Какво има след смъртта?

• 577 104
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Е, как бе, любов без доказателства си е само поема.

Добре, а вярвате ли в регресивната хипноза?

КЛОНЕ, мерси за разказа. Наличието на мъж звучи успокоително. А че не говори с уста не ме плаши.

# 166
Предварително се извинявам, че не съм изчела подробно цялата тема, но имам опит от предишни такива, а и както виждам, почнало се е с километричните цитати, които никой не чете  Laughing

Изобщо не ме интересува какво има СЛЕД смъртта. Интересува ме какво се случва преди нея, в краткия отрязък между раждането и смъртта, наречено живот. Искам да изживея животът, който ми е отреден, достойно, смислено, в същото време - приятно. Искам да обичам, да ме обичат, да споделям приятни мигове с приятни хора. И да си блъскам главата какво има СЛЕД, все тая - каквото и да си съставя като конструкция, в която да вярвам, и чието имагинерно съществуване да ме успокоява, вероятността точно тя да е вярна, клони към 0. Та така. Живея си живота. Тук и сега.

Губила съм много скъпи за мен хора. Липсват ми. Но ми липсват такива, каквито биха били тук и сега, до мен, и хич не ме грее, ако някъде се реят като безплътни духове и пръскат доброта и светлина. И ако продължават да живеят под някаква форма, това е именно в моите спомени, в моята нужда да ги прегърна, да чуя гласът им, да им поискам съвет... Какво по-голямо доказателство, че този човек е (бил) ценен? Не ходя на гробища. Не виждам изобщо какъв е смисълът от съществуването им, както и на целия култ към смъртта.

А по въпроса за религиите и псевдо-науките, щом се радват на такава популярност, значи хората имат нужда от тях - да се забавляват, щом ги влече. Всеки има право на своите заблуди.
Стига да не станат прекалено абмициозни и да не се опитват да влязат в иначе светското ни училище, че тогава ставам зла.

Душа... колко да е душа? Всичко е химия  Twisted Evil

# 167
Ей, големи специалисти, голямо чудо Crazy
Ами, като са ви досадни, не ги четете, то е ясно, че само ги погледнахте пренебрежително и започнахте с коментарите, без да благоволите да прочетете. Е, някои други хора, може би няма да са толкова надменни и самонадеяни и да имат нужда само от сухи, научно-обосновани теории и доказателства и ще намерят полезни неща в дадените цитати.
 jp, моята гледна точна относно ЗНАМ е малко по-различна от твоята, отдавна нямам нужда от да видя и пипна, за да повярвам, а и от къде знаеш, че не съм го преживяла? Доста предишни животи си спомням, както споменех в предишно мнение(но кой да прочете). Имала съм случаи, когато се запознавам с хора и после сънувам от къде се познаваме, т.е. сънувам предишно наше прераждане в рдруга епоха, в други тела, знам кармичната ни връзка. Коментирала съм го с една жена, тя беше шокирана, как знам подробности за детството и, и това само от сънят ми. Нямам ясновидски способности, за протокола, само силна интуиция Wink
 Но всеки има право на избор в какво и как да вярва.........когато му дойде времето, ще разберете, каквото ви е нужно  bouquet

# 168
  • Linz
Всеки си е задавал този въпрос.Вярвате ли в някакъв живот след смъртта?В прераждането?Аз по скоро съм склонна да мисля,че човек е енергия,и както знаем от физиката ,никоя енергия не се губи в природата.Но къде отива тази енергия след смъртта?Не знам.
Задавам си въпроси когато се налага да направя избор. Смъртта не предоставя алтернативи- няма какво да направя, освен да приема действителността такава, каквато е. А дори и да има нещо, то няма да е животът, който познавам- нито аз ще съм същата, нито другите хора. Което означава финал.
Човек е материя, а материята не се губи. Атомите, от които е изградено тялотото ни, преди милярди години са изграждали звезди и планети, а след още милярди години ще изграждат други небесни тела. Всеки жив организъм, всяка звезда, всяка Вселена може би, се ражда, развива и умира.

# 169
Истинска наука, доказателства... за задгробен живот. Ставате досадно скучни.
Ако имаше такива, щяхте да се завтичате натам с повече чевръстина, отколкото ви е необходима за да преминете през живота си.  

# 170
 Естесвено, както не можем да изложим доказателствените методи на аналитичната геометрия в  един пост, така не можем да изложим и обективната доказателствена стойност на духовно-научните изследвания. Всеки може да проучи основно Духовната наука, както всяка друга наука.
Много хитро се измъкваш. Не те карам да ми излагаш аналитични методи в пет тома, а просто крайният резултат, крайното доказателство. Формулата за лице на правоъгълник може и да е отнела много мисъл и писания, за да се достигне до нея; нас това не ни интересува, защото не всеки може да го разбере. Но всеки може да приложи формулата и да изчисли лицето на правоъгълника, и който и да го опита, колкото пъти да го смята, отговорът винаги ще бъде един и същ. Това е възпроизведимо доказателство. Може и да не разбирам какво е било в главата на Нютон, но ако пусна ябълка от балкона, мога да докажа че тя ще падне долу на плочките, няма да хвръкне в небесата. За такива доказателства говоря. Не за аналитични методи.

Да искате доказателствата за преражданията ми звучи доста нелепо...все едно да искате доказателства за любовта...
Любовта няма претенции да бъде наука, за разлика от тук развиваните теории. Затова за тях искаме доказателства. Защото ако наистина са наука, това не би било проблем за тях, защото науката се базира на доказателства.

# 171
  • София
КЛОНЕ, мерси за разказа. Наличието на мъж звучи успокоително. А че не говори с уста не ме плаши.
Мдаааа... Mr. Green

Смешно ти е, но след случката се сдобих с някои екстри, които споделям само с определена група хора. А можех много успешно да ги продавам. hahaha

Предполагам, че е била някаква халюцинация. Това, което не мога да си обясня, е защо видях небе и човек без тяло. И що с чалма?
На тази възраст не познавах снимки от космоса. Не бях виждала хора с чалми. НЯмах болезнени фантазии с хора без тела, нито бях чела нещо подобно в приказки и т.п.

Очите ми са били затворени, не е като да съм гледала хората над мен и да съм отпечатвала някакъв образ на главите им. Пък и не бяха с чалми... hahaha

Странно преживяване, което все още помня, макар да избледнява вече, защото не се подсещам за него често. Да съм го разказвала няколко пъти в живота си. Все още му търся логично обяснение.

Относно мъжа...не беше красавец, да ти кажа, но пък изглеждаше мнооого властен Joy Може да си паснете, сигурно всички са такива, ще си им любимка Laughing

# 172
Ами, Дидитка, една регресивна хипноза ще ти дойде добре
Може да реши неверието ти.
Ази, отдавна се каня да се подложа от чиста проба любопитство, но в Бг трудно се намира подобен специалист.

# 173
...когато му дойде времето, ще разберете, каквото ви е нужно  bouquet

Друго ми е интересно на мен - колко допускаш, че когато "му дойде времето", може и ти да си изненаданата? Или - в случая, предвид обсъжданата тема - да нямаш възможност дори за това.

Много ми беше направил впечатление на времето един документален филм за връзката на определени видове епилепсия и склонността към религиозни изживявания. Удивително е как един лек физиологичен мозъчен дефект може да доведе до срещи с ангели или убедеността, че определена статуя плаче.

Подобен е и случаят с наркотичните вещества. Под въздействието им също човек "знае" разни неща, дето няма как да ги обясни на простосмъртните ненадрусани.

Какво да се прави - химия. Simple Smile

# 174
  • София
Ани27 защо се ядосваш?
Аз например, намирам де жа вю -то за най-стряскащото за мен, лично.

Изобщо не ми е смешно, КЛОНЕ.
Мислех да се пошегувам за властните мъже, но ето, прочела си мисълта ми.
Малка екстра, предполагам Simple Smile

Една от най-близките ми приятелки има стресиращи способности, но никой не знае.

В отговор за споделеното, аз имам мания, която беше натраплива и плашеща за родителите ми, когато бях малка.
Сега е по-слаба, но още я има. Когато бях малка, беше много болезнена.
Коне. Имам мания към коне.
Болезнен копнеж, който няма обяснение, родена съм в центъра на Сф и никога не съм имала никакъв контакт с коне по никакъв повод.

# 175
  • София
Регресивната хипноза няма как да е доказателство. Под хипноза мозъкът освобождава много информация, която е плод на обективни знания и има способността да я подрежда във визия за нещо, което всъщност не е реалност.

Ази, малките екстри са забавни Laughing Laughing

# 176
  • София
Да, така си и мислех за регресивната хипноза.

Кажете за де-жа-вю.

# 177
  • Варна
Точно така е!
Това:
Наистина няма нищо случайно в живота, но хората още не са готови за истината, за това и не им се поднася информация.
заедно с "когато му дойде времето" ми станаха любимите доводи - някак значат много, обясняват всичко...

Ани, регресивната хипноза същото ли е като ребъртинга?

# 178
Интересно е че регресивната хипноза все още се спряга. Въпреки че отдавна е развенчана като обективно доказателство за каквото и да било. Най-вече защото в това си състояние съзнанието е много податливо на външни влияния, и хипнотикът може да ти вглъби разни идеи дето после ще се кълнеш, че са твои... За това също има доказателства, от истинските. Ако искате ще ви намеря и самите изследвания. Хора са привеждани под регресивна хипноза, и им е внушена определена случка с човек, описан подробно. Напълно измислен персонаж и случка, едни и същи за всички пациенти. След като се освестят, се кълнат как това наистина им се е случило, как познават човека от описанието, как са 100% сигурни защото го "усещат" че е вярно и защото имат "споменът" за случката и човека, спомен чист и ясен. Мдаа, трънки.

# 179
Ох....

Замълчи, сърце, нищо няма да кажа! smile3505

Общи условия

Активация на акаунт