етажа от вилата....

zlatttka, ние също не обичаме да стоим по корем, също като я вдигна за ръце и си отпуска назад главата, но ако стои изправена - на рамото ми например, си задържа главата за известно време. Просто явно ще им трябва повечко време на нашите бебчета и са по-мързеливички...
За белезите - аз от време на време си мажа външните шевове с контрактубекс, но не съм много редовна - а трябва, че ме дразнят... Това Скарекс за първи път го чувам - дали е по-добро от контрактубекса...

# 386

Габче е добре - люля се и спи Simple Smile хапва по много малко но на често - сигурно сме единствените дето ядат по 8-9 пъти дневно  #Cussing out ама какво да го правя малкото диваче Simple Smile

МАйче бързо оправяне ти желая  Peace

Не сте само вие, не сте! И ние сме така!!!
Честит рожден ден, Къщичке! Бъди здрава и много, много щастлива!
Зазка - честит празник и на твоето пораснало момче - да расте здраво и много обичано!
Майче - оправяй се бързо, миличка Hug
Бубе, много се равам за добрите новини  Hug
Да ви кажа, вкарахте ме в едни филми, сега търся невролог за профилактичен преглед на малката...

# 387
  • До морето :)
Люси, така, така, спестява се време. Аз понякога 1 пост го пиша 2-3 часа  Laughing И като съм свършила темата вече не е актуална  Joy
Златка, не се притеснявай. Всяко дете е различно. Не е правилно да се сравняват децата. Едно с едно няма еднакво. Калоян сигурно прави нещо друго, което ние не правим например  Grinning
Зазка, честит ви рожденик. Да е жив и здрав, и много послушен  Hug Браво за кръщето. Ние сигурно ще го правим на 21 май, на имения й ден и ВТР  Laughing
ПП: Звярът се събуди. Поне 1 час да беше дремнала  ooooh!

# 388
  • Стара Загора

за говоренето - много бърбори и пее и въобще ... шумничка е  Crazy и се хили като луда понякога а друг път като заеме сериозна поза и до там Simple Smile
за изправянето - постоянно се набира да се изправя ... само не знам къде ще иде Simple Smile

И зет ти така Mr. Green
Честит рожден ден сватееее Hug Да си жива, здрава, позитивна, много поводи за усмивки да имаш. Снахата много да те слуша Hug

АБе с тоя моя нет нещо немога да се включвам адекватно Twisted Evil
БУБЕ радвам се, че всичко е наред.
Хоупи Hug гушки от мен...разбирам те напълно. Много ми стана тъжно като те прочетох Heart Eyes
Зазка жив и здрав да е баткото Heart Eyes БенТен се играе и у нас Mr. Green
Днес пихме кафенце с Мариета и Мариса.
АБе губят ми се все повече мами...да не ги тръшна слънцето...или просто не им се пише Mr. Green
Клю разбрахме, че пече дупе /завид,завид Twisted Evil/ Танарахо де е...да не забегна и тя по моретата...Ценка и тя спря да пише тук Rolling Eyes другите мами на близнаци въобще и те не са писали

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 17:48 от Хера

# 389
Споделям упражненията  Wink

1. За пълзене: по коремче и се придържат крачетата
2. За сядане: по гръб подпират се крачетата неподвижно ихващаш ръчичките и го повдигаш
3. Хващаш бебето под мишниците и го "друскаш", да стъпи с крачетата, като ги подгъне повдигаш отново

Общи условия

Активация на акаунт