Еко сватба - споделете опит

• 17 213
  • 316
  •   1
Отговори
# 165
ако искате еко сватба, просто си организирайте скромна сватба, с малко хора, в някой парк или градина. Не бях чувала за еко сватба, но от това което прочетох в статията, дадена от авторката на темата, това  си е просто бизнес.  Ето още на пьрвата страница в темата се появиха предложения за хора, които могат да организират подобно мероприятие. Например как може използването на рецеклирана хартия, да е по био, от неизползването на никаква хартия. Сьщото се отнася и за броя на гостите, колкото повече хора, толкова повече материали ще трябва да се използват за украса и др., независимо колко са екологични продуктите. Рокля от естествен материал е по малко еко, от рокля под наем......................
Направете това което искате и в това което вярвате, но не се прехласвайте прекалено по този био тренд.

# 166

И защо е толкова странно или немислимо да бъде пеша ...

Ти би ли накарала гостите ти да вървят часове наред пеша, да изкачват планини, за да стигнат до сватбата ти?

# 167
Лени, тези разгадими торбички безплатни ли са? Защото тук не са и аз трябва да си я платя тази торбичка. Нали се сещаш, че тя е и доста по-скъпа от другите, а нея все някой я произвежда и печели от нея.

Да, платени са, струват 15 цента мисля. Не съм сто процента сигурна ( по-скъпи са, да), защото аз вече съм 'заредена' с няколко торби за мн.кратна употреба ( 1 еуро е цената на всяка) и няколко много симпатични от памук. Хората по опашките бих казала масово вече си носят торби за пазар.

Роузи, аз точно това си мислих:) Защо не направят предсватбен трекинг до някоя хижа ( напр. в събота), там ги чака традиционен обяд, спят вечерта там, а в неделя е сватбата в шатра навън. Естествено трябва да има и път дотам, за организацията. Сигурно има такива места на Витоша, Рила - не много високо, с достъп.
Мислих си дори ( като казахте парк)  за Бистришко бранище да се изкачи  до някоя хижа ...това поне е лесно, и много живописно.
така направиха наши приятели в Странджа, и други в Норвегия:) Прави се трекинг, така да се каже тийм билдинг първо, после сватбата:))

# 168
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
ще ги накарам, защо да не ги...който иска да дойде на моята сватба ще трябва да издържи ... тъкмо ще се отсеят нежеланите гости  Crazy

# 169
  • На земята, която е всъщност звезда.
Лени, тези разгадими торбички безплатни ли са? Защото тук не са и аз трябва да си я платя тази торбичка. Нали се сещаш, че тя е и доста по-скъпа от другите, а нея все някой я произвежда и печели от нея. На практика потребителят я заплаща, независимодали е последовател на еко-то или не. А торбичката от плат колкото и да мия хвалят, колко ли вода се хаби и се замърсява за изпирането на тази платнена торбичка? защото, няма как да стане да сложа в чантата си омърляната торбичка за пазаруване. Ей такива нещица има в тези еко-моди. Едни се водят по тях без много да му мислят, а други правят пари. а, да, а някой знае ли колко вода се използва и замърсява за производството на един метър обикновен плат, от който ще си направя торбичката?

Изобщо не отива много вода за пране на торбичката, переш я в пералнята с дрехите, много малко място заема. А торбичките от юта и коноп могат и да не се перат:

http://naturabulgaria.com/

# 170
То трябва да има път дотам, нали трябва по-възрастни примерно да се закарат, кетъринг, поп, длъжностно лице... не е толкова трудно! Хижа или някое планинско хотелче ... дърво, маргаритки, лавандула... красива гледка,свещи, чудност:)

# 171
Oт всички тези разсъждения колко е повърхностно човек да мисли за своето еко поведение и да предприема някакви действия в следствие на разбиранията си, които са поза и заблуда, не става ясно какво би следвало да е правилното поведение?

# 172
  • София
Минимализъм вероятно е стилът, който се гони ... без пищни простотии ... нещо нежно, елегантно, бавно и интелигентно ... без кичозни рокли - торти, петли, танци по масите, подаръци от бащата на булката и т.н ...

И кое му е екото на това? Или да има там лейбъл!  Peace

# 173
  • София
Хубава торбичка. да им е честита печалбата на производителите и рекламната агенция!

Oт всички тези разсъждения колко е повърхностно човек да мисли за своето еко поведение и да предприема някакви действия в следствие на разбиранията си, които са поза и заблуда, не става ясно какво би следвало да е правилното поведение?

Елементарно, да не си съдира човек джобовете от харчене за какво ли не. И да не се води по моди. Съзнавам, че и двете са непостижими поне до момента, в който човечеството спре да съществува.  Peace

# 174
  • София
Аз исках да попитам колко души ще са гостите на сватбата, защото една хижа би била чудно място сякаш.
Всичките ти идеи са много хубави.
Аз пък от началото на темата се чудя на хората, които само спамят със саркастични и пресмехулни забележки. Защо авторката иска такава сватба е лично нейна работа и не дължи обяснение на никой. Ако някой има идеи да ги дава, сигурна съм, че и на други хора, като мен, е интересно да видим и прочетем, но да се коментира глобално еко- движението и еко- философията... ooooh!

ЕкоЛОГИЯТА, мила, не е някаква "философия", а сериозна наука.
Да, представям си, че сериозните неща са... оооох, скууучни и досааадни и не така забавни като модата и киченето с красиви етикетчета.
И че навярно е доста неприятно да ти наврат в лицето грубата истина - че не си "интересен", "особен" и "модерен", а просто най- обикновен позьор и сноб.

# 175
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Минимализъм вероятно е стилът, който се гони ... без пищни простотии ... нещо нежно, елегантно, бавно и интелигентно ... без кичозни рокли - торти, петли, танци по масите, подаръци от бащата на булката и т.н ...

И кое му е екото на това? Или да има там лейбъл!  Peace

Разгледай все пак блога, който съм уснала, може да ти стане по- ясно  http://www.projectwedding.com/blog/

# 176
  • На земята, която е всъщност звезда.
Хубава торбичка. да им е честита печалбата на производителите и рекламната агенция!

Завиждаш ли им? newsm78

Няма начин нищо да не се произвежда на този свят. По- добре това, отколкото предишните торби, гордо развяващи се по дърветата години наред.

# 177
Няма начин нищо да не се произвежда на този свят. По- добре това, отколкото предишните торби, гордо развяващи се по дърветата години наред.

Може декорацията на сватбата да е от такива платнени торби, интересно сгънати и оформени, и след края на сватбата всеки гост да получи подарък от младоженците по една такава торба.

# 178
  • София
разбирам, блогът е много приятен, интересни хррумвания. но все пак, къде му е еко-то? Авторката иска еко, а показаното в този блог е всичко друго, но не и еко, защото доста ресурси се искат за осъщесттвяването на тези идеи.  Peace

Не, Вселена, не завиждам! Напротив, ще се поуча от тях!

# 179
А може подаръчето да бъде от чист памук. Блузка-кубче с някакъв остроумен кратък надпис:)
Но все пак нали по дифолт решихме, че не бива да струва много пари.
Много неща могат да се измислят оригинални за подаръчета, това им е последна грижа.
( виж иронията май ви е първа ...)

Аз лично предпочитам икономиката да печели от екологични производства, принципно, предполагам това е разликата поне за моето (само)съзнание.

ПС: ето хижата след предсватбения трекинг:)

Последна редакция: сб, 06 авг 2011, 23:15 от 10 c's

Общи условия

Активация на акаунт