Голямата тема за малките масла 3

• 110 326
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
днес ми  пристигна аргановото масло,поръчах го от ebay 5 мл,отворих го веднага да го помириша,но не мога да усетя някакъв аромат,ще го пробвам и ще  кажа.Видя ми се много мазно и прозрачно ,ще видим

# 676
  • София...........
Здравейте момичета Simple Smile
Разкошна темичка! От години след измиване на косата няколко капки масло от жожоба си разтривам на ръцете и намачквам косата - доколкото знам е за блясък. От няколко месеца ми се иска (четох в нет-а) да си купя арганово масло, но се чудя какво newsm78
От вас тук чух за Зоя и реших от там да поръчам, но има няколко вида - вие кое бихте ми препоръчали, искам да е качествено независимо от цената ?

# 677
цитронелата я слагам в аромалампа -3-5 капки на  15куб.м. е дозата

съгласна съм,че етеричните масла не са шега работа,но след тест на малък участък от кожата,може спокойно да се прилагат-повече сигурност е,в сравнение с някое купено кремче с парабени и тежки метали  Sick

Carrier Oil                   SPF

Red Raspberry Seed              28 - 50

Carrot Seed Oil                      38 - 40

Wheatgerm                            20

Soybean                                 10

Macadamia Nut                     6

Jojoba                                    4

Sesame Seed Oil                     2 - 4

Shea Butter                             3 - 6

Coconut                                   2 - 8

Olive                                        2 - 8

Avocado (unrefined)                4 - 15

Castor Oil                                 6

Almond Oil                             5

Последна редакция: нд, 10 юни 2012, 01:15 от Mamagemelar

# 678
  • Велико Търново
 Pure Adoration, oni - благодаря ви  Hug  bouquet
 Първото кокосово масло,което си купих беше в разфасовка от 60 мл.-ей така за проба Wink Понеже се мажа всеки ден с него след душ,го свърших за около месец и нещо.Сега си взех бурканче от 200 мл.,и предполагам че до края на лятото ще го изразходя-все пак го държа в хладилника Confused
  divna_, аз бих си взела първоначално с по-малък грамаж,за да преценя как ми се отразява,има такива в зоя.бг от 40 мл. за 12 лв.;чувала съм добри отзиви за това - http://www.zoya.bg/Арганово-масло-40-мл.2667

# 679
  • София
След една седмица, приблизително, ползване само на масла, искам да се похваля, че нещата при мен вървят към подобрение. Благодаря за съветите и помощта при избор на масла.
От къде мога да си купя морковено масло?

# 680
момичета,а нещо за избелване ан кожата да препоръчате? аз не съм сигурна какво точно ми трябва,забелязах от една -две седмици едно по-тъмно петно на лицето,нещо като изгаряне от слънцето или незнам какво е,но съм сигурна,че сега лятото с ъс силното слънце петното ще се засили,потъмнее или увеличи и се питам с какво да го мажа,трябва му наи-вероятно някаква защита.

Направих си маска на косата с кокосово масло и зехтин,миризмата е страхотна на кокоса.Когато започнах да си мия косата и тя изглеждаше толкова мекичка и лесно  си прекарвах пръстите през нея,много се зарадвах ..и когато сложих шампоана стана твърда и се заплете.Най-вероятно е от маслата вътре в шампоана или незнам. newsm78

# 681
  • София
момичета,а нещо за избелване ан кожата да препоръчате?

За избелване е лимоновото масло, но бих те посъветвала да го ползваш след лятото, щото сега от силното слънце ще изгориш.

# 682
След една седмица, приблизително, ползване само на масла, искам да се похваля, че нещата при мен вървят към подобрение. Благодаря за съветите и помощта при избор на масла.
От къде мога да си купя морковено масло?

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l131 … ee-All-Categories
от тук,незнам колко може да им се вярва за качество обаче,а за български фирми незнам,питай на Етерика ако имат или в сайта на Зоя.бг

# 683
  • Под кленовите дървета
Такааа, аз да кажа за моите слънчеви бани с кокосово масло.
Пекох се в най-силното слънце по стечение на обстоятелствата и се зачерви кожата, яко се зачерви. Обачеее, не боли, ама грам. И го няма онова опъване на кожата, нито паренето нито да вдигнеш Т. Мазах се само с кокосово масло тези два дни, после забърках крем за тяло от какаово масло разтопено на водна баня, гроздови семки, иланг-иланг, санталово дърво и гераниево (всичките етерични е много малки дози, само за аромат). Ми супер доволна съм, ама супер доволна!

Сега се чудя, какво измиващо да измисля за лице и да сменя измиващите гелове и пилинг маски с нещо прородно. Върти ми се за пилинг морска сол, смесена с разтопено каково масло+още някакво, което е омекотяващо и ходратиращо. Например жожоба, какаово и лимонова трева за пилинг newsm78

Ама това за пилинг, а за измиване нищо не се сещам Sad

# 684
Зара, радвам се за напредъка!

Относно избелването - много са маслата, които могат да помогнат при тези проблеми. Но вече е лято, и е хубаво да се избягват подобни продукти. Евентуално може да се маже човек вечер, но сутрин задължително ползва крем с висок слънцезащитен фактор! Това на всяка цена, без значение дали се мажете с избелващи, или не. Особено при по-белите и тънки кожи, с лунички и пигментни петна.

Жасмин, за пилинг - в кафемелачката смилаш най-обикновен ориз. Това ще ти е предостатъчно! Но ако прецениш, непосредствено преди употреба може да смесиш с някои масла. Моята кожа е суха, бих използвала зехтин и лайка (примерно).  Peace

# 685
за пилинг на тялото ползвам утайка от кафе-и леко омазняващо ми действа,и почти не ползвам сапун

# 686
благодаря ви,ще ви подсетя отново наесен за избелващите масла.
И аз се чудя какво може да се използва за измиване.Аз винаги се измивам първо с вода и после обтривам лицето с розова вода или спирт,но вие писахте ,че спирта исушава кожата и не е подходящ.Аз имам едно шишенце със салицилов спирт и няколко капки чаено масло и да ви кажа когато се обтривам с тази смес  тампона ми става направо черен.Независимо,че излизам от банята или съм почистила предварително лицето .
За пилинг съм ползвала кафява захар,сода за хляб, морска сол,кафе.Всички вършат работа и съм била  доволна от тях. Peace

# 687
Пробвали ли сте маслото на Nashi Argan? Уникално е - подхранва, хидратира, косата става блестяща и в същото време немазна. Ползвам го от няколко месеца и съм като пристрастена...

# 688
Откъде си го купуваш , колко струва ?

# 689
  • София
jasmin_veni  за почистване може да смесиш розова вода, жожоба и чаено дърво.
Ама да ви кажа за лимоновата трева, само в мнооооого малки количества. Нещо са ми се запушили порите и след почистването им реших да си мина лицето с розова вода и малко лимоново масло. Ефекта беше потресаващ, изгоря ми кожата, 15 минути под студена вода и после жожоба, та се оправиха нещата. Ама беше много страшно.

Общи условия

Активация на акаунт