Професионални серии за коса - 21

• 44 545
  • 724
  •   1
Отговори
# 345
В този цитат се казва това , което е написала lija .... не разбирам защо всяко несъгласие към твои думи , приемаш като упрек.
Прочела съм доста учебници , но както и преди писах никъде не съм срещнала водата да се посочва като разредител  или по какъвто и начин да се разрежда оксидант , за да се получи по нисък % .... в този ред на мисли бе и моя пост. Peace

# 346
В случая съотношението 1:1,5 касае единствено милилитрите. Примерно смесва се боя 60 мл и оксидант 90 мл., или боя 50 мл и 75 мл. оксидант. Но това не променя процентите на оксиданта   bouquet

# 347
  • в 1001-та нощ
dachita , всеки учебник ще те насочи, ако имаш нужда от по-слаб оксидант просто да ползваш по-слаб оксидант - аз не виждам нищо странно

Люляковa - ще дам пример с алкохола - 100 мл вино, не може да те напие, като 100 мл концентрат (да кажем уиски), но ако изпиеш повече вино ... се движиш към същия резултат, като от уискито

също ако смесиш 100 мл уиски със 100 мл безалокохолно и изпиеш половината (100 мл от новата 200 мл разредена смес), няма да се напиеш, като от 100 мл конценрат:

ето още малко от същия учебник:

Цитат
Обобщение: в процеса на боядисване с оксидантна боя има четири фази:

•   Окисление-Алкалният компонент предизвиква разпадане на окисляващия агент (оксидант) и кислородът се освобождава H2O2=H2O + O.
•   Оцветяване-Кислородните атоми свързват медиаторите и веществата, формиращи цвета, и така се получава козметично багрило.
•   Омекотяване-Алкалното вещество (амонякът) създава необходимото за разтваряне на кутикулата ниво на рН на сместа, подготвяйки косата за боядисването и изсветляването на естествения меланин.
•   Изсветляване-Получените при реакцията кислородни атоми разграждат меланина и предизвикват изсветляване на косата с 1,2 или 3 степени в зависимост от силата /обемните единици/ или процент на използвания оксидант.

целият процес се отнася до това, че при смесване на алкалния компонент с окислителя протича реакция, при която се отделят опр. количество кислородни атоми, които изъвршват основните процеси

какво количество кислородни атоми ще се отделят зависи от количеството им в единица обем (силата на оксиданта) и количеството на самия оксидант  Peace

аз наистина приключвам по темата

всеки да работи с каквито продукти желае, в каквито концентрации му е удобно и т.н.  Peace

# 348
В случая съотношението 1:1,5 касае единствено милилитрите. Примерно смесва се боя 60 мл и оксидант 90 мл., или боя 50 мл и 75 мл. оксидант. Но това не променя процентите на оксиданта   bouquet
Люлякова, dachita, aбсолютно вярно! Hug

a.l.e.n.a, аз съм инженер-химик и с годините съм се научила да не влизам в излишни пререкания с хора, които не разбират от химия, но много обичат да спорят на тая тема.

Писах в темата единствено и само, защото не може с такава категоричност да твърдиш неща, които изобщо не са верни и най-вече, които могат да подведат някоя потребителка и това да доведе до лоши или незадоволителни резултати, ако тя е взела, че е изпълнила твоите напътствия.

И сега по темата - ползвали ли  сте серията за обем на Кerastase. Много се замислям за нея, но се притеснявам да не ми омазнява допълнително косата. Ще се радвам, ако споделите мнения Simple Smile

# 349
  • в 1001-та нощ
ами  newsm78 не знам защо реши, че съм толкова далеч от химията  Mr. Green

като инженер химик - би следвало със затворени очи да прецениш и за обема на керастаз   bouquet

хайде със здраве  Hug

последното подобно разчепкване беше - дали има запечатка в серията фиберсютик - или просто има една маска в 2 разфасовки .... аз много добре си спомням  Peace

# 350
a.l.e.n.a, мисля, че пишем за различни неща и явно има някакво недоразбиране, иначе от химия не разбирам  Hug

Ако боята е безамонячна, то кремът няма да катализира оксиданта, по-скоро ще го разреди, а ние не знаем в кой крем какво количество амоняк има и не можем да определим какво ще се случи. Производителят решава кой с крем в какво съотнешение да смеси.

Но нека да не си разваляме хубавата темичка   bouquet

# 351
  • София
Момичета,дали в магазинчето на Алабин продават Lakme?

# 352
  • в 1001-та нощ
a.l.e.n.a, мисля, че пишем за различни неща и явно има някакво недоразбиране, иначе от химия не разбирам  Hug

Ако боята е безамонячна, то кремът няма да катализира оксиданта, по-скоро ще го разреди, а ние не знаем в кой крем какво количество амоняк има и не можем да определим какво ще се случи. Производителят решава кой с крем в какво съотнешение да смеси.

м, да  Peace  bouquet аз затова не пропускам всеки път да отбележа, че производителят е прецизирал всичко - и да се спазват указанията - от теста за алергичност, до пропорциите и т.н.  Peace

това написах и в конкретния случай - да не търся сега назад  Hug последното което би ме зарадвало е някой да си унищожи косата, напротив  Hug

# 353
  • в 1001-та нощ

за София зная 2 магазина, в които има, но за там не съм сигурна  newsm78

# 354
  • София
кои са? Praynig

# 355
  • Варна
От всичко прочетено до тук разбрах,че няма да се справя сама,затова ще питам
Косата ми е светло руса, искам да я потъмня с един или два тона.За сега съм се спряла на inoa.Боядисвам я от 5 години и винаги в края на лятото от прекалено стоене по плажовете се налага доста да я подстригвам.Сега искам да я пусна да расте поне с около още 10см.Вмомента е малко под раменете.В момента е здрава,малко суха в крайщата,но не цъфти и не се чупи.
Продуктите,който ползвам са еластайзер екстрийм,форс вектор,интенз рипеар и маскинтенз на керастаз.Коприната на Чи и изглаждащия крем на лореал Сюприм смуут.Рядко слагам и маслото на Nuxe и кристали на алфапарф.

Та въпроса ми е дали ползвам правилните продукти и ако не моля препоръчайте ми!
Искам здрава,дълга и лъскава коса.Харесва ми да седи мека,но и жилава.Да я усещам тежка.Също и да е един цвят от корена до върха.Ако някой от Варна може да ми препоръча и добър колорист ще съм безкрайно благодарна.
Извинявам се за многото писане ,но исках да бъда изчерпателна
П.П. Косата ми е мазна в корените и по суха в крайщата.Мия на два дни.
Тънък косъм,гладка повърхност.
Момичета,помагайте.
Ще си взема дфуфазния на Лакме и маската Deep Care.
Протеиновите терапии дали са за мен.По точно съм се спряла на Deep Fuel на Редкен.
Чудя се и за серята на Керазтаз Age Recharge с цел да уплътня малко косата.

# 356
  • в 1001-та нощ

единият се намира близо до жк.Борово, а другият е в галакси център, мисля се води в жк.Гео Милев  newsm78

# 357
  • в 1001-та нощ
балеринка, да протеинът ще ти вкара жилавост, в зависимост то това какъв е протеинът и с какво е комбиниран - може да втвърдява и циментира, а може и да дава жилавост

при мен жилавост убедително идва от протеините на джовани newsm78

ти ползваш предимно маслени и изглаждащи продукти, но особено, ако косата ти е по-фина - по-смело можеш да въведеш и протеин

форс вектор - много не го числя в тази категория, слаб е  newsm78

# 358
  • Варна
След протеина разбрах че трябва да се сложи по маслена маска.Тази на Керазтаз - Мазкинтеза добре ли ще е?

# 359
  • в 1001-та нощ
при положение, че косата ти е толкова преситена от маслени грижи - по-скоро не слагай  newsm78

пробвай 1) само протеин, 2) протеин с еластисайзер преди това и 3) с добавен и маслен продукт

мисля, че ще ти е достатъчно - само протеин или еластисайзер с протеин, като финишът ти е богат - коприна или друго от сорта  Peace

ако много ти пресушава от протеина - тогава вкарай и маслени грижи  Peace

Общи условия

Активация на акаунт