Какво има след смъртта?

• 560 338
  • 11 927
  •   2
Отговори
# 1 605
Според мен всичко си има някакво обяснение, което не сме в състояние да си дадем и нагласяме нещата както ни отърва. Според много учени има теория, която гласи, че освен познатата ни Вселена има безкрайно други Вселени копия на нашата и понеже това означава, че тази мега-вселена е безкрайна е логично комбинациите от атоми от които се състоим да се повтаря безкрайно. Според тези учени има определен брой комбинации които съставят това което виждаме и когато те се изчерпят всичко се повтаря отново до безкрайност. Тоест има копия на нас, Земята и всичко което виждаме. Когато ние умрем другото ни аз продължава да живее. И това пак е само теория за безкрайността на всичко, защото не можем да си обясним какво е безкрайността. Теорията е много сложна и се приема сериозно от много учени, които я подкрепят с други теории и наблюдения. Ако има доза истина, това би обяснило доста неща, като видения от ясновидците например, които може да се свързват с тези други нас, виждайки какво правим в паралелната Вселена. И това пак е подкрепено от науката, но "Рая" и "Ада" и "живота" след смъртта са само фантазии породени от страха и незнанието ни. Може би един ден когато открием, че Земята е кръгла, ще забравим за тези фантазии.

# 1 606
Тогава в тази хипотетична паралелна Вселена времето не е линейно, както е тук? Аз там сигурно съм по-стара тогава newsm78 и вече съм завършила проекта, най - после Rolling Eyes
Имаше един такъв филм.
Имаше един експеримент от квантовата физика, за фотоните...накратко, изводът беше, че ние сами, чрез мислите си, имаме силата да променяме средата си. Всеки ден. А като можем да правим това (макар че не знаем точно как), защо да не можем и да не умираме? Примерно да променим ДНК - състава си Thinking Това си е еволюция...не баба ми да си плюнчи пръста като разглежда снимки на айфона си...

# 1 607
Малко фактология за праволинейните хорица, които толкова много си харесват капаците... макар да не осъждам избора на никой да бъде какъвто си иска!

Сливен, околовръстното. Колата се движи с над 100 км/ч и предприема изпреварване на ТИР от дясно. В това време от бензиностанцията излиза друг автомобил...  Катастрофата е зверска, шофьора- младо момче, (което точно преди година, на същото място изгуби брат си и баща си в подобна катастрофа) сега лежи в кома! Майката е съсипана, лекарите не дават надежда.
8 дни по късно лекарят съобщава на майката, че на следващият ден ще изключат поддържащата  апаратура- нямало смисъл...  Правят се и намеци за донорство...
 Очите на майката са пресъхнали, свлачила се е на пейката в болничният коридор, погледа й е празен и в този момент настъпва суматоха. Сестрите тичат нагоре-надолу, носят разни неща, влизат и излизат от стаята. Лекарят се доближава и съобщава - събудил се е !!!

Тя влиза при него, тъкмо са изкарали аспирационните тръби от гърлото му, момчето шепти :" Къде са татко и брат ми????"
 Майката:" Не помниш ли бе,  маме? Те починаха миналата година на тая проклета бензиностанция..."  Момчето:" Глупости !!! Нали ей сега бяха тука и си говорехме"- ( Халюцинации ще кажете! Добре, съгласна съм!)
 И хайде сега обяснете ми това- Малко по-късно  момчето пита майка си: " Абе майко, Илиана това куче дето си го взе, защо го е кръстила Джек??? Нали искаше котка?"
Пояснявам- Илиана е бивше негово гадже, с което не поддържат връзка от както са скъсали преди година и половина. Докато той е бил в кома, тя си е взела от кучкарник мъжко кученце, което е кръстила Джеки!!! Тя не е знаела за инцидента, не е идвала в болницата, никой не я е коментирал,  докато той е бил в кома. За невярващите мога да ги запозная и с двамата, за да му зададат лично въпроса :" Какво има след смъртта?" - аз го питах! Признавам, сложих едва доловима ирония във въпроса си ...

На мен ми каза, че има нещо след смъртта.Не знае какво, няма спомени от инцидента и последващите седмици, но е убеден, че със смъртта не свършва живота. Твърди ми също, че не  е случайност, че се е събудил часове преди да му спрат апаратите; твърди, че е знаел, че бившата му си е взела куче, докато е бил в кома, макар и да няма от къде да знае. Твърди, че починалите му роднини са били в стаята.
А по интересното за мен е, че тонът, когато говори за това е толкова естествен, все едно говори за очевидни факти. Няма го патоса на убеждаването, няма и намек за съмнение, безразлично му е дали му вярваш! 

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 14:23 от polly1234

# 1 608
  • Linz
А момчето как отговаря?

# 1 609
  • Варна
А момчето как отговаря?

Откъде може да знае? За мен тези неща, които разказва и знае момчето, са свързани с мозъка, а не с живота след смъртта.

# 1 610
  • Linz
Именно де. Аз от този емоционален разказ не мога да си направя никакви изводи. Но пък би ми било интересно да чуя потърпевшият какво мисли по въпроса, а така и не става дума за това в разказа. Не че неговото мнение е меродавно.

# 1 611
Време=пространство."Плътността на пространството"определя"темпа"на времето.

# 1 612
Не знам кой е праволинеен кой не, но това че някой не вярва в нещо което не е видял не го прави "кон с капаци" дори най големите мозъци, се съмняват в нещо което не е доказано и е само слух. Ако Айнщайн вярваше в Закона на Нютон, без да се усъмни че е непълен, нямаше да го доразвие в "Теория на относителността". Със сигурност това явление ще има и своя отговор, просто никой не го е потърсил още. Това, че не знаем нищо за Вселената и нейните закони и събития, не ни дава право да си измисляме, а само да търсим отговорите. Това че някой умира и след това продължава да мисли и да е някъде там, със същите спомени, за мен си е чисто нагаждане на необяснимото. Тази история не доказва абсолютно нищо. А и при комата, мозъка е жив. Тоест хората не са умрели, както смятат някой. Всичко си има обяснение, но като не го знаем сме склонни да мислим глупости. Когато след 400 години разберем повече за Вселената, няма да има вече подобни чуденки, най вероятно, защото преди 400 години сме смятали че Земята е плоска и всичко се е въртяло около нея, но когато Коперник открива друго църквата го е отхвърлила, но се оказа че тя е била праволинейна и с капаци. Е дали сега не се повтаря всичко? Точно заради "праволинейните хорица" науката се развива, защото те вярват само на доказани факти и ако нещо не е доказано се мъчат да го докажат, а наивниците вярват просто ей така и не им трябва доказателства.

# 1 613
Иска ми се да вярвам , че има живот и след смъртта и по този начин превъзмогвам загуба на близки хора...

# 1 614
polly1234, много интересно! Това, че хората в подобно състояние получават по някакъв начин достоверна информация за събития и факти от реалния живот, за времето в което са били в кома, е най-загадъчното. Очевидно тук не става дума за игра на мозъка, а за нещо друго.

# 1 615
Малко фактология за праволинейните хорица, които толкова много си харесват капаците... макар да не осъждам избора на никой да бъде какъвто си иска!

Нищо странно.Типичен пример за ИТП,или т.нар. ОИТ.С други думи астрално пътуване.
За онези които смятат, ОИТ за част от народният епос,могат да направят справка,примерно с  института на Робърт Монро...
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%8 … D0%B0%D0%BD%D0%B5

http://www.monroeinstitute.org/robert-monroe/

Не знам кой е праволинеен кой не

Хм.."Фантазията разкрива истината,която реалността скрива"Т.Едисон...
"Въображението е по-важно от познанието"А.Айнщайн...
Толкоз за развитието на науката благодарение на праволинейността Mr. Green

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 16:20 от eksipnos

# 1 616
Това с праволинейността беше ирония. Че трябва фантазия за да направиш откритие е така, всяко откритие първо е една идея или фантазия, но после бива подплатена с някой факти, но да фантазираш само, без покритие няма да приема. Някой болен мозък казва нещо, и наивниците му вярват ей така без да се запитват как е станало. Щото ни е по лесно и веднага стигаме до извода, че някой получава съобщения от мъртвите. Умния човек ще търси отговора другаде, защото точно това с мъртвите е праволинейно. Склонен съм да фантазирам, за други обяснения по въпроса, но няма нищо логично в това да умреш и да съществуваш въпреки това. Това си е средновековни виждания, които инстинкта ни за самосъхранение не ни позволява да отхвърлим. Фантазия за да сме по спокойни, заблуда някаква. По вярвам в паралелните светове, от където може да идва информация за бъдещето ни, защото в един такъв свят времето е изкривено спрямо нашето. Защо да не заменя една средновековна фантазия с някоя по-модерна, която по-добре обяснява нещата. Когато паралелното времепространство се преплете с нашето, то от там получаваме информацията за нашето бъдеще. Може би хора като Ванга, са могли да виждат именно това.

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 16:46 от 2pac

# 1 617
:
Това с праволинейността беше ирония. Че трябва фантазия за да направиш откритие е така, всяко откритие първо е една идея или фантазия, но после бива подплатена с някой факти, но да фантазираш само, без покритие няма да приема.
  newsm78....
А иначе..никой не та кара да приемаш нищо де..

# 1 618
Говоря образно, има хора които буквално са уверени в някой подобни твърдения, и не ги приемат за теории, на които се гради цялото ни виждане за нещата, а направо си вярват и го имат за вид наука, а това е фантазия. И аз си обяснявам някой неща с фантазии, но не ги приемам за чиста монета. Скоро имаше един потребител, дето изнасяше лекции сякаш нещата които пише са реално-доказани.

# 1 619
  • Linz
Стана ми интересно душите, които си оргазирит тези секс-оргии дали са в рая или ада? newsm78
Може ли такова морално падение! Crazy

Общи условия

Активация на акаунт