През лятото плетем и на слънце се печем

• 95 075
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
armeria,поздравления!Страхотен пуловер!
Колко прежда ти отиде?

# 661
Здравейте! Искам да ви попитам как да правя плетката си по-хлабава? Уж внимавам, отпускам, а в един момент едва вкарвам куката.

# 662
Армерия, браво! Разкош е!  Heart Eyes

Искам да ви попитам как да правя плетката си по-хлабава? Уж внимавам, отпускам, а в един момент едва вкарвам куката.

Смени номерът на иглите с по-голям. Simple Smile

# 663
Застудя навън и повече време ще прекараме в къщи затова ще има време за  knit

# 664
  • Бургас
armeria, много е хубав, браво!
Тъкмо и аз превключвам на тази вълнА, че половинката
откога мрънка за пуловер. Каква прежда и колко ти отиде?
Преждата е много отдавна купувана, производство на "Г. Генев", Габрово. Доста са лаконични на етикета и не пише състава, но основното е вълна, / и с горене се вижда че е вълна, но сигурно има и още нещо добавено, това го усещам от допир/. Отиде 700 грама и го плетох на обръч 5 мм, а ластика  на 4. Размерът отговаря на 50- дълъг е 70 см . И за да си призная всичко- шарките ги бродирах .

# 665
Комплектът ми за есента и зимата:

# 666
Комплектът ми за есента и зимата:

страхотни са

# 667
армериа, ама добре си ги избродирала   bouquet

Амели, мен това меченце ме плени...но понеже не искам да повтарям ничий труд буквално, намерих в нета други подобни схеми и снощи почнах едно друго мече, с чадърче  Flutter на мен такива неща са ми удобни за плетене, спорят ми, не ми е тъй досадно. Наплетох досега трийсетина реда. Това мече има едни сърчица както при теб звездичките, мисля тях да ги апликирам също както ти.

# 668
Ама Тити, моля ти се, няма лошо да повтаряш буквално,в крайна сметка нали всички това правим,като плетем по схема  Grinning
Аз това моделче го хванах, щото мечката е синя  Mr. Green за момченце и по-точно щото съм тъпа и не ми идва на ум да изплета розовия модел в синьо.
Сега ми възникна огромна драма- като тегелирах ватата, с която ще подшия одеалото, машината ми пусна масло и произведе 5 капки по лицевата страна. Не успях да ги изкарам с Вениш, давайте други идеи, моля ви, че одеалото трябва да е готово за събота!

# 669
домашен сапун, дано има откъде да намериш. Сапун, направен от баба.

# 670
и аз да се похваля с новата си шапка.на снимката е детенцето ми с шапката на мама

# 671
Отново с много хубави неща сте изпълнили страничките, браво на майсторките. Аз имам един въпрос свързан с фирма Александър - само със Спиди ли извършват доставките на поръчките си, защото им писах, но не ми отговориха?

# 672
 bouquet на всички плетачки!!!

http://mbr1.snimka.bg/other/shemi.440075.25273057
Някой да е срещал тази прежда по магазините в София? Трябва ми бяло или екрю.

Поръчах я от Хоби, ама те забравили да ми пратят всичко. Трябват ми 150 гр  и не си струва да плащам 5 лв доставка.
Вчера Big Pufana ми поръча зара от Стенли- не пристигна, забравили да я изпратят. Ама много съм ядосана.  Sick

# 673
Страхотни неща творите!   bouquet  Аз все още съм на тема играчки. И в тази връзка имам нужда от малко помощ с превода от руски.
Затруднява ме следния текст:

"Далее вяжем колеса. 1-й ряд. Набираем крючком 3 в.п. и соединяем в кольцо. 2-й ряд. В каждую п. провязываем по 2 ст. б/н. 3-й ряд. В каждую п. провязываем по 2 ст. б/н. Далее вяжем по кругу, делая прибавку через 2 ст. в 3-й (следите за тем, чтобы кружок получился плоским). Таких кружков должно быть 8 шт. Когда они готовы, берем нитку другого цвета и продолжаем обвязывать 4 колесика, не увеличивая петель, - получается бортик (шина). Провязав 7 рядов, соединяем с бортиком второй кружок. Заканчивая, оставляем небольшое отверстие, через которое набиваем колесо синтепоном и отверстие закрываем.
Теперь Вывязываем белыми нитками глаза. Набираем 15 в.п. и провязываем 7 рядов. Ст б/н 8 и 9 - сокращаем по краям по 2 п. Розовыми нитками вяжем ротик. Набираем 17 п. и провязываем 2 ряда ст б/н.
Сборка. Соединяем крючком одну боковую часть с полосой. Вывязываем Так называемые "уголки", чтобы обозначить крышу, лобовое стекло, бампер, дно и т.д. (их можно прошить). Пришиваем глаза и рот. Пришиваем зрачки ( подходящие по размеру пуговицы). Берем вторую боковую деталь и совместив все уголки, вначале сметываем их иголкой с ниткой, а затем соединяем крючком, оставив отверстие около 10 см для набивки синтепоном.
После этого отверстие закрываем. Пришиваем колеса. Чтобы придать игрушке нужную форму, прошиваем ее насквозь спереди (под глазками) и сзади."

# 674
Отново с много хубави неща сте изпълнили страничките, браво на майсторките. Аз имам един въпрос свързан с фирма Александър - само със Спиди ли извършват доставките на поръчките си, защото им писах, но не ми отговориха?

Обади се и кажи, че искаш да говориш с Даниела. Тя е много разбрана, шефката е. Ще ти ги прати по пощата, с минимум разходи.

МБР, уви, жалка българска търговия. Нищо, че е онлайн. За втори път ми се случва това със Статекс и пак за тяхна сметка! А Хоби не ми се комнетира изобщо, такова отрицателно и арогантно отношение към клиента не съм срещала никъде, а пазарувам от цял свят! Sick

lili2024, прекрасна шапка, детка и ... болеро! Продължавай да ме радваш! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт