Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 115

• 131 886
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • в семейството
lightblue , и тук да кажа, че сватбената ти торта е много стилна, с невероятни цветове и супер изпълнение! И тази роза отгоре....   chef

Аз не знам, след толкова страхотни сватбени торти, как да покажа моята!? На всичкото отгоре не можах да и спретна собствена "фотосесия" и снимките са от самият рожден ден!

и ОЩЕ

# 406
Мдаааа...И Фотка ме разби... #CrazyФигурка,композиция,китара #CrazyНечовешки добри Hugно ако кажеш,че ти си рисувала влака-аз приключвам с тортите Tired Face newsm43...или поне спирам да се показвам CryДа знаеш-страхотно си се справила/ти си го знаеш,де Hug/Я кажи-колко пъти припада рожденика от кеф Grinning
Ето и нещо от мен.Макар че...то...такова...нищо особено...цветенца...

Хайде,лека ви нощ!Отивам да си се срамувам насаме Grinning

# 407
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Лелеееееееееееее, лелееееееееее! Лайтблу, ти ме разби. Ах каква красота, каква прелест. Изумителна е тази торта. Може ли няколко питанки. Видно е, че повечето цветя са налепени още незасъхнали, но розите прадварително ли ги суши? И ако да - как ги намести после така правилно?

Абе хора, къде ги държите тези гигантски торти, докато работите по тях? Откъде такъв огромен хладилник? И как ги местите между хладилника и масата и обратно и така??

Ванчеее, Ванче - като се има предвид, че се ориентирам трайно към рецептата на Димитрана за блатове за руло, мисля че честичко ще правя Павлови......... с толкова белтъци........ Освен пък да ти ги пращам ли?  newsm78
Мариетка, и за теб ще има, мила...... Ама освен да дойдеш да си ги ядем с Ванчето и другите желаещи на една седянка! Hug

Мечо Пух, мнооого добър Графийлд, страхотен е станал!

Мина, УАУ! Както винаги УАУ на твоите торти. Ама умирам си за твоя почерк. Може ли при нужда да открадна някой и друг бебешки детайл от втората тортичка!

Фотка, за Павловата си права, а цвета...... Ами имах розов фондан и жълт фондан. Оцветени! А ми идваха и двата ярки за тази торта и реших да ги смеся и да добавя малко бяло и така - добавях по малко жълто и малко бяло, докато постигна точния цвят!   bouquet
А тортата ти перелестна. Има толкова деетайли, а музикантът е суперски!   newsm78 Отначало си помислих, че долният етаж е от кутийки и се заудиха как си закрепила всичко, ама като се загледах, не били кутийки бе - май торта си било. Много си добра!
Ванилия - зелените цветя са хризнатемки, но аз исках малко по-друг вид. Ето тези , но не можах да измисля как да ги направя, затова се примирих с обикновените хризантемки. Иначе стават доста лесно. Аз използвах кътърите за маргаритки от Уилтънския комплект и изрязах две големи и три малки. Притиснах всяко листче с клечка за зъби, така че връхчето и да е на връхчето на листенцето (така се позатвориха малко) и после с малкото топче на Изтеглях към центъра на цветенцето, за да се заоблят листенцата. И после нареждам на купчинка върху гъба, и пробивам с тел, на която има предварително направено топченце. Съхнат окачени надолу. Голямо писане, пък дали стана ясно не знам...........

Краси, страхотна торта - прекрасна!

Марина, много кокетна тортичка! Обичам аз семпли торти с цветя!

# 408
Момичета трябва да направя лалета от фондан, моляви дайте линк или някакво обяснение как се правят.

# 409
  • София
Леля Ог, много ти благодаря  bouquet

Момичета, направили сте изумителни неща Shocked Shocked Shocked Поклон пред таланта ви  bouquet

# 410
  • София
Благодаря за милите думи на mari_eta, Mинa, colova, fotka, Ванилия Мадагаскарска, Tatitt
Mинa страхотна металска торта, гривната и китарата и пламъците ста много идейни, а бодличките отстрани на тортата  Щерката на кръсницата на моята щерка иска нещо сходно, мога ли да направя такава китара и гривна? С каква боя постигна сребърното? Благодаря. А бебешорската  емного нежна и различна, допада ми съчетанието на цветовете.
fotka още една супер идейна торта, особено ме изкефика китариста и прожекторите
Ванилия Мадагаскарска готини животинки, сполучлив оптит, особено зайците. Честита книжка, много  етажирани торти да направиш
Краси...* много нежна и красива торта
lightblue изключителна торта, прекрасни цветя. Много красиво преминават от бяло към розово и лилаво. Курабийките са перфектно изработени.
МаринаД цветенцата ти не са нищо особено, напротив. Тортата е нежна и ефирна, отлично изработена и със сигурност, много е зарадвала получателя си.
Tatitt благодаря за обяснението за хризантемите
Tani4ka* ето това намерих
http://www.youtube.com/watch?v=r4-fyO5oxLI
http://www.youtube.com/watch?v=km-ubRUHmm0
Eто я и моята торта с лъвче

# 411
Ванилия страхотни мъфинки- ще се пробва рецептата!
Краси точке много е сладка розовата феерия, не ни лишавай моля те от красоти!
Радииии как държа тая красота скрита цели 3 дни! Нямам думи-ПРЕКРАСНА Е! Връщам се да я съзерцавам! И сладките-тооолкова много и тоооолкова обилно украсени! Поклон!!!  bouquet Сглобена ли транспортира тортата?
Фоте и аз дълго зяпах да разгадая това картонена торта ли е отдолу. Перфектно е всичко-китариста, китарката-толкова мъничка, рисунките! Рожденника сигурно си е залепил д-то на тавана от радост! Ама ти като се загубиш и после връхлиташ с пълна сила! Браво! Ще те чакам септември Peace
Марина мнооого нежна тортичка, прекрасна е!
Татитче че ми е голям хладилника-голям е, но се наложи да окупирам и хладилника на майка ми за допълнителните торти. Иначе сглобявах и декорирах тортата без да я местя в хладилника-издържа навън около 2 часа. След това мъжа ми я пренесе в хладилника-добре че е на височината на масата, т. е. отдолу е фризера. Абе тежеше си, аз не можех да я вдигна.
Мечо пух лъвчо си е намерил подобаваща торта!

# 412
Patio всяко тесто се оцветява различно с различните бои . Уилтънските не са лоши като изключим черно и червено , както и кафявото което е по-скоро "пясъчно" - останалите цветове да ОК .

И аз стигнах до този извод Simple Smile, но ако може да ми помогнете с предложение коя конкретна боя да купя за да мога да оцветя Пиккото с хубави наситени светове ще съм много благодарна  newsm17

# 413
Patio,аз оцветявам със тези на прах освен чевено и черно другите цветове се получават много добре.За чевено и черно просто минавам и отгоре за да се получи добре.Имам и гелови но със тях някак се получават по-бледи цветове тях използвам за по-нежно оцветяване.
Момичета трябва да правя цял комплект барабани и барабанист и имам въпросче.Ако направя барабаните със оризон дали няма да са много бабунести.Или да си ги правя направо от ММ.
Захванала съм се със едни туршии и нямам никакво време но довечера по нощите ще се опитам да изкоментирам всичките красоти които пак сте сътворили.

# 414
  • в семейството
ditsan , по-добре си направи тестото на Нелка и ако ти се напукат барабанчетата ги облечи с Пикко. Аз за последната торта правих рога с оризон, но станаха груби и се отказах, та за това ги няма и на тортата (а те са като запазена марка на AC/DC).

Искам бурканче лютеница  Laughing

# 415
   Здравейте,момичета!  Hug Hug Hug
   Позволете ми да се включа във вашата красивейша тема!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
   За мен тя трябва да фогурира по-скоро във някой форум за изобразително изкуство!
   Едно е да бъркаш,точиш и печеш.Съвсем е друго да създаваш прекрасни форми,композиции и цветосъчетания!
    Моите възхищения за всяка една от вас!  newsm20 newsm51

Досега не съм украсявала тортите си,но ето че реших да започна.
    Засега се пробвам с украси от ,както аз ги определям ,стават за ядене  Laughing . А именно от крем.
    Искам и да ви питам.....Дали си струва човек да се съвършенства в този вид украси?Търсени ли са,дето се вика, на пазара?

Ще ви покажа моите най-първи стъпки..
    Интересно ми е да чуя мненията ви:хвалби,критики,съвети,забележки,всичко за каквото се сетите!

Тук украсата е от бита сметана на прах+много какао.Направена с помощта на 2 найлонови пликчета.

Тук творих с помощта на медицински шприц и найлоново пликче.Клавишите са от шоколадово-карамелена глазура.Останалото бита сметана.Не съчетах добре нещата и общо взето развалих украсата,ама имам намерения вбъдеще да я направя по-добре....

Украсата от бита сметана.Сладкарски шприц с насадки (от тези по 1 лв.)

Украсата е от маслен крем (надали ще използвам пак този крем,много тежък ми дойде).Същия сладкарски шприц с насадки.

# 416
Здравейте, мили момичета!

Минавам да почерпя с едно от плодовите тортета, които направих по случай рождения ми ден и именните дни на половината ми роднини  Laughing (дете, мъж, баща).  Правих три, за да има за всеки вкус  и дори за алергичните и диетичните, а показвам само най-малката и най-симпатичната от тях:

Исках да приличат поне малко на плодовите торти на FRESA, но уви! Надявам се, че следващия път ще имам повече успех, но това редене на плодовете много ме изнервя  Embarassed

marii4e, Lovebug, Ванче, metchopooh, mari_eta, Mинa,  colova, fotka, Ванилия Мадагаскарска,  благодаря ви за хубавите думи, винаги ми е приятно да ги прочета!

Tatitt, красиви са и двете ти торти! Много ми харесват розите!
Ванче, не ми писнаха курабийките, напротив- тях ми е най-приятно да ги правя!
metchopooh, Гарфилд е много много сладичък! Лъвчето и то, много хубави фигурки!
Мина, тортите ти са невероятни! Нямам думи! Изпипани от всякъде, всеки детайл е на мястото си и всичко е толкова красиво и чисто изработено!
Ванилия Мадагаскарска, много сладурски са станали животинките! Много ми харесва жабката! Аз най-много обичам да украсявам сладки и мъфинчета, тортите са ми по-трудни, защото все бързам да не се разтекат от жегата, докато им лепя цветчета и пчелички. Да ти е честита новата книжка и скоро да почнеш да показваш нагледно какво пише в нея!
Краси, тортата ти е много нежна и красива! Защо се чудиш дали да пускаш торти тук  newsm78

lightblue, не мога да откъсна очи от твоята сватбена торта! Невероятно красива и нежна! И целият този водопад от цветя, много е красиво! За сладките нямам думи, прелестни са!
fotka, уникална е! Влакът картинка ли е? Жестока! Дори и без рогата, тортата е невероятна! Да знаеш, че някой ден ще направя блед опит да те копирам!
МаринаД, много нежна тортичка, много хубаво си подредила цветята!

Селма, аз вече съм ти казвала в другата тема, ама искам и тук: Имаш ръка за такава украса, тортите ти са много красиви! Всяка от четирите торти ми харесва и във всяка си личи твой си почерк. Слънчогледите са разкошни!  Не знам за търсенето на пазара, но според мен има смисъл човек да се усъвършенства във всяко нещо, което му носи удоволствие!

# 417
  • София
Момичета, има ли желаещи да се включат в подялбата на червена, гелова боя на Бейкъри?

# 418
Момичета, има ли желаещи да се включат в подялбата на червена, гелова боя на Бейкъри?
Аз, моля!!! Ще ти звънна за уточнение.
   Здравейте,момичета!  Hug Hug Hug
   Позволете ми да се включа във вашата красивейша тема!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Привет! Не мога да повярвам!!! Искам първа да те приветствам!!! Твоето име е една от легендите в готварския форум /за тези които не са наясно/, затова на драго сърце ти подавам ръка за Добре дошла! Надявам се че няма да имаш нищо против да споделяш твоите готварски умения!!!

# 419
Здравейте ,сядам да почина между варенето на лютеница и краставици,и да видя какво ново става при вас.
Ще започна със Stefina-че я пропуснах ,цялата къщичка е от медено тесто ,върху покрива съм залепила допълнително плочки от айсинг ,които правих по шаблон който нарисувах съответно по размера на платките,линк за кутията не мога да ти дам ,защото много отдавна съм си копирала само модела и не помня точно къде е бил, но имам оригиналната снимка по нея аз рисувах на ръка моя шаблон ,размерите си зависят от теб ,просто в един квадрат рисуваш каквото искаш,стените съответно са по-тесни ,изсъхват много добре и чак тогава се сглобяват внимателно с по -гъст айсинг,трябва време спокойствие и търпение ,всичко е много крехко и лесно може да отиде по дяволите.Хубавото е ,че може да се прави доста по-рано ,хем да изсъхне добре ,хем да има време да се реагира при несполучлив опит.
Леля Ог-на теб дължа първия си опит със сладки за бебе-бяха много изненадани на една погача от това което бях направила ,чак сега обаче връзвам че това което съм гледала и много ми е харесало ,и което ми е дало идеята си ти,за което благодаря.Ето и резултата

Отново тортите ти са страхотни,без излишни неща и много свежи цветове,точно по мой вкус
Селма-това не всеки го може ,много са ти сполучливи нещата ,особено ми харесват слънчогледите
Марина Д-много приятни цветенца,няма за какво да се срамуваш
Фотка-не зная има ли смисъл да казвам каквото и да било,аз това не го мога ,чудя се торта ли е що ли,страшна е

Мечо пух-ти си ме убедила ,че напредваш много бързо ,цялата торта е сладурска,много ми хареса,Гарфилд 6+
Татит-прелест
Мина-като картинки са
Ванилия-ще ми е жал да ги ям
Краси-мног добра идея за дръвчета,моля да не се сърдиш ако я използвам
Lightblue-прииска ми се да съм булка ,по мое време нямаше такива красоти

Леле ,уморих се от писане ,отидоха ми бурканите,айде чао,дано не съм изпуснала някой ,да няма сърдити,моля за извинение.

Последна редакция: ср, 31 авг 2011, 14:45 от kk38

Общи условия

Активация на акаунт