Какво има след смъртта?

• 562 712
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 11 385
Не се излиза буквално. Напуснеш ли наистина тялото си, късаш връзката с него и няма връщане назад, това е смъртта. Съзнанието се разтяга, като ограничения фактически няма, нито пространствени, нито времеви. Къде се срещат други души? Ами в пространството, което наричат астрал. Това пространство не е някъде извън Земята или отдалечено бог знае къде. То си е тук, където е реалното пространство и време елементарно казано. Само че там порядъка е друг. За да видиш нещо, или за да отидеш някъде трябва да имаш пауър за това. Всеки стига до там, докъдето му стигат силите. Всеки вижда това, за което има дълбочина на съзнанието, за да го приеме. В реалното пространство, ако сме двама на едно и също място, ще видим едни и същи неща. В астрала ще видим различни, защото нивото ни на съзнание е различно. Аз не срещам никого в астрала, ако не искам да го срещна. Как се пътува? С астрално тяло. Повечето хора не са виждали никога астралното си тяло. Други го виждат всеки път, а някои много рядко. Мисля, че зависи от това дали очите им са отворени, или са затворени. Може отговорът да е друг, не съм сигурна. Пътуването прилича на летене. Извършва се с различна скорост. Всеки избира как да се движи. Най-яко е, че всичко зависи от теб лично.

# 11 386
  • София
Е, те, това си е чиста фантазия! Сън, автосугестия...

# 11 387
  • Ямбол
Да но "излезлите" казват, че виждат себе си, дори Ън каза, че се е виждала в гръб.
Единственото сетиво, орган, с който виждаме образите, които виждаме, това са очите ни, а те са на тялото. Следователно няма как да се видиш в гръб без очи.

# 11 388
Ти пак си буквалистка и не вникваш в смисъла. Освен материалното тяло, очи има и астралното. Как иначе ще виждаш тунели, светлина или цветни градини...

# 11 389
  • Ямбол
... Как иначе ще виждаш тунели, светлина или цветни градини...
По абсолютно същия начин, както ги виждаш на сън - представяш си ги.

Много ми е интересно слепите хора, които никога не са виждали, какво ли виждат?

# 11 390
Последно - излиза ли се или не? Какво се разбира тогава, ако не е излизане от тялото? Къде се срещат въпросните други души и пр.? Как точно се пътува и се виждат разни неща?

# 11 391
  • Linz
Много ми е интересно слепите хора, които никога не са виждали, какво ли виждат?
И на мен. Но се съмнявам да има документирани такива случаи.

# 11 392
Ето я картинката на Какво?. Съвсем нагледна е.
Да, сетих се и това, че понякога може да се научат някои неща, които да се проверят после в реалността дали са верни. Та се появяват възможности за проверка, макар и рядко.

# 11 393
Трябва веднъж завинаги да се каже и разбере ясно - никой не излиза от тялото си буквално. Буквалното напускане на тялото се извършва само веднъж в живота и се нарича смърт.
Излизането от тялото е условно наименование. Какво? показа наскоро една нагледна картинка и го обясни съвсем разбираемо, става въпрос за разтягане по-скоро, също както, ако нещо се върже на ластик и се разтяга ластика, а после пак се прибира като го пуснеш. На същия принцип е и това, за което за пореден път се заяжда Лиляна. Просто е възприет термина излизане от тялото и се нарича така. Освен това има къде по-интересни неща, които са свързани много повече с тази тема, отколкото ап, та ми е неразбираемо защо все за това се дрънкат някои в тази тема? Rolling Eyes

Става дума не просто за астрално пътуване, а за материализиране на две физически тела. Когато авторът на „Автобиография на един йогин“ - Парамханса Йогананда умира, така да го кажем, 3 седмици тялото му стои без каквито и да са признаци на разложение и така е поставено после в саркофаг. В неговата книга, която наистина прилича на приказка с множество светци и чудеса, също са описани различни сидхи и той споменава йоги или садхута, които са ги владеели – да бъдат в 2 тела едновременно, да са неподатливи на каквито и да са външни въздействия, телепатия, астрално пътуване и какво ли не още.
Някъде преди бях споменал за една по-стара книга от автобиографията на Йогананда, където един западняк описва своите и на неговата група преживелици в Индия и той говори за подобни феномени – мигновено пренасяне в пространството, хора, материализиращи две тела и какво ли не още. Не сте длъжни да вярвате, можете да просто да ги прочетете тези книжки като приказки.  Grinning

Нетленно тяло на монах предизвика вълнения в Гърция  Rolling Eyes
Гръцият монах Висарион Коркулиакос от манастира Агатонос, близо до Ламия в Централна Гърция, е починал преди 15 години. Преди една седмица игуменът на манастира предприел отваряне на гроба на монаха, което се налагало поради строителни работи по манастирския терен.
Присъстващите монаси и двамата лекари станали свидетели на нещо необичайно при отварянето на гроба. Тялото на Висарион било непокътнато, без никаква следа от разложение. Непосредствено след отварянето, епископът на Фтиодита, Николай, поканил д-р Панос Ямарелос, професор по съдебна медицина, за да огледа тялото. Професорът е заявил пред журналисти, че подобно нещо вижда за пръв път в 50-годишната си медицинска практика. В предаване на телевизия Alter Channel професорът е допълнил, че по тялото на монаха е нямало и никаква промяна на телесния цвят. "Сякаш е починал преди минути", е казал професор Ямарелос, визирайки изражението на лицето на Висарион. Гръцки учени са започнали дискусия по възможността тялото да е било мумифицирано по естествен начин, макар че подобно ниво на запазеност е уникално...  Rolling Eyes

Нетленно тяло на руски Лама
75 години след смъртта на Хамбо Лама Итигелов тялото му е ексхумирано, каквото е предсмъртното желание на Ламата. Но изваденото от гроба тяло все още няма признаци на разлагане, поради което медицинските експерти са се заели да проучват чудото. Хамбо Лама Итигелов е бил духовен водач на будисти в Русия от 1911 до 1927г. Неговото тяло е ексхумирано за пръв път през 1955г., така както той е пожелал преди смъртта си. В 2002г., 75 години след смъртта на Ламата, за трети път изваждат тялото му от гроба, при това се установява, че то няма никакви признаци на разлагане...

Когато авторът на „Автобиография на един йогин“ - Парамханса Йогананда умира, така да го кажем, 3 седмици тялото му стои без каквито и да са признаци на разложение и така е поставено после в саркофаг. В неговата книга, която наистина прилича на приказка с множество светци и чудеса, също са описани различни сидхи и той споменава йоги или садхута, които са ги владеели – да бъдат в 2 тела едновременно, да са неподатливи на каквито и да са външни въздействия, телепатия, астрално пътуване и какво ли не още.
Някъде преди бях споменал за една по-стара книга от автобиографията на Йогананда, където един западняк описва своите и на неговата група преживелици в Индия, къдего говори за подобни феномени – мигновено пренасяне в пространството, хора, материализиращи две тела и какво ли не още. Не сте длъжни да вярвате, можете да просто да ги прочетете тези книжки като приказки.

Вчера попаднах на един интересен документален филм
Кто живёт под землёй  Sunglasses

# 11 394
О, аз имах предвид съвсем друг пост, който касае точно и само ап, понеже все се подхвърлят какви ли не забележки по този въпрос. Не знам какво толкова невероятно и впечатляващо има в една ап? Rolling Eyes Влизането навътре в Себе си е къде по-интересно и невероятно преживяване, пък и дава многократно по-голям обем информация. Много повече ми се говори за това, стига да има с кого. Дори и свръхвъзможностите, които някои хора демонстрират заслужават повече внимание.

# 11 395
  • София
В едно Ап има точно толкова впечатляващо, колкото във всяка друга фантазия. Само че този път фантазиите са споделени от група хора.
Свръхвъзможности, айде, бе!

# 11 396
...което иде да покаже две неща: ап е нещо вече достъпно като практика за немалка група хора. И следователно трябва да излезе от сферата на странностите и да се запише към скучните практики. Не знам с какво би заслужила място в една тема, наречена: какво има след смъртта? Във всеки случай няма ап.
П.П. да, някои хора притежават свръхвъзможности. ап не са към тях.

# 11 397
  • София
какво свръхвъзможности?

# 11 398
Е, те, това си е чиста фантазия! Сън, автосугестия...
Не, медитация. Всичко описано от Ън е вид медитация. Няма нищо свръх възможно, въпрос на тренинг на съзнанието е. Никакви апове, никакви мистерии, просто постоянство и тренировки.

# 11 399
  • София
ок, и медитация да е! Пак е автосугестия.

Общи условия

Активация на акаунт