Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 115

• 131 886
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
galmir, Tatitt не съм съвсем сигурна дали ще се справя с блата, тези двете са с купени блатове (не ги харесвам, но поне хубавата форма е сигурна), няма да мога да разрежа блата на 3 части . И двата пъти мазах с масло с пудра захар под чаршафа.
Tatitt , би ли ми казала как си направила куличките под покритието кръгли. Мога и квадратни да ги направя, да изрежа парченца блат и да ги наслагвам едно върху друго , така ли се правят???
Според мен ако кулите са кухи ще е най-добре , а и ще станат по-равни . http://www.flickr.com/photos/32949043@N03/
 Аз ги правя както ти е обяснила Tatitt , с Варна обаче ще ти отнеме много време да изсъхнат и не знам дали няма да се деформират . Бих ги направила с РМ2 , но ако покриваш с Варна ще има разлика в цвета 
 Дими да ти е жив и здрав малкия и много да те слуша и радва . Разгледах снимките на тортата ( и не само) ...мога само да кажа че завидях .  Hug

Гледам Брюлето обсъждате , аз имах един  пакет винаги ми се втечняваше  Rolling Eyes . Сега ще пробвам новия който ми прати Валерия , да видим  Grinning.

# 526
  • София
Здравейте.
Налика-много свежа квилинг торта.Торта 4-ка изглежда много изпъната.
Леля Ог-много е хубава балеринската торта/независимо,че сме виждали подобни, твоята е много хубава и нежна и с твой си почерк и заслужава това да бъде отбелязано/.Торта пате е много сладурска.Има ли снимки на физиономията отпред на патето?Втората торта ферма е станала много хубава.
Татит-много свежа торта с рози и хризантеми.
Мечопух-много хубава торта с Гарфилд,както и с лъвчето също.
Мина-металиската торта и бебешорската са чудни.Как е направен надписа металика така преливащ се?
Краси.мира-много китно тортичка.
Лайтблу-сватбената торта е невероятно красива,сладките също са много нежни.Тортата с розите и сърцата от айсинг е разкошна и нея си копирах.
Фотка-много е готина тортата.Интересно ми е човека как е направен?
Марина Д-много красива торта.
Селма-радвам се да те видя в тази тема-невероятен кулинар си.Има смисъл да се усъвършенстваш с айсинга,но повече се търсят торти с украси от фондан.
Пат-Кити с токчетата е супер,тортата с Гормитите е върха,а саксофона ме остави безмълвна-ще го копирам.
Бианка Д-много красива торта,писмото е много оригинално.
Марая-много е хубава розовата торта,също така джунглата и кошницата.
Дитсан-много хубава торта барабанист,джакузи и кошницата е много свежа.
Михаела 73-тортата Актерикс много ми харесва.Другите торти също са хубави.
Velma-браво и 2-те торти са много хубави.
Петя таг-много интересни мъфинки.
Дими 73-тортата нещо изглежда много вкусна -каква е вътре?
Галмир-интересни тортички,но ти трябва още прецизност в изработката.
Хрисив-ретро колата е чудесна.

Момичета има ли някой линкче за стъпка по стъпка на Макуин колата голямата?

# 527
Maрия Илва,честита малка принцеса.Да ви е жива и здрава и много щастлива.
Дими,честито и на твоето момченце.Безгрижно детство и много щастие.
За всички които попитаха,фигурките са със новите ми играчки.Много добре се получават но нещо немога да се справя със обличането.Незнам да съхнат ли първо и да ги обличам или както ги направя веднага да ги обличам.А и без тайлоза във тестото се чупят.
По вече ще коментирам утре че току що се прибрах от 3 дни релакс и хич ме няма още.

# 528
  • До хладилника, който обичам
Добър ден, благородни лейдита!

От съседната тема за мъфини ме подсетиха да ви питам за нещо.

Искам да правя торта от мъфини за малкото дете след седмица. Бях си поръчала метална стойка за мъфини от чужбинско, но не стана и нямам. Тук има на малко фантастични цени. Има ли някой да ми услужи (или ако не му трябва, продаде) стойка за мъфини?
Ето какво имам предвид:

И картонена дори ми върши работа, а ако няма, и стойка за сладки

Знам идеи как да си направя сама, но избягвам, защото времето ми е много кът тези дни. Имате ли идеи за мен  Grinning

# 529

Знам идеи как да си направя сама, но избягвам, защото времето ми е много кът тези дни. Имате ли идеи за мен  Grinning

Бу,виж тук.http://www.cookibooki.bg/Магазин.html Предлагат няколко вида картонени,като тази,която си показала.Доставката е до 2-3 дни.Ако си от София-поставка за сладки,като показаната от теб,съм виждала в магазин на ул." Цар Симеон",отляво,в  посока от "Вашингтон" към "Борис".Метални не съм виждала.В посочения сайт точно сега обновяват нещо в магазина,така че потърси по-късно през деня.Аз,за съжаление,нямам такова нещо,за да ти услужа лично SadДано да съм била полезна.
Момичета,прекрасни неща сте сътворили!!!Напоследък не правя торти,че работата ми е страшно много.Може би ще правя нещо за вторник,набързо,ако се получи -ще ви го покажа!Поздрави на всички и приятен почивен ден-за когото е такъв Laughing

Последна редакция: нд, 11 сеп 2011, 08:18 от МаринаД

# 530
Привет момичета  bouquet

Ето какво имам предвид:

И картонена дори ми върши работа, а ако няма, и стойка за сладки

Знам идеи как да си направя сама, но избягвам, защото времето ми е много кът тези дни. Имате ли идеи за мен  Grinning

Бу, от металните и картонените които пoказваш има и ТУК 

А като тази за сладки и подобни:

Съм виждала преди в едно магазинче за сувенири на Ангел Кънчев след Аспарух, и май и в един по-голям магазин за сувенири наАспарух и Раковска...

А аз имам едно питане – как да закрепя ето тази маска от фондан върху торта, че нещо много тънка съм я направила – ама нейсе?? Или да си правя друга по-дебеличка Simple Smile

Благодаря предварително!!!  bouquet

# 531
  • До хладилника, който обичам
Благодаря, момичета. Намерих ги и аз тези сайтове, но ми се вижда висока цената. Особено за картонената, към 18 лв идва с доставката. А металните около 30+... не, че няма да я ползвам и занапред, ама...
п.с. не съм от София, за съжаление, иначе бих отишла в този магазин.

# 532
Здравейте ,набързо прегледаж всичко от последната седмица както винаги много красиви неща.
Maria Ilva честита радост !
Ванилия Мадагаскарскa много е нежна ,аз за момента събирам кураж да пробвам вита торта
patriyaniтази гормитената е страшна моя младеж ме кара да му я показвам няколко пъти,а тази със сакаса  е страхотна   bouquet
ditsan както винаги красиви цветя,както и барабаниста .
petia_tag тези карети са много красиви
galmir красавици ,зверове,дракони направо като истински
lightblue красота   bouquet
hrisiv много нежни курабийки.
Аз тази седмица се потрудих над две торти,за първи път еклерова

и една" обикновена на Лео"
,като за първи път не оцветявах фондана ,а действах  с четката   ,определено цветовете стават наситени.Стигнах до извода че с готови блатове е много по лесно оформянето( разбира се напрежението си беше пак голямо) отколкото да се опитвам да изравнявам  между парченцата руло ( още повече че и здравословно не бях в най добра форма) но важното е че зарадвах близките си.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2011, 12:47 от J_M_M

# 533
Привет на всички.
Налика,няма  за какво ,всички се нуждаем понякога от подкрепа.А тортичката се е получила много добре.
Михаела73,много хубави са всичките торти.
Велма,тортичките са супер.Трансфера също,всяка следваща ще е  все по-добра.
Дарилка,тортата изглежда страшно апетитно и ще я пробвам при първа възможност.
KK38,тортичката със велосипеда е супер.А тези във басейна са супер защото са голи и са правени със новите  играчки.Имам проблем със обличането,немога да реша как трябва още преди да са изсъхнали ли да ги обличам или след като изсъхнат.Затова и барабаниста не ми харесва много,без тайлоза във тестото се счупи,със тайлозата беше ок ама колко зор видях докато го облекааа.
Ялмир,браво за тортичките.А тя дъщерята май се позапали покрай мен и след кошницата доби смелост и днес прави сама тортата за рожденният ден на свекърва и утре.Дано се справи за да не се разочарова и отчая че тя има този навик.
lightblue ,страхотни са и двете тортички но втората със розите е истинска прелест.
Хрисив,сватбените курабиики са страхотни а ретро колата на мен ми харесва.
Ангелове,немога да ти помогна със съвет но маската е невероятна.
JMM,много са хубави тортичките.
Лек ден на всички.

# 534
  • София
А аз имам едно питане – как да закрепя ето тази маска от фондан върху торта, че нещо много тънка съм я направила – ама нейсе?? Или да си правя друга по-дебеличка Simple Smile

Благодаря предварително!!!  bouquet
Много е красива маската ти! Ако има време да съхне още, недей да правиш нова. Нищо няма да й се случи, ако я сложиш така легнала върху тортата. Ако искаш някак вертикално, тук вече трябва да измисляш нещо, върху което да се опира.

# 535
sVeshti4ka - много благодаря за съвета, но ми трябва за днес Sad та ще трябва да замажа положението със заместител набързо... Явно сглупих, като не подложих от самото начало нещо твърдо и пластично под тая, че да мога да я закрепя някакси, но нищо Simple Smile някой друг път...

ditsan - благодаря ти Simple Smile

Приятен неделен ден на всички  bouquet

# 536
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Уууууу, Angellove, прекрасна маска. Много ми се ще да видя цялостна торта с нея - дано все пак успееш да я сложиш....... Ако е напълно изсъхнала може пък да стане - нищо, че е тънка  Flutter

Бу, успех все пак с намирането. Дано се включи и някой от Пловдив да помогне!

Stefina, ето два варианта http://www.make-fabulous-cakes.com/car-cake.html; http://www.pieceofcakedecorating.com/2010/02/how-to-carve-3d-lig … mcqueen-cake.html

Аз се отчитам с мъфините! Благодарности за отговорите момичета - и тук и на лс. В крайна сметка, реших да се придържам по-близо до рецептата на Ири и оставих масления крем, като увеличих количеството на крема сиренето доста, за сметка на маслото.

# 537
  • София
Благодаря ви за поздравите за Явор! Това са едни кръгли, големички бисквитки, тънки, но жилави, продават се на диетичния стелаж в нашия магазин, прозрачна опаковка. Слепих ги с масло+затоплена сметана Президент с малко сос от сладко от ягоди+Филаделфия+разтопен черен шоколад. Отгоре са остатъци от фондан, боядисани с четка, блясъкът е от соса от ягодово сладко /в последния момент, но и така си стояха 2 от тях, дълго време - върши работа за подобен ефект/. Фигурката е глава на жаба /червенокоремна бумка, любима на сина ми напоследък/, която се подава от водата, нямах желание да правя цяла, нали навремето правих. Другото е камък /куха фигурка/. Папурите са - обвита с фондан клечка за зъби, горе е тръбичка от фондан, така засъхва, после пъхнах свещичките. Овъргаляни са в какао. Определено има какво да се желае от папурите, но всичко беше набързо, а и за папурите ми беше важно да са свещи и това малко ги лиши от реализъм.
Рая, като си дойдете, препоръчвам ви да отидете там, много е мирно, чисто, с мерак направено и има едно усещане за покой и хармония.
 Hug за всички!

# 538
Момичета,ровя във гугъла но нещо немога да открия нищо за Диджей.Можете ли да подадете едно рамо със някакви материали на тази тема.
Трябва към 20.09 да правя торта за бъдещият зет който е Диджей,а аз нищо не разбирам от тези работи.

# 539
Здравейте, момичета   bouquet.
Направих торта Барби с РМ 2, но покритието ми стои едно такова матово, сещам се че бях чела из старите ви теми, че може да се напръска с разтвор от вода и мед....за да стои лъскава тортата...но беше за марципан Варна....дали мога да процедирам по същия начин и за мастиката  newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт