Голямата тема за малките масла 3

• 110 321
  • 761
  •   2
Отговори
# 690
Преди години и аз така си изгорих лицто бях с раничка доста дълго време .реших да си правя маска за лице с хума и изцеден лимонов сок,и прекалих с лимоновия сок.
Така,че много внимавайте с лимоновото масло или ако ползвате пресен сок от лимон Peace
Още не съм ползвала аргановото масло,но ще се наканя тези дни ще пиша отзиви.

# 691
  • DE
Здравейте момичета!

Искам да ви попитам, които сте в чужбина откъде си поръчвате маслата? Имах аз желание за Амазон и си мислех, че е ок ама като го сметнах за 3 неща (жожоба 100мл, иланг-иланг 10мл и гераниен 10мл) плюс доставката излизат 30 евро (доставката е 10). На мен нещо ми се струват бая пари  newsm78 Нормално ли е да е така скъпо? ПОнеже и купувам за първи път и съответно не мога да съм и сигурна в качеството та малко се чудя... Ако кажете, че не е възможно да е толкова скъпо, тогава ще се поразтърся още за нещо по нормално (в Германия съм)... Но знам ли, може и такива да са си цените...
Гледах ebay и май като сравних излязоха горе долу същите като при Амазон  Tired

# 692
www.iherb.com  Peace по-добри цени не съм намерила...е,има липси-примерно здравецово масло няма,но е от спецификата на района  Simple Smile

# 693
  • DE
www.iherb.com  Peace по-добри цени не съм намерила...е,има липси-примерно здравецово масло няма,но е от спецификата на района  Simple Smile

Мерси Simple Smile Не го знаех тоя сайт и сега се зачетох, че бая добри мнения се дават за него по немските земи... Обаче като събрах нещата, които искам да поръчам и пак ми излезе 25 евро само продуктите и като сложим и таксата за пращане горе-долу май същото, само дето ще чакам 20 дена... Но пък има доста добри намаления и оферти и ми изглеждат евтини, така че ще изпробвам май все пак за други продукти  Simple Smile

# 694
естествено като си купуваш няколко продукта наведнъж ще ти излязат накуп парите,аз затова си  купувам по едно.Никога не ми е било належащо да купувам няколко масла на една покупка. Понякога пазарувам от органични магазини или природни аптеки,зависи от цените,някаде разликата между всички магазини достига до £3 ( при мен ) така ,че сравнявам и така.Е,предпочитам от България ,по-евтино е,но понякога ги намирам тук на по-добра цена,така ,че всичко  е много относително.
Ако живееш в Германия потърси аптеки или органични магазини  и директно от там пазарувай.

# 695
не мисля,че е все едно какво масло се ползва,особено ако е за ароматерапия....че и за маски,мазане  Peace пък маслата в Бгможе да са по-евтини,ама разливните  Stop
как така ползвате само по едно масло  newsm78 -не намирате ли алтернативни приложения-ароматерапевтични,енергийни,терапевтични,козметични...на мен никога не ми се е случвало да ползвам самостоятелно едно масло  Rolling Eyes

# 696
не мисля,че е все едно какво масло се ползва,особено ако е за ароматерапия....че и за маски,мазане  Peace пък маслата в Бгможе да са по-евтини,ама разливните  Stop
как така ползвате само по едно масло  newsm78 -не намирате ли алтернативни приложения-ароматерапевтични,енергийни,терапевтични,козметични...на мен никога не ми се е случвало да ползвам самостоятелно едно масло  Rolling Eyes

имах предвид ,че никога не си купувам 3-4 масла наведнъж.Винаги си попълвам  това ,което ми липсва или което ми трябва. Коментирах поста на момичето,което казваше ,че излзиза около 30 евро за няколкко масла. И аз исках д акажа,че аз си купувам едно,другата седмица може пак да си купя  или другият месец,не ми се е случвало няколко масла накуп. И мисля ,че 30 евро за няколко масла е нормална цена.
Аз маслата ги ползвам както бях писала и по-напред предимно за лечение или аромалампи или в домакинството,нямам много пит в козметиката и затова следя темата.Откривам много полезни неща тук Peace

# 697
Момичета, имам една идея и искам да ми кажете вашето мнение.
Мисля да смеся малко спирт с масло от гроздови семки и няколко капки чаено дърво за аромат. Кожата ми е много мазна и каквото и да сложа си е мазна става на пъпки и така. Аз сега се мажа с маслото и след 10мин. минавам с памук с розова вода и чаено дърво. Но се замислих да си направя един тоник. Какво ще кажете, някой правил ли е такива експерименти?

# 698
Момичета, имам една идея и искам да ми кажете вашето мнение.
Мисля да смеся малко спирт с масло от гроздови семки и няколко капки чаено дърво за аромат. Кожата ми е много мазна и каквото и да сложа си е мазна става на пъпки и така. Аз сега се мажа с маслото и след 10мин. минавам с памук с розова вода и чаено дърво. Но се замислих да си направя един тоник. Какво ще кажете, някой правил ли е такива експерименти?

Пробвала ли си лосиона против акне на Милва? В него има спирт, и натурални съставки - невен/смрадлика.

# 699
Не съм, защото накрая се отказах и реших да пробвам с маслата и сега си ги имам Simple Smile
Мислех с тях да забъркам нещо.

# 700
Разбирам, хубаво е човек да си ползва натурални масла. Само че, нямам идея какъв тоник да си забъркаш, хем със спирт, хем с масла-та. Все ми се върти нещо в главата, че не беше добра комбинация.  Peace
На твое място бих:

Ексфолирала непрекъснато, пак с натурални съставки. В темата говорим за захар,сол,ориз и прочие. Това веднъж дневно. Аз имам суха кожа, и пак го правя веднъж дневно - прекрасно ми се отразява. Правя го с ориз, много фино смлян, за твоята мазна кожа, може и не толкова фин.
Сутрин - измиване с някакъв сапун, тук пак можеш да пробваш обикновен сапун ( не течен ), пак бих препоръчала милва.
След като измиеш лицето - тоника ти с розова вода и чаено дърво / чист спирт. Евентуално върху пъпките можеш да намажеш леко чаено дърво.
След като изветрее миризмата  Laughing , бих ползвала дневния си крем.

Вечер:
Ексфолиране
Почистване с тоник розова вода + чаено дърво/ спирт . Ако е спирт, пак бих сложила чаено дърво върху проблемните зони.
Мазане с гроздовите семки, без да го триеш после. Нека попие през нощта, то регулира мастната секреция.

Аз също ексфолирам, ползвам спирт понякога вместо тоник, след това на места - чаено дърво. Пак казвам, кожата ми е суха. Надявам се момичета със сходен на твоя проблем да се включат, но все пак това е каквото мисля. Успех.  Flutter

# 701
Благодаря ти, още утре започвам с препоръките дадени от теб  Hug

# 702
Стискам ти палци  Hug

# 703
  • Под кленовите дървета
При мен - ексфолиране сутрин и вечер. После тоник с розова вода и жожова. Ти можеш да капнеш чаено дърво или иланг-иланг - хем мирише по-добре, хем пак е антибактериално.

Спирт ако ползваш - лавандулов сутрин.

На колко години си?

Аз бях със супееееррррр лоша кожа (да се чете - нямах място без пъпка, но нямах черни точки, много гнойни и големи и болииии). До към 9 клас, когато ме сложиха на 6 месечна диета и оооо, чудо, за около месец вече нямах мазна кожа. Сега не съм на диетата, но спазвам някои основни правила и кожата ми вече не е и мазна, след като я почнах с маслата.

Та мисля, освенс маслата трябва да промениш цялостния начин на живот. Трудно е, но аз така се оправих. Ако ти е интересно, ще пиша още.

# 704
и аз мисля,че храненето е много важно! -моята кожа е със широки пори и периодични пъпки ...периодични,когато ям месо  Peace -за всеки е индивидуално-млечни,месо,глутен са заподозрените  Peace

Общи условия

Активация на акаунт