Отговори
# 90
  • София
SYMa, аз днес ги подавах документите - да, трябва ти копие от акта за раждане, както и молба за отпуск (в зависимост вече от изискванията на фирмата, в която работиш - при мен ми искаха и някакви други вътрешни декларации да попълвам).

Maria_I, и аз бях забелязала подобно нещо в 3-ката на Памперс. Сега сме с 3-ка Либеро и съм доволна от тях - не пропускат, не ни се зачервява дупето...

Ортопедът, при който ходих, ми каза, че за седнало положение трябва да е навършила 6 месеца преди да правим каквито и да било опити в тази посока - дотогава смятам да не й вдигам облегалката. Най-много и със сядането да се забавим с някой друг месец както с вдигането и държането на главичката, ама поне ще ми е мирна главата!  Laughing Better safe than sorry!  Wink

# 91
Maria_I,ние също сме на Памперс и ни избива акото на гърба,когато е по-обилно.Не ги смених с Пуфис само защото е лято,а като че ли Памперс са по-тънки.

# 92
Май-чета, някой подавал ли е вече МОЛБА - ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50, ал. 1 и 51 от КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни? Това е следващият стъпка след болничния, издаден от педиатъра.
Въпросът ми е трябва ли да се дава и копие от акта за раждане?
Както и молба за отпуската свободен стил до работодателя, нали?

П.С. Извинявам се, дали някой може да ми каже (може на ЛС) паролата за албума ни в Снимка.бг? Благодаря!

Да, трябва и копие от акта за раждане пак, заверен от работодателя. Молбата - да, има примерни бланки в темата за майчинството счетоводно в първия пост  Peace

Благодаря, Жени и menyanthe.

# 93
  • Варна
Maria_I, и аз бях забелязала подобно нещо в 3-ката на Памперс. Сега сме с 3-ка Либеро и съм доволна от тях - не пропускат, не ни се зачервява дупето...

A като цена как са Либеро?

Уж това с тънката задна част на Памперс било повече проблем при момиченцата, отколкото при момченцата, ама ето, и при нас дава проблеми и то доста често, по принцип и самия памперс не приляга добре на гръбчето, докато при Пуфис сякаш по-добре се "запечатва" отзад. Наистина са малко по-дебели, но засега нямам проблем със зачервяване или нещо друго. Единствено че дизайнът им е малко гейски за момченце hahaha.

# 94
  • До морето :)
За памперсите - И ние сме с Памперс, но проблем с ако по гърба имахме с 2-ката. Аз взимам от ActiveBaby, 82 бр., доволна съм  Grinning
За документите - ох, 100% съм объркала нещо, а и копие на акта не ми искаха  ooooh! Счетоводителката ни излиза в отпуска и ми ги донесиха, полълних ги на 2, на 3 (то висше образование трябва, а на мен не ми го дават  Laughing ) Даже не знаех до кога ми е последния болничен, че колегите ще допълват датата  Rolling Eyes Усещам как ще се разправям с НОИ  Crazy (пепел ми на устата, че напоследък се оказа, че имам много мръска уста  Embarassed )
За ГОЛЯМАТА среща - идеята е страхотна, и на мен ми се иска да дойда, ама едва ли ще ме огрее  Tired

# 95
  • София
Maria_I, Либеро определено са по-скъпи от Памперс, но за нас не е чак такъв проблем засега - все пак 1 пакет (88 броя) ни стига горе-долу за 2 седмици.

# 96
Павел е с 3-ка Puffies, но скоро ще минава на 4-ка, доволна съм, малко по-плътни са, но пък попиват. Най в началото бях с Pampers, но ми пропускаха.

# 97
Maria_I, наскоро ми обясняваха, че това за ароматизаторите зависи от държавата, от която се внасят, тъй като имало няколко вносителя. Ние на 3-ката сме нямали проблеми никога, но веднъж взехме от различен магазин и направооо осмърдя ми се душицата! Целият апартамент миришеше на това алое, кучето се ароматизира чак!  Crazy И за тези топченца от гел - същата работа. Само треперех нещо да не се обрине детето, ама от пуста скръндзавост си ги използвах всичките. Следващия път пак си ги взех от стария магазин и всичко беше наред.

Да се бях сетила и да проверя вносителя, нямаше да е зле  ooooh!

# 98
Нели   bouquet за темата Simple Smile
И тук да кажа, че клипчето е ВЪЛ-ШЕБ-НО  Hug

за памперсите В анкетата отбелязах "други", защото ползвам различни. Започнахме с Хъджис.Зълва ми работи във фирмата дистрибутор за България и ми беше купила няколко пакета 1 и 2. Каза, че само тези размери се правели в Англия, а от 3 нагоре- в Полша и не помня още къде. После ползвах на Памперс, Молфикс, Пуфис. Пуфис ми харесват, но много раздуват. А Молфикс са малко твърди и се "отпечатват" на крачетата. Досега никои не са пропускали.

