Случи ми се нещо странно VII

• 115 226
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Айде стига глупости, естествено, че е странно. Другата тема е за гадаене на сънища, никой не пита какво означава, а момичето споделя какво се е случило и това е странно и точно за темата.

# 556
Доколкото разбрах, момичето казва, че нещо се случва след като е сънувала... което "влиза" в темата на заглавието...  Peace

# 557
На мен това с гадателките наистина си ми е странно, а и сънищата, превръщащи се в реалност също, аз не ги разбирам, нямам логичен отговор, следователно си ми е странно newsm78

# 558
  • Winterfell

Споделям случка:
Преди около месец ми се случи.Бях разказвала преди време как една сутрин,отивайки пеш на работа и минавайки покрай гробищата,чух музика.Или по-точно женски глас.
Та,отново първа смяна,ставам в ранни зори и отивам в съседната стая да се приготвям за работа.Както си беше тихо(в 5 сутринта),чух отново същия глас.Запяваше и спираше.Чуваше се сякаш е точно пред прозореца.Погледнах навън,но не можах да видя нищо

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 11:15 от Tatti

# 559
    Страхотна тема, изчетох всички части Embarassed Просто не можах да се спра Laughing На първо време се сещам за едно странно стечение на обстоятелствата, свързано с мои приятели. В момента са двойка и са заедно от 5 години.
    Няколко години преди да се запознаят чрез интернет, техни общи познати са се опитвали да ги запознават, но и двамата не са имали желание и просто така и не е успял "сватовническият" план. И един прекрасен ден просто същите двама души се "намират" съвсем случайно в сайт за запознанства Laughing
Било им е "драснато" да са заедно!

До тук стигнах в темата, ама да си кажа и продължавам с четенето.. Майка ми и баща ми преди 34 години така са се гласяли да ги запознават и все не са намирали време. Един ден просто се срещнали в София /майка ми тоава е живяла близо до София/. Сватовниците  малко след това пак са им предлагали, но нашите казали, че е вече късно  Laughing

Не е нещо кой знае колко странно, ама да си кажа понежа няма друго. И дано да няма, че и по-голяма бъзла от мен няма Mr. Green

# 560
Имам съсед. Заминава за Германия и си довежда жена от там- отново българка, с която се оказва, че преди заминаването си  са израстнали в съседни блокове. Разликата им в годините е не повече от една.
Все ги бъзикахме, че е трябвало да пътуват чак до Германия да се запознаят. Тук са живеели блок срещу блок. Буквално им се виждат терасите.
Това заминаване и за двамата е било като бежанци след падането на комунизма.

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 23:33 от Корина

# 561
И на мен ми се е случвало нещо много странно...
Една нощ, когато бях в четвърти клас, сънувах че съм отвлечена от непознат мъж с мустаци и синя риза. Бях завързана за стол в някакво тъмно мазе и през сълзи се опитвах да викам за помощ.
На следващия ден приятелката ми, с която се връщахме заедно от училище беше болна и трябваше да се прибирам сама. Пътят ми до вкъщи минаваше през една безлюдна отсечка, без къщи. Тъкмо стигнах до това място И ГО ВИДЯХ  Shocked същия мъж с мустак, със същото лице, същите дрехи, същата прическа дори - мъжът, който сънувах... Вцепених се на място за 2-3 секунди, той все още не ме беше забелязал. Обърнах се и бягах с всички сили обратно до училище, от където се обадих на майка ми да ме прибере с колата.
Когато го разказвам на мъжа ми, той се смее: "представям си те как бягаш с раничката на гърба  newsm62 " , но аз до ден днешен съм сигурна, че онзи сън ме предупреди и спаси от нещо страшно...

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 02:51 от stella gemella

# 562
Хора (и в частност Дейв и Акаша), недейте да ритате чак толкова срещу постовете със сънища тук. Има малка разлика.

Ако аз например напиша "Сънувах петел с глава на коза, дали не е дявола? Какво да правя?" - тогава определено ДА, поста ми е за другата тема.

Но ако, както stella gemella (и много други) по-горе каза - "Сънувах нещо и после в реалността то ми се случи", това си е за тук. Всичките VII теми изобилстват с постове като "Нещо ме предупреди", "каза ми", "пази ме" и така нататък, което си е напълно нормално да присъства в тези теми. Просто в случая не е била предупредена от ангел-пазител, а от сън. Същото е.

И странното в тези случаи е не самия сън сам по себе си, а това че след това се е случило.
Използвам отново stella gemella - не е никак странно да види мъж с мустаци и риза на улицата, нали? Всички виждаме мъже на улицата. Странното е че го е сънувала преди това. Затова е за тук, не за съновната.

# 563
Това го четох от Теичка /ако не се лъжа/ в началото на темата. Ама какво от това. Аз съм на същото мнение, Фил, ама не се хаби. Явно не хваща  Sunglasses

Вчера цял следобяд ви четох свита на кълбо в хола, докато голямата ми дъщеря спеше в спалнята. ПРитъмни се и ме беше страх да стана да светна. Добре, че се събуди детето и запали навсякъде /започна да стига ключовете и е голям кеф Mr. Green / И тъкмо ви пишех, че на мен нищо странно не ми се е случвало и... Мъжа ми се прибира от работа, отварям му вратата долу на входа после входната вкъщи и вместо "Здравей" ми казва "Ама  защо се забави толкова с отварянето, нали беше на прозореца и ме видя?" Аз - ей така Shocked
Само кухнята гледа към улицата, от която идва той и паркинга, на който спира. Кухнята е на срещуположната страна на апартамента, а аз седях в хола. Не съм ставала, не съм ходила до WC дори.. само се молех по-бързо да се прибере, че много ме беше страх. Не сме се чували и по телефона преди това, за да му кажа, че ме е страх и от какво.. Rolling Eyes

# 564
  • В Космоса
Фил, съгласна съм, че е странно да сънуваш нещо и то да се случи. Аз им казвам "пророчески" сънища и на мен самата са ми се случвали. И все пак мисля, че темата се разводнява с тях. Едно странно нещо повторено няколко пъти вече не бива чак толкова странно. А тук, в темата прекалено често взеха да се споделят сбъднати сънища. Не е интересно. Ясно е, че сънищата са любопитна и неразгадана материя и мисля, че си заслужават отделни теми (които си съществуват между впрочем).

# 565
  • Русе

Това според мен не е никакъв аргумент. Пророческите сънища определено са странни ( и стряскащи ) за сполетелите ги. Така че са си точно за тук.

# 566
Така е, интересното е субективно. Това, което на мен не ми е интересно, на 500 или 1000 други може да е смисъла на целия им живот.

Права си, Акаша, за много от нещата които казваш. Наистина се разводнява темата с прекалено много сънища, които се сбъдват. Това не е нищо друго освен надничане в паралелна вселена, където нещата са се случили по онзи начин. Всички го имаме това умение. Когато спим е сън, когато сме будни е дежа вю. На всички ни се е случвало поне по няколко пъти.

От друга страна пък и прекалено се разводнява темата с постове колко се е разводнила темата. Нека си пишат хората, по-добре е един пост със сън отколкото две страници критика. Темата не е за това.

# 567
  • В Космоса
Извадено от контекста не е аргумент, да.
Но както казах, сбъднатите сънища заслужават отделна тема (ако няма такава измежду многото за сънища). Мисля, че идеята на тази е по-различна.

Съгласна съм, Фил. Аз спирам с критиката. Надявам се и сънуващите да се поспрат малко. Crazy

# 568
Аз имах предвид точно тези сънища, които просто да минали през нечия глава и това е. Без последствия, без съвпадения.  Peace
Иначе, ако има и най-малката допирателна с реално събитие, си е странно и призовавам за още разкази.
Дори нямах предивд с критиките си последната дръзнала да спомене сън. По-напред пак имаше разни неразбрале, дето сънували нещо в петък срещу събото и те тва е. Това е дразнещо.
Но с интерес чета за нещо сънувано като част от история за реално събитие, а не подхвърлен сън за тълкуване.

# 569
.

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 10:40 от Seven

Общи условия

Активация на акаунт