Какво има след смъртта?

• 560 914
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 1 020
  • Linz
.

Последна редакция: сб, 27 авг 2011, 22:02 от РЕНИ

# 1 021
Рени, да. Но го видях късно, затова го изтрих.

# 1 022
  • Ямбол
Самите вярващи не са наясно
По ясновидски ли го прецени това?
...
Не. Написала съм, веднага след това. Освен това е видно и в тази тема.

Та, какво каза за след смъртта?

Ако има нещо, каквото и да е то след смъртта, то същото би трябвало да го има и преди раждането.

# 1 023
Май беше твой ред да ни позабавляваш и да ни покажеш К-то на интелигентността си!!!  Mr. Green   Не ти ли се получава???  Mr. Green  Така и очаквах!

# 1 024

Ако има нещо, каквото и да е то след смъртта, то същото би трябвало да го има и преди раждането.

И какъв е смисъла тогава от живота на земята щом ще е същото?

# 1 025
  • Ямбол

И какъв е смисъла тогава от живота на земята щом ще е същото?

Не знам. Знам само за раждане, живот, смърт. Преди и след тази последователност не ми е известно какво има, но логиката ме води до горното заключение, ако се допусне, че има нещо, каквото и да е то, след смъртта.

# 1 026
Скърбящите скърбят защото човекът го няма при тях, не е ли така?
Не. Ако са убедени, че той продължава да съществува, не биха скърбяли в такава степен.

Вярно, но това не изключва болката от липсата на човека. Все пак традиционните вайканици на погребение са "Защо ме остави", а не "Къде отиваш и лошо ли е там". Не разбирам защо е нужно да се уверявате, че скръбта е алтруистично чувство, така по-леко ли се понася?

# 1 027

Не разбирам защо е нужно да се уверявате, че скръбта е алтруистично чувство, така по-леко ли се понася?

Егоистично е, разбира се. Израз на самосъжаление.

# 1 028
  • Linz
ИрПуц, не мисли, че това, което е валидно за теб, трябва да е валидно за всички останали. Хората изживяват по различен начин мъката си.
Нормално е за човек, който не вярва в отвъдния живот, да нарежда "защо ме остави?", вместо "къде отиваш, как си там?...".

# 1 029
И ти не мисли така.  Wink В случая става въпрос за елементарна психология.

# 1 030
  • Linz
Не разбрах, как?

# 1 031
Нормално е за човек, който не вярва в отвъдния живот, да нарежда "защо ме остави?", вместо "къде отиваш, как си там?...".

Аз вярвам в отвъдния живот обаче съм 100 % убедена, че всички, които се "вайкат" и "нареждат" за починалите си близки го правят от лицемерна показност (да ги видят другите колко много "страдат") и от самосъжаление.

# 1 032
  • Linz
Ето, че сме различни! Аз тая болката в себе си и никой не би предположил, че страдам.

# 1 033
Ир Пуц, всеки нормален човек изпитва страх от смъртта, от неизвестното. Логично е същия този страх да изпитва и за някое любимо същество, което е загубил.

Лично за себе си знам, че ако в този момент се намери някой, който може да ме убеди, че хората които съм загубила са добре, са щастливи и не страдат, болката, която изпитвам  ще намалее значително. Предполагам и с други е така.

# 1 034

Не разбирам защо е нужно да се уверявате, че скръбта е алтруистично чувство, така по-леко ли се понася?

Егоистично е, разбира се. Израз на самосъжаление.
Бих се съгласила по принцип с теб, ако нямах непосредствени наблюдения върху себе си.
Всеки път, когато погледна дъщеря си, ми се свива сърцето, че майка ми не е жива и не може да се порадва на внуче. Толкова ми е мъчно, че я няма, за да се радва, да диша, да преживява радости и това няма нищо общо с мен. Аз съм вече голяма - добре съм, справям се чудесно и не ми трябва някой да му рева на рамото. Защо да се самосъжалявам?  newsm78
Но за нейният прекършен живот ми е много мъчно.

Общи условия

Активация на акаунт