Отговори
# 630
Благодаря за отговорите,m*@m*@ и Бебешондел HugЩе следя но повръщане не е имало,акото нормално,само тези пъпчици на идентични места по ръчичките...

Знам за мед,ягоди,шоколад,но си мислех че щом е направено за 6-7 месеца при нас би трябвало да е ОК в 10-ия...Мисля си трябва така да е приготвен този йогурт,че да изключва реакции...и то на по късен етап отколкото го дават:(Явно не...Ще видим де,може и да не е това,но няма да го дам скоро пак!

# 631
Деца от отчетната на Явор които никога не са имали алергия дадоха реакция към данониното на 1,4-5 г. Прочети добре какво съдържа  Peace 100 пъти по-добре е да му направиш кисело мляко с плодово пюре  Peace

Много от нещата по магазините ги пише че са от ранна възраст, добре е да се чете какво съдържат и всеки да реши дали съдържанието го сутройва и би го предложил на детето си.

# 632
Ах, Добра, толкова съжалявам!
Ние с мъжа ми колко си изптихме от една "много добра" зъболекарка, да не ти разправям... Той сега е с 2 извадени зъба, а аз оправям наново всички кариеси. И при това беше една от най-скъпоплатените в града ни! Години сме се доверявали и сме й плащали огромни суми...
Но нас ни остави, когато става дума за детенце е наистина страшно!
Аз като цяло съм отчаяна от здравната ни сстема.
По здравна каса не ти се полага почти нищо.
"Най-добрите" специалисти със здравната каса не работят.
Като отидеш на частно пак не ти обръщат внимание, защото принципа е "те всички си плащат"...
Не знам, може в Столицата да е различно.
Днес бях на консултация с малката.
Ами направо се чудя как може елементарни неща да не ме питат - например изправя ли се детето, има ли зъб, опитва ли да говори: нищо.
Отмятаме дейност за 5 мин. - мерки и теглилки, яде ли, преслушване на гърдичките (без преглед гърло, уши) и айде чао.
Аз имам ли въпроси, нещо тревожи ли ме за детето - на кой му пука?
Тук в България всеки е сърдит и недоволен от това, което работи. Всички са прекалено натоварени и затова си претупват работата...

# 633
Исках да питам за този йогурт в пюретата (защото ми казаха, че е преработен и не е кисело мляко), но нямах  никакъв шанс...

# 634
Благодря на всички за съчувствието и подкрепата  Hug Много е мило, че има кой да те разбере, дори да е във виртуалното простронство.
Толкова съм вън от кожата си за поредната простотия свързана със "здравеопазването", че извъртях няколко телефона да проверя мога ли да диря отговорност за прекрасно свършената работа. Оказа се поредното недомислие и безхарактерност на държавата. Има 3 места където мога да подам жалба. Най-легитимното да вземе "мерки" е Етичната комисия към Мин.на Здравеопазването. Нооооооооо Акоооооо установят небрежно, неправилно свършена работа следва административна глоба, т.е. в полза на държавата. Да, но не на държавата не и направиха зъбите и не държавата лишиха от следващ шанс за правене без стрес  ooooh! Ясно, че на трета упойка няма да подложа детето, а и двата зъба трябва да се работят при това с машинка. Как ще стане, не проумявам.
Но заради слобумието на законотворците няма да подам жалба. За мен ще са негативите и нервите, а насреща що ли???? Дадох пари, с които някой семейства живеят цял месец и ги дадох с цялата си любов към детето... то да е добре...  Cry

# 635
Бебешондел, с домата нямаме проблем, но ако това го бях чула сигурно още нямаше да съм му давала. Абе аз знам, че не трябва да се дават ягоди толкова рано и чак си се чудя с какъв акъл съм го взела този йогурт. Уж все чета и внимавам, ама....

# 636
Бебешондел, с домата нямаме проблем, но ако това го бях чула сигурно още нямаше да съм му давала. Абе аз знам, че не трябва да се дават ягоди толкова рано и чак си се чудя с какъв акъл съм го взела този йогурт. Уж все чета и внимавам, ама....

За домата - дава най-често реакция в непреработена форма, ако е сготвен не дава проблеми.

# 637
dobra,  а самия зъболекар  не  можеш ли да го съдиш за нанесени щети и причинен стрес на детето довели до  поведенчески отклонения и тем подобни  красиви  думички? Не съм наясно как седят нещат, но предполагам, че един добър адвокат може да го  размаже от дела и накрая той  да   поеме  разноските по делата. Предполагам, че не ти се занимава, но си права, че някой хора с тези пари живечт цял месец.
 Hug Hug Hug

Тук в България всеки е сърдит и недоволен от това, което работи. Всички са прекалено натоварени и затова си претупват работата...
Много си права!  Аз съм щастлива, че си обичам работата  и никога не съм я вършила през просото. Но дори и за такива индивиди  при нас  е измислено има си поне  5 системи който следят производителноста и  задоволството на клиента и  на  тяхна база ни се изчисляват бонусите.

