Какво има след смъртта?

• 577 143
  • 11 927
  •   2
Отговори
# 195
  • София
АБе писах ти за конете, не си прочела Simple Smile

Имам мания към коне. От съвем мъничка.
Някъде на предната страница е.

# 196
  • София
В отговор за споделеното, аз имам мания, която беше натраплива и плашеща за родителите ми, когато бях малка.
Сега е по-слаба, но още я има. Когато бях малка, беше много болезнена.
Коне. Имам мания към коне.
Болезнен копнеж, който няма обяснение, родена съм в центъра на Сф и никога не съм имала никакъв контакт с коне по никакъв повод.

Ето ги конете.

# 197
Всеки си е задавал този въпрос.Вярвате ли в някакъв живот след смъртта?В прераждането?Аз по скоро съм склонна да мисля,че човек е енергия,и както знаем от физиката ,никоя енергия не се губи в природата.Но къде отива тази енергия след смъртта?Не знам.

Човек остава да живее в сърцата на близките си, това е сигурно. Друго сигурно няма, няма върнали се от оня свят. Може и да има, иска ми да се да има, но мисля, че по-скоро няма нищо. Все едно изключваш телевизора и дотам... Confused

Клонка, има, има нищо! И в математиката го има - чистата и кръгла нула. Какво имаш предвид под нещо създадено? То всичко е създадено вече - от Големия взрив, оттогава няма нещо ново като атоми,всичко си е тука на земята, само си променя "профила".
В математиката има и пресечена нула, и двойно пресечена нула. Шегичка.
Един от преподавателите ги пишеше при  тотална липса на знания, нулата си беше, направо висока оценка hahaha

# 198
Духовните изследвания установяват, че колкото по - назад се отива в миналото, толкова по - тясна е връзката на хората с духовният свят. По време на древните Лемурийска и Атлантска епоха всички хора са притежавали едно ясновидство, както днес хората притежават будно - дневното съзнание.
С настъпването на съвременната пета - следатлантска епоха човешкото развитие изисква развитието на разсъдъчното мислене. Човек все повече се потапя в материалния свят и неговите духовни сетива все повече се затварят.

Древното ясновидство е било един вид инстинктивно ясновидство. То е било лишено от индивидуалното разсъдъчно мислене. За развитието на последното е било необходимо човек постепенно да загуби връзката си с духовният свят, когато е въплътен на земята.
Ако днешният човек се възползва от методите на древното инстинктивното ясновидство, той се връща назад към един атавизъм. Подобно нещо се наблюдава при много медиуми, както и при така наречените изостанали племена.
За да имат духовни опитности съответстващи на съвременото развитие на човечеството, хората трябва да направят скок от будното дневно съзнание към едно контролирано ясновиждане.

Определените начини на дишане (холотропно, например), особено различното подаване на кислород, също имат способността да променят химичния баланс на мозъка, оттам и неговата дейност - видения разни, халюцинации, туй-онуй, екстазни състояния (това е постигано в дейности, нямащи нищо общо с духовните търсения, пък знам ли?).
Дали е по-надеждно от хипнозата? За тези, които търсят доказателства се вълнувам, де, не за мен.

# 199
  • София
Е, хората, които вярват в прераждането много лесно ще го обяснят.Психолозите също могат да изсмучат нещо.
Понякога, една дума, минала незабелязано за нас, един разказ, който не сме запомнили, оставят в нас следи на подсъзнателно ниво, които прерастват в мании и влечения. Не помним реалната причина, но тя съществува, просто е изтласкана на подсъзнателно ниво.

Ти решаваш кой вариант на обяснение да ползваш за себе си.

Имам приятелка, много сладка мацка, която хич не е увлечена по тези неща, нито се занимава, нито си тормози мисълта, но тя разказва странна случка. Във Франция. След като са ходили и друг път с мъжа й, както и има роднина там, обиколила е много, много замъци, един ден, отивайки към някакъв, започва да изпитва странно усещане, че познава мястото. И започва да обяснява - тук е имало еди-какво си, тук - друго...и направо тръгнала към някакво място, на което твърдяла, че имало конюшни. А там имало някаква друга постройка. Жената, която ги развеждала, потвърдила, че там наистина имало конюшни, но били разрушени и построена другата сграда. А останалите неща си ги знаела мацката - разположение на стаите, такива неща...

Сетих се покрай конете. Тя пък мрази коне и първата й работа била да се "сети" за конюшните... Mr. Green Mr. Green

# 200
  • София
Като каза математика, в теорията на големите числа законите се променят, доколкото помня.
Големите числа не се подчиняват на същите закони.
Математик ако има в темата или някой с точните науки да сподели повече.

