Случи ми се нещо странно VII

• 115 293
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Вещи, разкажи де.  Grinning

Много, много отдавна не съм чела в тези теми, сега отворих и гледам - нещо цъкало при Дейв. По принцип искам да ви кажа, че темата, която е означена като първа в началния пост съвсем не е първата. Преди нея има още поне една или две, обаче са изчезнали. Инак щяхте да сте прочели за цъкането, което тормозеше и мен преди има-няма двайсетина години. Бях описала и други случки, случили се в същото жилище, но за съжаление постовете (и темите) са се изгубили.

# 256

Аз мога да спомена само за нещо, което ми беше направило впечатление преди няколко години, когато бяхме на почивка в Кушадасъ и посетихме Къщата на Дева Мария в Ефес. Та, там , месец преди ние да отидем, беше големият пожар точно в тази местност, спомних си, че даже бяхме пращали наши пожарникари да помагат в потушаването на огъня при съседите. Гледката беше наистина фрапантна - всичко беше изгоряло, почерняло, тук таме  останали някакви сухи треви. Около Къщата на Дева Мария също. Но буквално на 5 метра преди огъня да обхване и самата къща, вятърът се обръща  в противоположната посока и пожарът е потушен, а по къщата няма никакви поражения. От горната й страна цялата растителност беше изгоряла .
Всички там разправяха, че това е било истинско чудо, като се има предвид огромната територия над 1000 хектара, обхваната от пожара.

Това и на нас ни го разказаха, като бяхме там ,но на следващата година.
Има много интересни подобни разкази за незасегнати свети места ,било от природни бетствия,било по време на война или други опити за човешка намеса. И не са  легенди, защото са придружени от снимков материал и веществени доказателства,а не само от разкази на свидетели.

# 257
  • От липите до сините камъни
Много се чудих дали да разкажа тази история,а също знам,че има отделна тема за сънищата,но все пак реших да я споделя тук.Така,преди време ,мисля,че даже миналата година, беше се случила една ужасна трагедия в гърция мисля беше,едно дете се прибирало от училище,а един уж приятел на семейството му мъж го застигнал с колата си качил го да го закара,а след това го беше изнасилил и убил.Ноща преди да се случи това аз сънувах абсолютно същата история беше много старнно,като,че ли на моменти се случваше с мен,а след това просто го гледах от страни,сънувах как една кола спира до момче и го кани да се качи после се видях  легнала до тях,а мъжа причиняваше болка на детето,аз през цялото време крещях:не,не не поне не го убивай,но никой не ме чуваше,беше много ужасно събудих се цялата схваната не можех да помръдна от леглото.По обед дойде майка ми и беше много разтроена,чула по новините за тази случка и започна да ми я разказва,а аз направо се втрещих и докато тя ми разказваше целия ми сън изплува пред очите ми.И друг път ми се е случвало да сънувам сънища който после са се случвали и много зле се чувствам след това,доста време ми трябва да се оттърся от преживяното.

# 258
Назад в темата или в предпоследната съм писала за случките- цъкане на лампа от самосебе си, чукане на вратата посреднощ, а няма никой, песнопения около легълцето на малко дете. В подробности няма да влизам, защото съм ги описала подробно. Не мога да споделя какво ми написа съфорумката, ако тя реши ,нека допълни моя пост и разкаже случките, които знае.  Whistling. Всичко се е случвало в един и същ блок, но в различни семейства. Thinking

# 259
  • в кукувиче гнездо
Наскоро ми се случи нещо, което и  друг път ми се е случвало, но с малко по-различни окраски. За какво иде реч. Когато реша да спя следобед много често попадам в някакво друго ниво, което е между будното състояние и дълбокия сън. Но в никакъв случай това не е сън. Искам да уточня, че не става въпрос да съм заспала и да сънувам. Напълно в съзнание съм. В началото, като си затворя очите и усещам след малко тежест, след това сякаш минава вълна през цялото ми тяло и сякаш духът напуска обвивката... После усещам, че летя, рея се, но не смея да се отпусна, страхувам се. Съзнанието ми е будно, но никога не искам да се отпусна напълно, за да видя ккакво има около мен. Последният път обаче се отпуснах. Беше пълно с хора около мен. Чувах много гласове, но не различавах думите. Изведнъж чух ангелско детско пеене. Едно русо момченце на около три-четири години седеше и пееше някаква прекрасна детска песничка. Чувах я цялата. Детето пееше песен, която никога преди това не съм чувала, за да я възпроизвежда по някакъв начин съзнанието. Изслушах цялата песен, беше божествена. Но в мига, когато свърши пожелах да се върна и сякаш се стреснах. Беше невероятно... Сякаш попаднах в някакъв различен, може би паралелен свят.

# 260
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
снощи някой нещо да е видял?
изток-североизток, 8:30 девет часа, за около 5 минути?

не знам какво съм видяла Blush може и авиошоу да е било  ooooh!

# 261
Вещи, разкажи де.  Grinning

Много, много отдавна не съм чела в тези теми, сега отворих и гледам - нещо цъкало при Дейв. По принцип искам да ви кажа, че темата, която е означена като първа в началния пост съвсем не е първата. Преди нея има още поне една или две, обаче са изчезнали. Инак щяхте да сте прочели за цъкането, което тормозеше и мен преди има-няма двайсетина години. Бях описала и други случки, случили се в същото жилище, но за съжаление постовете (и темите) са се изгубили.
Жалко много интересно ми стана ,ако ти се занимава пак да пишеш с удовоствие ще те прочета   bouquet

# 262
 Следя редовно темата и сега реших и аз да споделя нещо. Като студентка ми предстоеше труден изпит и с една колежка отидохме до Руската църква в София, за да си запалим свещ всичко да мине добре. Написахме си желанието и го пуснахме на определеното място, а после влязохме при ковчега, където почива архиепископ Серафим. На стената имаше негова снимка. Поглеждайки към нея аз замръзнах... Снимката си беше нормална, но очите бяха живи. Гледаха ме смръщени и сякаш недоволни. Отклоних погледа си за малко и пак видях същото. Изпитът ми беше на следващия ден. Не го взех, върнаха ме без дори да ме изпитат, защото липсваше писмената ми работа правена цял семестър. Явно архиепископът ме е предупреждавал, че този път няма да стане. Вторият път си взех изпита без проблем. Не съм имала друга подобна случка, нито пък бях чувала за нещо подобно. 

# 263

Слава Богу, че спомена! Беше за повече от 5 минути, изкълчих си врата от зяпане. Бяха някакви огнени кълба, да не ги пускаха от площада на града или пред хотела. Издигаха се бавно и се изгубваха в небето, какво мислиш?

# 264

Слава Богу, че спомена! Беше за повече от 5 минути, изкълчих си врата от зяпане. Бяха някакви огнени кълба, да не ги пускаха от площада на града или пред хотела. Издигаха се бавно и се изгубваха в небето, какво мислиш?

Hug не съм сама значи.  Hug
гледахме със синчето, но то е на 4 и не мога да искам много от него
не са от площада или хотела, от там където ги гледахме трябва да са били над Румъния.
летяха прекалено подредени за да са заря, първите 4 изчезнаха по двойки, вторите три едновременно

# 265
  • София
Оф, с тези летящи огнени кълба и ние си изкарахме акъла с мъжа ми една вечер. Обаче, това са летящи хартиени фенери, много са модерни в последно време по сватбите, точно така ги пускат, първо 2-3, после още, но не всички едновременно. Издигат се плавно високо в небето. В един момент угасват. Когато ги види човек за първи път и не знае какво са са голям шаш.
От мястото, от където сте ги видели да излитат трябва да има ресторант или нещо такова, където правят сватби.

# 266

Hug не съм сама значи.  Hug
гледахме със синчето, но то е на 4 и не мога да искам много от него
не са от площада или хотела, от там където ги гледахме трябва да са били над Румъния.
летяха прекалено подредени за да са заря, първите 4 изчезнаха по двойки, вторите три едновременно
Наистина- супер че и ти си ги видяла
Постепенно се издигаха от изток-североизток. Подведох се, че са пускани от площада примерно, защото ги гледах от северната тераса и точно от мястото, където се появяваха, обикновено се вижда зарята, която пускат от площада. Ама че объркано стана! Както и да е, после бавничко преминаваха над блока, тичах на южната тераса и те точно една след друга наредени изчезваха нагоре. Бяха много ярки, големи и бавни, не се чуваше никакъв звук от самолет.

# 267
Оф, с тези летящи огнени кълба и ние си изкарахме акъла с мъжа ми една вечер. Обаче, това са летящи хартиени фенери, много са модерни в последно време по сватбите, точно така ги пускат, първо 2-3, после още, но не всички едновременно. Издигат се плавно високо в небето. В един момент угасват. Когато ги види човек за първи път и не знае какво са са голям шаш.
От мястото, от където сте ги видели да излитат трябва да има ресторант или нещо такова, където правят сватби.
Трябва това да е било, има и 2 ресторанта възможни от тази посока.

# 268

за кои ресторанти пишеш?
ние се движехме по "Хр. Ботев/Радецки"  newsm78 посоката им беше в ляво от блок 32 и твърдо над румънско, а там няма град или села

# 269

за кои ресторанти пишеш?
ние се движехме по "Хр. Ботев/Радецки"  newsm78 посоката им беше в ляво от блок 32 и твърдо над румънско, а там няма град или села
За "Дунав" и ресторанта на хотела примерно. От тази посока се появяваха. След това отиваха на запад. 

Общи условия

Активация на акаунт