Професионални серии за коса - 21

• 44 405
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте!Вие тук сте доста посветени затова реших тук да попитам.
Купих си една маска за коса(не е професионална)и в нея има силикон.В един форум прочетох мнение,че силиконът създавал филм върху косъма и не допускал да влязат ценните съставки от маски и шампоани,а също така и задръствал кожата на главата.Така ли е?

# 106
  • Бургас
Едва ли ще се намери нещо , различно от шампоан, в което да не се слага силикон. Маскаа, басам и изобщо подобни не се слагат на кожата, само по-дължините. Предназначението му е да запечата от изсъхване косъма, прави го гладък, гъскав, лесен за обработване, разресване. Аз смятам, че професионалните серии ползват по-фини силикони, лесно се измиван, не се натрупват бързо. Ако въпреки това натрупванията те притесняват, има средства за по-основно почистване от наслагвания по косъма като силикони, варовик, метални отлагания. Такива  по-дстъпни за откриване са дълбоко почистващите шампоани от професионални серии. Аз харесвам този на Редкен http://www.feelunique.com/brands/redken/specialty , друг не съм и ползвала  Mr. Green

# 107
a.l.e.n.a - за кератиновата терапия питам, защото разбрах, че изправя косата. А моята все е лека, мека и като перушина. Не мога да я изправям, защото на второ изправяне и трябва да я отрежа повече от половината. Не търпи никакви такива занимавки с нея. Та си мислех, че щом хидратира и затова се изправя няма да е вредна за косата, а и ще изглежда добре... но после ми казаха и другото и... вече май май се отказах  Sad Между другото как е шампоана Simple Smile

# 108
  • в 1001-та нощ
marge simpson  Peace силиконите не са нещо лошо  Peace напротив  Hug нужни са - за да разресваме косата - да не се заплита, деривати са и прилепват по косъма, за да задържат маслата, правят косъма загладен и лъскав, пазят го то цъфтене, неутрални са

има ги и в шампоани и в маски и най-вече във финишите .....

и най-вече - отмиват се с шампоана

няма нищо толкова страшно, освен, ако не ползваш слаби или безсулфатни шампоани, ако се миеш с балсам, хума или т.н. неконвенциоанлни шампоани  newsm78

също така условно се групират - като водноразтворими (можеш да ги отмиеш с вода) и воднонеразтворими - трябва си шампоан

за да не се плашиш толкова - приеми, че са необходимото "зло" (няма нищо толкова страшно)  и ако ползваш конвенционални измивни средства - всичко ще е наред  Peace - особено важно е - ако водата е твърда и има по-вече секреция от жлезите в скалпа  Peace

# 109
  • в 1001-та нощ
Дребен   Hug и шампоанът и маската са страхотни  Peace bowuu  bouquet

за кератиновата терпия - погледни тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=542997.msg17098474#msg17098474

ако говорим за едно и също - виждаш, че и поддръжката е специфична, а косата израства и в един момент ще си с "къдрави" корени (и израстващи) и прави дължини и ще се налага да се абонираш за процедурата

от друга страна покритието се отмива

# 110
  • в 1001-та нощ
един интересн родукт, който ми е на фокус - acid colour sealer на милк шейкк  Peace

ползва се след отмиване на боята - преди измиване с шампоана

като е видно от името - с кисело ph - 3.5; с нано биогенна технология - т.е. много фини частички, които прониват без помощта на уред  Peace ; кондиционира и хидратира косъма - за мекота, блясък и леко разресване; с алое вера - 8% за успокояване на скалпа ...

прилага се - след отмиване на боята с вода, оставя се 3 минути и без да се отмива се продължава със запечатващ шампоан  Peace Heart Eyes

# 111
marge simpson  Peace силиконите не са нещо лошо  Peace напротив  Hug нужни са - за да разресваме косата - да не се заплита, деривати са и прилепват по косъма, за да задържат маслата, правят косъма загладен и лъскав, пазят го то цъфтене, неутрални са

няма нищо толкова страшно, освен, ако не ползваш слаби или безсулфатни шампоани, ако се миеш с балсам, хума или т.н. неконвенциоанлни шампоани  newsm78

също така условно се групират - като водноразтворими (можеш да ги отмиеш с вода) и воднонеразтворими - трябва си шампоан

за да не се плашиш толкова - приеми, че са необходимото "зло" (няма нищо толкова страшно)  и ако ползваш конвенционални измивни средства - всичко ще е наред  Peace - особено важно е - ако водата е твърда и има по-вече секреция от жлезите в скалпа  Peace
Вие тука сте си направо химици  Laughing Шампоана който купих не е професионален(незнам дали става за нещо)Елсев с цимент един жълт такъв.Доста време се мих без шампоан(с яйца)а едно момиче ми препоръча и сода за хляб обаче ме достраша да не ми се нацъфка косата.Подстригвам си косата сама махам само цъфналите косъмчета,голяма играчка,но като отида на фризьор и и кажа само цъфналите тя започва не може така трябва още малко(чувства жената че трябва коса да има по земята че да ми вземе парите)и се отказах да ходя често защото ми иде да я сритам.

# 112
  • Пловдив
marge simpson  Peace силиконите не са нещо лошо  Peace напротив  Hug нужни са - за да разресваме косата - да не се заплита, деривати са и прилепват по косъма, за да задържат маслата, правят косъма загладен и лъскав, пазят го то цъфтене, неутрални са

няма нищо толкова страшно, освен, ако не ползваш слаби или безсулфатни шампоани, ако се миеш с балсам, хума или т.н. неконвенциоанлни шампоани  newsm78

за да не се плашиш толкова - приеми, че са необходимото "зло" (няма нищо толкова страшно)  и ако ползваш конвенционални измивни средства - всичко ще е наред  Peace - особено важно е - ако водата е твърда и има по-вече секреция от жлезите в скалпа  Peace
Вие тука сте си направо химици  Laughing Шампоана който купих не е професионален(незнам дали става за нещо)Елсев с цимент един жълт такъв.Доста време се мих без шампоан(с яйца)а едно момиче ми препоръча и сода за хляб обаче ме достраша да не ми се нацъфка косата.Подстригвам си косата сама махам само цъфналите косъмчета,голяма играчка,но като отида на фризьор и и кажа само цъфналите тя започва не може така трябва още малко(чувства жената че трябва коса да има по земята че да ми вземе парите)и се отказах да ходя често защото ми иде да я сритам.
Преди доста време ползвах жълтият Елсев и бях доволна. От масовите шампоаните този ми е фаворит, и изобщо продуктите на Лореал. Но от прочетеното оставам с впечатление, че имаш проблем с цъфтяща коса Rolling Eyes, ако е така само един шампоан няма да оправи положението. Трябва комплексна грижа Peace. Ако споделиш повече за косата си, за това какви продукти ползваш, как е третираш и т.н, момичетата тук ще могат да ти помогнат със съвети за конкретни продукти Peace

# 113
Мисля да си взема розовите Tigi bed head, шампоана и балсамчето. Ще пиша отзиви, когато пристигнат. А днес ще пробвам на лореал шампоана с какаото, получих мостричка от рибата.

# 114
  • в 1001-та нощ

лелееееее  ooooh! ooooh! ooooh! Shocked Shocked и сода  Shocked Shocked

# 115
kiticat на въпроса ти за горещата ножица - аз съм от Добрич и тук има един салон, в който подстригват с такава и цената е нормална - 10 лв. Аз лично съм доволна - първия път, когато се подстригах с такава косата ми издържа почти 3 месеца без да цъфти. От второто ми подстригване минаха вече 2 месеца и още нямам цъфнало пак, но може би от слънцето краищата ми се заплитат и скоро ще трябва да се поотрежат.

# 116
Определено ме отказахте от кератиновата терапия... като чета, не изглежда много полезна! Ще чакам следващото чудо  Laughing

# 117
Мисля да си взема розовите Tigi bed head, шампоана и балсамчето. Ще пиша отзиви, когато пристигнат. А днес ще пробвам на лореал шампоана с какаото, получих мостричка от рибата.
Те в София ще искат луди пари за тази ножица.  ooooh!
Пробвах шампоана какао- мек, пени се много, има сладък леко доловим аромат.  Peace

# 118
Мерси много. Hug
Да похваля новото масло на Лореал,омекотява косата и мирише страхотно.

И аз да го похваля   Mr. Green Омекотява, попива, много e икономично. Не съм го пробвала преди изсушаване, защото и там имам очаквания. Такива масълце ми се отразяват доста добре на косата.
Ти с какво го съчетаваш? Hug

# 119
  • София
Момичета, знаете ли в кои салони в София работят и предлагат продукти на Selective Profesional? Искам да си взема гела за къдрици, но не намирам никакво инфо нито в сайта им, нито изобщо някъде в нета. Confused

Общи условия

Активация на акаунт