Отговори
# 600
Здравейте момичета:)

Такъв рай е това заспиване в количката и после на двора...направо не ми се мисли за София...Дано има още хубави дни!

Цеци,мила,каквото и да е било,хубаво че е минало и сега е наред HugОх умирам от страх и аз сега за вирусите и настинките,досега я опазих ама в тоя сезон..А от зъбките може да нямате нищо,ние първите два не ги усетихме с кой знае какво повече от обичайното й мрънкане и пробуждане нощем.Поне темп. да нямат! Praynig

Angya,и аз мисля за чувалче с ръкави.Ега имаме едно от миналата година ама умалява и е без.Имах едно лятно без.Сега татко й взел едно ама то й е голямо и не може да се върти с него та ще остане за по натам.

Исках мамите с опит да кажат...при темп в стаята към 21 градуса не е ли редно да са й завити ръчичките???Тя завивка не търпи...слагам чувалчето но на ръцете има бодито с дълъг ръкав само...ми аз обичам да си се завия почти презглава:)А то с ръце отвън...понякога ми се струват хладни.Айде миналата година пижамките й бяха с едно дето се обръща и става ръкавички.Но сега се чудя...

А като прочетох какво трябва за гардероба...много неща...аз за някои не се бях сетила.Трябва си време да се купят.Днес ще пратя таткото да й вземе 1 дебело панталонче и нови дънки,една дебела жилетка та да изкараме месеца.Сутрин и вечер си става хладно.А само за 2 дни в къщата стана 21 от 25-26 градуса онзи ден...

Чао засега и слънчев ден;)

# 601
Кали, може да вземеш за по-студените месеци ето такава пижамка, ползва се без одеало:

Тази е на Mothercare и сега струва 75лв в нашите магазини, £17.00 - £18.00 в Английския сайт на фирмата. По и-бея и по-евтини се намират, нови. Каката от 11 месечна зимите все с такива пижамки кара, много съм доволна, нямат грешка!
Предимствата пред чувалче са доста. В нашата възраст все искат да се изправят и ходят, освен това много се въртят в леглото. Чувалчето ограничава и дразни.
За голямата купих нов размер още юли месец на намаленията за 35лв  Mr. Green Но само една, че бюджета отъня. Преди вземах поне по 2 от размер.
По англо-езичните държави се наричат: blanket sleeper, walk in sleeper, pyjama blanket, all in one pyjama ...засега тези се сещам. Има ги и в Джмбото в два основни варианта. Едните са от плат с вата като олекотена завивка... не ми харесват особено. Другите са плюшени като на mothercare, но не може и да говорим за прилика в качеството.

# 602
Добро утро и от нас,

Добра точно за такива пижами дебели като спален чувал говорех и аз. Според мен са доста по-удобни от чувала, причините си ги изтъкнала вече Simple SmileSimple SmileSimple Smile Иначе за завиването на ръцете незнам дали  може да им е студено от тях. Мойто момче също не търпи завити ръце, най- обича да си ги сложи или под главата ако е настрани или пък ако случайно се излъже по гръб да легне ги вдига нагоре. Но дори и студени да са му от ръце не може да настине, важното е краката и гръбчето да са завити.
Ей пусто време  през нощта става голям студ. Съответно и при нас в къщи от 25 градуса Т падна на 22 и честно да си призная ми е студенко. Досега децата спяха с чаршафи, но от снощи им ги смених с одеала. Личи си вече иде студ и зима Sad

Аз сега да ви се оплача ,че нещо го закъсахме ... както му беше поспряла хремата от оня ден пак текна, но нещо и с окото има проблеми. Започна много да тече и то доста секретира, като спи се буди със залепнало око, много гадно. Вчера дори отдолу му беше червено и леко отекло. С тия почивни дни много гадно, няма на кого да се обадиш, пък и аз все се надявам, че ще се оправи и айде да изчакам да не звъня, затова му прилагам засега самолечение. Днес сутринта беше по-добре положението ама си е кофти. Капя капки в нос, в очи, промивам, почиствам, горкичкия вече се дразни много като ме види да се насочвам към лицето му. Всичко това съвпадна с избиването на второ зъбче. Та сега вече незнам какво е- от зъб ли е, болен ли е нещо, мисля си дали пък не е хванал някоя бактерия, абе кво да ви кажа смотана работа.

Колкото за дрехите втора употреба аз пък обичам да ми дават Simple Smile В смисъл ако са хубави и подбрани. Случавало ми се е познати на мои приятелки уж за добро да ми съберат и да ми дадат всичко де що имат без да е подбрано и леко казано ми е неприятно. Не обичам износени, стари и изхабени дрехи и то нормално. Но при бебешките дрехи рядко се случва. Майка ми пък е почитателка на магазините втора употерба, но тя е откривател. Всичко каквото е купила от там е ново и марково. Незнам как ги намира. Аз дрехи давам само на много близки и то след като съм питала, защото не искам да обидя човека. Знам ,че има много хора, които наистиана не обичат такива неща и уважавам мнението им, всеки си има доводи и виждане по въпроса Simple Smile

Ставам че се събуди и да се боря с очите му Sad...

# 603
Здравейте ,мами!

Ние сме във Варна при моите родители,таткото ни е в София и е малко недоволен,но аз съм се заинатила да взема пустите изпити и да приключвам с този университет..да не говорим,че зъбите ни започнаха - имаме 2 долни ! newsm08 Но няма да се оплакам какви случки имахме докато изникнат!
Аз със съжаление , но и облекчение признавам,че приключихме с кърменето..Толкова беше -9 месеца му дадох каквото мога в тази насока,просто кърмата ми страхотно намаля , 2 дни рева до 2 часа вечерта и взехме АМ,изпи 210 мл като ЖАДЕН и спа до сутринта..а преди това се будехме на 2 часа да суче,я съм имала нещо ,я не ..и в този ред на  мисли,на никого не се меся ,но на все още кърмещите мами ( za tsvety i za mama_Iva),голям тормоз е с това будуване,пробвайте с добавка АМ,просто ако са гладни героите не бива да се тормозите взаимно.Вече са ни по-големи децата ПУ ПУ и нуждите им са по - големи ..аз говорих с братовчедка ми , която кърми до 2г. и половина  Shocked (за мен не е приемливо,но всеки си преценява) и тя каза ,че от 8 месец е давала АМ , а е кърмила просто колкото да сукне и за имунитет.Пак казвам,всеки си преценява,но моят Жорко определено се изтормози от глад ,докато се престраша да му дам АМ,след това кърмата ми почти веднага спря окончателно..

Да споделя и за съня..Някакъв кошмар с тази количка,вечер преди заспиваше в леглото ,сега и такова положение няма,аз станах сива на цвят от непрекъснато будене и нездрав сън,не мога да заспя дълбоко от страх да не се събуди и да хукне на някъде,защото от количката го местя на спалнята до мен ,за да му почива гръбчето ,а той си става и насън прави обиколки..та вчера мрази ,немрази го преместих в кошарката за игра и за сън,стана към 5 , дадох му АМ и после съм заспала толкова дълбоко,че се събудих след 15 минути и го гледам как си играе нещо сам вътре спокоен , пак задремах и след 10 минути си беше легнал и заспал САМ,което никога не се е случвало.Поне знам,че не е плакал,защоото веднага щях да се събудя..малко ми е съвестно ,че отцепих и го оставих да будува сам,но поне знам че беше обезопасен.Мисля днес да го оставя да се приспи сам довечера,Господ да ми е на помощ  Wink

За дрехите и аз обличам предимно с анцузи за сега , имаме едно якенце подарък за по-студеното време,но определено и аз ще правя едно пазаруване,когато дойде така чакания 9 месечен превод от НОИ..

На хремавите и болнички дечица пожелавам скорощно оздравяване.

П.С. Калина  Hug Hug Hug  и аз чакам момента ,в който детето ми ще си легне спокойно до мен ,ще се гушнем и ще спим ..а няма цял ден да се разкъсвам между преспиване,топлене на храна и измисляне на забавления..Майка ми се шегува,че това време ще ми липсва и всяко нещо си има своя чар-мисля , че е права защоото въпреки умората и безсилието на моменти , по - сладко нещо от прегърдката на моето момченце няма!Целувки и до скоро!

# 604
Здравейте момичета,

Добра,много ти благодаря за споделения опит HugТи си истинска енциклопедия!Възхищавам ти се искрено HugНе се бях сетила въобще...А това дето казваш че ги ограничава чувалчето 3-та нощ го изпитвам...на всяко въртене мрънкане...Веднага ще изпроводя половинката да набави:)

Иве,дано се оправя адашчето HugДа ти кажа като питах дали може от зъбче очето й да е зачервено,ми казаха по-скоро не...та окото може друго да си е.То днес е събота ама не чакай,пробвай да звъннеш,може да каже капки някакви по специални.

АничHugДаде му всичко каквото е трябвало за 9 месеца,въобще не го мисли!А за неспането...аз отдавна съм сива:)Ама все така...А откак слагам чувалче още повече..Сама да заспи знаеш че никога.Тази нощ примрънква на има няма половин час..според мен като се обръща де дразни...давам бибка...и не можах да мигна.А и в 4 се наака...това не го е правила нощем от пеленаче.Сменях памперс а тя спи...добре че бях будна и чух как се напъва...иначе до сутринта можеше да се маже...Simple SmileАма това безсъние е убийствено...Денем няма как защото като спи аз пак я дебна да не се разбуди преждевременно..и гледам дс правя гимнастиката за коленете.Че няма кога...И така до следващата нощ безсънна...колко се издържа така не знам...

Да ти кажа иска ми се вече да поотрасне...наситих се да е бебе...10 месеца без дъх ме остави...просто от начало си беше капризче и неспокойно...та чак сега се променя ноооо...сили не остават:)

# 605
Здравейте момичета,
да почерпя че имаме годишнина от сватбата, на този ден преди 6 години се бракувахме с мъжо  Heart Eyes

Ади вече нареди 8 зъбчета - долни и горни резци, пълен комплект. Дано се поуспокои милата че не ни беше лесно последните 2-3 седмици.

Мама Ива, дано се оправи Ники, пробва ли спрейче Еуфорбиум за хремата, става и за кърмачета, аз слагам на каката и съм доволна.

Анич, стягай се и взимай изпитите, после ще ти олекне доста.

Засега малката спи в чувалче, имам няколко модела от летни до зимни, редувам ги според времето. Подариха и и подобна пижамка на тази която Добра е показала но чакам да дойде зимата за да я облечем, още нямам впечатления дали ще й е удобно.

Хубав ден! Hug

# 606
Kimbarly Честита годишнина! Желая ти още дълги години щастлив семеен живот, още толкова по десет!  Hug

мама Ива щом още е болничък ще правите ли операцийката на 30- ти или се отлага? Дано се оправят нещата!  Praynig

anich88 И аз съм само на кърма и не бих се обидила от писаното, но да ти кажа на мен лично не ми тежи въобще. Може би имам повече кърма, знам ли. Вечер заспива към 22 часа, после към 3-4 кърмя за малко, в 6-7 пак и в 9 става. Аз съм много щастлива, че все още си се кърмим и съм сигурна, че и ти ако имаше повече кърма и ти щеше да мислиш так.  Peace

Много искам да ви се похваля с нещоо. Ние направихме първите си крачки вече.  Grinning Преди два дена се държеше за един шкаф и аз й казах да дойде при мен, тя се пусна, направи две крачки и ме стигна. Сега прави все повече крачки по 3- 4 и много се радва на новото си откритие. За една седмица стана много уверена в походката си, честно казано съм почти сигурна, че това е защото смених проходилката от паяк с такава за бутане. Зная че проходи ли ще е още по- трудно, но за сега се радвам много!  Simple Smile

# 607
Здравейте мами:)
Аз също още кърмя и си ми е много добре. Нощем се буди понякое време, ама грам не ме притеснява. Залепила съм неговоте легно до нашето, откъртих му едната решетка  Grinning, и така Сава се самообслужва нощем. Да ви кажа не ми е никакъв проблем кърменето. Няколко пъти се опитах да дам Ам, само дето не ме замери с него. Аз както и друг път съм го казвала се наспивам прекрасно, въпреки че кърмая и нощем Hug

# 608
  • Морска приказка
Мога да се включа и аз в отбора на кърмещитет нощем майки, което не мо пречи, а и доста помага напоследък при кризите със зъбките, защото моментално я успокоява като засуче. Наистина съня понякога не ми достига, но това е временно има време  ще спим.
Rosito_p честити ви първи крачки, ние даже не искаме да се пробваме да прохождаме ама и аз не бързам де  Simple Smile

# 609
Аз съм от некърмещите майки, но пак храня нощем  Mr. Green Пак ставам по няколко пъти, забърквам манджата, после мия шишето. Единственото улеснение пред кърмещите е, че понякога може друг да ме замести в храненето. Но все пак съм титуляр.
Освен това продължавам да завиждам на кърмещите, остана ми несбъдната мечта. Бях си обещала, ако върна малкия на гърда да го кърмя до 3 годинки  Crazy Но вече пия хапчета, които дълго отлагах и няма връщане назад.
Kimbarly, честита годишнина! Още много по толкова щастливи години заедно!
Rosito_p, май скоро ще правиш питка! Честито!

# 610
Здравейте момичета:)

Илиянка,честито на патеричка HugМного да се обичате и разбирате!

Росито,браво на момичето!:)Ние още само в кошарката обикаляме,иначе не се отпуска.

Добра,пак благодаря:)Още вчера майка ми и баща ми бяха до мола и набавиха 2 ...и даже ги изпратиха по един автобус JoyДа не съм мъчела детето с чувал каза баща ми:)Едното е на едни цветни точки дето ме върнаха в първите месеци hahahaТогава имаше нещо подобно от майка ми.По добре спа с това,обичайното мрънкане от време на време.

Анич,как мина заспиването сам в кошарата?Simple SmileИ аз се изкушавам да пробвам ама май ще е по натам hahaha

# 611
Еее Добра, добре че каза за тея пижамки, тъкмо давах линкове на моя приятелка в Америка да ми купува неща от там - взех и за Явор и за Тея по 15лв. Тука по колко вървят?

# 612
И ние сме все още от активно кърмещите.Кърмачета сме на 95% , другите пет процента успявам да набутам нещо, но все още не сме заместили хранене.Кърмя и нощем, не знам колко време и колко пъти, кърмя в просъница Laughing Дая я отбих на 1год и 3 месеца тъй като разбрах , че съм бременна, но Аля не виждам скоро да я отбия, тя е толкова пристрастена, ще му мисля след време.
Я да си кажат колко от вас мислят за второ или трето дете?В отчетната на каката една от мамите забременя , когато бебето и беше на пет месеца, изгледа ги и двете  почти наведнъж, дори са в една група в детската Simple Smile
Аз все още нямам цикъл, нещо от време на време ми прилошава съмнително сутрин, но си казвам, не може да е това...нали все още нямам цикъл.
Утре ни е първия ден в детската , дано всичко да мине добре Praynig

# 613
Бебешондел,както Добра е написала по 75 лв са в Mothercare.Баща ми каза 150 общо е дал,значи така са.Надценка 20 лв сравнено със сайта им...

Мари,дано й хареса много детската на Дая Hug

За деца повече ние няма да мислим.Искам след 3те години в които ще я гледам да поработя пак и да си поживея отново малко по свободно JoyМисля за осиновяване на детенце но след повече време...малко да ми мине спомена.Но не държа да е бебе,даже напротив.Откакто съм ходила в детски домове това ми е мечта,да дам дом и семейство на такова детенце.Ако и половинката е ОК и имаме възможност както сега,не бих се замислила.В един момент могат с моята принцеса да бъдат приятелчета на една възраст.Живи и здрави да сме само!

# 614
  • Пловдив
Аз също съм от все още кърмещите мами. Кърмим се и нощем по няколко пъти. Не ми достига съня , но предпочитам да си го кърмя. Голямо удоволствие ми е.Пробвах да дам каша късно вечер, към 20-20:30, веднъж изяде цели 200мл , но пак се буди през нощта, така че явно при нас не е от глад. Повече е май от зъбите в момента  Peace Все още сме си с 2 зъба  Grinning

Добра, мерси за пижамките ( наистина много ценни съвети даваш) , много е хубава и аз ще взема такива  , че тези чувалчета ми се струват неудобни особено за прохождащия им период  Peace

Мъжо много иска да започваме с опитите за второ дете  Mr. Green , аз също искам деца с малка разлика, но като си представя сега пак да съм бременна, раждане и всичко и ми се отщява  Crazy, макар че нямах трудна бременност и раждане. Май ще поизчакам да ми мине малко и тогава  Peace Аз също искам да си осиновим, но мъжо не е навит  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт