Отговори
# 645
Мари, възхищавам се на хора като теб, които не оповестяват това, което правят, оценяват и малките неща! Как беше каката след завръщането от детската, с ентусиазъм ли отиде пак?
Бях написала и по-точно аз се втрещих като прочетох 150 лв за пижами! Втрещената не бях само аз. Имах предвид, че  е грозно да се изтъква кой какво купува , познавам такива, които за тях е жизненоважно да си облекат детето в маркови дрехи, пък превземлъци най-мразя! Я вземай 500 лв заплата да видим ще има ли детето ли алергия от дреха? За мен е нагло да купя примерно стол за хранене за 500 лв, ако същата работа ще ми свърши и за 200, да не говорим, че нашето е втора употреба за 35 лв. Не сме умрели от него. Приятелите не ме смятат втора ръка човек като ползвам вещи и дрехи втора употреба, нито пък на детето ми е станало нещо от тях. Всичко е показност!
Ама ми писна да чета тука разни ми ти превземки и глезотии как еди коя си си купила евтин гащеризон за 30 лв?! Е кое му е евтиното-ще го носи няма и 2 месеца, ама  се правите на велики с такива изказвания! Я минете през изпитанията на живота като Добра например и тогава да ми се бият в гърдите коя в кой сайт пазарувала, че "колко струва тук в България"... Ами че вървете си живейте където е качествено и евтино, кво сте ми заревали тука. И не ми казвайте да не чета като не ми харесва, щото тука има 3-4 дето хич не пишат и сега като гарги ще заграчат насреща ми.

Кимбърли, ако не ти е интересно тук да разбирам, че чакаш да вляза за да стане ли?  Mr. Green

# 646
Светле, засега ходи с ентусиазъм, днес имаше малко уговорки, че не искала да закусва Simple Smile Казаха ми , че кризисния период на децата ентусиасти Simple Smile бил някъде в края на първата учебна седмица, много се надявам да нямаме такъв Praynig
Снощи имахме малък инцидент, майка ми беше опържила три яйца на очи, Дая взела , че ги изяла всичките Shocked, после се обрина.Дали е от яйцата?Аз мисля, че е от тях.После поиска да и направим и сандвич Shocked.Тя по принцип не е от ящните , какво и стана вчера, в градината гладна ли е стояла цял ден newsm78

За покупките, аз не крия, и друг път съм писала, че  понякога вземам на малките неща от един детски магазин втора употреба, нещата са почти нови и  все марки, като нехт , х енд м.Но на Алето почти нищо не вземам тъй като имам много дрехи от каката.Иначе ако трябва да купувам скъпи дрехи, не бих се спряла на марка а на органична материя.

Да се похваля, че вече за втори път се изакваме на гърне Simple Smile
Дебелогъзка все още не може да пълзи хубаво напред, прави- цап - цап ръчички, показва колко голяма ще стане и още някой други нещица Simple Smile

# 647
Здравейте от мен,

Добра много кофти това със зъбите. Лошото при вас е ,че е много мъничка и нещата май трябва да стават с упойка. Малко са дечицата, които дават да им се пипа по зъбите туко така и разбираемо. А тъпата процедура с упойките се прави само на няколко места и цифрите са забележителни... просто не е истина как не ги е срам. Според мен трябва да се поема от ЗК, но не би... смотана държава и тъпо здравеопазване. Нищо немога да препоръчам, вие къде ходите на зъболекар ?
Иначе само да ви кажа ,че на вратата на един "добър" детски зъболекар една позната е прочела ,че има такса за "немотивирано дете " от незнам си колко лева... е а кажете ми на какво прилича това ...

Иначе по поста на 7/8 не искам да задълбавам темата, дано да не стане някой грандиозен скандал, защото не си струва. Но само да кажа, че и аз не мога да си позволя да купувам скъпи неща, не мога да се прежаля да купувам , защото нямам възможност. НО повярвайте ми ако имах пари щях да ги харча за скъпи и префърцунени неща, иначе за кво са ми ... да си ги кътам под душека ли ? Simple Smile В крайна сметка всеки разполага според възможностите си... да мъчно ми е като видя ,че някой няма и 5 лв за да купи храна на детето си, но в крайна сметка това значи ли ,че този който има трябва и той да страда. Такъв е живота едни имат, други не. Така се и живее според възможностите. Аз лично не се дразня когато някой каже какво и за колко го е купил, досега не съм забелязала някой да се " фука " с това, че има. Аз не пазарувам такива неща , да си кажа и не влизам по такива мазагини , че имам малко странни реакции и веднага ме дадушват , ч няма да купувам. Но пък се радвам, че има и хора, които живеят добре и между другото са супер земни и светни. Мен не ме дразни това, че който има купува, знаете ли на какво се дразня, на такива особи, които нямат, но пак купуват само заради единия етикет и после ходят с куп етикети по дрехите, защото иначе как ще се разбере ,че е марково... айде спирам, че малкия се събуди и музата ми замина на кино Simple Smile

7/8 кажи как е малкия ?

Мари поздравеления за каката ,дано и да и е добре сред децата ,трябва им игра Simple Smile

# 648
Светле,радвам се че си сред нас HugСъжалявам,че парите които сме дали за пижами са те провокирали...Аз никога не бих написала колко струват,Бебешондел беше питала колко струват у нас.Права си за някой това е огромна сума,за друг голяма,за трети малка...Тук сме всякакви!Мога само да кажа,че аз си знам купувайки с майчинските си,нещата за нея от какво се лишавам аз самата.Не си мисли,че не знам стойността на парите и как се изкарват.Не съм разчитала цял живот на половинката примерно.Всъщност винаги съм мразела въпроси това колко струва или от къде е или т.н.Мразя да говоря за това какво имам.Свикнала съм и с 2 и с 200.Когато мога да живея с 200 го правя,когато като студентка съм оставяла вкъщи без хляб дори...съм си свиркала JoyИ добре че съм имала винаги приятели да донесат ако се налага;)

Ако имаш спомен когато тук широко са коментирани колички и столчета за хранене,за кола,предимно съм си мълчала...направила съм своя избор и не съм споделяла много много.Именно за да не се
подразни някой.

Не се оправдавам за начина си на живот...просто от самото начало когато влязох тук ти ме кефеше...и продължаваш да ме кефиш HugИ ми липсва,че не пишеш защото за мен вие с Добра и Мари сте давали най-ценнитр съвети!

Разбирам че Валето е добре и много се радвам за това!

# 649
Иве, направо ме разби с тази такса този зъболекар, наказва родителите , че не са мотивирали децата си ли Shocked

# 650
Момичета, вчера ни изхвърлиха от два рентгенови кабинета. В единия (ходи мъжа ми) са хванали Али под мишниците и са я метнали през вратата навън, защото лаборантката си изпуснала нервите. Мъжа ми, искаше да ходи да я спука от бой. Убедих го, че смисъл няма.

После аз я водих на друго място. Отпред 100 човека чакат. Всички любезно ми предложиха като съм с дете да вляза веднага  Party Но когато лаборанта отвори вратата и ме видя с малката директно отсече "няма да стане" и ме отсвири!!!!!!!! Хората се разбунтуваха как така ще ме гони и той от немай къде ме пусна. Вътре продължи, макар и много любезно, да ми приказва как няма шанс да стане. Моята къде е ревла и пъзла, само такъв и трябваше. Този грам усилие не положи, само повтаряше "няма да стане". Каза ми да си ходя  #Cussing out Реших да изчакам пред кабинета да убедя детето да кротува. След малко хората от опашката пак ме подканиха да влизам. Онзи отвори вратата и последва "нали ви казах да си ходите, не стойте тук"!!!
Та такаааааааа.... днес ще щурмуваме 3-ти кабинет. Чувствам се като на война  #Crazy Репетирахме с девойката в къщи. Слагаме хартийка на зъбите и я снимам с нашия апарат. Дано да имаме успех  Praynig Praynig Praynig
ПП: Тя вярно не е лесна за изтърпяване, но професионалист не би изгонил пациент, какъвто и да е.

# 651
Добре, чак сега прочетох какво се е случило  Sad Няма ли вариант да звъннеш преди да отидете, да се уговорите за да може да не вис е случват повече откази..

# 652
dobra Как издържаш на всичко това? Аз на твое място задълвително ще си имам стая с облицовани стени и вечер преди лягане поне 5 минути ще крещя за да се отпусна!

Имам въпросче. Мен ме хвана един грип и взех биогайа на капки да давам и на малката малко. Заедно с капките ми дадоха и едно шише, като патронче от водка е и вътре има прозрачна течност като вода. Беше в найлон с ластик към опаковката на биогайата и го видях чак в къщи, за това не съм питала в аптееката какво е. Някой да има представа?

# 653
Аз още като бях бременна и писах тук първата нападка срещу мен беше, че много акъли съм давала и все се правя че много разбирам! Няма да пиша по темата, нито имам намерение да се карам с някого. Вчера да ви кажа направо съм плакала за дете, което не познавам, което е болно и родителите нямат възможност даже количка да му купят! Наистина тъжно е, много тъжно, знам че едни имат, други нямат. Когато спрях да пиша тук беше заради човек, който освен маркови дрехи и това как да спре да кърми по глупави причини друго не знаеше. Затова ме дразнят такива глезотии! Не съм аз човека, който да давам акъл, спор няма, но когато видя нещо такова не мога да не се изкажа!

Мама Ива, добре сме, благодаря че пита  Hug Вальо малко късно прави някои неща, дори не стои стабилен седнал много, от няколко дена пълзи по мъничко и се радваме на всяка новост!

Обсъждахте за второ и трето дете-и ние много искаме, но пък с Вальо ни е много трудно от гледна точка на притеснения, ходене по лекари и такива подробности, честно си казвам-страх ме е! Иначе всичко си пазим, малките дрешки ги прибирам. Искам даже и 2 деца да имам още, но с времето ще решим.

# 654
Момичета, вие вече правихте ли кръщене на бебоците?
Ние мислим след 2 седмици и отначало мислехме да е в тесен семеен кръг, а сега се очартаха доста гости. Знаете ли какво се носи в църквата и на кого какво се подарява, аз сега започвам да разучвам въпроса.

# 655
Здравейте мами !
 Петя спинка и аз бързам да пиша,нямам много време напоследък ,попрочитам по малко ,но дотам.

Да се отчетем от консултацията ,наддали сме 600гр / 8900/  и 2 см /71/ ,малко сме дундести ,но сме си в нормата  Simple Smile.Някоя мама беше споменала ,че се претупват прегледите ,и при нас е така ,само и преслуша гърдите и толкова Sad.А Петя като ревна ,стиска се за мен и едва я претеглихме  и премерихме  Mr. Green Иначе научи доста неща напоследък за кратко време.А чао и здравей от месец и показвам и най накрая и дойде кефа да маха с ръчичка  Simple Smile

Относно дрешките ,нашата пижамка струва 7лв  Mr. Green и продавача даже ми я намали на 6,бг производство ,хубава материя.Иначе братовчедка ми ми дава каквото има,купувам си и аз дрешки ,но много от нейните също носим.Също не се  срамувам да кажа ,че почти нищо не съм купувала - кошче за кола ,столче за хранене,кошара .Всичко е от нея.Не знам ако бяхме тръгнали да купуваме как щяхме да се справим.
Но в крайна сметка всеки се разпростира според чергата си  Simple Smile И на мен ми се иска да отида и да и накупя много дрешки ,но гледам само най необходимото .А за мен си да не говоря ,не съм си купувала нищо от не помня от кога .Както е казала mama_Iva такъв е живота ,едни имат ,други не.Важното е да сме здрави и бебоците да растат здрави и щастливи   Simple Smile
⅞ ...and Happily Ever After  много прегръдки за Валето  Hug
kolibka ние не сме правили още кръщене и не знам кога ще го правим,но сигурно ще е догодина.
dobra тези направо са за уволнение  #2gunfire  милата Али,дано най после попаднете на свестен зъболекар.
За второ дете мисля и искам,милото се ослушва,но не сме решили за сега кога ще е.Не сме първа младост и ако искаме ще трябва да побързаме  Mr. Green
Мари ,много хубаво че каката е доволна от  детската   Simple Smile

# 656
  • София
Айде и аз с въпросите пак започнах.....

Към тези, които вече слагат бебетата си на гърне - каква ви е стратегията и какъв успех сте постигнали досега?
Аз слагам на гърне Филип всяка сутрин за около 10ина мин. и досега не сме имали попадение  Laughing
Иска ми се да се научи колкото се може по-рано да си ползва гърнето, че с тея памперси е гадно и за него и за мен.

Днес за пръв път дадох пюре, в което има портокал и ананас и сега ми тракат зъбите от страх, да не направи реакция.

# 657
Светле,отново съжалявам че съм те подразнила Hug

И на мен ми е много мъчно за хора,които нямат и особено когато детенце е болно:(Имам позната с тежко болно дете,освен да се опитвам да помогна когато с каквото мога,за жалост друго не мога.И да оставя моето голо и босо,на другите няма да им стане по добре.Сега на село като гледам как живеят хората и как се гледат деца...направо не знам какво да кажа.Но освен да заделя дрешки или някой лев за тези измъчени майчици,как да им помогна???

И накрая да ти кажа,кво като даваш акъли или си ми направила забележка...?Я си пиши пак тука:)

Браво на Валето,че е започнал да пълзи HugСамо напред!:)Да е здрав най-важното!

Kolibka,ние за догодина оставихме кръщенето.Мисля да е на именния й ден,живи и здрави! 

Джос,аз я слагам след като се събуди от следобеден сън...на кеф е и обикновено е сух памперса тогава.Стои по 5 минути и ако ме ще я махам а дотогава подавам играчки,занимавам я.Няколко пъти пишка,а 2-3 пъти по случайност и ако имаше:)Не вярвам преди година и половина -2 да пожъна успех;)Ама и не бързам,да не го намрази:)А и тя ака по няколко пъти на ден и някой път докато яде
JoyКак да я сложа на гърнето...
А ти как се престраши портокал направо не знам...дано няма нищо Hug

# 658
Светле, радвам се че нещата при вас са добре. Браво на момчето, чудесно е че е започнал да пълзи. Скоро ще видиш как няма да може да го спреш Simple Smile Гледах снимките във фейса  колко е пораснал и колко сладък е станал Simple Smile 

Колибка ние правихме кръщене, а и ходих на още 2 тази година. Навсякъде искат различни неща, най-добре попитай в църквата, в която си решила какво ще искат. Едно е сигурно искат пари навсякъде:)Simple SmileSimple Smile Ако си от София ( че не помня) по-добре отиде по-рано, защото колкото и учудващо да е има много желаещи и да не се окаже ,че датата която сте харесали е запълнена. Иначе за подаряване на кръстника/кръстницата се подарява, но не  е задължително, както се разберете. Кръстника трябва да облече детето изцяло с нови неща, хубаво е да е в бяло, но пак не е задължително. Трябва и кръстче да купи. Трябва да си направите питка, която може и в църквата да се занесе за да се освети и после в къщи я раздаваш на гостите. Всичко останало е каквото душа ти иска.

Мари, за мотивацията на деца посещаващи зъболекар и аз останах като гръмната. Незнам как може да е законно, защото въпросната зъболекарка работи в ДКЦ и по ЗК, но е факт,че го има.
Добра, направо не е истина, как може такова нещо значи. Ама народа вече и към децата се озлоби и не му пука. Вместо да вземат да го залисат нещо това дете , да положат усилие, те още повече правят нещата страшни и трудни. Аз няма да забравя Ники като беше на 2 год и падна и май си беше извадил рамото. В пирогов се опитаха да го снимат, но толкова груби и гадни бяха ,че детето не застана на едно място, рева, ужас беше. След като пробвахме да го снимаме 4 пъти и все не ставаше гадната снимка от многото натискане да седи мирен май му го наместихме.  Щях да я убия тази като ми вика, ама кажете му да стои на едно място, на какво прилича това... . Затова мога да си представя точно колко гадни са били и към вас. Дано все пак днес да пожънете успех и стискам палци все пак да не се окаже болно зъбчето и да трябва да го ровичкат или вадят Sad

Жозефа аз оня ден извадих едно гърне и го сложих малкия, не му хареса. Но това което знае, че е хубаво след сън и да е в настоение. За времето мисля, че 5 до 10 мин най-много е достатъчно. Това ,че нямате успех изобщо да не те притеснява, важното е да свикне с новото нещо, а пък попадение ще има спокойно Simple Smile

# 659
Dobra, какво да казвам вече не знам. Ако изрека това, което ми е на душата модераторите няма никога повече да ме допуснат .....

За гърнето - след много опити и настояваници само едно "двойно" попадение имаме, ама аз и не бързам зимата е пред нас.

7/8 - ти не искаш да пишеш в темата, ама повечето майки тук искаме да пишеш и да знаем как сте и как вървят нещата. Все пак ти си знаеш. От това, което чета виждам, че вървят нешата, така че напред и нагоре, а услията само ти си ги знаеш. За дрехите и парите въобще няма да коментирам, както не коментирах и до сега.

Абе мами, някой да е чувал следния илач за зъби - налагане на венеца с пресята и изпечена черупка на яйце?!?!?!?!?!?!?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт