Какво има след смъртта?

• 567 721
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Преди години аз умрях за малко. На зъболекарския стол поех свръхдоза упойки, за да ми извадят мъдрец. Видях тунела, има го, усетих блаженство и спокойствие. Върнаха ме тук с шамари. Хич не ми се връщаше...
Това чакам аз да чуя.
Разказвай всичко.
И аз съм умирала при инцидент. Бях на 7 години. И се върнах. Един мъж ме изгони...оттам Crazy Crazy
Дълга история Laughing

# 106
...знаела съм го от както се помня...

Ако се движим само по "интуиция" още щяхме да мислим, че земята е плоска, а съдбините ни се определят от боговете на Олимп. (Доста разпространена и интуитивна идея, нали?)

Между другото, наистина е странно, че няма много религии, които да твърдят, че няма нищо след живота. Може и да е имало, но явно не стават много популярни и не оцеляват.

Могат да проповядват съвсем различни представи за добро и зло, но без да залъжат някак огромния ни ужас пред небитието, няма никакъв шанс да съберат последователи.

# 107
И аз съм умирала при инцидент. Бях на 7 години. И се върнах. Един мъж ме изгони...оттам Crazy Crazy
Дълга история Laughing

Какъв беше мъжа. С дълга бяла брада и със синджир ключове.... Св. Петър?

# 108
Клонка, разкажи, моля те, интересно ми е.
jp, не случайно написах ЗНАЕЛА СЪМ ГО, а не усещам го, правиш ли разлика?
Трудно е да се обясни, има неща, които ги знам, без да съм ги чела от дебелите книги, или да разчитам на интуицията, просто ги знам, и не се съмнявам в тях, въобще не подлежат на съмнение, за мен(казвали са ми, че съм стара душа, за това).
 Ако хората вярваха повече в себе си, респективно на интуицията си, щяхме да сме доста по-осъзнати духовно.

# 109
Не зная, но ме е страх да науча Embarassed

# 110
  • София
Преди години аз умрях за малко. На зъболекарския стол поех свръхдоза упойки, за да ми извадят мъдрец. Видях тунела, има го, усетих блаженство и спокойствие. Върнаха ме тук с шамари. Хич не ми се връщаше...
Това чакам аз да чуя.
Разказвай всичко.
Дълга история Laughing
Дълга, дълга, колко да е дълга.
Колкото кафе, колкото обяд, колкото вечеря?
Може и в напитки или в кутии с цигари да я измерим.
Напитка, две.. бутилка... кутия, две.

АКо тук не разбера не знам къде.
Не мога да ходя и да разпитвам хората дали са умирали някога.
А и да са умирали, не искат да говорят за това.

Имаше един филм с Джулия Робъртс, не му помня заглавието.
Там бяха студенти по медицина и се убиваха взаимно за малко, за да разберат какво има там.

# 111
  • София
Ази, какво значи здрав разум и логическо мислене? Хората преди векове са смятали, че земята е плоска, противоположното твърдение се е смятало за неприемливо, т.е. липсата на научни доказателства за определена теза, не я отхвърля като нелогична и невъзможна.
Значи, че не искам обичайното каканижене на врачки и баячки, лечители, екстрасенси, самозвани духовни водачи и проие измет и всички екстри, с които си служат, за да промиват мозъците на широките народни маси с една много проста цел. Не ме интересува това.

Знам, че има нещо, онова нещо, обаче как да го обясня, все едно да му усещаш миризмата, но да не можеш да го видиш и аха да протегнеш ръка, за да го докоснеш и се разсейва яко дим.
Знаеш, че има нещо, но до там.
Затова обичайните екзотерики, тълкувания на Бибилии и други религиозни произведения изобщо не ме провокират и не търся там отговорите на такива въпроси и търся нещо по-просто, по-..как да кажа- реално и отговарящо на логично-математическата структура на заобикалящия ме свят, чиито механизми познавам и ако добавя някаква теория, уравнението ми трябва по чисто математическа логика да излиза.

# 112
и търся нещо по-просто, по-..как да кажа- реално и отговарящо на логично-математическата структура на заобикалящия ме свят, чиито механизми познавам и ако добавя някаква теория, уравнението ми трябва по чисто математическа логика да излиза.

И да не бъде оспоримо, защото ако е няма гаранция, че вярно.  Направо нищо не искаш.

Каквото и да има след смъртта щем не щем ще го преживеем някак си.  Grinning

# 113
Това с врачките и баячките, как пък ти хрумна newsm78повечето от тях, ако наистина имат дарба, злоупотребяват с нея, трудно е да намериш духовно осъзнат човек сред тях. Повечето хора, решават, че щом някой има ясновидки способности, автоматично е и духовно как да се изразя newsm78 ''чист'', ами не е.
Ази, казах ти, направи си един хороскоп при А.Вотей, добре ще ти дойде.
Относно ''и търся нещо по-просто, по-..как да кажа- реално и отговарящо на логично-математическата структура на заобикалящия ме свят, чиито механизми познавам и ако добавя някаква теория, уравнението ми трябва по чисто математическа логика да излиза'' има в разни книги това, което търсиш, доказано с физика, трябва да се разровя........... newsm78 за мен, тези доказателства никога не са били нужни, и сухата теория, я прескачам, но знам, че съм чела някъде.......

# 114
  • София
Обичайно врачките, баячките и прочие елементи се считат за сведущи по такива въпроси, за съжаление и те са тези, които охотно разговарят по такива теми, дори и без да ги попиташ.
Хората, които имат нещо различно, като способности или каквото там се нарича, или по някаква случайност знаят нещо повече, мълчат като риби и не искат да говорят за това.

Има разни разработки научни, руски май бяха на човешки феномени и изобщо в областта, но трябва да се разровя, гледала съм ги преди време.

# 115
Имаше един филм с Джулия Робъртс, не му помня заглавието.
Там бяха студенти по медицина и се убиваха взаимно за малко, за да разберат какво има там.

Flatliners/Линия на смъртта, много го харесвам.

ani27, чета, чета аз, ти каза, че ти не се вписваш в теорията, че почваме да вярваме в задргобен живот само след като изгубим близък, аз ти казах, че не си само ти, с две думи.  Laughing

ПП Аз наскоро научих, че всъщност това за плоската земя е мит, открай време хората са си я приемали като кълбо, а митът се е появил и набрал сила през 19-ти век.

# 116
'Хората, които имат нещо различно, като способности или каквото там се нарича, или по някаква случайност знаят нещо повече, мълчат като риби и не искат да говорят за това.'' например, визирай някой.
Просто имат различна гледна точка относно публичността, или смятат(че хората не са готови за въпросната истина)............. ако някой е готов да научи нещо, няма как да го пропусне: готов ли е ученика, учителя сам ще се появи, или ще се намери желаната/търсена информация.
ИрПуц, ок, не сме се разбрали.

# 117
Знам,че има нещо след смърта и го знам от лично преживяване,когато почина баща ми бях на 10години,естествено целия ми свят се срина,останах на поправителен изпити един ден бяхме с двама мои приятели в къщи тогава баща ми ме извика по име,звучеше ядосано,чухме го и тримата,в първия момент помислих,че е брат ми те много си приличат и на външен вид и в говора.Отидох към стаята да видя какво иска батко ми,но нямаше никой,обиколих целия апартамент,нищо бяхме сами, уплашихме се и избягахме.
За тунела има научно обяснение,мисля,че го гледах в човишките сетива,ама не съм много сигурна,дали точно в сетивата беше това е сериал от четири серии,за човека.Имам и още преживявания главно с баща ми,но ще ги разкажа зруг път,защото никой не обича прекалено дълги постове.

# 118
Сигурно има защо да мълчат... И със сигурност не е случайно това, че нямаме никакво знание за смъртта преди да ни сполети.

АниWink

# 119
  • София
Визирам частни мои разговори, а не публични, за да ти дам линк и да визуализирам разговор на такава тематика.

Общи условия

Активация на акаунт