Какво има след смъртта?

• 559 466
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 11 745
Анди, не се запитват откъде идва информацията, а просто отиват и намират каквото им трябва. Не се и доверяват на всички медиуми самозванци, има и измамници, естествено. Даже гледам, че си имат досие с имена, които ползват. Евала за практичността - не се поддават на предразсъдъци от сорта "това е невъзможно", а просто ползват отвсякъде всичко.

А това "моят учител" и на мене ми е потрес. Чувала съм от баща ми и негови шантави съмишленици: Учителят казал еди си какво.... и буквално ми се догажда Crazy.

Баща ти с какво се занимава / практикува, ако не е тайна? Може да си го споменавала, но не съм видяла.

# 11 746
  • София
представям си как в съда изтипосват медиума като свидетел.

# 11 747
Святые и демоны. Творящие чудеса  Rolling Eyes
Вижте втория случай.  Sunglasses Дали вярвате или не, ваша си работа.  Sunglasses   chef

# 11 748
Святые и демоны. Творящие чудеса  Rolling Eyes
Вижте втория случай.  Sunglasses Дали вярвате или не, ваша си работа.  Sunglasses   chef

Сега, като го чета този материал, трябва да ви кажа, че аз съм спала на горящо легло.
Беше в соц. годините когато имаше ел.одеала. Нашето беше от Германия. Аз съм била къде 7-8 годишна.

аз съм в детската стая.Одеалото прави късо около полунощ и почва да гори, а дунапрена на дивана да се топи.  Нашите гледат телевизия в хола.  Аз си спомням само че нещо много ми дразнеше на гърлото и ми се кашляше, беше ми топло - особенно на краката ама до толкова. станах да ги помоля за водя. спомням си, че в момента в който отворих врата нашите подкочиха и хукнаха към детската, всичко е било в в дим. Казват че цялият диван е пламтял. въобще не е ясно как съм лежала или как не съм се задушила.
Може пък наистина да имам мисия  Wink

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 18:38 от _re_ge

# 11 749
  • Кубрат/ Пишурка

Здравейте, момичета! От известно време следя темата и днес реших да се включа. Всеки понеделник си купувам един вестник "Минаха години.." Там на 49 стр. има поредица В света на необяснимото с Богомил Герасимов. Преди няколко броя разказа за един истински случай, станал с известен английски лекар. Той тъкмо се канел да затваря кабинета си късно вечерта и на вратата се почукало. Влязло момиче на около 12-13 години. Казало, че майка му е много болна и настояло веднага да отидат при нея. Било зима, детето било с тънко палто, но въпреки това завело доктора в стара тъмна сграда, качили се на горния етаж, където в бедна стая лежала жена. Прегледал я докторът и разбрал, че наистина нямало да доживее до сутринта, ако не й се помогне. Изписал някакво лекарство и се огледал за момичето да го прати до аптеката, но него го нямало в стаята. На закачалката висели дрехите му. Попитал жената къде е отишла дъщеря й, а тя учудена казала, че дъщеря й е мъртва от две години. Лекарят бил известен, с изградено име и авторитет и когато разказал случката му повярвали. Още повече, че приел жената в болница на свои разноски.
В последния брой от вчера има статия за Парадоксите на малката смърт, наречена сънуване.

# 11 750

В последния брой от вчера има статия за Парадоксите на малката смърт, наречена сънуване.
Как след смърт и заспиване, тялото олеква с около 40 грама, което навява на мисълта, че в такъв момент част от него липсва - душата.

ПП И аз го чета от време на време този вестник.  Grinning

# 11 751
  • Ямбол
От разказа става ясно, че за тази случка знаят повече хора и дори такива, които са повярвали. Освен във вестника, като разказан случай, можем ли да прочетем някъде другаде за това, което би било сензация и би следвало да е отразено на повече места във вестници, сайтове и други такива средства за масово осведомяване?
Иначе и аз много чета художествена литература.

# 11 752
  • София - Рим и обратно
Ама защо мислите, че за подобни случаи се шуми като при сензация? Не мисля, че става така. По-скоро си остават неразгадани и тъй като не е нещо, което да се докаже и пипне като обикновен злободневен факт, просто си остава на страницата на вестника с необясними случки.
Няма, няма и да има доказателстсва, в истинския смисъл на тази дума, за подобни случки.

# 11 753
Няма доказателства и няма да има вероятно, но някои хора държат да има научна обосновка иначе, всичко, което се пише е просто художествена измислица или фантасмагория.
Явно намесата им за поред път цели, всеки дръзнал да сподели нещо, което го е впечатлило по въпроса, та било то и недоказуемо, да предпочете да замълчи или да отнесе поредната доза подигравка.

# 11 754
  • Ямбол
Ама защо мислите, че за подобни случаи се шуми като при сензация? ...
Защото:
... един истински случай, станал с известен английски лекар.
Скрит текст:
Той тъкмо се канел да затваря кабинета си късно вечерта и на вратата се почукало. Влязло момиче на около 12-13 години. Казало, че майка му е много болна и настояло веднага да отидат при нея. Било зима, детето било с тънко палто, но въпреки това завело доктора в стара тъмна сграда, качили се на горния етаж, където в бедна стая лежала жена. Прегледал я докторът и разбрал, че наистина нямало да доживее до сутринта, ако не й се помогне. Изписал някакво лекарство и се огледал за момичето да го прати до аптеката, но него го нямало в стаята. На закачалката висели дрехите му. Попитал жената къде е отишла дъщеря й, а тя учудена казала, че дъщеря й е мъртва от две години.
Лекарят бил известен, с изградено име и авторитет и когато разказал случката му повярвали. ...
Това не е нещо, което се случва обичайно и щом има и такива, които са повярвали, все някой би го отразил като сензация.
Представям си това да се случи на наш известен лекар в известна болница, да го разкаже на хората и никой да не се поинтересува от историята.

А това:
... но някои хора държат да има научна обосновка ...
ако се отнася до мен - не, не държа на научна обосновка. Само се чудя как така има такива интересни случаи, които са отразени само на едно място.
Отговорът ми е естествен - това е комерсиална измислица, за да се продаде вестникът. Поне името на лекаря да беше написано.

# 11 755
  • Кубрат/ Пишурка

Богомил Герасимов е издал книга" Тайните на отвъдното" - вижте в чичко Гугъл. Имаше го и името на лекаря, но аз просто разказвах по памет. В тази книга имало и още много такива случаи и известни учени се опитват да ги разгадаят, или просто изказват мнения.
А за този случай се сетих след един пост от тук - сега няма да се връщам назад, но някой от вас беше разказал за глас, който упътвал.

# 11 756
  • София

Как след смърт и заспиване, тялото олеква с около 40 грама, което навява на мисълта, че в такъв момент част от него липсва - душата.

ПП И аз го чета от време на време този вестник.  Grinning

как пък, го измериха точно, че е 40 грама! Някой спи на кантара ли? Или веднага преди и след смъртта са улчвали да ги слагат на кантара?
естествено, че ще има олекване - живият докато спи диша, а мъртвият се обезводнява, тъканите губят вода.

# 11 757
  • Кубрат/ Пишурка
 Създадено е легло-везна, много чувствителна. В предния брой се разказваше как са слагали умиращи на такова легло и виждет, че след смъртта тялото олеква със 7 до 9 гр.
В този брой се разказва за експеримент със здрави хора - доброволци, които заспиват на това легло и точно  когато преминават в състояние на сън, везната отчита загуба на тегло от 4 до 6 гр (не 40!). При събуждане теглото се възстановявало. Това е швейцарски експеримент.

# 11 758
А ми то и да се изпотя обилно по време на сън..Една-две по-обилни слюнки да ми изтекат от устата..,пак ще изгубя 5 грама от масата си.. Crazy

"Колко грама тежи душата" ми е горе-долу въпрос като този"Колко бита инфо,съдържа една човешка клетка?"...

От учЕните не очаквам скоро отговор...

# 11 759
ако душата е енегрия няма как да тежи защото няма маса. Няма как да бъде измерена и претеглена. Аз поне така си го представям.

Общи условия

Активация на акаунт