Професионални серии за коса - 21

• 44 465
  • 724
  •   1
Отговори
# 330
Какво ви е мнението за сериата K-PAK на Joico?

# 331
Благодаря за съветите  Hug
ще направя  няколко ударни трапии  и аз Laughing дано да имат ефект  Grinning
днес взех ампули с бамбук от тези на кристиан оф рома но много ме съмняват  Laughing като цяло мисля че са по-слаба козметика за коса,за това решида ви попитам поне за нещо изпробвано Hug

# 332
  • в 1001-та нощ
Какво ви е мнението за сериата K-PAK на Joico?

добро, ако косата има нужда от това

# 333
a.l.e.n.a благодаря за изчерпателния отговор относно боите   bouquet има ли смисъл да се боядисвам  с такъв силен оксидант, при положение, че става дума за боядисване тон върху тон?

Цитат
ако оксидантът е в пропорция 1:1,5, а не 1:1 - означава, че ще стане  "по-силен" - от 7.5% - ще стане с потенциала на 11.25% - почти 12%

# 334
  • в 1001-та нощ
зависи колко траен очакваш да е резултатът  newsm78 предполагам 6% ще ти е ок, защото не теглиш пигмент, само влагаш, но все пак за траен резултат следва да отвориш косъма, с 3% ще се трупа отгоре - като при безамонячна  newsm78

но попитай в темата на брюнетките  Peace

# 335
Аз след около 6 месеца отказ да употребявам продукти за коса със силикони пак ги започнах и сега ще ми трябва хубав дълбокопочистващ шампоан. Можете ли да препоръчате някакъв? Ползвам балсам със силикони, който редувам с такъв без и също след всяко миене слагам малко кристали на връхчетата, само това е, не ползвам стилизанти, освен от време на време термозащитния спрей Teknia на Lakme.

Също скоро ще ми свършват балсамите, а искам и да сменя тези кристали, че нещо не ми харесват особено. Търся нещо не много тежко - кажете за някакъв хубав балсам/маска и продукт без отмиване за коса без особени проблеми - съвсем леко цъфти (подсригвам я на 6 месеца  Embarassed) и не мисля, че се къса, жива и лъскава е, но малко се заплита, защото почти всекидневно се налага да я плакна с вода и леко се изсушава.

# 336
  • в 1001-та нощ
шампоан http://www.mgshop.bg/product.php?id_product=66

лек финиш - http://zlatnaribka.com/product_info.php?products_id=2832 или хидра рипеър http://www.lookfantastic.com/hair/loreal-professionnel/serie-exp … ir-treatment.html и това http://joico.com/products/Haircare/kpak/kpak-liquidreconstructor - много е хубаво и леко  Peace

кристали - коприната на биосилк или ЧИ

# 337

a.l.e.n.a, много ти благодаря! Мисля, че шампоана ЧИ и двуфазния балсам определено са това, което ми трябва. А за шампоана - 1 път в седмицата или по-рядко?

# 338
  • в 1001-та нощ
най-много веднъж седмично, но ти ще прецениш колко често  Peace

# 339
Да споделя, че след серията за обем лорел, косата ми още не е чула за омазняване, а по принцип вече трябва да я мия. Твърда и тежка е, усещам малко сухота, слагах кристали на сухо, попи ги, няма никакво омазняване. Може би това е някакъв ефект от редовната употреба в продължение на месеци на форс вектор?  newsm78 Сега какво да правя, май ми трябва овлажняваща маска?  newsm78

# 340
  • София
Някакви отзиви за това олио
http://beautyshop.bg/product/3906/lakme-vazstanovyavashto-olio-.html

че ще поръчвам препоръчаното от Алена( Hug) и се чудя дали да го забърша и него Thinking

# 341
ако оксидантът е в пропорция 1:1,5, а не 1:1 - означава, че ще стане  "по-силен" - от 7.5% - ще стане с потенциала на 11.25% - почти 12%  Peace

Ще си позволя да не се съглася с това изказване, a.l.e.n.a.  Hug

Когато окислителя е в съотношение 1,5 спрямо боята означава единствено и само, че увеличаваш обем му спрямо този на боята, но не и неговата концентрация. Тя си остава 7,5%, както си е фабрично зададена. По твоята логика ако се сложат два окислителя, концентацията на окислителя би станала 15%, а това не е така.

Окислителя за бои представлява разтвор на водороден прекис, който има силни окислителни(избелващи) свойства.  30%-ния разтвор се нарича перхидрол, а 3, 6%-ния се нарича килородна вода. Амоняк се добавя като катализатор, за ускоряване на окислителния процес, иначе кой знае колко време би отнело едно изрусяване, например.

Съжалявам за отклонението, но все за някой ще е било полезно, това което написах Grinning

# 342
  • в 1001-та нощ
между потенциал и концентрация - в моето съзнание има разлика, ако ти не я виждаш много жалко

колко работа ще бъде свършена зависи от броя кослородни атоми, които могат да бъдат отделени, количеството им в единица обем - се измерва с показателите vol  и %

ако имаш един обем (10 мл) от 12% и същия обем (10 мл) 6% - то е ясно, че първият е по-наситен и ще свърши повече работа, ако разредиш 5 мл от първия със съответния разредител - то той ще има силата на 10 мл от втория

и на мен не ми се спори изобщо  Peace всеки да вярва в каквото си иска  Peace

# 343
ако имаш един обем (10 мл) от 12% и същия обем (10 мл) 6% - то е ясно, че първият е по-наситен и ще свърши повече работа, ако разредиш 5 мл от първия със съответния разредител - то той ще има силата на 10 мл от втория

едва ли е точно така  newsm78 ... кой е съответния разредител Thinking.....
съгласна съм , че за да получим напр. 9% смесваме  в равни количества 12% и 6% , но ако разредим 12% със същото количество вода - не съм убедена , че ще получим 6% ... поне никъде не съм чела  Peace

# 344
  • в 1001-та нощ
ох, пак ли се започва  Sick

ето давам пак цитат от онзи учебник

всеки да го разбира и тълкува, както пожелае  Hug

Цитат
АМОНЯК И ОКСИДАНТ

В процеса на боядисване и обезцветяване, амонякът е във формата на воден разтвор. Амонякът въздейства върху косата като отваря люспиците на кутикулата (омекотяващ ефект), за да може кислородът да се освободи в кортекса и окисляване на медиаторите на пигмента (междинните багрила).
В края на химическия процес амонякът се остранява лесно благодарение на неговата летливост и така се възстановява нивото на рН на косата.

Кислородът е много нестабилна молекула и се предлага в търговската мрежа като воден разтвор. Силата на тези разтвори се изразява като обем (обемни единици), като е показано по-долу.

Силата на оксиданта се измерва в процент или обемни единици:

Процент: показва теглото на кислорода в 100 гр. разтвор
Обем: показва обемът кислород, който може да се освободи от разтвора при нормална употреба.

Двете мерни единици могат да се използват отделно и заедно:
3%-10 обемни единици (приблизително)
6%-20 обемни единици (приблизително)
9%-30 обемни единици (приблизително)
12%-40 обемни единици (приблизително)

Европейското законодателство не разрешава на фризьорите да използват по-силен оксидант от 40 обемни единици или 12%.

Оксидантът или “проявител”(developer), както често се нарича, е кремообразна окисляваща течност с основна роля при химическия процес на боядисване и обезцветяване на косата. Кислородът е необходим, за да се получат (окислят) молекулите на изкуственото багрило, които се съдържат в козметичната боя.

Кислородният атом е изключително активен, свързва се лесно с другите вещества и така предизвиква реакция чрез окисляване.

Да се подбере правилно оксидант е също толкова важно, както да се избере точната боя, за да се получи оптимален цвят.

Кислородът е в основата на процеса на боядисване на косата и най-общо казано изпълнява три функции:
Кислород плюс оцветяващо вещество
Окисляване на медиаторите и образуване на оцветяващи вещества (изкуствени багрила).
Кислород плюс амоняк
При изсветляване на естествения цвят на косата, което в зависимост от силата на оксиданта, може да бъде от един до няколко тона.
Кислород плюс боя
Възстановява баланса на багрилата и нивото на рН на боята в сместа. Кислородната вода е стабилизиран чрез подкиселяване разтвор, за да се придотврати преждвременно разпадане, тъй като кислородът е много нестабилен. Светлина, топлина, мазнини или смесване с други вещества предизвикват бързото им разпадане на кислород и вода. Метални прибори и съдове предизвикват разпад на кислородната вода. Замърсяване, пепел и соли от тежки метали предизвикват освобождаване на кислорода и продуктът става негоден за употреба.
При бързото разпадане кислородът може да повиши налягането, което да причини загряване и спукване на съда. Кислородната вода трябва да се съхранява винаги в оригиналната опаковка, затворена, на хладно място и далеч от пряка слънчева светлина. Нивото на рН на стабилизираната кислородна вода е под 4. Намалявайки нивото на рН с киселина се получава кислороден разтвор, който е по-слабо реактивен химически и това удължава срока на годността му.

Стабилизираният разтвор изсветлява меланина бавно. За да се ускори процесът, се използва амоняк, който има алкално рН. Това прави кислородния разтвор по-нестабилен и изсветлява естествения меланин. Смесвайки кислородната вода с амоняк, нивото на рН се увеличава до 9,5. Под въздействие на амоняка разтворът се активизира и започва химическото разпадане на амоняка. От високите нива на

рН кутикулата набъбва и сместа лесно прониква в кортекса. Дестабилизираната кислородна вода обезцветява естествения меланин.

Общи условия

Активация на акаунт