Отговори
# 285
Ние си имаме 2 зъбчета долу,излезнаха едновременно и сега така гризе с тях,отхапва си от всичко,много е раздразнителна напоследък,дали други зъби ще излизат,не виждам поне венците да са надути,нощем изобщо не спи,плаче насън и все на гърда стои,със сукането сме към края,млякото доста намаля,започнах да й давам нан,много й с еуслади и все на шишето налита,но нощем си виси на гърдата,друго не иска,така е вече 2 седмици,дремне 15-20 минути,плач,сукане,пак задреме и картината с еповтаря пак след 20-30 мин,някой има ли подобен проблем?

И ние сме така вече 3 месеца. Днес даже мъничето не пожела да спи сутринта и от 7 сутринта, когато се събуди, заспа с 300 зора в 13.15...и то права, просто клюмна от изтощение на рамото ми. Сега още спинка и дано поспи още малко, че вече не знам как я кара така без сън - аз вече съм изтощена, а пък тя милата...

# 286
Здравейте момичета:)

И ние зъб нямаме...от вчера май виждам отдолу нещо като процепчета и ми боцка...Simple SmileАма може и да халюцинирам вече hahahaМиличката не е по раздразнителна,даже е много спокойна на фона на преди...та чакам бурята...Нощем си мрънка но като ви слушам мисля,че не сме на финалната права със зъбите...Поне се унася само с бибка засега...но спи има няма 40 мин и мрънкане...или новия хит лазене и въртене из леглото в просъница което а събужда...И сега като спи наобед го право,точно на 40-тата минута се ококорва и ако не я взема пак на ръце...готова да тръгва:)А после спи по още примерно половин-един час...Ама самичка - не.И вече само се върти по корем,мира няма...

Кимбърли,да ти е здрава каката и от мен,на една патеричка Hug Целувки на прелестната ми адашка:)

От два дни Алексче "яде" вечер с нас на масата:)Приближавам стола така че да седне с нас и й даваме примерно мини парченца сиренце и доматче,праскова,бишкота...и започва голямата омазвация:)Бърка сама и яде с кеф:)Бях чела че е хубаво да си опитват сами храната макар и изпоцапани:)

Та това от нас засега:)Хубав ден!

# 287
  • София
Това със спането явно е някакво всеобщо явление - Филип също е така! Вършее по цяла нощ из леглото, мята се, по корем, по гръб, върти се на 180 градуса. А през деня със заспиването е направо пощурял - имам чувството, че е гръмнал 2-3 кафета и няколко енергийни напитки. Не мога да го укротя - лягам до него и го блокирам, щото иначе почва да лудее....
Вече много се уморявам и не знам дали някога ще спя отново 7-8 ч без да ставам  Cry

# 288
mari:), Кали  Hug

За спането - има дни в които заспива с голям зор, особено вечер, будна и свежа си стои до 23ч, а аз едвам гледам, но цаката е да я изморя хубавичко.  Mr. Green Иначе горе долу си установи сън по едно и също време през деня - сутрин 10-12ч и следобяд 14-16ч +- 1 час. През нощта също се буди, но какво да правим, така ще е само още 2-3 години. Laughing

Кали, щом драска значи е зъбче, пробвай дали стърже на лъжичката, аз така го открих на Ади. Аз също й давам да се маже, голям кеф е като пипа храната. Crazy

# 289
  • Ямбол
Аз не бях влизала да чета темата няколко дни,но сега ще се запиша с 2 горни зъба,излязоха изведнъж преди 2 нощи,след като я къпах и почнах да я мажа,тя се ракикоти от гъдел и мярнах ,че се белеят горе.
Още през деня ми се стори ,че лъжичката нещо издрънча странно в устата и де.
Иначе никакви признаци нямаше за появата им.Спокойна си е.
С яденето,пробвах с домашен заек и приготвих ядене със зеленчуци,хапне 3-4 лъж.и толкова,вчера жълтък малко и бутнах,звездичките на Плазмон варени в кърма вече по ги кусва,абе всичко и харесва-не отказва нищо,но по  много малко само няколко лъжички и толкова,не иска повече.Предпочита да суче.
В ДМ от утре има изгодни и интересни промоции ако някой се интересува и пазари от там за бебчовците-памперси,пюрета и др.

# 290
  • София
здравейте Simple Smile

благодаря за отговорите за гроздето Simple Smile

Тази нощ беше ужасна - Гоги се буди на кръгъл час с бесен рев и днес като погледнах отгоре е избилo еднo зъбче и вече е тризъб Grinning

Никид, благодаря за полезната информация за ДМ Simple Smile

# 291
Привет,
Включвам се да попитам мамите, които вече дават кисело мляко- каква марка давате на децата и обикновено кое хранене замествате с него?
..Иначе нашите зъби са вече 6 newsm47, но за последните 2 имахме големи драми Ill

# 292
Ние все още си нямаме зъбче и като че ли зъбоникненето има затишие при нас.

Все още не съм давала кисело мляко, но обмислям скоро и него да включа. Ще следя мненията на другите мами.

Днес бяхме на ДК и за първи път и аз да се похваля, че сме наддали 500гр, вече сме 7200, а височината е 71 (+2см).

Тази нощ може би от 3 месеца насам бях в промоция - кърмих в 1ч и после чаааааааак в 6ч. То било хубаво да се спи  smile3521

Моята девойка започна да пълзи от седмица насам. Обикаля из стаята, отваря шкафове, гледа се на огледалото. Голямо забавление. И благодарение на това, че я изморяваме до дупка, вечер нямам проблеми с приспиването.

# 293
Здравейте момичета:)

Набързо да питам докато спи...

Аз май наистина напипвам зъбче отдолу...Та,за колко врене след като тръгне обикновено пораства едно зъбче???И докато расте все ли ги боли или е най тежко докато избие само???Не се бях вълнувала досега ама ето ни и нас тук:)Иначе не е въобще засега кисела,хили се,играе си...друго дете..пу пу!Даже заспива пак без драми.Та се чудя кога е най тежко???Снощи малко се киселеше привечер,не искаше много да яде и вечерта дадох Хамомила и Панадол,нощта мина нормално с малко помрънкване.

Чао засега Simple Smile

# 294
Кали, честито зъбче! Зъбките растат бавно, нашите два долни са вече големи но пробиха преди 2 месеца. Аз си мисля че ги боли докато прореже венеца, после няма болка. Аз виждам вече един горен, ама още не е прорязал, просто прозира под венеца.

Ние днес се мерихме, качила е само 100гр и 1см, много финна върви.  Crazy  Има ли бебета които са под 7кг или сме единствените? Flutter За сметка на това пълзи като за световно, от вчера се изправя в кошарата и само гледа да се докопа до опора за да опитва да се изправя, луда ставам вече...

# 295
  • София
Лелелеле, каква умряла тема.....На ден по 2-3 поста - това не е било!!!

KalinaZ , на Филип му поникнаха в началото на юни два зъба....Сега са да речем, около 2мм, може и по-малко. Растат бавно. Сега е супер невротичен - с настървение захапва всичко, до което се докопа. Предполагам обаче, че е от друг, напиращ зъб. При първите два зъба не беше така нервен.
Дано при вас мине леко и безпроблемно.

И за да раздвижа малко темата, та ви питам - някоя мама ще праща ли тая есен бебето си на ясла? То май има изискване за 10 месеца, но за частна сигурно няма изискване.
Тогава май по-добре да ви питам - някой планира ли да се връща на работа скоро? И да търси алтернативни на яслата начини за отглеждане на бебо?

Аз ще чакам догодина....Дребното е много дребно, за да го зарежа ей така на някого....та той дори не е захранен с повечето неща. Немислимо е да го оставя. Макар да ми се иска вече да имам друг режим и да се откъсна малко от "наакани дупета и повърнато върху дивана"....
Да не говорим, че съвсем ще си загубя извоюваните позиции в работата  Sad  Sad  Sad За две години нещата много ще се променят и кой знае какво ще е като се върна........

# 296
Привет и от мен!

Кали, честито да ви е озъбването! Ако все още не си сигурна, че е зъб може да пробваш да почукаш с една метална лъжичка, колкото и да е малко, веднага се чува!
Честно казано не се сещам за колко порастна целия, но да кажем за около месец. Адашката ти плачка само докато пробият, после всичко си е наред.

Kimbarly Моята върви много дребна, изглежда като 4-5 месечно бебе. Преди един месец я мерихме и беше 6 200 кг и 61,5 см. Този месец ще пропусна консултацията, защото съм при свекърва ми. Вие колко килца сте вече?

second Аз давам Верея 2%. Някой беше писал, че имало тема във форума за това кое е най- доброто кисело мляко и една майка е пробвала да си закваси от различни марки и от Верея 2% станало най- добре, значи би трябвало и да е най- истинско. Ако не се лъжа и моята адашка беше писла, че ще пробва да заквасва кърма, ще се радвам да сподели какво е станало.

tsvety_georgieva, никид и на вас честити зъбчета!  Hug

Иначе и моята Калина вече пълзи отлично и честно, доста ми олекна. Пускам я из кухнята и през това време мога да сготвя и общо взето имам повече време.

Ейй за малко да забравя да ви почерпя, защото днес ставаме на 9 месеца!  Grinning

# 297
Роси, честита ви месечинка!  bouquet Страхотна почерпка!

Малката е 6,700 и 71см.

На каката съм давала Елена 2%, сега още не сме стигнали до киселото мляко и не знам какво ще давам. newsm78

# 298
Здравейте,аз започнах да давам по малко кисело мляко,но ние си правим домашно -краве и козе,купено няма да давам,че то не е истинско кисело мляко.

Аз мисля да започвам работа от декември,понеже съм стоматолог и за 1 година много пациенти загубих, мисля да прехвърля майчинството на майка,но май не става на самоосигуряващ се,трябва да е на трудов договор,вие нещо знаете ли по въпроса?То и да го прекъсна,все пак майка ще я гледа,защото има възможност да я гледа.

Нашата е 9100гр.,тегля си я вкъщи,но см.не съм мерила.

# 299
Rosito_p, честита месечинка на твоето мъниче! Да е здраво и много щастливо!
Моята дребосъчка също днес става на 9 месеца. Да ми е жива и здрава!
Аз също смятам да се връщам на работа декември. Беба ще я гледа майка, като аз ще й прехвърля майчинството, но още не съм проучвала точните условия.
Кисело мляко още не съм давала. Ние у дома след много проби ядем Верея, Бор чвор и едно, на което пише Fresco (между другото последното е страхотно), та сигурно такова ще яде и малката.

Общи условия

Активация на акаунт