Отговори
# 660
  • София
Мерси за споделение опит, момичета!  Hug  Hug

Значи горе-долу сходни неща правим.
Сега се чудя защо ли съм се разбързала толкова - вероятно няма да стане скоро свикването с гърнето, но докато не ми отказва да сяда, ще го слагам.

А за портокала се престраших, щото ми писна все да внимавам за всичко. Викам си "айде няма да сме все най-кекавите", пък ще видим.

dobra , пробвахте ли в Юниордент за рентген? От там аз лично имам добри впечатления. А и племенника преди 7-8 месеца си изби преден зъб като падна в хола на килима и сестра ми сподели, че са били внимателни там - той е на 3 години. В Стоматологичния факултет са били като касапи, меко казано.
Ти си знаеш, де....Но давам още една идея.
Дано бързо се оправите със ситуацията, че е гадно. Аз дълги години имах психологическа травма от зъболекари, докато не попаднах на моята зъболекарка. Сега всичките ми зъби са пушка и цялата рода са й пациенти.

# 661
Аз не крия к'во съм написала, ама... няма к'во да го обсъждам с хленчещи глезанки!
Изтрих го нарочно-да видя кой е чел  Mr. Green
Хайде и без това много заспала ви беше темата, беше започнала да става и сълзлива, не ви ли е скучно да говорите за пъпки и бибки?

Светле, аз съм от хората, които повече четат и рядко пишат в тази тема, но някои твои постове винаги са ме провокирали.

Когато искаш да помогнеш със съвет или информация наистина нямаш равна, но също така не мога да пропусна фактът, че си най-нетолерантния човек, който е писал в този форум. Нападаш хора абсолютно безпричинно и то по най-безпардонния начин. Нямам представа какво ти дава самочувствието, че си последна инстанция и че можеш да съдиш така грубо хората. Не мисля, че Калина има нужда да се извинява или оправдава за това, което е писала и то в никакъв случай, не е било хвалба и показно както ти го представяш.

Радвам се, че Вальо е добре и се развива нормално и бих се радвала да пишеш отново.

Но те моля да бъдеш по-умерена в изказванията си и да се държиш уважително с останалите пишещи, защото постовете ти често минават границите на възпитанието и добрия тон.

Присмехулното ти и снизходително отношение в цитата, който съм отбелязала е меко казано неуместно.

# 662
Айде и аз с въпросите пак започнах.....

Към тези, които вече слагат бебетата си на гърне - каква ви е стратегията и какъв успех сте постигнали досега?
Аз слагам на гърне Филип всяка сутрин за около 10ина мин. и досега не сме имали попадение  Laughing
Иска ми се да се научи колкото се може по-рано да си ползва гърнето, че с тея памперси е гадно и за него и за мен.

Днес за пръв път дадох пюре, в което има портокал и ананас и сега ми тракат зъбите от страх, да не направи реакция.

Ей, точно ме улучи,че съм много доволна тези дни от моята мома  Laughing
Та значи първо я слагах на гърнето с дрешките и се напъвах и правех пиш-пиш ама когато ми скимне или по-точно когато забележеше гърнето/то стоеше в стаята накъде захвърлено/ Преди седмица няма и толкова реших да я сложа голичка ама знаех, че по това време ака иии...  Бинго - чурна и след малко се изака  Mr. Green от тогава до днес наакан памперс не съм сменяла все на гърнето акаме. Не съм очаквала или предполагала, че ще стане толкова лесно и бързо ама ето, че се получи. Просто гледай да  го сложиш по акащо време  Laughing

Добра, ужасно е това което пишеш и това което преживявате! Боже, като чета как мамите с по две деца се справяте с отглеждането им стигам до извода, че съм безподобна лигла  Embarassed

7/8, едно трябва да ти се признае - появи се в темата и тя  Laughingнаистина живна, толкова много постове за толкова кратко време отдавна не са се писали  Simple Smile Радвам се, че Валето е добре.

Калинче, не се оправдавай, че имаш възможност да купуваш на детето си качествени неща. Аз лично не мога да си го позволя, но и аз като мама Ива бих го правила ако имах такава  Hug

# 663
wondergirl, съгласна съм  с всичко, което си написала.

На Вальо днес му подариха една тениска с динозавърчета, които светят в тъмното.

Кръщене и ние не сме правили и се замислям дали да не го кръстим заедно с каката, че и тя не е кръщавана.

За храненето аз съм му давала и лимон, и портокал, малини даже, киви,алергия не е направил, при него само ограничавам мазилата и препаратите, с които го мием, че има чувствителна кожа, даже каката като го мачка леко кожата му веднага се зачервява. Яде йогурти със всичко-ягоди, малини, шоколад даже. Но съм давала броени пъти. На етикета със шоколада пише само 1 % какао. Скаран е много със всичко солено и освен попара яде само каши и кремове. Сутрин и вечер иначе се кърмим още. Заспива си вечер сам в леглото и си спинка по цяла нощ.

Я кажете на авокадото кое е ядливата част? Малко тъп въпрос, ама...

А за илача то черупките не съм чувала, понякога давам такива на папагала или слагам на цветята, но на зъби как действа не знам.

# 664
  • София
здравейте, мацки Simple Smile

И-хааа темата много живнала Simple Smile тъкмо се чудех кога ли ще се включи 7/8 и етооо разбуни духовете Simple Smile Много се радвам, че малкото Вале е добре Simple Smile

Калина на Гоги му излязоха две пъпчици на бузата и бяха подобни на тези дето ти описваш, но аз не съм му въвеждала нищо ново и изпаднах в ужас - Слава Богу, завехнаха и изчезнаха за ден. Така и не разбрах от какво са?

Днес за първи път му дадох 1/8 жълтък със зеленчуковото пюре и той го хапна засега няма реакция.

# 665
  • Пловдив
Светле, Добре дошла пак в темата Simple Smile Малко с "гръм и трясък" се появи, но нищо  Grinning

Радвам се, че Валето е добре  Hug

Авокадото трябва да е омекнало, но не много, че тогава е презряло. Като го отвориш му махаш костилката и другото се яде, без кората де. Трябва да е меко , като масло, но да не е черно, тогава е презряло  Peace Авокадото е единствения плод, който зрее когато се откъсне. Ако купиш по твърдо авокадо го остави за няколко дена да узрее (омекне) и тогава го използвай. Ако го отрежеш, когато не е узряло, вътре стои твърдо, а не като масло и не е хубаво  Peace

Аз също смятам, че всеки сам преценя колко пари да дава за каквото и да било. Аз също обичам хубавите и скъпи неща и когато имам възможност купувам, както за мен , така и за бебо, а и за мъжо. Когато нямам, не купувам. Но честно да си кажа, за бебо не ми се дават много пари за дрехи, защото знам, че ще ги носи 1-2 месеца и някак си не си заслужава според мен. Като порасне, живот и здраве, по бих му купувала.

Добра, какво е това нещо , не знам. Направо се изумявам  Crazy То бива, бива, ама чак пък толкова  #Cussing out Според мен трябва да направиш едно хубаво оплакване. Това си е чиста гавра  #2gunfire

Йогурта е пълна химия, не знам защо го давате  newsm78 Много по-добре е кисело мляко с плод  Peace

# 666
Добра, какво стана днес? Успяхте ли да намерите къде да направят снимка?

# 667
Бебеш, и всички вие момичета, които питате за нас  Hug
Днес по ред причини решихме да сме на сухи тренировки. Давам и сгънато листче като тези, които подлагат за снимката. Карам я да го лапне и аз снимам с нашия апарат. Имаме голям напредък, смее се и не прави позиви за повръщане от хартията.  Нарочих един кабинет на Дондуков и Раковска, имам усещането, че там ще се получи.

Напоследък, понеже се вълнувам от темата, разбирам, че това с кариесите е някакво цунами. На всичките ми познати децата са с по няколко кариеса, пулпита, избити, изронени зъби  ooooh! Включително и сина на моята зъболекрака е със 7 направени зъба на 5 годинки. Моя приятелка прави само тази седмица 3 кариеса на сина си, по-малък от Али и имат още доста да работят  ooooh!

Скоро започват рожденните дни  Tada Вече обмислям варианти. Мен ме чакат два през 12 дена, дупе да ни е яко  Mr. Green Май ще правя само едно общо парти  Mr. Green ще е весело!

