Пациентки на клиника "Щерев" - обмен на информация - 3

• 49 372
  • 782
  •   1
Отговори
# 270
  • София, Бургас
Момичета,вижте какво намерих:
"Преглед на влагалището и маточната шийка със спекулум трябва да се извърши още при първото посещение при акушер гинеколог.С него освен за наличието на вагинална инфеция , вагинален херпес , кондиломи е много важно да се поредели и какво е състоянието на маточната шийка. При наличие на скъсяване на шийката с отваряне на канала е необходимо да се препоръча и извърши серклаж (  операция предотвратяваща преждевременно раждане ).
 Преглед ,, отдолу ”  трябва да се направи и около 8 -9 г.с. , защото след 12 г.с. ако се налага да се извърши серклаж е много трудно."

това го цитирам от тук:
http://jenskozdrave.com/page2.html

# 271
  • София
Може и да греша,но,за мен също това е по-скоро нелепо съвпадение на обстоятелствата,защото,самият спекулум се слага в основата-той не стига до матката,отделно,първите прегледи са с ехограф -вътрешни-обхожда се цялата матка. Ако толкова лесно се "отлепя"ембриончето,надали биха практикували това толкова масово. Докато,ранните аборти са нещо много често срещано,за съжаление  Sad, в нашия случай.

# 272
Не искам да защитавам никого, но не мога да се сдържа... В тежки моменти човек често има нужда да намери виновник за нещастието си да насочи изгарящите негативни емоции към него. И ако това ще помогне на eel да преживее загубата по-лесно, добре.
Днес бях на преглед в 8-ма седмица и се оказа, че ембриончето е спряло да се развива. Беше голямо почти колкото и на прегледа за сърчице преди 2 седмици. Дали и аз да не обвиня докторката, че нещо му е направила при рутинния преглед с вагинален ехограф...  Crazy
Много боли, но просто така е трябвало да стане.
Колкото по-рано, толкова по-добре.
Не търся съболезнования и съчувствие. Няма и да обвинявам никого, а приемам болезнената действителност, събирам разбитите на парчета мечти и се зареждам с търпение, за да изминат 3-те месеца преди следващия опит.

# 273
Момичета, в интернет има много противоречива информация. Според много лекари вагиналния преглед не е препоръчителен в начална бременност, според други е задължителен.
Еел, какво ти казаха в истанбулската клиника? Информацията вероятно ще е полезна за всички ни тук, за да знаем какво да правим един ден.

# 274
  • гр. София
Биренкаspoko
съжалявам да чуя това. Все едно за мен говориш, с разликата, че при мен спря да се развива преди да хванем сърдечен ритъм миналата година.
Каквото и да ти кажа няма да ти донесе утеха. Пожелавам ти да намериш сили и трите месеца да минат бързо  Hug

# 275
  • СОФИЯ
Birenka    Hug Hug Hug Hug Hug

# 276
  • София
BirenkaHug Hug Hug Наистина няма утеха за това,но,като е писано да не стане,по-добре да е по-рано  Cry

# 277
  • София, Бургас
Birenka, съжалявам Hug

# 278
  • София
В 5та седмица има и сърдечна дейност...и се вижда (в моя случай даже се и чу)...така че да не даваме обяснения или да защитаваме лекари на база липсваща информация.

Само ще кажа на Биренка и Еел, че ми е много мъчно за тях, че станало така Cry Cry Cry. И че им стискам силно палци при ЗЕТ или следващ опит да изкарат до термин Praynig Praynig Praynig...

# 279
Момичета бъдете силни, много ми е мъчно че така са се стекли обстоятелствата за Биренка и Есл. недейте  да обвинявате никой за случилото се, явно е че не е лесно да се преглътне такова нещо, още повче като всички тук занем с цената на какво сме успяли, но щом така е станало явно е имало някакъв проблем и по добре рано отколкото късно...Бъдете силни, вярвайте,че следващият път ще успеете и че ще се радвате на здрави бебенца.

# 280
Днес бях на преглед в 8-ма седмица и се оказа, че ембриончето е спряло да се развива. Беше голямо почти колкото и на прегледа за сърчице преди 2 седмици. Дали и аз да не обвиня докторката, че нещо му е направила при рутинния преглед с вагинален ехограф...  Crazy
Много боли, но просто така е трябвало да стане.
Колкото по-рано, толкова по-добре.
Не търся съболезнования и съчувствие. Няма и да обвинявам никого, а приемам болезнената действителност, събирам разбитите на парчета мечти и се зареждам с търпение, за да изминат 3-те месеца преди следващия опит.
Съжалявам че минаваш през това....освен да вдигнеш глава и да продължиш напред нищо друго не може да се направи... Hug Hug Hug
Искам да те попитам ти какви лекарства вземаше след положителния тест?!!

# 281
vanessssa, след теста си продължих лекарствата по същата схема - медрол, аспирин протект, дуфастон, утрогестан и фолиевата к-на. Медрола го спрях, като видяхме сърчицето.

# 282
vanessssa, след теста си продължих лекарствата по същата схема - медрол, аспирин протект, дуфастон, утрогестан и фолиевата к-на. Медрола го спрях, като видяхме сърчицето.

Хммм явно няма начин да се продотврати мисед аборт каквито и медикаменти да се взимат...Пожелавам ти успех следващия път  Hug Hug Hug

# 283
Ми няма как  Sad. Ако е имало генетично увреждане, нищо не помага.
Затова си мисля, че е по-добре по-рано да си проличи и да не е мисед, а само да си падне...
Док ми предложи да го дадем за изследване, ама за какво... Имало да става, станало....
По-добре да не гледаме назад, а да събираме сили и пачка за следващия опит

# 284
  • София, Бургас
За съжаление няма начин да се предотврати, ако ембриончето има някакъв проблем с деленето..аз съм си мислила, че природата нарочно е оставила ембриона без плацента в началото, за да се види дали ще се развият всички органи и дали ще може да продължи по-нататъшно развитие..така по-лесно жената се изчиства, ако има някакъв проблем...затова до около 12та седмица всичко се случва, за съжаление Sad

Общи условия

Активация на акаунт