Професионални серии за коса - 21

• 44 465
  • 724
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Чудя се да си взема ли тази инжекция за здравина  на Керастаз преди кичурите, пише, че се слага непосредствено преди процедурата. Някой има ли отзиви?
Някой беше писал, че и  преди боядисване си слага протеинов реконструктор, това ще помогне ли за предпазване от прекалено увреждане?

# 316
  • Варна
 От всичко прочетено до тук разбрах,че няма да се справя сама,затова ще питам newsm78
Косата ми е светло руса, искам да я потъмня с един или два тона.За сега съм се спряла на inoa.Боядисвам я от 5 години и винаги в края на лятото от прекалено стоене по плажовете се налага доста да я подстригвам.Сега искам да я пусна да расте поне с около още 10см.Вмомента е малко под раменете.В момента е здрава,малко суха в крайщата,но не цъфти и не се чупи.
Продуктите,който ползвам са еластайзер екстрийм,форс вектор,интенз рипеар и маскинтенз на керастаз.Коприната на Чи и изглаждащия крем на лореал Сюприм смуут.Рядко слагам и маслото на Nuxe и кристали на алфапарф.

Та въпроса ми е дали ползвам правилните продукти и ако не моля препоръчайте ми!
Искам здрава,дълга и лъскава коса.Харесва ми да седи мека,но и жилава.Да я усещам тежка.Също и да е един цвят от корена до върха.Ако някой от Варна може да ми препоръча и добър колорист ще съм безкрайно благодарна.
Извинявам се за многото писане ,но исках да бъда изчерпателна Blush
П.П. Косата ми е мазна в корените и по суха в крайщата.Мия на два дни.

Последна редакция: сб, 27 авг 2011, 05:58 от балеринка

# 317
  • Пловдив
От всичко прочетено до тук разбрах,че няма да се справя сама,затова ще питам newsm78
Косата ми е светло руса, искам да я потъмня с един или два тона.За сега съм се спряла на inoa.Боядисвам я от 5 години и винаги в края на лятото от прекалено стоене по плажовете се налага доста да я подстригвам.Сега искам да я пусна да расте поне с около още 10см.Вмомента е малко под раменете.В момента е здрава,малко суха в крайщата,но не цъфти и не се чупи.
Продуктите,който ползвам са еластайзер екстрийм,форс вектор,интенз рипеар и маскинтенз на керастаз.Коприната на Чи и изглаждащия крем на лореал Сюприм смуут.Рядко слагам и маслото на Nuxe и кристали на алфапарф.

Та въпроса ми е дали ползвам правилните продукти и ако не моля препоръчайте ми!
Искам здрава,дълга и лъскава коса.Харесва ми да седи мека,но и жилава.Да я усещам тежка.Също и да е един цвят от корена до върха.Ако някой от Варна може да ми препоръча и добър колорист ще съм безкрайно благодарна.
Извинявам се за многото писане ,но исках да бъда изчерпателна Blush
П.П. Косата ми е мазна в корените и по суха в крайщата.Мия на два дни.
А със какъв косъм си? Тънък, плътен, с гладка повърхност, с неравна?

# 318
Искам да попитам нещо относно боите - имаше дискусия на темата преди няколко страници..Значи харесала съм си една боя непрофесионална.Правя се от кестен на тъмен кестен, а окислителя най-вероятно е силничък за мен, а няма нужда от това като се потъмнявам с един два тона.Та въпроса ми е, ако не сложа цялото пакетче окислител , а да речем половината, ще стане ли пак примерно от 9 на 4,5% ?

# 319
  • Варна
Косата ми е гъста.Косъма тънък,поне аз така мислех,но във фриз. салон,след като ми огледаха косата ми дадоха маскинтенза с формула за плътна коса.А за повърхността- гладка,неравна - честно не знам как се определя newsm78

# 320
А за повърхността- гладка,неравна - честно не знам как се определя newsm78

С напипване на косъма.  Peace  Като го хванеш между пръстите и изтегляш по дължината към края, ще усетиш, ако има неравна структура.   Peace

# 321
Искам да попитам нещо относно боите - имаше дискусия на темата преди няколко страници..Значи харесала съм си една боя непрофесионална.Правя се от кестен на тъмен кестен, а окислителя най-вероятно е силничък за мен, а няма нужда от това като се потъмнявам с един два тона.Та въпроса ми е, ако не сложа цялото пакетче окислител , а да речем половината, ще стане ли пак примерно от 9 на 4,5% ?

Едва ли.   newsm78 

# 322
  • в 1001-та нощ

но добави и малко вода, колкото окислителя, като количество  Peace

# 323
  • в 1001-та нощ
Косата ми е гъста.Косъма тънък,поне аз така мислех,но във фриз. салон,след като ми огледаха косата ми дадоха маскинтенза с формула за плътна коса.А за повърхността- гладка,неравна - честно не знам как се определя newsm78

може просто да са имали такава маска  Peace сравни косата си с косите на твои приятелки  Peace

плътният косъм не може да се сбърка и стои различно  Peace

# 324
Може ли и на мен да помогнете относно боя, взех си професионална, която странно се предлага с окислител 25 volume (7,5 %) - казвам странно, защото цвета е N3, като и цвета в момента ми е такъв, т.е. не искам изсветляване, а тон върху тон и не мога да разбера защо ми толкова силен окислител. Та въпроса ми е мога ли с разреждане с вода да смъкна процентите и ще ми покрие ли белите косми? Също така ми е чудно защо е необходимо смесване 1:1.5, а не 1:1, както са били всичките ми бои досега? С каква цел се слага повече окислител, отколкото боя?

# 325
  • Варна
Това ,че са имали такава маска и аз си го помислих,защото за мен косъма си ми е тънък.И друг път са ми го казвали.
Сега на измита и добре омазана коса,косъма ми е идеално гладък без грапавини.Обаче снощи намерих един,който на 2 см. от края изглеждаше доста тъничък и като го дръпнах се скъса тънката част.Значи се започва...
Боже,кой знае колко смешно звуча Laughing

# 326
  • в 1001-та нощ
Може ли и на мен да помогнете относно боя, взех си професионална, която странно се предлага с окислител 25 volume (7,5 %) - казвам странно, защото цвета е N3, като и цвета в момента ми е такъв, т.е. не искам изсветляване, а тон върху тон и не мога да разбера защо ми толкова силен окислител. Та въпроса ми е мога ли с разреждане с вода да смъкна процентите и ще ми покрие ли белите косми? Също така ми е чудно защо е необходимо смесване 1:1.5, а не 1:1, както са били всичките ми бои досега? С каква цел се слага повече окислител, отколкото боя?

важно е да се спазва упътването  Peace

при смесването на двата компонента от боята (в реакцията) се отделя активно в-во, което действа (кислород) и върши цялата работа

характеристиките на оксиданта (vol или %) показва какво количетво кислород може да произведе единица обем от течността, за да се произведе повече активно в-во се добавя още оксидант

всички тези изчисления - производителят ги е направил - какъв е потенциалът на к
рем боята, какъв е потенциала на оксиданта и колко от двете е необходимо - за да има добър резултат

затова не е желателно да се правят импровизации на сляпо - без познаване на процеса и конкретните продукти  Peace

ако оксидантът е в пропорция 1:1,5, а не 1:1 - означава, че ще стане  "по-силен" - от 7.5% - ще стане с потенциала на 11.25% - почти 12%  Peace

# 327
момичета доста време ви следя но пак се чудя какво да правя с моята коса  Confused
косата ми е доста увредена,в поседно време няколко пъти сменям цвета и имам чуството че ако го направя още 2 пъти и ще остана наистина без коса  Laughing
имам гъста коса до раменете,плътен косъм (сега вече не Whistling ) и в момента доста ми се къса Sad
дайте ми съвет какво да си взема..... ползвам едно  италианско затоплящо масло с измиване, и кристали за коса от златната колекция на кристиян оф рома  Simple Smile но не ми са достатъчни.....
набелязала съм си тези продукти,давайте съвет кое да взимам за въстановяване на косата   bouquet
http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=230&products_id=1458
http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=94&products_id=2850
http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=286&products_id=2087

# 328
  • в 1001-та нощ
добре си се ориентирала, но поискай някъде да ти направят измиване с маслен шампоан и протеин с ултрасоник Peace

# 329
момичета доста време ви следя но пак се чудя какво да правя с моята коса  Confused
косата ми е доста увредена,в поседно време няколко пъти сменям цвета и имам чуството че ако го направя още 2 пъти и ще остана наистина без коса  Laughing
имам гъста коса до раменете,плътен косъм (сега вече не Whistling ) и в момента доста ми се къса Sad
дайте ми съвет какво да си взема..... ползвам едно  италианско затоплящо масло с измиване, и кристали за коса от златната колекция на кристиян оф рома  Simple Smile но не ми са достатъчни.....
набелязала съм си тези продукти,давайте съвет кое да взимам за въстановяване на косата   bouquet
http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=230&products_id=1458
http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=94&products_id=2850
http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=286&products_id=2087

За накъсване - Форс Вектор.   Peace  Другите продукти, които си показала също няма да са ти излишни, защото ще внесат допълнителна влага в косъма, докато Форс Вектор ще го укрепи.   Hug
Ето моя личен опит с концентрата след миналогодишното накъсване на косъма:

Цитат
Моята коса беше започнала да цъфти много миналото лято, вследствие на третиране. Реших си проблема с този концентрат: http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=217_249&products_id=1458

.........................................

Хм..., за съжаление не си намирам сама поста, но правех горе-долу така:

След измиване на косата с мек шампоан, изцеждах, мажех концентрата, увивах косата в найлоново пликче и отгоре хавлиен тюрбан. Така увита, загрявах със сешоар около 30 минути, след което измивах.

Това правех 2 пъти седмично, цял месец.(ужас! позабравила съм нещата.
  Confused )

Общо взето това е.
   Peace

Ако имаш въпроси - питай!   Hug

Общи условия

Активация на акаунт