Целувки и лека нощ  Hug

# 668
Добра, успех мила, ще се получи , няма начин Hug
За развалените зъбки е така, и Дая е с един на 3год и 8месеца.На Алето сладко няма да давам, вече наистина си обещавам, няма да му познава вкуса поне до 2годинки.
Сега да се оплача, Дая тази сутрин плака в детската градина, плака около 3минути , не искаше да остава, накрая повърна храчки Cry Оставих я ...нямаше начин.Кажете мами на по-големи дечица, как постъпвахте в такива ситуации?И колко продължават?

# 669
Сега да се оплача, Дая тази сутрин плака в детската градина, плака около 3минути , не искаше да остава, накрая повърна храчки Cry Оставих я ...нямаше начин.Кажете мами на по-големи дечица, как постъпвахте в такива ситуации?И колко продължават?

Мари, моят син все се пазареше и не искаше да ходи на градина...Но аз нямах друга алтернатива и не се поддавах на манипулации. Накрая свикна и ходеше с  желание, с изключение когато бяха сборни групи. Смятам, че ако ти не се поддадеш на сълзи и молби, Дая ще се адаптира и свикне.Ако и говориш и обясняваш, че ще я вземеш, когато се наиграе и наспи, тя ще има някакъв ориентир, че е за малко време там и мама пак ще я вземе. Може да и обещаеш нещо, което и е любимо, след като я прибереш... Просто за нея е нещо ново и е свикнала да е през цялото време при теб. Аз съм на мнение, че децата свикват с градината по-бързо, отколкото майките им Mr. Green
А колко продължава този период, това си е различно за всяко дете.

Моят син и в първи клас се е правил на болен, само да не ходи на занималня. Но аз вече бях гърмян заек и не му се връзвах... Rolling Eyes

# 670
  • София
Започнахте ли да слагате възглавница на вашите дечица? Аз още не слагам, дори и пелена.

Когато ходихме на профилактичен преглед при Алексиев преди месец, забравих да го питам. Толкова се впечатлих от това, което каза - дъщеря му била на година и 3 месеца и още не била проходила. Той обаче не изглеждаше особено притеснен.

Филип все още не се изправя сам и ми е трудно да кажа, че пълзи. Та все се притеснявам и аз за всичко. Не че съм от амбициозните майки и искам вече да чете Достоевски, ама все пак...

Та за възглавниците - какво са ви казали педиатъри или ортопеди?

# 671
Гледате ли в момента по НОВА дават за никненето на зъбките, казват че кехлибара успокоявал болката и обясняват как. И за хигиената им.

Мари, не разбрах пусна ли я днес на градина, остави я там ли? Аз ако съм на теб ще пропусна днешният ден за да не се стресира и ще гледам да и обясня хубаво през деня, за да може леко да приеме утрешният.

Възглавничка не ползваме.

# 672
Simple Smile Точно и аз влизам, за да ви кажа да гледате НА КАФЕ Simple Smile много интересни неща наистина

# 673
  • София
Оф, оф, оф....изобщо не съм се сетила, че трябва да чистим зъбките....ужасссссссс

Виждали ли сте някъде да продават това, което показаха - силиконовото, което се сага на пръста на майката? На момченцето в студиото го показаха, прилича на четка за зъби, но със меки и тънки силиконови зъбчета?

И тези кърпички ми се видяха подходящи . Въпросът е дали магаренцето ще ми даде да му чистя зъбите

# 674
Добро утро мами и бебета !

И аз влизам с въпросче -  вечер е много неспокойна ,не знам дали е от зъбките ,отгоре венеца е леко подут ,пробвах с гелче ,още повече плаче сигурно защото я боли . Панадол давах също и той не помогна и накрая и направих мляко и се успокои.Дали е била гладна ?Знам ,че млякото ги успокоява и по точно сученето.И така няколко вечера и давам мляко,след като се успокоява само от това ,не знам дали постъпвам правилно  newsm78 .През деня си е спокойна ,понякога проявява нервност ,но не е често.

Възглавница нямаме,слагам сгънато чаршафче.

Добра  дано постигнете успех най накрая  Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 10:44 от ikamenova

Общи условия

Активация на акаунт