Пациентки на клиника "Щерев" - обмен на информация - 3

• 49 371
  • 782
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте пак от мен. Днес ми мина първия преглед при д-р. Ганева. Като общо съм доволна, но сега съм в чуденка. Предписа ми дехидрокортизон и ми  обърна внимание да ги пия след хранене. Аз някак се заслушах в това ,и не обърнах внимание по колко пъти на ден трябва да ги пия. На рецептата пише по 1 след хранене, но по колко пъти дневно не пише. Като че ли ми се върти по два пъти на ден, ама като не съм убедена.... Ей, много съм залюхана! Ама понеже отивах за 2-ри път  през деная при нея и беше почти края на работния ден не посмях да се върна пак.... Някой има ли идея каква е стандартната доза (ако изобщо има такова живтоно Laughing) Дет се вика помооооощ  Embarassed

# 166
The Flower,пила съм ги 2х1,зависи за какво са изписани,ти за какво ги пиеш?

# 167
  • София
The Flower ,аз пия след трансфер-2х1...така че е възможно и да е два пъти  Thinking

# 168
изписа ми ги понеже при имунологичното изследване НК клетките са ми гранични

# 169
  • СОФИЯ
Здравейте момичета, трябва да пусна LH, FSH, Prolactin и Estradiol, ще отида в неделя до клиниката, че тогава ми е 3 ден от цикъла. Въпросът ми е знаели някоя от вас горе-долу колко парички са хормоните ???

# 170
  • София
По последни спомени от юни,като че ли 17 беше единият newsm78

# 171
Здравейте момичета, трябва да пусна LH, FSH, Prolactin и Estradiol, ще отида в неделя до клиниката, че тогава ми е 3 ден от цикъла. Въпросът ми е знаели някоя от вас горе-долу колко парички са хормоните ???

Цените са като тези в Цибалаб, може да ги видиш в сайта им там има ценоразпис. Даже ако не се лъжа там се праят самите изследвания.

# 172
  • СОФИЯ
Сега погледнах в Цибалаб там са 63,70 но + тестостерона. Значи ще е горе-долу толкова сумата.
Благодаря ви момичета за отговорите

# 173
  • София
Без тестостерона мисля, че се води Цибалаб Лейди и е 55 лв. В клиниката са май по 17 лв. на хормон. И аз мисля да си го направя Лейдито, по-изгодно е, а и ще ми го признаят.

# 174
  • СОФИЯ
За фонда има ли значение къде ги пускаш, да не би да трябва да ги пусна извън клиниката. Да не объркам нещо ..  newsm78

# 175
  • София
FSH само ти е за Фонда, другото е за информация на доки. Не мисля, че има някакво значение къде е изследвано FSH. А за другите хормони - някои лекари държат да си е в тяхната лаборатория, но на мен ми признават винаги тези от Цибалаб, все пак работят заедно. Имат различни единици и съответно референтни стойности понякога и някои лекари предпочитат да е по тези, с които са свикнали Laughing
Мен при боцкане в клиниката за Пролактин и ТСХ - първия ми го пукат на място, втория го пращат в Цибалаб, така че...

# 176
За фонда има ли значение къде ги пускаш, да не би да трябва да ги пусна извън клиниката. Да не объркам нещо ..  newsm78

Няма значение, но трябва изследването да е оригинал, с подпис и печат на лабораторията. Мисля, че не признават копия, поне аз като подавах беше така.

# 177
Здравейте момичета искам да питам за следното: в началото на годината претърпях операция, при която се наложи да извадят левия яйчник и лявата тръба. От април месец моят лекар ми предписа фолиева киселина и до момента я пия. В средата на миналия месец правих ме секс дори и през тези четири дни, когато според месечния ми календар трябва да е овулацията. Седмица преди да ми дойде цикъла постоянно ми се гадеше и се чувствах отпаднала, както и ми прилушаваше, в края на седмицата цикъла ми дойде и ми продължи 4-5дни не много силен. Аз си помислих, че това неразположение е от времето, но цикъла ми спря, а намен продължава да ми се гади, да се чувствам отпаднала, постоянно да ми се спи. Мои познати ме питаха дали не е цветна бременност, по принцип ние правим опити за бебе, но нямам много голяма информация за цветната бременност. По форумите четох, че лекарите може да не видят плода, ако има такъв до третия месец и затова се чудя дали да изчакам и този месец или да ходя направо сега. Моля дайте ми съвет и някаква информация за цветната бременност, от къде мога да я получа.

# 178
  • София, Бургас
verdim,  направи си кръвен тест и така ще разбереш дали е цветна бременност..тестът показва бременност, независимо дали е нормална или цветна..не търси признаци, защото когато на човек много му се иска нещо, понякога си внушава..тестът става за няколко часа до един ден и така ще се успокоиш и поне ще знаеш със сигурност..успех Hug

# 179
По форумите четох, че лекарите може да не видят плода, ако има такъв до третия месец и затова се чудя дали да изчакам и този месец или да ходя направо сега.
Форумите трябва да се четат внимателно. Не знам с каква техника трябва да работи лекаря, за да не види бременност до трети месец Peace  Мен Андреева ме изпрати на тест за бременност само на база удебелена лигавица на матката (34-ти ден на цикъл, който обичайно е между 32 и 35). По-добре си направи тест, вместо да се чудиш какво става. Успех fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт