Не знам как да озаглавя темата

• 14 955
  • 196
  •   1
Отговори
# 90
Темата ме навя на спомени от моето детство: много голямо геройство беше да научиш току-що проговорило дете на цветущи псувни  Sick. Това беше най-грозното и гнусно нещо за мен, но всички много се забавляваха  Sick. Явно това продължава да съществува и сега, макар че аз лично нямам подобни познати, нито роднини.

Всички знаем мръсни и неприлични думи и изрази, това  нещо през което всеки минава, но важно е как да обясним на децата да не се използват.

Тъпо е да учиш деца на подобни неща, посредствено и жалко.

Peace

# 91
Здравейте, не знам как точно да си озаглавя темата.

Става дума за следното. Значи имам претенции, че съм модерна майка, контактувам много с младото поколение, имам доста приятели сред непълнолетните пубери, запозната съм с техният език и изказ.
Рядко има по-цинични от мен. Това го казвам, за да се знае, че не съм консерва и съм отворена  Mr. Green

Една моя роднина, нарочно няма да кажа каква ми е точно, научи 2 годишната ми и половина дъщеря на 'цици' и 'чона'. И вече голяма гордост. Сина ми също от малък беше научен на 'пишка' и като цяло голямо внимание се обръща на тези ограни и названията им.

Наясно съм, че в първи клас сигурно ще псуват като каруцари, но това ми се струва леко тъпо  ... от 2-3 годишни. Излишно децата се натискат да знаят, какво е п*шка и ц*ци , което за мен е пълна идиотщина. Предубедена ли съм? Интересува ме вашето безпристрастно мнение

Ами като ця ло съм против това друг да учи детето ми на каквото и да било - в насока речник особено. НО след като се е случило...Обикновено се умира от умиление, когато малко детенце каже поредната си нова дума. Но е и на пълно възможно да се отучи. На твое място - като не се к ефя на определена дума - просто бих я забранила, игнорнала, бих правила бележки и тн.

Сега, за мен пишка е по-добре от пенис, цици е по-кофти, но по-приемливо от всички тъпизми, с които е пълен Картун Нетуърка например. И двете думи ги знаехме, но някак не съм обръщала внимание, защото детето не ги използваше в речта си.

# 92
За мен цици и пишка не са вулгаризми, пък може и да съм невъзпитана. Пенис и вулва са ми безкрайно грози и никога не ги употребявам. Ако се наложи в обществото да използвам дума за мъжкия орган , използвам думата член, което смятам, че е най-точното. Синът ми е още малък, но ще го науча, че момченцата имат пишки, а момиченцата дуда(така са ме учили мен и за това го приемам за нормално). Ако някъде срещна по-приятно като звучене от дуда, може и да сменя. Но вулва не бих ползвала. Пишка за половите органи на момиченцата не бих използвала, не смятам, че е правилно.

Към никого нищо, не критикувам, само споделям моето мнение.

А по-конкретно по темата- не смятам, че някой друг, освен мама и тати трябва да обяснява каквото и да било за секс, полови органи и т.н. в тази насока. Освен децата в детската градина/училище, но няма как иначе...

# 93
  • където ми харесва
На мечо..., може ли повече да споделиш за таза книга?
http://www.helikon.bg/books/6/10619_detska-entciklopediia:-choveshkoto-tialo.html

Сега сме на този етап

http://body.dechica.com/reproductive.htm

# 94
Аз лично оставам безмълвна когато чуя малко дете да псува, а възрастните покрай него се радват гордо "изпъчили гърди". Мразя просташко поведение и това е.

# 95
  • Mediterraneo
За мен цици и пишка не са вулгаризми, пък може и да съм невъзпитана. Пенис и вулва са ми безкрайно грози и никога не ги употребявам. Ако се наложи в обществото да използвам дума за мъжкия орган , използвам думата член, което смятам, че е най-точното. Синът ми е още малък, но ще го науча, че момченцата имат пишки, а момиченцата дуда(така са ме учили мен и за това го приемам за нормално). Ако някъде срещна по-приятно като звучене от дуда, може и да сменя. Но вулва не бих ползвала. Пишка за половите органи на момиченцата не бих използвала, не смятам, че е правилно.

Абсолютно споделям написаното.

# 96
Аз лично оставам безмълвна когато чуя малко дете да псува, а възрастните покрай него се радват гордо "изпъчили гърди". Мразя просташко поведение и това е.

И аз . Peace

# 97
Разбира се, "пенис" и "вагина" са далеч по-романтични и културни названия за въпросните понятия, но биха ми звучали доста по-претенциозно от устата на 2-3 годишно дете, отколкото коментираните тук.
....за мен би било и смешно, дори...Представям си как едно 3 годишно момиченце говори за вулвата, или уретрата си. А това пък с обвързването на личната хигиена с използването на медицински термини беше повече от безумно.
Моята книжка за тялото - това е нашата книжка. Много е интересна и занимателна, защото е с прозорчета и плъзгачи, които показват как функционира тялото.

# 98
А това пък с обвързването на личната хигиена с използването на медицински термини беше повече от безумно.

Безумно е, че коментираш без да четеш! Мнението ми беше по повод изказване, в което се казваше, че на дете на 4 год. никога не е споменавано никакво название на половите органи, сякаш не съществуват.

# 99
  • София
Лошото е, че дете на 2,6г като чуе тия думи, пощурява от кеф.
А пък почнеш ли да му ги забраняваш, става още по-интересно - детето се фиксира върху тях и не спира да ги повтаря.
Вергилия, вие пак сте добре с "цици" и "пишка". Моята беше научила "пу.ка" и за майката... на тази възраст точно.
И колкото повече правех забележка, толкова повече повтаряше.
Докато една приятелка не ме светна да не обръщам внимание. И постепенно "хитът" отшумя за около месец.

# 100
На Мечо обичта, а аз не съм сметнала за необходимо до сега да обяснявам на дъщеря ми за вагина, вулва, пенис, пишка и т.н. от сорта.

Безумно е, че коментираш без да четеш! Мнението ми беше по повод изказване, в което се казваше, че на дете на 4 год. никога не е споменавано никакво название на половите органи, сякаш не съществуват.
Октопод, намирам съществена разлика между това да обясняваш за нещо и това да споменеш нещо....Тя писа, че не е обяснявала за...., а не че не е споменавала никакво название.
Мдааа....аз чета и разбирам значението на думите при това. Simple Smile

# 101
Ами явно не четеш защото казах вече, че постингите ми не са насочени към написаното от Мира. И нея ли вече я следват клакьорки?!

# 102
ЗвинетИ.. мъ кво е това "чона"?!? Crazy Явно не съм модерна майка! ooooh!

# 103
ЗвинетИ.. мъ кво е това "чона"?!? Crazy Явно не съм модерна майка! ooooh!

И аз тук го чух за пръв път . Embarassed

# 104
 Simple Smile Аз се предавам. Специално препрочетох темата, когато ме цитира, тъй като не бях запомнила, че ти си направила този коментар, нито заради чий пост си го направила. Ако си направиш труда да ми прегледаш публикациите, ще видиш, че избягвам малоумни спорове, както и че пиша почти само в една тема, където нито ти, нито въпросната Мира се подвизавате, така че това за клакьорството отново беше безумно. Иначе чета навсякъде, като особено дребнавите потребителки съм ги запомнила...Ти не беше между тях, може би нещо ти е нервно.
Извинявам се за спам-а.

Общи условия

Активация на акаунт