На нас днес ни боцнаха втората игла Инфанрикс. При док плакахме малко, ама после... #Crazy Носихме се на ръце почти до вкъщи. Като изнемощя милата, заспа тихо и кротко. Дано не се обзаведем с екстри каато температура и подуване.

,за Моро - имахме един период, който продължи около 2 седмици. Като сложа Рая легнала и през 10 секунди разперва ръцете. Доста се постреснах тогава. Обаче отмина. Сега се случва от време на време- като я слагам на леглото или в количката.

Хех, Хоупи, разкрита си ! (да живее фейса  Wink)
Честит рожден ден!
Аз винаги желая първо здраве- за теб и любимите ти хора!
Нека слънце и много усмивки да топлят дните ти!
И наздраве-е-е!
  newsm59  bigdance2

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 01:30 от dudence

# 99
  • До морето :)
Ч.Р.Д., ХОУПЧЕ! ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА, МНОГО ДА ТЕ РАДВАТ ТВОИТЕ МЪЖЕ И ДА ТИ ПОМАГАТ. БЪДИ ВИНАГИ УСМИХНАТА, ЩАСТЛИВА, С КЪСМЕТ И МНОГО ЛЮБОВ ОКОЛО ТЕБ!  Hug
 bdbaloni bdbaloni bdbaloni

# 100
Оооо, Дуденце, Нелка, трогнахте ме ! Аз идвам до като спите да редя торта и сладки, а вие ме изпреварихте!  Hug Hug Hug

Е, за всички вас, с много Любов и благодрност , да се почерпим:

Ягоди с шампанско

Шоколадови тюфелчета:

и още някои специалитети:

Сервирани , разбира се, край басейна:

На себе си, на вас, на дечицата  и семействата ни желая само ЗДРАВЕ! Kissing Heart lovekiss Kissing Heart

# 101
 значи всички имат проблеми с памперс, но упорито си ги ползват Joy  ние сме с huggies (казват се хъгйс,от хъг-прегръдка ,а не хъджис  Laughing )  и нямаме никакъв проблем с тях  Peace дори са добри за околната среда ,рециклируеми  Crazy

# 102
Норе, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!
Пожелавам ти много здраве, късмет, любов, и винаги да си така позитивно и хумористично настроена, както сега.
 newsm51 newsm51 newsm51 newsm59 newsm59 newsm59

# 103
Добро утро и запис чак на 7 стр.  ooooh!

Хоупи, честит рожден ден ! Да си жива и здрава преди всичко. Много щастливи дни с малкия Филип за теб и твоето семейство !  Hug Heart Eyes Hug

Относно памперсите - ние сме с Либеро, ами супер доволна съм Simple Smile Не са ми пропускали досега, като недостатък мога да кажа че седят по-стегнато около крачетата като че ли. Памперс премиум кеър ползвахме в началото, ами отврат са, пропускат, свличат се постоянно и като се напълни памперса става като котва, направо тегли бебето надолу.  ooooh!

Бубе, казваш че ползваш Хъгис ? Добре де, аз имам тука 100 памперса на Хъгис и когато и да ги пробвам все са и големи на Виката. Размера е 5-9, а тя в момента е 6.200. Обаче лепенките отсрани все стърчат, не се прибират като на другите памперси. И то не точно лепенката, ами около крачетата там. Не знам дали обясних правилно.  Rolling Eyes Другият вариант или да съм взела някакви ментаци, или да имат някаква ултра сложна технология на поставяне, която на мен не ми е ясна ?  Thinking Да поясня, става въпрос за син пакет на Хъгис, 104 броя в пакет мисля, купувани от Кауфланд.

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 07:57 от Джей

# 104
  • Стара Загора
Добър ден и от студена Стара Загора..по-скоро от околностите и Mr. Green
Хоуповаааааа честито ти помърдряване мила Heart Eyes Все така позитивна, весела, здрава и обичана от твоите рицари на сърцето ти Hug Да намираш всеки ден поне по веднъж повод за усмивка Heart Eyes Hug Весел празник и наздраве от нас с Боримечков Heart Eyes
За мен шезлонг на първа линия до басейна...мерси bowuu Mr. Green

значи всички имат проблеми с памперс, но упорито си ги ползват Joy  ние сме с huggies (казват се хъгйс,от хъг-прегръдка ,а не хъджис  Laughing )  и нямаме никакъв проблем с тях  Peace дори са добри за околната среда ,рециклируеми  Crazy
Абе нещо ми се струва, че спиш все на твърдо Рая Mr. Green

За срещата- ясно е, че тази година няма да стане....за другата дано аз успея...ако не...здраве да е дет се вика Hug
За памперсите - не ползвам Памперс...и няма и да ползвам. Ползвам Пуфис /Рая дано правилно го изписвам/...на 3-ката сме...шанс да минем на 4-ка сигурно към годинката с това темпо на растеж Mr. Green Другият ми фаворит е Либеро...никога не са ме предавали с баткото и за Борис взех в началото но Пуфис са същите а по-евтини...за това минах на тях.

Общи условия

Активация на акаунт