[Имам приятелка, много сладка мацка, която хич не е увлечена по тези неща, нито се занимава, нито си тормози мисълта, но тя разказва странна случка. Във Франция. След като са ходили и друг път с мъжа й, както и има роднина там, обиколила е много, много замъци, един ден, отивайки към някакъв, започва да изпитва странно усещане, че познава мястото. И започва да обяснява - тук е имало еди-какво си, тук - друго...и направо тръгнала към някакво място, на което твърдяла, че имало конюшни. А там имало някаква друга постройка. Жената, която ги развеждала, потвърдила, че там наистина имало конюшни, но били разрушени и построена другата сграда. А останалите неща си ги знаела мацката - разположение на стаите, такива неща...

Сетих се покрай конете. Тя пък мрази коне и първата й работа била да се "сети" за конюшните... Mr. Green Mr. Green

Имам същата случка.
В чужбина, но не във Франция.
Даже днес я разказах на Жози по телефона, да не ме помислиш за луда.

# 201
  • София
Ти, пък, как ще те помисля за луда. Имам още една таква приятелка/на майка, де, но все с мен си говореше/. Тя след такава случка се отдаде трайно на мистиката, толкова се впечатли. Но и реституцията спонтанно я направи милионерка, та нямаше за к'во друго да мисли, де hahaha hahaha

Аз каква случка имам...ехе...смях, смях...НЯма да я разкажа. Но е в Холивуд. Повече не е нужно да казвам, че да е смешно hahaha

# 202
Като каза математика, в теорията на големите числа законите се променят, доколкото помня.
Големите числа не се подчиняват на същите закони.
Математик ако има в темата или някой с точните науки да сподели повече.

Кои закони нарушават големите числа, според теб?  newsm78

Ако говориш за Закона за големите числа, то той е нещо съвсем различно и касае теорията на вероятностите.

# 203
  • София
Джей Пи, абе, каква е тая коригирана възраст в подписа ти???
Зная, че не е мястото, ама ми е любопитно.

# 204
  • София
Ами плашещо е.
И ме дразни. Искам да знам. А как да знам.

Не съм казала, че ги нарушават.
А, че се подчиняват на други закони. Не си спомням точно, затова призовах математик или някой с точни науки да даде подробности.

# 205
Джей Пи, абе, каква е тая коригирана възраст в подписа ти???
Зная, че не е мястото, ама ми е любопитно.

Детето ми се роди два месеца и половина по-рано. За целите на следене на развитието, захранване и всичко останало се брои коригирана възраст (от термина, а не от раждането) - поне до някое време.

Надявам се, че ще можеш да спиш тази вечер след така задоволеното любопитство. Simple Smile

Azzy, учила съм достатъчно математика. Объркала си се нещо с големите числа, същите като малките са. Само по-големи.

# 206
Ама разбира се, от хората в миналото трябва да се учим. Те са мислели че земята е плоска, кланяли са се на камъняци и храсти, клали са децата си в жертвоприношения и са измирали от обикновени паразити. Но пък са били духовно възвишени  Thinking Едни други изследвания установяват, че колкото по-отдалечено е едно общество (или индивид) от науката и знанието, толкова повече се поддава на псевдо-духовни свръхестествени сили и пара теории. Това обяснява въпросното връщане във времето - колкото повече назад се отива в миналото, толкова повече хора вярват в такива работи, просто защото тогава науката и знанието не са били развити и/или достъпни и не е имало обяснения за нещата от живота. А не защото хората са били по-специални или "по-духовни", просто са били по-неграмотни. Не намирате ли това съотношение за интересно?  Wink

# 207
  • София
Ами плашещо е.
И ме дразни. Искам да знам. А как да знам.
Любопитно е.
Мислила съм си, че единственият начин е човек да потърси из подсъзнанието си някакви спомени и после да сравни фактите. Винаги могат да се намерят някакви данни.

Следващите преродени ще бъдат бая облагодетелствани. Сега има Фейсбук hahaha

# 208
Няма нищо смешно, аз го намирам за естествено.
От гледна точка на прераждането, предполагам newsm78 си имала много емоционален живот свързан с коне. Когато видиш коне, усещането положително или негативно е? Ако е на симпатия, живота е бил щастлив. Кое те плаши, защо се страхуваш? От това, че няма логическо обяснение ли?

# 209
Аз обожавам всички животни, от малка съм луда по тях - и коне, и кучета, и котки, и маймунки, и козички. Не носех дреха ако нямаше картинка или апликация на животно на нея. Повечето ми книги бяха енциклопедии за животни. И досега съм така. В миналите си животи сигурно съм минала през целия зоопарк... и после през зоомагазина и накрая през гората  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт