Отговори
# 675
Поли, много полезни съвети  Hug
Светле, пуснах я!Аз винаги много и обяснявам, подготвях я за първия ден в градината месеци напред, първите дни нямаше проблеми, но явно всички минават през такъв период на адаптация.Вчера едно детенце и казало , че аз никога няма да дойда да я взема и тя си поплакала, само това ми повтаря.Като си легнела да спи си мислела за мама.
Не ми се ще да правя компромиси, защото малките са големи манипулатори, щом види , че може с рев да извоюва не ходене на детска градина, ще прави винаги така.Искам да съм по-твърда този път, макар, че ми е толкова вътрешно.Ще правя както ме посъветва Поли, с подаръци.Всеки ден ще намира в шкафчето на градината по нещичко, дано да имам успех Praynig

# 676
На Нуби има такъв накрайник.

Оххх честно писна ми от тая Гала, егати стратегиите за печалба на дадени марки  ooooh! То не бяха люлки, не бяха пюрета рекламирани. Сега пък да се мият зъбите след всяко кърмене...

За болните зъбки пак само ние сме си виновни - Явор яде по 2 пъти на вечер АМ - няма отказване това дете, а в Ам е бъкано със захар, как после няма да имат кареиси, някои и от раждането водичка със захар дават и т.н.  . Но захар започнах да давам чак на 2г, както и всички джънкове, но от това Ам 100% ще имаме проблеми.
Tired

# 677
  • София
Мда, така е....
И аз се подведох, та купих ей тази скапана чашка за цели 20лв., че видиш ли детето да се научило да пие от чаша.....
http://en.lovi.pl/produkty,360_cup.html

А той не ще да я погледне. И точно при Гала я бях гледала скапаната чашка.

# 678
И ние имаме тази неразливаща чаша, която ако не затегнеш много силно е разливаща:

Вальо изобщо не я отбелязва, купила съм и стандартен биберон и я ползваме. Иначе 16 лв не бих дала за нея ако не ни я бяха подарили.

Аз телевизия много рядко гледам, Гала пък хич, днес по случайност.  Стана ми интересно защо наричат флуора флур? И двете лекарки така го казваха. Не успях да си направя извод дали е възможно кехлибарът да успокои болката, но съм почти убедена че много майки ще отидат да си купят кехлибарени огърлици. Ех, какво ли не прави рекламата, а ние май много и се поддаваме.

# 679
Някой ще преразкаже ли на две на три какво са казали за миенето на зъбите или да каве къде има запис на предаването, моля!
По принцип бях чела, че щом поникнат зъбките и трябва да започне да се поддържа тяхната хигиена с четка. Разбира се още щом изби първия зъб тидох да купя четка. Влязох в три магазина и в трите ме гледаха като гръмнати и едва ли не ми се скараха как така на толкова малко дете ще му мия зъбите. Аз взех, че им се вързах и сега май съжалявам.  Tired

Вчера ви питах за едно шише което ми бяха дали с био гайата. Разбрах за какво е. Шишето е с вода и се държи във фризера. Когато ви се наложи да пътувате го завързвате за шишенцето на био гайата за да се запази ниската му температура. Така можело да се пътува 40 минути.

А относно чашите. Аз й взех с мек накрайник, беше съвсем обикновенна и си я ползваме. Тези които са като пластмаса все още не ги иска.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 12:21 от Rosito_p

# 680
...къде има запис на предаването...

http://play.novatv.bg/program/nakafe

Мерси за информацията за авокадото!

# 681
И аз гледах предаването, полезно ми беше.  Peace

Взела съм паста Ненедент бейби. С нея върви гумен накрайник които ползваме и за чесалка.

Кажете какво кисело мляко давате на децата - марка и процент?

# 682
За нещата втора употреба - ВСИЧКО сме си купували. Никой нищо не ни е давал.. Ако имаше кой да ми даде столче за хранене, столче за кола, количка, бънджи, проходилка, легълце или дрешки, щях да съм безкрайно благодарна, но няма кой. И за товадосега съм изхарчила пари колкото за една лека кола.  Tired

# 683
Тема зъбки - няма как да не се изкажа  Joy
Като майка правила доста сериозни грешки, ето обобщените съвети, които ми дадоха 100-те зъболекаря на дъщеря ми  Crazy
Топ вредни навици/ храни -
№1 зрънчо и чипс!!!! Детето ви не може да изяде толкова шоколад и захар, които да увредят зъбите колкото дори и рядкото даване на зрънчо. Източник - всички зъболекари.
№2 "натурални" сокове от кутия. Още по-вредни са, ако се пият от шише.
№3 продължително даване на фино пюре. Според възможностите на детето трябва да се настоява за по-едро смляна храна и да се премине на истинско дъвкане.
№4 близалки  Crazy това не си го обяснявам изобщо! Защо им се купуват на децата подобни .... не знам как да го нарека!
№5 шоколадът и производните са вече на задни позиции
№6 както Бебеш е казала - нощното хранене, след като са избили повечко зъбки. Според зъболекарите дори кърменето, ако е нощем води до кариеси. От ЛЛЛ твърдят, че не е така заради различната позиция на захапване. Но влезте в темата за зъбки в този форум и вижте колко майки на кърмачета са проплакали. Аз още храня нощем, но пък сме само с 2 зъба. Като станат повече, нощем САМО вода.

За миенето, бих пробвала друг подход, а не накрайник. Гледах едно майче даваше на детето си на 1г. истинска детска четка за зъби, да си играе в количката. Без паста за зъби, то само си я вреше и чешеше. Така свиквали по-лесно при истинското миене. Не съм пробвала, но ми се стори доста хитро. При каката започнах също с нормална четка, но по-късно. В началото не беше лесно да привикне. Четох, че електрическите четки са портивопоказни при деца, защото вибрациите увреждат емайла.

Има хубави неразливащи чаши в Джъмбо по 2-3лв. Взех една за каката и една за бебето. С малкия не я ползвам активно, но много я харесва когато реша да му я дам.

ПП: Не съм гледала предаването, но как така ще се мият зъби след всяко кърмене  ooooh! ooooh! То няма да остане емайл по тези зъбки! Луда работа.

# 684
Ако смяташ да отказваш нощното хранене - гледай да е преди да се е осъзнал. Явор сега по никакъв начин не мога да го откажа,знае какво иска (мляко) и как да реве яко за него, да се тръшка, да засинява и така. Ако се бях опитала да го махна на година, - година и малко панаирите щяха да са 100 пъти по-малко от сега. Най-големия проблем при нас е таткото, според който ако пробваме да му махнем храненето и 4мата няма да спим дълго време, Явор щял да заспива в 24 часа, а през деня да вика и да буди сестра си  Crazy

За Тея въобще не ми се мисли как ще го махна и кога  ooooh! Тя цока по 10-15 пъти на нощ. Просто ми се вижда абсурдно да мисля, че докато се кърмим ще махна нощно хранене. А трябва да кърмя до операцията, това ни е единствения начин за успокоение когато се разтревожи  Tired

# 685
Ако смяташ да отказваш нощното хранене - гледай да е преди да се е осъзнал. Явор сега по никакъв начин не мога да го откажа,знае какво иска (мляко) и как да реве яко за него, да се тръшка, да засинява и така. Ако се бях опитала да го махна на година, - година и малко панаирите щяха да са 100 пъти по-малко от сега. Най-големия проблем при нас е таткото, според който ако пробваме да му махнем храненето и 4мата няма да спим дълго време, Явор щял да заспива в 24 часа, а през деня да вика и да буди сестра си  Crazy

За Тея въобще не ми се мисли как ще го махна и кога  ooooh! Тя цока по 10-15 пъти на нощ. Просто ми се вижда абсурдно да мисля, че докато се кърмим ще махна нощно хранене. А трябва да кърмя до операцията, това ни е единствения начин за успокоение когато се разтревожи  Tired
100% подкрепям! С всеки месец порастване изкореняването на навици става все по-непосилно. И при нас таткото е в основата. Аз крия бибата, той я вади или купува нова, за да има мир. Аз наливам вода, той дава сок, за да не стресираме детето!!! Сега и увредихме зъбите .... познай за "психиката" при толкова ходене по зъболекари  ooooh!
Милата Тея, при нея другото е много по-важно. Първо,  не е сигурно, че зъбките ще се увредят от кърмене. Това е някакъв неустановен процент риск, който зависи и от много други фактори.  Второ - зъбки се лекуват. Прегръдки, сили ти трябват  Hug

# 686
аз съм изтарвала предаването на Гала днес.... Rolling Eyes

Оххх мамиии ний вчера ни луднаха с Гого направо...отиваме при педиатърката чак вчера ни каза да отидем нали сме със запек...нищо не ни помогна нито зехтин...нито вода от овесени ядки...нито разхлабващи продови пърета изписа ни един сироп..купих се и се прибирал..той човека сис вършил работата до ушите Shocked Shocked Shocked Shocked ии сега сме със разтройство Rolling Eyes
иначе наддал е зами 50гр за 1месец... и като почна да ми вика не съм ли го хранила това дето няма ли апетит... прати ни при кардиолога му... прегледа ни по спешност човека едва си записах час в частния му кабинет... и каза че ни е добре сърчицето нали имаме проблемче...ноо не било въобще добре че не наддава и сега понеделник ни взимат в болница да му правят изследвания  Cry
направо това детенце го сасипаха по тези болници...все болници  Sad Sad
стискайте палци на 3.10 ще ни приемат.... Confused

изписаха ни някакви подсилващи витамини сега саностол? за имунната система.. и за паетит помагали да видим..дано има ефект от тях... чувала съм и за някаква коластра аз на ампули продавали но не ми я препоръча педито.. Tired каза по добре тези витамини..

# 687

ПП: Не съм гледала предаването, но как така ще се мият зъби след всяко кърмене  ooooh! ooooh! То няма да остане емайл по тези зъбки! Луда работа.
Laughing  Laughing Toчно и аз това си мислех.

# 688
С какво храните деца които са предразположени към алергия към белтъка, Нашият не може да яде млечни продукти. Давам му само, адаптирано хипо алергенно мляко, зеленчукови и плодови пюрета, каши. Вижда ми се много еднообразно това меню. Някакви препоръки от вас? Благодаря ви. Пие по 5-6 пъти АМ на денонощие 250мл н ахранене (буди се през ноща за храна)
11кг и 500 грама е и е висок 80 см..нямаме още зъби, не пълзим все още верояно от килограмите в повечко.

# 689
Николета-бях ти предложила- вземи си Био Гая и ще си решите проблема с акането! За какво го тъпчеш детето с лекарства  Confused  Нека и другите мами тук да ти препоръчат. От Био Гаята ще се регулира и запека, и разстройството.

И аз давам Мулти саностол-много добри витамини са!

Общи условия

Активация на акаунт