Черноморец 2011, част 2

• 43 217
  • 292
  •   1
Отговори
# 195
Джоджо, не се сбогувай, морето е все така красиво и лято и есен и зима!Била съм март месец и видях красотата му! Мога да го гледам с часове това необятие.....Благодаря ти за отговора по моето запитване  Hug Черноморец ми е на сърце  Heart Eyes този път поради ред причини тръгнахме буквално за часове и нямах възможност да резервирам предварително. Пристигайки там обаче се оказа че има свободни квартири и за наш късмет попаднах на това чудесно място -

Къща за гости БЕЛ   http://bghotelite.com/web_main.php?id=3059
Много красиво място! Чудесни условия, атмосфера и стопани! Бих се върнала отново с удоволствие!
Всяка сутрин посрещахме изгрева на плажа или скалите.....няма такава красота!

Не напускам темата,отново ще намина   bouquet

# 196
  • Русе
Ааа, Джоджо - недей така! Wink
Аз също, въпреки, че почивах преди месец всеки ден си навестявам темата.
Снимката, която си показала, наистина напомня за приближаващата есен и отминаващото лято.
Разпознах на нея "Вромос" и ми стана толкова мило и хубаво.
Надя 73, снимката ти с изгрева е чудна!

# 197
Здравейте. Вчера се върнахме от Черноморец и вече ни липсва. Рискувахме и се настанихме в хотел Оазис. Радвам се за този риск. Всичко беше чудесно. Настанихме се на панорамния етаж с изглед към морето, църквата, кея и острова. Стаята беше в отлично състояние: нова дограма, баня и мебели, ламинат, интернет, климатик, чудна тераса с маси и столове с изглед към морето. Беше толкова прохладно и не се налагаше ползването на климатик (евентуално 3лв. на вечер). Хотелът е толкова близо до морето и не сме ползвали басейна, но имаше много гости, които бяха там. През вечер се събирахме на панорамната тераса с приятели за вечеря. Много от гостите ползваха и барбекюто без това да пречи на околните. Всикчи тези плюсове комбинирани с цена от 36 лв. за тройна стая прави този хотел едно чудно местенце за хора от средната класа. Ще се върнем отново със сигурност.
Хотелът е една от причините да се върнем в Черноморец. Но има и много други: градчето е тихо и спокойно особено за семества с деца, всичко е на една ръка разстояние, плажът също ни хареса, особено ако отидеш към 9-10часа за да хванеш хубави места. Не на последно място са цените по рестрантите. За обяд в Сръбска скара може да хапнеш 1-во, 2-ро и палачинка за 4 лева. Почти същото е и в Замъка. Вечерите също са на доста прилични цени.
Целият този коментар е по-повод на многото негативи за Черноморец и Оазис. Това е курорт за средния работещ българин и не може да се очаква на ниска цена да се получи лукс. За това си има Златните, Слънчев бряг, Несебър и т.н., но срущу съответната цена, блъсканица, шум  и такса за всяко нещо.
Джоджо и Кашпичка живеете на едно чудесно местенце. Така ми липсва гледката от леглото на плажа и морето. Сега си гледам само терасите на съсадния блок.
Приятна почивка на тези, които смятат да почиват в Черноморец. И ако сами не си я направите никой не може да ви помогне.

# 198
И аз разбрах от семейни приятели, че е много красиво и спокойно в Черноморец, може ли да ме ориентирате как вървят цените в хотели(3 звезди) за двойна стая, има ли възможност и за спа релакс?Ако може препоръчайте някой уютен хотел на поносими цени

# 199
Не ходете в "къща Хрис"- Черноморец! Домакинята се оказа некоректен човек- крадла! Това лято  от 10г. насам решихме да ходим на море. Избрахме за почивка "къща Хрис". Действително фасадата няма външен вид, но обзавеждането отвътре е приемливо. Всичко беше нормално до момента, в който се прибрахме и установих липсата на златните синджирчета на малката ми дъщеря. Преди да доразкажа, ще поясня, че сме пет членно семейство. Живеем в чужд град, на квартира и засега се издържаме само от моя доход. От доста време не бяхме ходили на почивка, затова реших, че това лято ще си го позволим. За целта трябваше да взема пари в заем, но на тия времена трудно може да се отзове някой, затова заложих голяма част от златото, с което разполага нашата фамилия. По този повод съм забравила в дамската чанта двете синджирчета- с кръст и символите на вяра, надежда и любов/малко кръстче, сърчице и котвичка/, подарени на кръщенето на 6 годишната ми дъщеря.
   С ужас установих присъствието им в чантата си при пристигането в квартирата,в Черноморец и реших, че не трябва да ги размотавам по плажа, на разходки. Завързах ги в найлоново пликче и ги поставих под матрака на спалнята с намерението да си отбележа в мобилния датата и часа като забележка- напомняне с аларма, за да не ги забравя преди да си тръгна. Някой от семейството ме попита нещо в суматохата по разтоварването на багажа и идеята за напомняне отлетя от ума ми.
   Нов ужас ме обхвана, когато се прибрахме от почивка и още същата вечер разбрах липсата на синджирчетата, почувствах се предател на добрите намерения на моята кръстница и реших, че трябва да намеря решение на проблема.
   Сега вече, знам какво точно е трябвало да направя, но в този момент на паника взех неправилното решение- доверих се на хазяйката и и се обадих с молба да провери за наличността на златото /сигурно звучи наивно, но ако си човек на място- коректен, няма да постъпиш както постъпи тя/. Последваха няколко разговора по телефона в процеса на търсене като при последния съпругът и отстрани, ровейки каза- цитирам:"Тук май има нещо, какво е това?!"При, което хазяйката ме попита в какво бях сложила златото, обясних, но тя отсече:"Ще трябва да си го потърсиш в къщи!" Два пъти обърнах къщата, вечерта не съм спала.
   Не останах доволна от развръзката и пропътувах още 250км/отиване и връщане с влак, поради липса на средства/на следващия ден, защото бях 1000 процента сигурна, че съм го оставила там.
Посрещна ме само сина им, след 3-5 минутен разговор по мобилния се качихме с момчето, отвориха настоящите наематели и видях, че матрака на спалнята е застопорен с види през  около 40 см разстояние. Разбрах, че е безмислено да споря- хазяйката беше решила, че няма да ми го върне!
   Прибрах се като попарена и до момента съм разстроена!
   Знам, че целта на нашето съществуване е духовно развитие, тези символични подаръци на кръщенето няма да направят по- малко вярваща невръстната ми дъщеря- това е моя задача по принцип, но се чувствам предател на добрите намерения на нашата кръстица!
   На  морската хазяйка и писах по интернет да е жива и здрава, защото когато човек падне ДУХОВНО/морално/, не му остава нищо друго, освен да си гледа здравето!
   Така, че моя урок по човечност си го взех, вашият избор за квартира на морето трябва да е с едно наум и за хазяите, не само фасадата или обзавеждането на точно тази "къща Хрис" в Черноморец!

Последна редакция: пт, 02 сеп 2011, 03:20 от s1127

# 200
  • София
s1127, бих се съгласила с теб, че "домакинята е крадла", ако й беше предала златото да ти го пази, а след това тя откаже да ти го върне, или тайно от вас се промъква в стаята ви, рови в багажа ви и си взима това, което й хареса.
А това
Завързах ги в найлоново пликче и ги поставих под матрака на спалнята с намерението ...
Това пликче отдавна може да е на боклука и то не от хазяите, а самата ти има вероятност да си го изхвърлила. Да не говорим, че не си била сама в стаята и не се знае дали друг не го е взел. А след вас е имало и други наематели в стаята.

# 201

Не съм ненормална, все още, за да не помня какво правя- не съм го хвърлила?! Новите наематели са постъпили ден след нас, а разговора по телефона с хазяйката се проведе вечерта, когато не е имало наематели/тя самата се ентусиазира да го търси като спомена, че стаята е свободна/, освен това мъжът и потвърди, че е открил нещо преди да приключим разговора!

# 202
  • София
Не съм ненормална, все още, за да не помня какво правя
Никой не твърди, че си ненормална, но че не помниш, самата ти си го писала:
...
По този повод съм забравила в дамската чанта двете синджир чета...
...
Завързах ги в найлоново пликче и ги поставих под матрака на спалнята с намерението да си отбележа в мобилния датата и часа като забележка- напомняне с аларма, за да не ги забравя преди да си тръгна. Някой от семейството ме попита нещо в суматохата по разтоварването на багажа и идеята за напомняне отлетя от ума ми.
Нов ужас ме обхвана, когато се прибрахме от почивка и още същата вечер разбрах липсата на синджирчетата,

1. Не помниш, че носиш ценни вещи в чантата си.
2. Не помниш и за това си пишеш бележки - добро е, лошото е, че понякога не помниш и бележки да пишеш.
3. Тръгваш си от някъде и забравяш ценни за теб вещи. Няма да се учудя, ако си забравила и други неща.

Сигурна си, че не си го изхвърлила. А сигурна ли си, че торбичката не е изпаднала и някой от другите членове на семейството ти не го е помислил за боклук и не го е изхвърлил.
Сигурна съм, че си ядосана за загубата си, но не е редно да обвиняваш друг за своите пропуски и грешки. Изгубила си две синджирчета, които са ценни за теб, но общата им стойност едва ли надхвърля 100 лв. Едва ли за такава сума хазяйката ви ще рискува да я обвинят в кражба, да я привикват в полицията и евентуално да я съдят. Все пак ти я обвиняваш в кражба, а Черноморец е малко градче, всички се познават и клюките бързо се разпространяват. Местните жители си пазят реномето и за две златни синджирчета няма да рискува да й тръгне име. Най-малкото ще изгуби клиенти.

# 203
Не бих нарекла някого просто така "крадла". Подкрепям постовете на Мис Пиги.
Ако нещо е толкова ценно за мен, не бих го поставяла под чужди матраци.

В неделя, живот и здраве, тръгваме за Черноморец, дано времето е с нас!

# 204
Прочетох за ,,кражбата"още сутринта,но имах надеждата,че ще бъде подминато.
За човек в затруднено положение,едно ходене и връщане е допълнителен разход и може би освен сантименталната стойност бижутата ще ти излязат ,,златни".
След като по телефона са ти дали знак,че ги няма,на какво разчита като дойде?
В историята има нещо дето не е много ясно.
И защо не ги сложи на себе си отколкото да ги размяташ из стаята?
И голям зор с тая фасада...какво ви пречи.
Нещо не е наред в историята,я разкажи...щото аз мога и на място да поразпитам и да чуя другата страна.
Не харесвам отмъщенията в стил,,сега ще видиш"и ако нещо не се е получила почивката ви,това не е начина да си върнеш.

# 205
  • София
В историята има нещо дето не е много ясно.

За мен е ясно. Някой е проявил немърливо отношение към ценни вещи, изгубил ги е и се опитва да прехвърли вината върху друг.
За хазяите е по-изгодно, ако намерят тези синджирчета да ги върнат на гостите си. Това им гарантира, че клиентите ще се чувстват сигурни и следващия път пак ще отидат там, а парите, които ще спечелят ще са много повече от стойността на две златни синджирчета.
Аз не съм хазяйка, но темата се чете от такива, които приемат почиващи. Нека кажат дали греша.

# 206
  Едва ли има човек, който да не забравя......,но не всичко в този живот е забрава! Има неща, които се помнят/, връщайки лентата назад и потвърждават реалността/! Това е моята истина, всеки си прави собствени изводи и има свои становища!
  Ако не съм права в спомените си, нося вина в обвиненията, която ще изкупувам! Ако съм права в спомените си, не мисля, че такива действия /присояване/ носят щастие!
  Изказването ми не е било в стил мъст, а огорчение от съществуващата реалност!
  Има една поговорка, когато колата се обърне- пътища много!

# 207
  • Пловдив
Момичета,май много разводнихте темата...Айде стига!Нека си запомним почивките с добро...Е,и някой не дотам... Peace

# 208
Две златни синджирчета отдавна не са 100лв. Второ не знам защо така подскочихте да защитавате хазяката, аз пък съм убедена в истинността на тая история, убедена съм че хазяката е намерила синджирчетата и си ги е пъхнала в джоба. От къде да знае че ще й тръгне име...та това е просто някаква наемателка дето си е заминала и може би никога няма да се върне.
А това дето Джоджо казва че с връщането с влак са й излезли съвсем "златни" пак не съм много съгласна, един билет отиване и връщане е може би около 50лв., а както уточних синджирите едва ли са 100лв (за сведение купувах златно кръстче 0.700грама - 50лв. ) . Само и аз не разбирам защо се върна при условие че по телефона ясно са ти казали, че няма смисъл?!
Нека и хазяите се научат на малко човечност и малко по добри отношения!

# 209
  • София
Кратък обзор на тазгодишното пребиваване в Черноморец:
настаняване: Belle House, 28 лв стаята; хотелът - в перфектно състояние: чистота, спокойствие и уют; стопанката - невероятно любезна.
атмосферни условия през периода на почивката: изключително приятни - топло без екстремални стойности на термометъра, сутрин и вечер - приятно прохладно.
заведения за обществено хранене (и пиене): висока оценка за кухнята на ресторант "Ивет", ресторанта в двора на хотел "Време", бистро "Св. Никола"; най-добри места за биропиене - "Морска гара" (източният край на централния плаж) - великолепно бургаско наливно (1,60) с няколко вида рибка, както и заведението на брега в къмпинг "Черноморец" - прекрасна наливна Stella Artois (2,90).
отношение на обслужващия персонал: между много добро и отлично. много симпатични момиченца - сервитьорки (блондинка и миньноче) в двете кафенета в долния ляв край на централната улица.
стъписващо: появата на огромно количество планиращи щъркели в небето - сряда по обяд (зловещо напомняха за филма на Хичкок).
подтискащо: групата хорица с табела "квартира" пред автогарата, връхлитащи всеки непознат.
обезпокоително: неудържимият растеж в източна посока - постройките наближават края на сушата и всеки момент ще надвиснат върху скалите; няма симптоми за реализирани сериозни продажби на ваканционни апартаменти, на наливането на бетон върви с пълна сила...
комично: масово разлепените обяви за набиране на сервитьорки и хотелски персонал за Дубай.
те това беше, догодина пак  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт