Какво има след смъртта?

• 562 661
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 10 965
Казват, че под пълна упойка не трябва да усещаш нищо, нито пък да сънуваш. Моя приятелка претърпя 6-часова операция, много тежка. Твърди, че всичко е усещала през това време, дори е сънувала. Какво е сънувала, ще ви спестя, защото си е нейно преживяване. Но явно различния организъм реагира по различен начин.

# 10 966
  • Русе
  А какво представлява хипнозата.

# 10 967
Казват, че под пълна упойка не трябва да усещаш нищо, нито пък да сънуваш. Моя приятелка претърпя 6-часова операция, много тежка. Твърди, че всичко е усещала през това време, дори е сънувала. Какво е сънувала, ще ви спестя, защото си е нейно преживяване. Но явно различния организъм реагира по различен начин.

подкрепям
това писах и аз по-горе - струва ми се че всичко  е много индивидуално.

междудругото извинете спама отново, но при тежки операциите времето под анестезия е сторого дозирано като продължителност защото това състояние е опасно и дори вероятно макар и лекарите да дават някакъв запас. Затова е много опасно когато отворят и се окаже че са чакали едно а виждат друго. Тогава анестезията трябва да се продължи но нейното продължение е какато разбирам дори вредно. Майка има позната която в следствие на такава ситуация с изненада за лекарите и  продължила повече от 6 часа получава епилептични припадъци. Но пак явно е индивидуално защото и майка претърпя такава опрация - сюрприз която вместо 4 часа - 6 часа но при нея не се случи усложнение.

# 10 968
Има пълна упойка с интубиране и такава без. При интубирането те упояват толкова много, че спираш да дишаш и си на командно дишане. При упойката без интубиране само заспиваш, ползват я за по-кратки и неинвазивни операции, както беше писал някой за серклаж. На мен с такава упойка ми шиха разкъсванията при раждането Peace

При спиналната упойка не заспиваш, освен ако не са те упоили с райски газ. Доколкото знам, и доколкото помня, при интубирането първо те упояват с райски газ и после бият венозната упойка.

Аз нямам абсолютно никакви спомени или сънища от двете упойки - и обикновената, и тази с интубиране.

# 10 969
Има пълна упойка с интубиране и такава без. При интубирането те упояват толкова много, че спираш да дишаш и си на командно дишане.
Това го не знаех. Значи са ме трупясали тотално, защото съм била интубирана. Все пак много ясно чух, плача на второто бебе, разговора, че е "женско", глупостите на лекарите и предупреждението на анестезиолога, че чувам всичко. Въпреки това, "виждах" съвсем друго нещо. Та това виждане сън ли е било или не, не мога да кажа.

# 10 970
  • В.Търново

При спиналната упойка не заспиваш, освен ако не са те упоили с райски газ. Доколкото знам, и доколкото помня, при интубирането първо те упояват с райски газ и после бият венозната упойка.

Имала съм три операции.Първо са ми били винаги венозната упойка и веднага с това са ми слагали маска с кислород.Заспива се за секунди.След това вече е интубирането.По време на операциите даже сънувам.Някой писа по-горе, че не може да се сънува под упойка.Не е вярно.Човек е в безсъзнаие, но мозъка му е жив и си работи, така че може да се сънува.А времето, за което съм била под упойка минава много бързо.Заспиваш и все едно след 5 минути се будиш, а реално си бил няколко часа под упойка, губи се представа за време.

Последна редакция: вт, 10 фев 2015, 22:19 от rosinau.

# 10 971
Докато чета това и онова мнение и тн. ми хрумна следния въпрос: Ако всичко е само материално и физически обяснимо, ако всички виждаме тунел и роднини чисто и просто заради физични и химични процеси еднакви за всички изпаднали в клинична смърт за малко,.......защо тогава се раждаме толкова различни, нали минаваме през еднакви физиологични и химични процеси пък на финала...разни бебета разни характери? От къде идва характера на всеки човек и защо отпечатъците на всеки са си саммо негови и неповторими........много различия за просто една обща и измерима физика и химия.

А прословутите 33 грама...........?

# 10 972
От ДНК-то? 33-те грама са измислица.

# 10 973
  • София
33-грама са като растежа на ноктите след смъртта - намаляване на течностите в тялото и отдръпване на тъканите.

Не са ни еднакви процесите - може общо да са едни и същи, но индивидуални различия има. Вътрешни и външни въздействия - ДНК, бременност, раждне, отглеждане...

# 10 974
  • Ямбол
...,.......защо тогава се раждаме толкова различни, нали минаваме през еднакви физиологични и химични процеси пък на финала...разни бебета разни характери? От къде идва характера на всеки човек и защо отпечатъците на всеки са си саммо негови и неповторими........много различия за просто една обща и измерима физика и химия.
...
Процесите може да са едни и същи, но условията, в които живее и бива отглеждано бебето са различни. То още в утробата получава различна среда.

# 10 975
  • Русе
  Въпросните грамове не са ли 21.

Мисля, че ДНК е водещо в определяне на индивидуалността преди средата. Само че идва друг въпрос, кое определя съчетанието на гените, за да се получи индивидуалното ДНК. Случайност или все пак няма случайне неща.

# 10 976
Докато чета това и онова мнение и тн. ми хрумна следния въпрос: Ако всичко е само материално и физически обяснимо, ако всички виждаме тунел и роднини чисто и просто заради физични и химични процеси еднакви за всички изпаднали в клинична смърт за малко,.......защо тогава се раждаме толкова различни, нали минаваме през еднакви физиологични и химични процеси пък на финала...разни бебета разни характери? От къде идва характера на всеки човек и защо отпечатъците на всеки са си саммо негови и неповторими........много различия за просто една обща и измерима физика и химия.

А прословутите 33 грама...........?

Защото сме индивиди, затова. Всички дишаме един и същ въздух, но всеки диша по различен начин, всички пием една и съща вода, ядем една и съща храна, но я преработваме по различен начин, примерно. Горе - долу ей така са ни различията. Няма никакъв биологичен смисъл да сме еднакви.

А какви са тези прословути 33 грама?

# 10 977
  • София - Рим и обратно
На мен също ми е много интересно това съчетаване на гените, на какъв принцип става. В биологията май нищо не се казва по въпроса, по-скоро се допуска, че става на случаен принцип? А на мен все ми се струва, че има някакъв строго определен порядък, който още не е разгадан.

# 10 978
  • София
Процесите може да са едни и същи, но условията, в които живее и бива отглеждано бебето са различни. То още в утробата получава различна среда.

То хубаво, ама как така при едни и същи родители, т.е. при един и същ генетичен материал, се получават различни резултати?

# 10 979

То хубаво, ама как така при едни и същи родители, т.е. при един и същ генетичен материал, се получават различни резултати?

Е сега..Подробности..
Ти за раждането питаш,я чети кво става при смъртта.. Laughing

33-грама са като растежа на ноктите след смъртта - намаляване на течностите в тялото и отдръпване на тъканите.

Универсален процес..
Тва..Единия тежал 100 кг, другия 45..излишни подробности предполагам,лишени от елементарна логика..

Без значение от индивидуалната форма и фаза на тялото,всичките течности намаляват и се отдръпват като по програма..Как не сетих по-рано.. doh..И финито ла гранде ла комедия 33..

Общи условия

Активация на акаунт