Аз на предната  консултация изгоних една  циганка от кабинета на  доктора и на доктора дадох да се разбере, че няма да ни претупва. Нали ни било "без пари" - ами  казах му колко здравни  осигуровки  плащам аз и мъжа ми  на година и отпеделено не ни е "без пари". 

Деца от отчетната на Явор които никога не са имали алергия дадоха реакция към данониното на 1,4-5 г. Прочети добре какво съдържа  Peace 100 пъти по-добре е да му направиш кисело мляко с плодово пюре  Peace
Peace Даже може  и плода сама да си го пасираш.  Аз като въвеждам млякото смятам да правя плодовите млекца сама. А ако свеки се  навие  да  заквасва мляко  още  по-добре.

# 638
Добра, милото детенце, измъчи се значи.Дано всичко да приключи успешно.

Тихичко да се похваля, че Дая днес е била много послушна.Изкара цял ден в градината Hug

# 639
Добра съжалявам,че се е получило така с твоето момиченце.

MARI:) пожелавам ти Дая да продължи да се чувства добре в детската градина и да ходи с желание в нея.

MAMA IVA допада ми предложението ти относно анкетата за новата тема.

Майчета вие по колко време оставяте бебешоците в проходилка?

Относно броя на дечицата в семейството ние сме с две и наистина е много весело в къщи.Каката е ученичка.Разликата между децата е 9г.Бебчо като се събуди все  към нейната стая иска да го водим.Тя непрекъснато го гушка и носи.

# 640
7/8, защо си  изтри поста? Simple Smile
Иначе се радвам, че момчето ти е добре, дано и  за напред да е така. Другото, което  написа няма да коментирам - дано  малко майки да са го видяли.

kup74 , 8-9 години разлика и аз си мечтая за такава, но май  ще си остана с мечтите. Ако  родя след 8 години  ще съм на 36-37 и надали  ще ми е точно  до  това.  Simple Smile

mari:), дано и занапред на каката да и  хареса  да ходи на  градина.

# 641
Аз не крия к'во съм написала, ама... няма к'во да го обсъждам с хленчещи глезанки!
Изтрих го нарочно-да видя кой е чел  Mr. Green
Хайде и без това много заспала ви беше темата, беше започнала да става и сълзлива, не ви ли е скучно да говорите за пъпки и бибки?

# 642
За тези хапчета за спиране на кърмата, да питам, задължително ли трябва да се пият?  Моята спря не повече т 10мл вадя вече newsm78 newsm78 newsm78

Хапчета се вземат, ако прекъсваш изведнъж кърменето и имаш мноооого кърма, гърдите ти се препълват и трябва да се цедиш, за да спре малко по малко. В твоя случай няма нужда да пиеш нищо, то постепенно ще спре съвсем, щом спреш цеденето ( ти се цедеше, нали?)

Мари, радвам се, че Дая е доволна от градината. Все така да е, то децата искат с деца да играят. Дано и да не се разболява много. Но ти на каква градина я даде, беше писала преди, че може да я пуснеш в тази на свекърите ти?

Аз също съм доволна от разликата на моите деца, точно 8 години. Ами баткото си е самостоятелен, но и отговорен. Когато ми се налага, той гледа сестра си и се справя блестящо( естествено гледам да не прекалявам с това и го правя само в крайна нужда). А пък тя милата, докато си отвори очичките и веднага пълзи и отива  в неговата стая. Като го види и са едни крясъци на радост, все едно слънцето изгрява. Даже на мен не се радва така, както и на батко си. А пък какви игри измислят и заформят, голяма веселба е....

Ох, Добра, милата Али...Дано да оправите зъбките в най-скоро време и да се приключва това ходене по мъките...

# 643
Благодаря ви момичета Hug
Поли, ние сега сме при нашите, тук ми е по-удобно и съм я дала в една държавна детска градина, в най-малката група е  но е най-голяма тъй като е януари 2008, в групата има деца , нямат и три годинки, нашата е кака , на 3 години и 8месеца.
Оооо Светле, стана ми любопитно какво си написала душа Hug
За гледането на деца, писала съм в теми, в които има толкова изстрадали момичета, които чакат детенце от години, или пък са преживяли трагедия и са загубили детенце, когато се сетя за тези изстрадали майчици съм щастлива , че имам две дечица, било то и с малка разлика, ще бъда щастлива , да имам и трето, да го износя и да го родя живо и здраво.

# 644
Аз не крия к'во съм написала, ама... няма к'во да го обсъждам с хленчещи глезанки!
Изтрих го нарочно-да видя кой е чел  Mr. Green
Хайде и без това много заспала ви беше темата, беше започнала да става и сълзлива, не ви ли е скучно да говорите за пъпки и бибки?

Аз пък си помислих че модераторите са го изтрили, защото щеше да стане интересно... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт