Какво има след смъртта?

• 576 912
  • 11 927
  •   2
Отговори
# 375
Че можем да си се представим като "субстанция", турена върху един котлон, който по принцип е включен на 3.
А с допълнителен прием на психоактивни вещества котлонът се включва напр. на 5.
Тогава въпросът в темата се оказва как изглежда "субстанцията" на 0?

Като без тяло. Без възприятия, чувства, усещания... Има ли изобщо "субстанция", различна от тялото?

Щом халюциногените действат по описания в цитата начин (съотнесено към обичайните ни възприятия, чувства, мисли, усещания) означава, че нашите обичайни възприятия, чувства, мисли, усещания са също халюцинации по отношение на действителността, но при друга "норма" за "реалност".

Ще взема и аз за сефте да се съглася с Холограма - затова пък напълно.

# 376
Личното ми мнение е че няма нищо след смъртта. Различните теории и вярвания за прераждане, ново начало, друга реалност или измерение идват от силно надцененото ни място и роля във вселената. Ако се направи една ретроспекция се вижда, че колкото повече научаваме, толкова по незначителни ставаме - геоцентризма, хелиоцентризма и тн. Вселената е на 14 милиарда години, а условия за живот има от 2 милиарда. Ако наистина съществуват души и прераждане къде са били и какво са правили душите през първите 12 милиарда години. Седели са и са чакали да се появи човека.  

Времето е относително понятие, даже и съвременната физика го доказа. При нас за време от 1 година се преима обикалянето на земята около слънцето. Ако се върнем назад в миналите планетарни състояния на земята, времето има съвсем различно значение. То възниква още на първото планетарно сътояние, но протича по различен начин. Нашата представа за време е за един твърде ограничен отрязък от еволюцията.
 На самата Земя, Духовната наука установява, че човек е еволюционно най - старото същество.Именно затова е най-сложно устроен.

Преди Да питаме къде са били душите преди 12 милиарда години, е хубаво да формулираме въпроса си според знанията за самата материя. Защото една година на Земята е едно време, на Юпитер, Сатурн или Плутон друго време.
    Физическото тряло на човека възниква още през първото планетарно състояния на нашата земя, много преди минералите, растенията и животните.
 Затова има такава висока степен на съвършенство. Защото с всяко изминало състояние придобива все нови и нови степени на съвършенство.
 В хода на изминалите три планетарни състояния на Земята към физическото тяло се добавят нови духовни тела. Сега, намирайки се в четвъртото планетарно сътояние човек има едно физическо тяло и три духовни тела.
  Така че за да разберем къде е бил човека преди дълги периоди от време е хубаво да вникнем в това което констатира Духовната наука за човешката еволюция

# 377
Xylometazolin, за пореден път ще попитам - на какви аргументи базираш всички тези твърдения.

Например:

"Физическото тряло на човека възниква още през първото планетарно състояния на нашата земя, много преди минералите, растенията и животните."

# 378
   Значи имам едно физическо и три духовни тела newsm78...
   Де да беше обратното.

И откъде ги научавате тия работи?

# 379
  • София
Xylometazolin, за пореден път ще попитам - на какви аргументи базираш всички тези твърдения.

Например:

"Физическото тряло на човека възниква още през първото планетарно състояния на нашата земя, много преди минералите, растенията и животните."

Някой някъде е писал, някой мисли, че е било така, защото го изчислил, някой мисли... прави ли са учени, техните теории.... Няма жив свидетел Mr. Green Mr. Green Mr. Green недоказани доказателства на нечии предположения...

# 380

Физическото тряло на човека възниква още през първото планетарно състояния на нашата земя, много преди минералите, растенията и животните.

Духовната наука занимава ли се с Физическото тяло на човека?
       И къде са доказателствата, че Физическото тяло на човека е съществувало много преди минералите, растения и животните. Нали за съществуването на такова /физическо/ трябва да има някакви материални доказателства.
       Духовна наука и физическо тяло  newsm78

# 381
  • София
Материални доказателства.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Малко превод от руски монолог на Жванецки, извинявам се за грешки....

Казват, че човек произхожда от маймуна... А кой е видял? Нека да стане този, който произхожда от маймуната. Ако предположим, че е така... Защо тогава маймуните от зоологическата не стават хора? Не знаете, ами аз знам: Три пъти на ден ги хранят, на работа не ходят. Кажете, коя маймуна ще поиска да стане човек? Само ненормална... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 382
Ми то... физическото ни тяло съдържа минерали, как така се е появило преди тях? Пък и структурно не сме толкова различни от другите бозайници, да не излезе сега, че маймуните са произлезли от нас?  newsm78

# 383
Четох и такава теория, че сме произлезли от динозаврите  newsm78

# 384
  • София

От кой ли вид съм аз?

# 385
  • София
Личното ми мнение е че няма нищо след смъртта. Различните теории и вярвания за прераждане, ново начало, друга реалност или измерение идват от силно надцененото ни място и роля във вселената. Ако се направи една ретроспекция се вижда, че колкото повече научаваме, толкова по незначителни ставаме - геоцентризма, хелиоцентризма и тн. Вселената е на 14 милиарда години, а условия за живот има от 2 милиарда. Ако наистина съществуват души и прераждане къде са били и какво са правили душите през първите 12 милиарда години. Седели са и са чакали да се появи човека.  

Времето е относително понятие, даже и съвременната физика го доказа. При нас за време от 1 година се преима обикалянето на земята около слънцето. Ако се върнем назад в миналите планетарни състояния на земята, времето има съвсем различно значение. То възниква още на първото планетарно сътояние, но протича по различен начин. Нашата представа за време е за един твърде ограничен отрязък от еволюцията.
 На самата Земя, Духовната наука установява, че човек е еволюционно най - старото същество.Именно затова е най-сложно устроен.

Преди Да питаме къде са били душите преди 12 милиарда години, е хубаво да формулираме въпроса си според знанията за самата материя. Защото една година на Земята е едно време, на Юпитер, Сатурн или Плутон друго време.
 Затова има такава висока степен на съвършенство. Защото с всяко изминало състояние придобива все нови и нови степени на съвършенство.
 В хода на изминалите три планетарни състояния на Земята към физическото тяло се добавят нови духовни тела. Сега, намирайки се в четвъртото планетарно сътояние човек има едно физическо тяло и три духовни тела.
  Така че за да разберем къде е бил човека преди дълги периоди от време е хубаво да вникнем в това което констатира Духовната наука за човешката еволюция

ако вместо  14 милиарда години, използвам Планкови единици време(ПЕВ) - при тях времето се изчислява като отношение на трите физични константи и не зависи от нищо друго, възрастта на вселената ще е 10 на 60-та степен ПЕВ, а живота ще е възникнал при 10 на 50 -та ПЕВ, или в 85% от съществуването на вселената, не е имало условия за възникване на живот, като останалите неща си остават същите.  Има и Голям взрив, доказателство за който е Реликтовото лъчение.  И да времето може да се забавя и да тече с различна скорост, но това става по строго определени правила и може да бъде точно изчислено за всеки отделен случай.

# 386
За след смърта незнам, иска ми се да отида на едно оклосветско, ако може пък било и тогава когато ще съм някаква енергия - не ям, не ползвам хотел, мога да гледам от високо без да се катеря , направо  супер. Иначе имам къде къде по-прост въпрос - къде е душата ми и какво става с нея, докато аз спя? Може ли да е там където ще отида след като умра?

# 387

Laughing Laughing

Това ме разсмя искрено.

Та значи, еволюцията като е тръгнала време оно, са се създавали различни видове организми.
По времето, когато земята е бъкала от растителност, са се създали условия за съществуването на динозаври, просто тези тогавашни условия са предполагали големи и много големи тревопасни животни и т.н.
После идва комета, която удря земята по времето на динозаврите, и повече няма как да има такава растителност, следователно те измират, плюс това слънцето се скрива за цели години заради прах в атмосферата и т.н. И така животът на земята започва от нулата пак.
На 3 пъти е започвал живота на земята от нищото, от елементарни организми...
Условия за еволюцията на човека се е създала третият път, да видим докога. Mr. Green

# 388
  • София

Laughing Laughing

Това ме разсмя искрено.

Та значи, еволюцията като е тръгнала време оно, са се създавали различни видове организми.
По времето, когато земята е бъкала от растителност, са се създали условия за съществуването на динозаври, просто тези тогавашни условия са предполагали големи и много големи тревопасни животни и т.н.
После идва комета, която удря земята по времето на динозаврите, и повече няма как да има такава растителност, следователно те измират, плюс това слънцето се скрива за цели години заради прах в атмосферата и т.н. И така животът на земята започва от нулата пак.
На 3 пъти е започвал живота на земята от нищото, от елементарни организми...
Условия за еволюцията на човека се е създала третият път, да видим докога. Mr. Green
newsm12

# 389
  • където мечтите се сбъдват
Не знам дали е споменато по-напред в темата,но според правосланото християнство,след физическта смърт на тялото,душата започва да преминава през т.н. митарства.Те са 20 на брой.Това са нещо като спирки,митници за душата,на които се прави равносметка за определени грехове.Ако добрите дела надделеят над лошите,душата минава на следващото митарство и така докато стигне до рая.Ако на някое от митарсвата,греховете натежат много повече от добродетелите,душата пропада в ада.

Двадесетте митарстава:
първо митарство-присмех,лоши шеги,псувни,подигравки,празни приказки
второ митарство-лъжа,неоправдани клетви,неизпълнени обещания,отбягване от изповед
трето митарство-лъжливи клетви,клевети,клюки
четвърто митарство-чревоугодничество,лакомия,алкохолизъм
пето митарство-мързел,живеене на чужд гръб,вземане на пари на заем без да се връщат,неходене на църква
шесто митарство-кражба

Общи условия

Активация на акаунт