Пациентки на клиника "Щерев" - обмен на информация - 3

• 49 370
  • 782
  •   1
Отговори
# 150
Zvezda,Birenka благодаря ви за отговорите  bouquet

# 151
Радвам се,че и аз бавничко се предвижвам и мога да бъда полезна на момичетата след мен.Айде  и номерцата да се раздвижат.Желая радост на всички.

# 152
Hristina21,радвам се,че хистерото ти е минало и най вече е било с отлични резултати Hug.А за епидуралната си напълно права,на мен също ми подейства отвратително,по точно излизането ми от нея.Мен в 13и30 ме върнаха в стаята в.....20 ме раздвижиха,махнаха катетъра и добре,че имаше късен трасфер та имаще лекарка и ме прегледа,в 22и30 си излезнах от болницата.По едно време си мислих,че никога няма да стана от кревата Laughing,от кръста надолу сякаш не си усещах тялото.Верно при мен беше оперативна,но явно така си действа упойката.А и може анастезиоложката да си се презастрахова,на теб жената ли ти я слага?На предварителния разговор беше мъж.По важното е,че всичко е минало добре и сега смело напред Laughing.

# 153
  • София
 Shocked Лелеее,аз по едно време броях минутите,направо съм късметлийка,че още два часа отгоре ми бяха спестени  Rolling Eyes Жена ми я слага,да. И тя ми беше на разговора. Иначе,при д-р Николаев са ми всичките 6 пункции....вярно,друг тип е упойката,но излизах за минути. Половин час,след като ме връщаха нямах дори нормалното замайване. Това казах и на доки,ако това е репетицията за секциото,както ми каза,аз ще раждам нормално ....стигна ли до там,де  Mr. Green
Чета,че вече минаваш към хормоните...да не би да стартирате на следващия цикъл? Стискам палци  Hug

# 154
Това с репетицията за раждането и на мен ми го казаха Laughing,ставаме две желаещи нормално раждане.Да,изчакваме и този цикъл да се въэстановя напълно,при мен бе премахнат септум от двурога матка и малко по бавно се възстановявам изглежда.Док.иска да правим инсеминация.Де що има материал из нета прочетох, навсякъде пише,че не се препоръчва над 40 newsm78,даже ми минава през акъла да я питам директно за инвитро на ЕЦ newsm78.Може би се води от факта,че досегашните ми бременности,макар и неуспешни са били по естествен път.

# 155
  • София
Аз хич не съм фенка на инсето,но,щом наистина имаш естествени бременности,ми изглежда разумен вариант в твоя случай ,при лека стимулация,с още едно-две фукита,вместо да трепериш ще се оплоди ли единствената извадена яйцеклетка  newsm78 Каквото и да решите,дано е успешно  Hug

# 156
Здравейте, момичета. Искам да питам тези от вас, които са минали през инсеминация- колко прегледа се правят горе-долу преди процедурата и в последователни дни ли са? Питам, защото предполагам, че д-р Тимева ще започне да ме следи от 10-ти ден нататък, а се пада петък. Вероятно събота и неделя клиниката не приема. Има ли забременели от първия път? Чета, че много от момичетата имат по няколко неуспешни опита:(

Последна редакция: ср, 14 сеп 2011, 12:56 от BettyBoop

# 157
  • СОФИЯ
Предстои ми инсеминация 9

BettyBoop влез в тази тема и там можеш да получиш отговорите на всичките ти въпроси. Аз съм правила за съжаление 4 неуспешни инсеминации и не съм критерии за това да ти казвам какви изследвания се правят, защото при мен доста изследвания докито пропусна. Има момичета забременели от първи път, от втори дори и от 4 път. Зависи много от това какъв ви е проблема и как се процедира по време на процедурата.
Успех   bouquet

# 158
mierin, благодаря  bouquet
Аз хубаво се глася за инсе този месец, но съвсем изключих, че другия петък е почивен ден. Следобед ще се чуя с д-р Тимева, но предполагам, че ще ме отложи.

# 159
  • София
BettyBoop,не се притеснявай-едва ли ще те отложи,защото в клиниката се правят процедури 7 дни в седмицата,без значение делник ли или празник. Ние с нея справили инсе и в 8,30 вечерта-първото ми,при което нещата се развиха много бързо. За съжаление, и аз съм от тези,с 4-те неуспешни и спрях на четвъртото.

# 160
hristina21, имат ли обяснение защо са били неуспешни? При нас засега единственият установен проблем е при мъжа ми- ниска преживяемост и астенозооспермия( единично изследване от преди 2 месеца). Чудя се дали да пускаме нова спермограма и дали има значение за инсеминацията?

# 161
  • София
Ние дори този проблем нямахме, а обяснение......инсето си е почти естествено забременяване-мисля си,че  проблемите наистина трябва да са минимални  или ,изобщо да ги няма,че с малко чужда помощ да станат нещата, а след 6 неуспешни  и ин-витро,имам вече за себе си някакво обяснение,което,обаче,не зависи от доки. При инсеминацията материалът се обработва допълнително,така че,в момента,като правите,ще се види реалното състояние. Щом не са ти казали нищо-няма смисъл да пускате.

# 162
BettyBoop, от скромния ми опит, бих ти препоръчала мъжът ти да отиде да се прегледа и да не разчитате само на коментара  на спермограмата на твоя гинеколог. Възможно е да има какво да се направи, за да се подобрят нещата. Ние пренебрегнахме този момент по различни причини и мисля, че малко сбъркахме.

А за инсето няма какво да се притесняваш, ако твоята лекарка отсъства, ще те насочи към заместник. И аз съм 4 неуспешни, но за разлика от повече жени в тази ситуация, не ги считам за загубено време.

# 163
Арлина, ние вече ходихме при андролог- д-р Кацаров, веднага след лошата спермограма. Не откри нищо. Учудващо за мен даже му е казал, че не вижда голям проблем и му е препоръчал да повтори изследването след известно време. Минаха два месеца от тогава. Сега съм в чуденка дали има смисъл да плащаме повторно спермограми или да разчитаме на изследването в деня на инсеминацията. Чакам д-р Тимева да ми звънне, за да го обсъдим. A за заместниците- честно казано предпочитам да си правя всичко при един лекар, с който вече малко или много сме се поопознали. По-спокойно ми е. Откакто ходим по изследвания кой ли не ми е бъркал и надничал в ......Малко си е стресиращо.

# 164
Изследването в деня  на инсеминацията е малко по-различно и лично аз трудно се ориентирам да го сравня със спермограма, но ми се струва, че за специалистите не е проблем.
За стреса те разбирам, въпреки че аз вече го преодолях в голяма степен.. а от едно взимане на кръв ме беше страх Confused
Успех Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт